Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-07-2011, 00:02
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Dostum;

Evet bende inanmazdım fakat bu haber Discovery'den çıkınca işler değişiyor.

Beynin çok acayip bir parça olduğunu ve daha bilmediğimiz çok olağanüstü özelliklerinin olabileceğini göstermek için Eşref Aydın'ı örnek verdim.Bunlar olabiliyorsa telekinezi de olabilir,hem gözlerini kapatıp istediklerini gören durugörürler var bu bize gösteriyorki görmek için göze gerek yok,durugörürlerin de sahtekar denilip dışlanması değil iyice incelenmeleri gerekir.

Telekinezi için şu yöntem var bende bunu kullanmıştım,kolaydır fakat 1 haftanı da alabilir başarıya ulaşman 2 günde sürebilir tabiki beyninin mantık yürütmesini engellemelisin ve dokunmadan döneceğine inanmalısın.Eğer beynin mantık yürütürse kağıt dönmeyecektir çünkü mantıken bir cisim dokunmadan dönemez;

http://www.ufonet.be/PARAPSIKOLOJI/p...telekinezi.htm

Birde video;

Aynen banada pek güvenilir gelmiyor,halbuki ben levitasyona inanırım.Sanırım Chris Angel'in bir sihirbaz olduğundan dolayı,araştırayım bu haberin daha saygın bir kaynağı varsa o zaman tamam derim.
sevgili dostum video yu dikkatli izle ve yukarda tam belirttiği anlarda video daki glitchlere bak, malesef oynanmış olduğu belli oluyor.tabi ilk glitch tam dönmeden önce ama video ile başarabileceklerinin sınırı olmadığını biliyoruz.

ben savantlara ve eşref armağana inanmıyorum demiyorum, sadece telekinezi veya telepati ile ilgisi olmadığını düşünüyorum onların bu yeteneklerinin.
Alt 21-07-2011, 00:06
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili dostum video yu dikkatli izle ve yukarda tam belirttiği anlarda video daki glitchlere bak, malesef oynanmış olduğu belli oluyor.

ben savantlara ve eşref armağana inanmıyorum demiyorum, sadece telekinezi veya telepati ile ilgisi olmadığını düşünüyorum onların bu yeteneklerinin.
Yok dostum bu video gerçek diye koymadım psiwhell çalışacaksan eğer zihninde bununla ilgili kareler olsun diye koydum.

Evet anladım dostum,zaten ilgisi yok olsa olsa durgörüyle ilgisi olabilir fakat bende sadece beynin çok acayip ve olağanüstü birşey olduğunu anlatmak için Eşref Aydın ve diğerlerini örnek olarak verdim.Kimbilir belki de beyin bizi ışınlaya bile bilir,belkide ölümsüzlük.

Sevgilerimle...

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 21-07-2011, 00:10
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yo aceleci davranmışım videodaki glitchler normal duruyor açıkcası ama arkadaş
güzel birşeye parmak basmış, saç kurutma makinesi ile kaseyi ısıtıp sıcak ve soğuk hava akımı yaratmış olabilir.

tekrar izleyince yorumcunun söylediğide pek inandırıcı gelmedi çünki durdurup tekrar hızlandırıyor :P

vardır bir bit yeniği, HD olsaydı keşke

Konu Greatestlieevertold tarafından (21-07-2011 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-07-2011, 00:20
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayın Dark_Prince,

verdiğiniz linklerdeki örneklerden bahsetmiştim zaten. bu gibi makinelerin özel olarak tasarlanıyor olduğundan bahsettim.

tanrı yanılgısına düşmek ile ne demek istediğimi yanlış anlattım sanırsam. doğa üstü bir güç sayesinde olduğundan değil ama aynı tanrıyı yaratmak gibi düşünebilme yeteneğimiz sayesinde olmayan şeyleri bizim veya başkalarının yapıyor olabileceğine inanmaktan bahsediyordum.

