Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2011, 23:33
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dünyada meydana gelen her olay fizik kuralları içerisinde gerçekleşir. Bu nedenle kişisel görüşüm metafizik diye bir şeyin olmadığı yönünde.

Hayvanların depremden önce alışılmışın dışında hareket ettiklerini söyleyen bir makaleye BURADAN ulaşılabilir. İddia edildiği gibi alışılmışın dışında hareket eden hayvan sayısı %15 (200 katılımcıdan 30'u) kadardır. Burada hayvanın türü ve duyarlılığı devreye girerek böyle bir ayrım yaratmış olması ihtimali yüksektir. Eğer iddia edildiği gibi metafizik bir olgu yaşanıyor olsa bundan tüm hayvanların etkilenmesi gerekmektedir.

Bunun dışında depremden önce hayvan davranışlarını inceleyen ya da depremi önceden tahmin etmeyi deneyen araştırmacıların yürüttüğü pek çok bilimsel çalışma vardır. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan metafiziksel olgular ile işin içinden sıyrılmak ve bu çalışmaları görmezden gelmek en başta bu araştırmacılara büyük haksızlıktır. Ayrıca henüz kesin bir yargıya varılamamış olması durumun metafizik olduğunu hiçbir şekilde kanıtlamaz. Bir kaç çalışmayı yazacak olursak:

Unusual Animal Behavior Before Earthquakes: A Review of Possible Sensory Mechanisms.
Earthquake Prediction by Animals: Evulation and Sensory Perception

Özellikle ikinci olarak verdiğim makale ilgi çekici olabilir. Yukarıda sayın Neva'nın da belirttiği gibi evrimsel süreç içerisinde yaşanan değişimler sismik ya da herhangi bir uyarıcının algılanmasında farklıklara sebep olabilir. İlk verdiğim kaynakta bazı hayvanlarda alışılmışın dışında hareketler görülürken diğerlerinde olmaması da bu iddiayı destekler niteliktedir.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 19-07-2011, 23:37
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın neva;

verdiğiniz linkler kel-alaka.

benim köpeklerimin ölümü hissetmeleriyle hiç bir bağlantısı yok.

bir tanesi hayvan göçlerinden, bir tanesi primatlardaki homoseksüellikten bahsediyor.

siz iyi misiniz?

akıl sağlığınız yerinde mi?
Sayin YasasinBilim ;

Ben size o linkleri kel alaka olarak verdim zaten.

Size yazdigim mesaji okudunuz mu?
Lutfen donun ve linklerin hemen ustundeki cumlemi bir daha okuyun.

Dedim ki ; Bu hayvanlara dair populasyon kontrolu ile de aciklaniyordu hatirladigim kadariyla.. Belki ispat olmasa da dusunsel anlamda fikir verebilir.

Benim akil sagligim yerinde, ancak sizin okudugunuzu anlamakta sanirim sorununuz var.Kopeklerinize iliskin hissedis diye acikladiginiz sey bir cesit algidir. Ve psikoloji kavrami ile aciklanir.Hayvan psikolojisi de denir buna ayni zamanda.

Siz akil sagligi yerinde olan biri olarak, ozgun/vahsi dogada yasayan hayvanla, evcil/evcillestirilmis hayvan pskilojisini, tepkilerini, veya bir nevi algilarini ayni kefede degerlendirir misiniz? Dogadaki hayvan goc eder, evcillestirdiginiz hayvan goc eder mi?

Siz bana bir Salmon'un kilometrelerce yolculuktan sonra dogdugu yere donup yumurtasini birakip olmesini nasil aciklarsiniz, durum olarak?
Alt 19-07-2011, 23:41
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
deistin tanrısının, muhammedin tanrısından bir farkını göremiyorum.

muhammedin tanrısı , muhammedin keyfine göreydi.
senin tanrın da senin keyfine göre.
çıkıp sana nasıl biri olduğuna dair birşeyler anlatıyorsa, işin orasını bilemem.

kendini ortaya koyamamış,
varlığı salt inancın konusu olmaya mahkum,
hayalürünü bir içerik.

