19-07-2011, 13:00
|
 |
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
paslıçivi, ayrı bir başlık aç sitemiz hakkında düşünceler kısmına ve orada ne varsa boşalt içinde. Lütfen ilgili ilgisiz her yerde bu muhabbeti açıp konuları dağıtma.
|

19-07-2011, 18:45
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Merhaba;
Belki de dile getirilenler bu başlık için uygun değildir. İslam forumundan çok felsefe bölümünde paylaşılması gerekir gibi görünüyor. Bir konu açılır ve o başlıkta uzunca anlatılabilir. İlgi duyanlar zaten başlığı okur ve tıklar yada tıklamazlar.
Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim. Evrensel şuan söylenenlere cevap veremez. O yüzden onun nicki üzerinden yapılan tartışmaları pek doğru bulmuyorum. Bunu bana kendisi iki gün önce de söyledi.
|

19-07-2011, 20:15
|
 |
Üye
|
|
|
|
farklı bir nick'le de olsa Evrensel-İnsanı yeniden aramızda görmek isterim.
(gerçi cümlelerinden hemen belli olur onun olduğu).
her konuda şansı açık olsun.
sonsuz sevgiler kendisine...
|

20-07-2011, 06:57
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Sevgili paslicivi;
Ben agir gelir derken, size agir geleceginden bahsettim. Ki yanilmamisim. Cidden agir gelmis size evrensel insan felsefesi. O yuzden kendinizi bir tutmayin kendisiyle dedim, bir mesajlarinizi (her ikinizinde) okuyan okuyucu uye olarak..
|
sevgili meslektaşım neva..
ben size güzel kokulu bir gül sundukça siz o gülün yapraklarını yolmaya, diken batırmaya çalışıyorsunuz.. ama bu durumda sizi yine eleştirmiyorum, çünkü insanoğlunun şu anki yaşadığı benlik bu kaosu gerektiriyor zaten..
bana ağır gelenin evrensel-insanın felsefesi olmadığı sadece dilinin/terminolojinin olduğunu daha önce konuşmuştuk.. kendisi felsefeye meraklı ve bu konuda çok kitap okumuş biri olduğu için ağır felsefik terminoloji kullanıyordu.. yani diğer tabirle mektepliydi..
ben yaşamımın hiç bir döneminde felsefe eğitimi almadım ilgi duymadım ve hatta felsefe kelimesinin anlamını bile doğru dürüst bilmezdim.. lisede de felsefe eğitimi almadım çünkü endüstri meslek lisesi mezunuyum.. felsefe denilen şey benim için entel dediğimiz adamların kendi aralarında anlaşılmaz bir dil kullanarak yaşamı konuşmaları gibi bir şeydi benim için.. ben sadece çocukluğumdan itiberen yaşadığım değişimleri(müslüman, ateist, deist, panteist, klasik agnostik, kendi agnostisizmim ve farkındalık) algılamaya ve nedenleri bulmaya çalışan biriydim ve dediğim gibi okuduğum bir kitapla başladı herşey.. ve bir çok felsefik terminolojiyi bu sitedeki ilgili arkaşalardan öğrendim.. yani ben alaylıydım..
bunları siz de biliyorsunuz, sizinle ilk defa yazışmıyoruz, bunları daha önce konuşmuştuk sizinle..
ama tüm bunları bilmenize rağmen yukarıdaki ifadenizin tek bir nedeni var.. egonun savunma mekanızmalrı devrede.. benim düşünce yapımı bir tehdit olarak algılıyor ve yanlışlamak dışlamak için ben ne söylersem söyliyeyim o ego filterinden sizin için faydalı olanı seçecek diğerlerin içeri girmesine engel olacaktır..
neyse bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum, sevgili Natan'ın dediği gibi evrensel-insan aramızda değil, yazdıklarımıza cevap verme hakkı yok.. umarım burdaki yazdıklarımı da yanlış anlayıp krılmamıştır..