"Bir kız müziğin ciddi ciddi aynı yemek gibi tadını alabiliyordu.
Kör bir Türk adam kör olmasına rağmen elleriyle dokunduğu bir cismi görebiliyordu hatta onların resmini çiziyordu."

burada kız ın müziğin tadını alması ile anlatılmak istenen nedir acaba?
kokular bize bazı mekanları çağrıştırabilir. bir müzik yemeği, bir yemeğin tadı da bir müziği hatırlatabilir. benim de sıklıkla başıma gelen bir olay.

kör kişinin %100 mü kör olduğu, doğuştan mı %100 kör olduğu veya ne kadar güvenilir bir durum olduğu hepsi bu konuya bakarken dikkate almamız gereken konular.

beynimizin dokunmadan cisimlere etki edebilmesi için herhangi bir nedeni olduğunu zannetmiyorum. zihin gücüyle, manyetik alanı değiştirmek gibi bir durum veya herhangi bir nesneyi hareket ettirmek bana ilüzyon olarak gelmiştir sadece. önemli olanın beynin ne tür ekipmanlara sahip olduğu. elbette tam olarak bilemiyoruz desek de gerçekten bunu başarabilen bir insana dair kanıt olup olmadığı önemli olan

kendi sınırları ile çevrili elektromanyetik bir alana sahip olsada beynin kendisine zarar vermeden, ve sadece vücut içindeki enerjiyi kullanarak neler yapabileceği ile herhangi bilimsel bir kanıt yok. bu alanı istemli olarak geliştirebileceğine dair de bir kanıt yok. makineler ile elektromanyetik alana etki ederek birisini etkilemek ise daha önce de belirttiğim gibi herhangi bir kanıt olarak sunulamaz.

beyninizin bir bölgesini düşüncelerinizi kullanarak yapabileceğinden fazlasını yaptırmak hatta bildiğimiz kadarıyla yapamayacağı bir şeyi yaptırmaya çalışmak ve bir şekilde yapabilseniz bile o alanı uzaktaki belli bir maddenin etrafında yoğunlaştırmak bana imkansız geliyor.
Sayin Greatestlieevertold ;

Beynimiz kucumsenmeyecek kadar guzel, kusurlu, fakat islevsel ve gelistirilecek bir organdir.

Sizce beynimiz, kendi islevsel yapisi bakimindan nedensellik uzerine mi calisir? Ki herhangi bir cisim uzerine etki edebilmesi icin bir nedeni olsun? Bu tanri merkezci yaklasima benzer.

Evrim baslangicinda bir nedensellik uzerine mi olustu? Boyle olmadigi icin kusurludur zaten. Bircok beyin hasarli dogar genetik gecisle, ama hayatini goturur. Hasarli organi elemine edebilmek icin, saglam organini onun yerine koyar islevsel olarak, onu gelistirir.. (ornegin, gorma ozurluler, duyma ozurluler, otistikler vs.)

Olmaz olur mu kanitlar hic?

Siz zaten gundelik yasama dair her davranisinizda (oturma, kalkma, konusma, kosma, dusunme vs.) kendi manyetik alaninizdaki enerjiyi dissal olanla harmanlayip yasiyorsunuz. Bunu yaparken kendinize zarar veriyor musunuz beyinsel anlamda? Hayir. Doldur/bosalt usulu enerji kaynaklarini tuketip yeniden dolduruyorsunuz. Beyin sizden ayri bir yapi degildir ki..

Olmaz olur mu gelistirmeye yonelik kanit?
Nasil ogrendiniz Ingilizce'yi?(ogrenme) Nicin birkac dili birarada ogrenebiliyoruz, ogretebiliyoruz?
Neden bir kisim genetik gecisli omurilik refklekslerimizi gelistirebiliyoruz? (spor ve turevleri)

Hizli okuma vs. teknikleri neden kullaniyoruz? Nicin bulmaca puzzle, turevi seylerle ilgileniyoruz?(hafizayi esnek ve islevsel tutma)

Nicin dusunup fikir yurutuyorsunuz ornegin?

Bunlarin tumunu yaparken, zaten beyinsel enerjinizi kullaniyorsunuz farkinda misiniz?

E hal boyleyken, elektromanyetik alan olan siz(insan), bir baska elektromanyetik alana(oteki insan) nicin etki edemesin?

Edememesi icin gerekceniz ne?

Bir insanin yemek tadinda muzigi algilamasi, geliskin kulagi sayesindedir. Bugun muzige iliskin kulak gelistirebiliyor muyuz? Evet yapabiliyoruz. Ve egitimini veriyoruz. Veya egitim almadigi halde, muazzam kulaga sahip dogustan gelismis yetisi olan insanlar var.

Gorme ozurlu insanlar da ayni sekilde.. Evrim goz'le baslamadi ki?
Gozumuzun yerini alabilecek gelistirebilecegimiz baska organlarimiz da mevcut. Ve beynimiz bunun icin gayet islevsel..

Beynin belli bir bolgesini merkezleyerek, goruyorsunuz, yorumluyorsunuz zaten. Oysa hep bakmaktasiniz. Her baktiginizi goruyor musunuz mesela?
Alt 21-07-2011, 00:25
Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Video'daki PSI Wheel'in sırrını henüz çözemedim. Sonuçta bir video ve bize gösterilene inanıyoruz.