Keyfiyet bunun neresinde?

Bizim kitabımız, dinimiz, diyanetimiz, ...mız ...miz mi var?

BEn de bir deistim, TANRI ile ilgili birçok şeyin bilinemeyeceğini düşünüyorum, DOlayısıyla Agnostisizmin Bilinmezlik prensibini deist çerçevede kabul ediyorum.

Tabi her ne akıma kendinizi yakın görüyorsanız buna saygım sonsuz, fakat, Bu evrende ateizmin mataryalizm algısıyla oldu bittiye getirilemeyecek kadar çok şey olduğunu düşünüyorum.

"Solcu politikacılar özgürlüğünüzü çocuklar ve fukaralıkla mücadele namına elinizden alırlar, sağcı politikacılar ise bunu aile değerleri ve uyuşturucu ile mücadele adına yapar. Heriki durumda da iktidar büyür ve güçlenir, siz ise daha az özgür olursunuz."

Harry Browne

http://www.liberteryen.org
http://www.freemarketforever.com
http://www.libertariansforum.com
http://www.theuklibertarian.com
http://www.cato.org
http://www.lp.org
http://www.aynrand.org
http://www.mises.org
"Daima birşeyi yapmamanızı öğütleyen birileri olacaktır. Esas mesele onlara aldırmamayı bilmektir.
Tim Robbins
Alt 19-07-2011, 23:42
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyada meydana gelen her olay fizik kuralları içerisinde gerçekleşir. Bu nedenle kişisel görüşüm metafizik diye bir şeyin olmadığı yönünde.

Hayvanların depremden önce alışılmışın dışında hareket ettiklerini söyleyen bir makaleye BURADAN ulaşılabilir. İddia edildiği gibi alışılmışın dışında hareket eden hayvan sayısı %15 (200 katılımcıdan 30'u) kadardır. Burada hayvanın türü ve duyarlılığı devreye girerek böyle bir ayrım yaratmış olması ihtimali yüksektir. Eğer iddia edildiği gibi metafizik bir olgu yaşanıyor olsa bundan tüm hayvanların etkilenmesi gerekmektedir.

Bunun dışında depremden önce hayvan davranışlarını inceleyen ya da depremi önceden tahmin etmeyi deneyen araştırmacıların yürüttüğü pek çok bilimsel çalışma vardır. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan metafiziksel olgular ile işin içinden sıyrılmak ve bu çalışmaları görmezden gelmek en başta bu araştırmacılara büyük haksızlıktır. Ayrıca henüz kesin bir yargıya varılamamış olması durumun metafizik olduğunu hiçbir şekilde kanıtlamaz. Bir kaç çalışmayı yazacak olursak:

Unusual Animal Behavior Before Earthquakes: A Review of Possible Sensory Mechanisms.
Earthquake Prediction by Animals: Evulation and Sensory Perception

Özellikle ikinci olarak verdiğim makale ilgi çekici olabilir. Yukarıda sayın Neva'nın da belirttiği gibi evrimsel süreç içerisinde yaşanan değişimler sismik ya da herhangi bir uyarıcının algılanmasında farklıklara sebep olabilir. İlk verdiğim kaynakta bazı hayvanlarda alışılmışın dışında hareketler görülürken diğerlerinde olmaması da bu iddiayı destekler niteliktedir.

Bunlara ilaveten baslibasina davranis bilimi diye birsey var. Akil sagligi yerinde olan her insan bunu bilir.
Alt 19-07-2011, 23:44
Meraklı33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meraklı33 Meraklı33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
istanbulda 9. katta hissedilir bir şekilde sallamıştı neyse, uyurken bile camdan giren sineği anında fark eden kedinin deprem sırasında veya öncesindeki aymazlığı idi beni üzen
Aynı durum bende de oldu. 8. katta oturuyorum. Kedim dediğiniz gibi giren sineği bile fark ediyor fakat depremi hissetmedi, önceden sezmedi ve hatta deprem olurken benim ayak ucumda yatıyordu. Sonrasında da yatmaya devam etti.