çünkü siteden ayrılmadan önce ÖM yoluyla benimle bayağı bir dertleşmişti, sitenin kendi üzerindeki denetleyici baskısından falan, hatta kendisi kendi isteğiyle siteden ayrılma kararı almıştı da ben kendisini kalması konusunda zor ikna etmiştim..
sevgili neva dalaşmayı bırakalım da; benim ortay koyduğum bir bilinç var, isterseniz bunu tartışalım..
şimdi bakın..
siz kuzey amerikada doğup büyümüş eğitim almış ve orada yaşayan biri olduğunuzu söylediniz.. yaşadığınız coğrafyada sanırım din kavramı çok önemli değil, hele ki islam çok sınrılıdır sanırım, tam bilmiyorum tabii ki oranın inanç haritasını..
siz mesela niçin bu siteye üye olup özellikle tek tanrılı dinler ve bunlardan özellikle islamla uğraşıyorsunuz.. bunu size daha önce sormuştum.. gördüğüm kadarıyla yaşamınızın bir döneminizde o safbilincinizin üzerine islam zihni bir şekilde bulaşmış ki bu sizi düşünmeye sorgulamaya ve nihayetinde islamı yanlışlamaya kadar götürüyor.. bu durumu sizinle çok samimi ve açık bir şekilde konuşmak istiyorum..
bir de geçen günlerde size bir soru sormuştım ona verceğiniz cevabı da çok merak ediyorum.. beni kırmayıp cevap verirseniz çok sevinirim. amacım kimseyi burda alaşığı etmek falan değil.. ama bazı şeyleri tarafsız gözle konuşmamız gerekiyor ki insanlığın faydası adına bir şeylere ulaşalım..
ben demiyorum ki; benim ileri sürdüğüm tez bir kanundur, ille de doğru olacaktır diye, her zaman yanlışlanmaya tartışılmaya açıktır.. ama bu tartışma yanlışlama üslubu bilimsel bir platformda tartışlıyormuşçasına olsun istiyorum..
yoksa biribirimizi kırarak, aşağılayarak, saldırarak hiç bir yere varamayız..
size sorduğum soru şuydu..
şizofreni hastalarını niçin tedavi ediyoruz..?
çünkü bu insanlar hayatlarından memnun, hasta olduklarını kabul etmiyorlar ve hatta tedaviye direnç gösterdikleri için çaktırmadan ya da zorla tedavi ediyoruz bu insanları..
niçin bu insanların kendi rızaları olmadığı halde onların beyin nörokimyalarını değiştirmek için bir takım antipsikotik kimyasallar/droglar veriyoruz..
ve kişiyi iyileştirmeyi başardığımızda bize küfür mü ediyor, bize kızıyor mu?
bu soruma cevap verebiliriseniz benim ortaya koymaya çalıştığım tezin nasıl bir tabana oturduğunu daha iyi kavrayacaksınız..
|

20-07-2011, 12:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
paslıçivi´isimli üyeden Alıntı
sevgili meslektaşım neva..
ben size güzel kokulu bir gül sundukça siz o gülün yapraklarını yolmaya, diken batırmaya çalışıyorsunuz.. ama bu durumda sizi yine eleştirmiyorum, çünkü insanoğlunun şu anki yaşadığı benlik bu kaosu gerektiriyor zaten..
bana ağır gelenin evrensel-insanın felsefesi olmadığı sadece dilinin/terminolojinin olduğunu daha önce konuşmuştuk.. kendisi felsefeye meraklı ve bu konuda çok kitap okumuş biri olduğu için ağır felsefik terminoloji kullanıyordu.. yani diğer tabirle mektepliydi..