Ama PSI Wheel'i öğreten tekniklerde bir hile var ve telekinezi ile alakası yok.

Eller, dış ortamdan sıcaksa ellerin ortasında bulunan bir PSI tekerleği (kağıttan yapılmış bir rüzgar gülü) bir süre sonra dönmeye başlıyor.

Ellerin kısmen kapattığı bölgeye dışarıdan soğuk hava akımı hücum etmeye başlıyor.
bunu açıklamalı gösteren bir videoya denk gelmiştim. merak ederseniz tekrar arayıp bulabilir, linkini koyabilirim.
http://www.unexplained-mysteries.com...&#entry1714992

bu forum sitesinde mattman kendisi kabul ediyor alttaki mesajında eğer tabi gerçekten o ise.

http://www.unexplained-mysteries.com...V6Q&tid=168595

yasasınbilim mesajını yeni gördüm, aradığın video bu olabilir
Alt 21-07-2011, 00:31
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Neva,

sizce yalnızca insan beyni tek başına (çalışma alanınızla ilgili bir konu zaten) karşı taraftan gelen sinyalleri yorumlayabilir mi? karşı taraf istemli veya istemsiz bazı sinyaller yollasa bile.

karşı tarafı telepati yoluyla anlarken bile yollanan o sinyallerin ne kadar karışık olacağı, anlayabilmek için gereken yazılım, yada beynin bir bölümü misal 0.5sn önce bir işe başlamışken ventromedial pre-frontal cortex 0.4 sn sonra son yorumu yapmak için işe koyuluyorsa, bu karmaşık ve çok hızlı yapıyı karşı taraf dışarı az miktarda çıkan sinyaller ile, nasıl yorumlayacağına dair en ufak bir fikri olmadan yorumlayabilir mi doğru bir şekilde?

elktromanyetik alana duyarlı bir nesneye tam olarak hedef alarak etki etmekten bahsetmiyorum bile.

evrimin 5 nedeninide beynin telepati veya telekinezi yeteneği ile ilişkilendirmeye çalışırsak, beynimizin bu yeteneği geliştirmek için herhangi bir sebebi olabilir mi?

bu durum aklıma bir hurdalığa bir uçağı oluşturmak için gerekli parçaları bırakıp oluşmasını beklemeye geliyor. o uçak oluşmaz diyip evrim olamaz diyor ise birisi , sizde evrimle alakası yok, o uçağın bir yaratıcı tarafından belirli bir görev için yaratıldığını söylersiniz. gerekli ortama sahip olup olmamasının denklemin içinde yer almadığını. bu bağlamda benim fikrim ise beynin böyle bir noktaya gelme ihtiyacının olmaması.

benim kendi çıkarımlarım sadece ama sizin görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda
Tanimim cok soguk bir anlatim olacak ama baska sekli yok izah icin..

-Ben bir istemli/istemsiz sinyal yollayan makina isem, nicin bir baska makinanin gonderdigi sinyali alamayayim? Buna engel olan nedir?

-Karmasik dediginiz yapi, bilisime dair, yazilim uretiyor, once kodluyor, degistiriyor, update ediyor zaten.. Neden olmasin? Beyin ayni anda calisma ozelligine sahip yapilar tarafindan olusmustur. Zaman kavrami yoktur ki beyne dair.

Siz birsey yapmaya karar verdiginiz nokta ile, yaptiginiz seyin sonucunu nasil tahmin edebiliyorsunuz mesela? Hafizaniz sayesinde, deneyimler kayitli zira orada.. Ama bu baskilamaya ragmen, bir hatayi veya dogruyu yasam icinde birden fazla kez, yuzlerce yapabiliyorsunuz degil mi?
Alt 21-07-2011, 00:35
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Greatestlieevertold ;

Beynimiz kucumsenmeyecek kadar guzel, kusurlu, fakat islevsel ve gelistirilecek bir organdir.

Sizce beynimiz, kendi islevsel yapisi bakimindan nedensellik uzerine mi calisir? Ki herhangi bir cisim uzerine etki edebilmesi icin bir nedeni olsun? Bu tanri merkezci yaklasima benzer.

Evrim baslangicinda bir nedensellik uzerine mi olustu? Boyle olmadigi icin kusurludur zaten. Bircok beyin hasarli dogar genetik gecisle, ama hayatini goturur. Hasarli organi elemine edebilmek icin, saglam organini onun yerine koyar islevsel olarak, onu gelistirir.. (ornegin, gorma ozurluler, duyma ozurluler, otistikler vs.)