Tabii burdan çıkıp genel bir yargıya varmıyorum kimse yanlış anlamasın.
Alt 19-07-2011, 23:49
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Keyfiyet bunun neresinde?

Bizim kitabımız, dinimiz, diyanetimiz, ...mız ...miz mi var?

BEn de bir deistim, TANRI ile ilgili birçok şeyin bilinemeyeceğini düşünüyorum, DOlayısıyla Agnostisizmin Bilinmezlik prensibini deist çerçevede kabul ediyorum.

Tabi her ne akıma kendinizi yakın görüyorsanız buna saygım sonsuz, fakat, Bu evrende ateizmin mataryalizm algısıyla oldu bittiye getirilemeyecek kadar çok şey olduğunu düşünüyorum.
Afrika'da açlıktan ölen çocukları da sizin tanrınız mı yaratıyor?
bir tanrı varsa, çoktan ölmüştür...

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 19-07-2011, 23:51
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Meraklı33´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı durum bende de oldu. 8. katta oturuyorum. Kedim dediğiniz gibi giren sineği bile fark ediyor fakat depremi hissetmedi, önceden sezmedi ve hatta deprem olurken benim ayak ucumda yatıyordu. Sonrasında da yatmaya devam etti.

Tabii burdan çıkıp genel bir yargıya varmıyorum kimse yanlış anlamasın.

Sayin Merakli33 ;

Sezmemesi cok normal, zira doganizda yasiyor o hayvan.. Ozgun dogasinda degil. Yani kalorifer ile isiniyor, yemegi onune geliyor, sevgi fersah fersah, banyo yapiyor, taraniyor, ilaclari veriliyor vs. yasam kalitesi yuksek, dogadaki hayvana gore..
Alt 19-07-2011, 23:52
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

... kendimce yaptığım çıkarım belki köpeğinizi kaybettiğiniz için olan duygusallığınız yüzünden yada belki bu tür metafizik diye anlandırdığınız şeylere kafa yormanızdan dolayı, sonuçtan sebeplere giderken olaya bu tür bir açıklama getirmiş olmanız?
ilk köpeğim öldürüldüğünde 8, ikincisi öldürüldüğünde 10 yaşımdaydım.
metafizik olaylara kafa yoran biri değildim. şu anda da değilim.

NatGeo belgesellerini tarıyorum. Türkçe versiyonundan umudum yok ama orijinalini bulacağım muhtemelen.

saygılar...
Alt 19-07-2011, 23:52
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Deistic Thought´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
te allam.

tabi biz deistler cihad yapıyoruz, kendi şeriatımız var kol bacak doğruyoruz, bize inanmayanları aşağılıyoruz, kadınları hor görüyoruz, doğru. ikisinin farkı yok
bunlar senin farkların
benim bağlamım seninkiyle aynı olmak zorunda değil.

allaana yalvarmak yerine cümlenin sonunu dikkatli okusaydın bağlamımın ne olduunu da anlardın.

muhammedin tanrısı kendi keyfine göreydi.
seninki de senin keyfine göre demiştim.
bilmem anlatabildim mi.

deistmiş.
senin tanrın muhammedinkinden daa sevimli anladık.
sonuçta ikisi de uydurma.
bi farkı var mı.
Alt 19-07-2011, 23:54
Meraklı33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meraklı33 Meraklı33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Merakli33 ;

Sezmemesi cok normal, zira doganizda yasiyor o hayvan.. Ozgun dogasinda degil. Yani kalorifer ile isiniyor, yemegi onune geliyor, sevgi fersah fersah, banyo yapiyor, taraniyor, ilaclari veriliyor vs. yasam kalitesi yuksek, dogadaki hayvana gore..
Evet biz de öyle düşünmüştük o zaman, çünkü evde doğdu ve doğal ortamını hiç görmedi.

Önerilen Siteler