ben yaşamımın hiç bir döneminde felsefe eğitimi almadım ilgi duymadım ve hatta felsefe kelimesinin anlamını bile doğru dürüst bilmezdim.. lisede de felsefe eğitimi almadım çünkü endüstri meslek lisesi mezunuyum.. felsefe denilen şey benim için entel dediğimiz adamların kendi aralarında anlaşılmaz bir dil kullanarak yaşamı konuşmaları gibi bir şeydi benim için.. ben sadece çocukluğumdan itiberen yaşadığım değişimleri(müslüman, ateist, deist, panteist, klasik agnostik, kendi agnostisizmim ve farkındalık) algılamaya ve nedenleri bulmaya çalışan biriydim ve dediğim gibi okuduğum bir kitapla başladı herşey.. ve bir çok felsefik terminolojiyi bu sitedeki ilgili arkaşalardan öğrendim.. yani ben alaylıydım..
bunları siz de biliyorsunuz, sizinle ilk defa yazışmıyoruz, bunları daha önce konuşmuştuk sizinle..
ama tüm bunları bilmenize rağmen yukarıdaki ifadenizin tek bir nedeni var.. egonun savunma mekanızmalrı devrede.. benim düşünce yapımı bir tehdit olarak algılıyor ve yanlışlamak dışlamak için ben ne söylersem söyliyeyim o ego filterinden sizin için faydalı olanı seçecek diğerlerin içeri girmesine engel olacaktır..
neyse bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum, sevgili Natan'ın dediği gibi evrensel-insan aramızda değil, yazdıklarımıza cevap verme hakkı yok.. umarım burdaki yazdıklarımı da yanlış anlayıp krılmamıştır..
çünkü siteden ayrılmadan önce ÖM yoluyla benimle bayağı bir dertleşmişti, sitenin kendi üzerindeki denetleyici baskısından falan, hatta kendisi kendi isteğiyle siteden ayrılma kararı almıştı da ben kendisini kalması konusunda zor ikna etmiştim..
sevgili neva dalaşmayı bırakalım da; benim ortay koyduğum bir bilinç var, isterseniz bunu tartışalım..
şimdi bakın..
siz kuzey amerikada doğup büyümüş eğitim almış ve orada yaşayan biri olduğunuzu söylediniz.. yaşadığınız coğrafyada sanırım din kavramı çok önemli değil, hele ki islam çok sınrılıdır sanırım, tam bilmiyorum tabii ki oranın inanç haritasını..
siz mesela niçin bu siteye üye olup özellikle tek tanrılı dinler ve bunlardan özellikle islamla uğraşıyorsunuz.. bunu size daha önce sormuştum.. gördüğüm kadarıyla yaşamınızın bir döneminizde o safbilincinizin üzerine islam zihni bir şekilde bulaşmış ki bu sizi düşünmeye sorgulamaya ve nihayetinde islamı yanlışlamaya kadar götürüyor.. bu durumu sizinle çok samimi ve açık bir şekilde konuşmak istiyorum..
bir de geçen günlerde size bir soru sormuştım ona verceğiniz cevabı da çok merak ediyorum.. beni kırmayıp cevap verirseniz çok sevinirim. amacım kimseyi burda alaşığı etmek falan değil.. ama bazı şeyleri tarafsız gözle konuşmamız gerekiyor ki insanlığın faydası adına bir şeylere ulaşalım..
ben demiyorum ki; benim ileri sürdüğüm tez bir kanundur, ille de doğru olacaktır diye, her zaman yanlışlanmaya tartışılmaya açıktır.. ama bu tartışma yanlışlama üslubu bilimsel bir platformda tartışlıyormuşçasına olsun istiyorum..
yoksa biribirimizi kırarak, aşağılayarak, saldırarak hiç bir yere varamayız..
size sorduğum soru şuydu..
şizofreni hastalarını niçin tedavi ediyoruz..?