Olmaz olur mu kanitlar hic?

Siz zaten gundelik yasama dair her davranisinizda (oturma, kalkma, konusma, kosma, dusunme vs.) kendi manyetik alaninizdaki enerjiyi dissal olanla harmanlayip yasiyorsunuz. Bunu yaparken kendinize zarar veriyor musunuz beyinsel anlamda? Hayir. Doldur/bosalt usulu enerji kaynaklarini tuketip yeniden dolduruyorsunuz. Beyin sizden ayri bir yapi degildir ki..

Olmaz olur mu gelistirmeye yonelik kanit?
Nasil ogrendiniz Ingilizce'yi?(ogrenme) Nicin birkac dili birarada ogrenebiliyoruz, ogretebiliyoruz?
Neden bir kisim genetik gecisli omurilik refklekslerimizi gelistirebiliyoruz? (spor ve turevleri)

Hizli okuma vs. teknikleri neden kullaniyoruz? Nicin bulmaca puzzle, turevi seylerle ilgileniyoruz?(hafizayi esnek ve islevsel tutma)

Nicin dusunup fikir yurutuyorsunuz ornegin?

Bunlarin tumunu yaparken, zaten beyinsel enerjinizi kullaniyorsunuz farkinda misiniz?

E hal boyleyken, elektromanyetik alan olan siz(insan), bir baska elektromanyetik alana(oteki insan) nicin etki edemesin?

Edememesi icin gerekceniz ne?

Bir insanin yemek tadinda muzigi algilamasi, geliskin kulagi sayesindedir. Bugun muzige iliskin kulak gelistirebiliyor muyuz? Evet yapabiliyoruz. Ve egitimini veriyoruz. Veya egitim almadigi halde, muazzam kulaga sahip dogustan gelismis yetisi olan insanlar var.

Gorme ozurlu insanlar da ayni sekilde.. Evrim goz'le baslamadi ki?
Gozumuzun yerini alabilecek gelistirebilecegimiz baska organlarimiz da mevcut. Ve beynimiz bunun icin gayet islevsel..

Beynin belli bir bolgesini merkezleyerek, goruyorsunuz, yorumluyorsunuz zaten. Oysa hep bakmaktasiniz. Her baktiginizi goruyor musunuz mesela?
Sayin Neva,

benim bahsettiğim şeyler ile ilgili ortak bir noktada konuşamıyoruz malesef. benim karşı çıkmadığım noktalar var ama bahsettiğim esas konular bunlar değil.

beynimizin elektromanyetik bir alan yarattığını biliyoruz. ama benim bahsetmek istediğim hem bu alanı istemli bir şekilde bir maddeye yoğunlaştabilmek için gerekli yetenek, hemde fiziksel olarak bunu yapabilmesi ne kadar mümkün beynin? yeterli enerji ve hatta dediğim gibi tek bir noktadan sanki alnızın ortasından çıkarır gibi bunu başarabilmek? bütün örnekler dışardan bir uyarıcı veya yükseltici ile mümkün olabiliyor. yeterli beyin enerjisi ne demektir yerçekimini yok etmek için? yerçekimini yok etmek için neye ihtiyacı olduğundan haberi var mı bireyin veya beynin veya herhangi birimizin?

beyin enerjimizle yerçekimini yenmeyi veya elektromanyetik alanı değiştirmek yada karşı tarafın beynini okumak konusunda, bireyin herhangi , en ufak bir fikri yok iken bunu yorumlayabilmeyi nasıl başarabilir? yada karşı tarafın beynini kontrol etmeyi veya başka şeyleri?

beynin içinde ve kabul edilebilir sınırları içinde başarabildikleri haricinde ve amplify edebilecek aletler kullanmadan bu saydığımız bana göre gerçek olmayan yetenekleri kabul etmemezi sağlayabilecek herhangi somut bir kanıt var mı?
Alt 21-07-2011, 00:39
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tanimim cok soguk bir anlatim olacak ama baska sekli yok izah icin..

-Ben bir istemli/istemsiz sinyal yollayan makina isem, nicin bir baska makinanin gonderdigi sinyali alamayayim? Buna engel olan nedir?

-Karmasik dediginiz yapi, bilisime dair, yazilim uretiyor, once kodluyor, degistiriyor, update ediyor zaten.. Neden olmasin? Beyin ayni anda calisma ozelligine sahip yapilar tarafindan olusmustur. Zaman kavrami yoktur ki beyne dair.