çünkü bu insanlar hayatlarından memnun, hasta olduklarını kabul etmiyorlar ve hatta tedaviye direnç gösterdikleri için çaktırmadan ya da zorla tedavi ediyoruz bu insanları..
niçin bu insanların kendi rızaları olmadığı halde onların beyin nörokimyalarını değiştirmek için bir takım antipsikotik kimyasallar/droglar veriyoruz..
ve kişiyi iyileştirmeyi başardığımızda bize küfür mü ediyor, bize kızıyor mu?
bu soruma cevap verebiliriseniz benim ortaya koymaya çalıştığım tezin nasıl bir tabana oturduğunu daha iyi kavrayacaksınız..
|
Sevgili paslicivi ;
Bana gul sunmaniza gerek yok .. Ben bir okuyucu olarak secim hakkimi kullaniyorum ve sizden baskasinin aciklamaya calistigi felsefe benim nazarimda daha insancil. Sizin felsefenizi ise maalesef kabul edemiyor. Cunku hatali (bana gore) tabi..
Sizin yazdiklarinizin icerigini nicin tehdit unsuru olarak algilayayim?
Yazdiklariniza iliskin, bana yarar saglayacak unsurlar bulamadim. Evrensel insan'in, insana iliskin one surdukleri , size gore, bana, daha mantikli ve ayaklari yere basan seklinde gelir. Bunu belirtiyor olmak/olmam nicin sizde boyle bir duygu(saldiriyorsunuz bana seklinde) uyandiriyor ki?
Nicin dusun ozgurlugume ket vuruyor ve bana ait olan "akli" benim adima kullanma gibi gereksiz bir caba icine giriyorsunuz? Veya asagilik kompleksiniz mi var? Ben ikinizi ayni kefeye koymuyorum insana bakis ve yaklasima dair. Ciddi sekilde farklisiniz cunku. Bitti. Bu kadar.
Neden bu siteye uyeyim vs., sizofreniyi neden tedavi ediyoruz? ;
Size hitabe yazilan mesajlarin icerigini okumayi ve anlamaya calismayi adet haline getirdiginizde(iletisim icin olmazsa olmazdir zira), ayni sorulari israrla sormaktan vazgececeksiniz.
Tartisacak birsey kalmadi, zaten tartisildi.
Tamamen farkli dusunuyoruz. Insanoglunun iyiligi icin diye aldiginiz gardiniz da bir taraftir. Kime gore iyi/kotu ? diye sorarim o zaman size, ayni zamanda da insanlikdisi diye degerlendiririm..
Niye insanlikdisidir?
Bir insan, bir insana veya insanogluna dair kendi keyfiyetine bagli olarak, gonullu rizasi disinda, fizyolojik olarak birsey dayatan bir fikirle geliyorsa, bu insanlikdisidir. Bunu oneren de benim gozumde nazi mantigina sahiptir. Tek tip beyaz irk hayali ne ise, davranis bakimindan tek tip insan hayali de ayni seydir. Bu tip dusuncelerin altinda daima "sevgi" kavrami yatar.
|

21-07-2011, 06:04
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Sizin yazdiklarinizin icerigini nicin tehdit unsuru olarak algilayayim?
Yazdiklariniza iliskin, bana yarar saglayacak unsurlar bulamadim. Evrensel insan'in, insana iliskin one surdukleri , size gore, bana, daha mantikli ve ayaklari yere basan seklinde gelir. Bunu belirtiyor olmak/olmam nicin sizde boyle bir duygu(saldiriyorsunuz bana seklinde) uyandiriyor ki?
|
sevgili neva.. biz sizinle sadece evrensel-insanla benim felsefem arasındaki farkları konuşmadık şimdiye kadar, bir çok konu konuştuk.. ben her defasında uzlaşmacı yaklaşmama rağmen siz hemen hemen her yazınızda bırakın uzlaşmacı tavrınızı sürekli bir "laf sokma" gayreti içindesiniz.. bakın son yazımdan sonra bana ne yazmışsınız..
|
Veya asagilik kompleksiniz mi var?
|
karşınızda kim olursa olsun bu tarz bir söylem karşıdaki insana negatif bir yük verir, bir eleştiri bir saldırıdır..
ve tekrar şunu söylüyorum, ben bu tarzınızdan dolayı size kızmıyor ve eleştirmiyorum..