Siz birsey yapmaya karar verdiginiz nokta ile, yaptiginiz seyin sonucunu nasil tahmin edebiliyorsunuz mesela? Hafizaniz sayesinde, deneyimler kayitli zira orada.. Ama bu baskilamaya ragmen, bir hatayi veya dogruyu yasam icinde birden fazla kez, yuzlerce yapabiliyorsunuz degil mi?
bende ondan bahsediyorum sayin neva, dışardan etki eden bir makine, bu iş için tasarlanmış bir makine olmadan olmayacağını. elektromanyetik alanı değiştirerek insanın ruh halinin etkilenebileceğini biliyoruz ama gene de iddia edilen noktandan çok uzağız.

beynin içerisinde zaman kavramı olmayışı konusunda, quantum bilgisayarları benzeri aynı anda birçok işlem yaılmasından mı bahsediyoruz yoksa başka bir şey mi?

evet uçaklar üretip yeniyoruz yerçekimini, yada düşünerek elektrotlar sayesinde hareket ettiriyoruz tekerlekli sandalyeyi ama hep bir aracı var çünki bunu aktaran veya yorumlayan bir yapı lazım uyarlamak için.
Alt 21-07-2011, 00:45
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yo aceleci davranmışım videodaki glitchler normal duruyor açıkcası ama arkadaş
güzel birşeye parmak basmış, saç kurutma makinesi ile kaseyi ısıtıp sıcak ve soğuk hava akımı yaratmış olabilir.

tekrar izleyince yorumcunun söylediğide pek inandırıcı gelmedi çünki durdurup tekrar hızlandırıyor :P

vardır bir bit yeniği, HD olsaydı keşke
Evet dostum kesinlikle bir bit yeniği de olabilir dediğim gibi bu işler şarlatanı en bol işlerdir.

Fakat o nasıl olacak,yani ısıtılınca o düşünce enerjisiyle o ısıyı kullanarak mı akım yaratacak?Çünkü elleri kaseye hiç değmiyor üstüne birde sağdan sola doğru döndürürken yön değiştirtip soldan sağa da döndürebiliyor.Bana gerçekçi geldi bilmiyorum.

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı
Video'daki PSI Wheel'in sırrını henüz çözemedim. Sonuçta bir video ve bize gösterilene inanıyoruz.

Ama PSI Wheel'i öğreten tekniklerde bir hile var ve telekinezi ile alakası yok.

Eller, dış ortamdan sıcaksa ellerin ortasında bulunan bir PSI tekerleği (kağıttan yapılmış bir rüzgar gülü) bir süre sonra dönmeye başlıyor.

Ellerin kısmen kapattığı bölgeye dışarıdan soğuk hava akımı hücum etmeye başlıyor.
bunu açıklamalı gösteren bir videoya denk gelmiştim. merak ederseniz tekrar arayıp bulabilir, linkini koyabilirim.
Sevgili dostum bana inanmak zorunda değilsiniz fakat tekniklerde kesinlikle bir hile yok,en azından denediğim psi whell tekniği için bunu söyleyebilirim.

Ellerin sıcak veya soğuk olması gibi bir kaide yoktur.İsterseniz elinizi buza batırın önemli olan rahat ve huzurlu olmanız,nasıl iyi hissediyorsanız vücut ısınızı ona göre ayarlamalısınız.Ellere gerek bile yoktur çünkü enerji vücudun bütün heryerinden yayılmaktadır.Eller beyni kandırmak için sadece bir araçtır,ellerle hareketler yapmak insana gaz veriyor gaz verecek herşey seni başarıya dahada yakınlaştırır.O yüzden çalışmalar boyunca ağzını açık bırakacak sihir gösterileri,Chris Angel videoları filan izlerseniz başarıya ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Hileler konusuna gelince bu kısmı Sevgili Vrael'e havale ediyorum

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook

Konu Dark_Prince tarafından (21-07-2011 Saat 00:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-07-2011, 00:47
Üye

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet dostum kesinlikle bir bit yeniği de olabilir dediğim gibi bu işler şarlatanı en bol işlerdir.

Fakat o nasıl olacak,yani ısıtılınca o düşünce enerjisiyle o ısıyı kullanarak mı akım yaratacak?Çünkü elleri kaseye hiç değmiyor üstüne birde sağdan sola doğru döndürürken yön değiştirtip soldan sağa da döndürebiliyor.Bana gerçekçi geldi bilmiyorum.
burdaki linkte kendisi açıklamış fake olduğunu, okuyacaktım unuttum. şimdi fallout a ara verip okuyorum

http://www.unexplained-mysteries.com...&#entry1714992

Önerilen Siteler