çünkü egoda(ikinci benlik) te yaşam bunu gerektirir diyorum.. amacım sadece; egonun nasıl bir mekanızmayla çalıştığını ve insanoğlunu nasıl biribirine karşı bölücü, ayrımcı davrandığını göstermeye çalışıyorum..
size yüklenen ikinci benlikte yaşıyorsanız zaten bu tutum ve davranışlarını göstermek zorundasız, bu bir zorunluluktur diyorum, bu sizin özgür iradenizde olan bir şey değil..
çünkü şu an sizi yöneten, konuşturan benliğiniz özünüz değil size sonradan yüklenen ikinci benliğiniz.. ve bu ikinci benlik(ego) çok güçlü filtrelere sahiptir, nasıl şekillenip yapılandıysa ancak o nitelikte verilerin size ulaşmasını sağlar diğerlerine karşı hemen savunma mekanızmalarınızı devreye sokarak inkar yada tahrif eder..
|
Egonun şekillendiği sosyokültürel çevrenin inanç sistemleri ve ahlak anlayışı, onun gerçekliği filtre ve kontrol etme fonksiyonlarını etkiler.
Bireyi ötekine karşı içsel koruyucu ve düzenleyici olan ego, iç ve dış gerçekleri, ya göz ardı eder, ya inkar ya da tahrif eder.
|
bakın mesela aşağıdaki yazınızı bir okuyun
|
Neden bu siteye uyeyim vs., sizofreniyi neden tedavi ediyoruz? ;
Size hitabe yazilan mesajlarin icerigini okumayi ve anlamaya calismayi adet haline getirdiginizde(iletisim icin olmazsa olmazdir zira), ayni sorulari israrla sormaktan vazgececeksiniz
|
yani benim bu sorularıma karşı;
-sevgili paslıçivi daha önce açıklamıştım ama dikkatinizden kaçmış sanırım, linki şurda ya da tekrar kısaca değineyim diyebilirdiniz.. ama bunun yerine yukarıda yine " benim sizin yazılarınızı okumama ve anlamamayı adet haline getirmekten ve aynı soruları ısrarla sormamdan" bahsediyorsunuz.. işte bu da ikinci benliğin(ego) bir savunma mekanızmasıdır, ve benim sizinle sağlıklı/uzlaşmacı bir iletişim kurmamı engelliyor..
bakın tekrar söylüyorum bu örnekleri verirken amacım; sizi ne alaşığı etmek ne de eleştirmek, sadece bu ego denen ikinci benliğin nasıl habis bir benlik çeşidi olup bizi yönettiğini göstermeye çalışıyorum.. lütfen bu nitelikte algılamaya çalışın yazılarımı..
|
Insanoglunun iyiligi icin diye aldiginiz gardiniz da bir taraftir. Kime gore iyi/kotu ? diye sorarim o zaman size,
|
bu sorunuzun cevabı; insanoğlu türünün "insandan öte" kavramlar için biribirini kırması katletmesinin sona ermesi içindir..
|
Bir insan, bir insana veya insanogluna dair
kendi keyfiyetine bagli olarak,
gonullu rizasi disinda,
fizyolojik olarak birsey dayatan
bir fikirle geliyorsa,
bu insanlikdisidir.
Bunu oneren de benim gozumde nazi mantigina sahiptir.
|
sevgili neva.. o zaman şizofreniyi tedavi eden/ettiren aile yakınları, toplum ve bütün hekimler nazi mantığına sahiptir..
|

21-07-2011, 06:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Tek tip beyaz irk hayali ne ise, davranis bakimindan tek tip insan hayali de ayni seydir.
|
sevgili neva..
dünyada ne kadar farklı çeşit insan olduğunu görüyorsunuz, bunların neredeyse tamamı ego dediğim ikincibenlik yönetiminde bir yaşam sürüyor ve büyük bir farklılık, zenginlik var..
egonun özbenliğe dönüştürülmesi, insanoğlunu tek tip tutum ve davranış içine sokmayacak ki..
şimdiki benlik/kişilik yapılanması
ID-EGO-SÜPEREGO
iken, benim tezim geçerliliğinde
ID-ÖZBENLİK-SÜPEREGO
tarzında olacaktır.. yani bugün ne kadar büyük farklılık/zenginlik varsa yine o kadar farklılık/zenginlik devam edecektir..
sadece ortadan din, inanç, miliyetçilik, siyaset, göreceli ahlak, tanrı, ölüm sonrası yaşamlar, iktidar, güç mal mülk sahibi olmak, biriktirmek vs aklınıza gelen ne kadar "insandan öte" kavram varsa hepsi buharlaşıp gidecektir..
ve yine herkes; aileden gelen genetik kodlamadan tutun da ebeveynler ve toplum tarafından oluşturulan ikinci benlikte yaşayacak ama onun adı "ego" değil "özbenlik" olacak..
insanlar tüm dünya insanlarını kardeşi gibi görecek, sevecek ve "insandan öte kavramlar" için biribirini yiyip dalaşmayacaktır.. bu anlamda kavga kaos sona erecektir..
yani insanoğlu olarak bilimi/tıbbı kullanarak cenneti dünyaya kendi ellerimizle getireceğiz.. her insan tanrı düzeyinde değerli/güçlü olacak, birey bilincine ulaşacak.. kimsenin kulu kölesi müridi olmayacak..
dünyadaki tüm zenginlikler(toprak, besin vs) her insan arasında adaletli bir şekilde paylaşılacak.. zengin fakir ayrımı kalkacak, insanlar açlıktan ve savaştan ölmeyecek..
yani hayvandan insana olan evrimimize müdahele edip bu işin binlerce yıl sürecek olan zamanını kısaltacağız..
diğer bir deyimle kader denen kavramı ortadan kaldıracğız..
kaderimizi insanoğlu olarak kendimiz çizeceğiz..
|

21-07-2011, 06:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili neva.. biz sizinle sadece evrensel-insanla benim felsefem arasındaki farkları konuşmadık şimdiye kadar, bir çok konu konuştuk.. ben her defasında uzlaşmacı yaklaşmama rağmen siz hemen hemen her yazınızda bırakın uzlaşmacı tavrınızı sürekli bir "laf sokma" gayreti içindesiniz.. bakın son yazımdan sonra bana ne yazmışsınız..
|
Sevgili paslicivi;
Ben degil size, kimseye laf sokmam. Ama birseyi 5 kere ifade ettigim halde(gorusumu) siz ayni mevzuyu dayatiyorsaniz, ben size asagilik kompleksiniz mi var diye sorarim. Siz kendisiyle(e.i), kendinizi ayni kefeye koyabilirsiniz, ama ben 3. sahis olarak koymamaktayim.
Buna nicin alinmaktasiniz ki?
Ben de her seferinde size uzlasmaci yaklastim. Yazim tarzim size sert gelmis olabilir ama bu da benim yapim.. Sizin gonlunuz hos olsun diye egip bukemem kendimi.. Laf sokma gayreti icindeysem, nicin bana hitaben yazmaktasiniz hala?
Iste ben size gore ne kadar ego'da yasiyorsam , ayni sekilde siz de ego da yasiyorsunuz, ki laf sokma eylemi olarak algiladiniz. Ben sizi de yuceltseydim laf sokan kisi olmayacaktim. Halbuki ben gorusumu dile getiriyorum. Bu bu kadar basittir.
yani benim bu sorularıma karşı;
-sevgili paslıçivi daha önce açıklamıştım ama dikkatinizden kaçmış sanırım, linki şurda ya da tekrar kısaca değineyim diyebilirdiniz.. ama bunun yerine yukarıda yine "benim sizin yazılarınızı okumama ve anlamamayı adet haline getirmekten ve aynı soruları ısrarla sormamdan" bahsediyorsunuz.. işte bu da ikinci benliğin(ego) bir savunma mekanızmasıdır, ve benim sizinle sağlıklı/uzlaşmacı bir iletişim kurmamı engelliyor..
|
Saglikli ve uzlasmaci yaklasim iceren iletisim kurmak isteyen insan, once karsisindaki insanin mesajlari okur ve anlamaya calisir. Bunu yapmadan ustuste ayni soruyu sormak sagliksiz bir zihin isaretidir. Bunamis degilsiniz degil mi? Ayni seyi ustuste sormanin anlami var mi?
bu sorunuzun cevabı; insanoğlu türünün "insandan öte" kavramlar için biribirini kırması katletmesinin sona ermesi içindir..
sevgili neva.. o zaman şizofreniyi tedavi eden/ettiren aile yakınları, toplum ve bütün hekimler nazi mantığına sahiptir..
|
Insan, insandan ote kavramlarla insandir. Insandan ote kavramlari, insandan cekip alamassiniz.
Sizin gibi bir doktor icin sizofreni bir hastalik olmadigindan, tedavi ettirilmesi de gerekli olmayabilir. Zira tum kimliklerinden siyrildigini iddia eden biri icin, bir sizofrenin kapi komsusunu dogramasi, oldurmesi tepki verilecek bir durum degildir.
Nasilsa insanlik birbirini dogramaktadir. Ha bir eksik, ha bir fazla..
Nazi mantigi da aynen boyle calisir.
|

21-07-2011, 07:11
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Sizin gibi bir doktor icin sizofreni bir hastalik olmadigindan, tedavi ettirilmesi de gerekli olmayabilir. Zira tum kimliklerinden siyrildigini iddia eden biri icin, bir sizofrenin kapi komsusunu dogramasi, oldurmesi tepki verilecek bir durum degildir.
Nasilsa insanlik birbirini dogramaktadir. Ha bir eksik, ha bir fazla..
Nazi mantigi da aynen boyle calisir.
|
sevgili neva.. ben;
-şizofreni bir hastalık değildir ve tedavi edilmesi gerekmez
gibi bir şeyi söylemedim ki.. aksine keinlikle tedavi edilmelidir, hatta sadece şizofreni değil "dünya insanlık sağlığını" bozan ve tehdit eden tüm insanlar cezalandırılmak yerine tedavi edilmelidir diye savunan biriyim..
ama siz
|
bir sizofrenin kapi komsusunu dogramasi, oldurmesi tepki verilecek bir durum degildir.
|
derken diğer taraftan insanoğlunun biribirini doğraması ve öldürmesine tepki verilecek bir durum değilmiş tarzı yaklaşıyorsunuz..
yani "teizm ve nonteizm düzeyi bilinçaçıklığında/egoda" yaşayan insanoğlunun binlerce yıldır biribirini hayvan gibi katletmesine tepkisizsiniz..
|

21-07-2011, 07:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Insan, insandan ote kavramlarla insandir. Insandan ote kavramlari, insandan cekip alamassiniz.
|
bana sevgili evrensel-insanın felsefesi size ağır gelmiş anlamamışsıznız, o çok daha insancıl diyorsunuz ama...
evrensel-insanın onca yazı içinde hep "insan ve insanlıkdışı" dediği şeyler bunlar işte..
evrensel-insanla bilincimiz buraya kadar aynı, bizim asıl ayrıştığımız nokta bu bilincin insanlara nasıl aktarılacağı yönünde...
onun yöntemiyle sonunda arkada bir mürit ordusu oluşurken(buda, isa örneği) benim yöntemimle tüm dünya insanlığı bilimsel yolla bir anda tüm bu değerlerden arınıp insan olacak..
ortada ne mürit/ümmet/kul/köle olacak ne peygamber, ne de tanrılaşan insanlar..
|