Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-07-2011, 00:52
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
http://www.unexplained-mysteries.com...&#entry1714992

bu forum sitesinde mattman kendisi kabul ediyor alttaki mesajında eğer tabi gerçekten o ise.

http://www.unexplained-mysteries.com...V6Q&tid=168595

yasasınbilim mesajını yeni gördüm, aradığın video bu olabilir
evet. asyalı kızdan hatırladım. ikinci linkteki video ya da onun başka bir versiyonuydu.

teşekkürler...
Alt 21-07-2011, 01:03
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gerçektende asmattman mış, eşşolubeşkulak açıklamış nasıl yaptığını ama neden yaptığından bahsederken, hem inananlara hemen inanmamaları gerektiğini hemde inanmayanlar hiç düşünmeden direk benim nasıl yaptığımı bilmeden nasıl reddettiklerine dem vurarak bahsetmiş. yani her 2 taraf içinde yapmış olduğundan bahsediyor videoyu.

basit bir şekilde anlatırsak bir arkadaşı öndeki 2 ayağın (içleri boş olan) gözükmeyen alt kısımlarından boru ile hava üflemiş. bu boş ayaklardan borular, masanın üstünde bulunan farklı 2 küçük deliğe birbirinden bağımsız hava akımı yollayabiliyormuş.
Alt 21-07-2011, 01:07
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

burdaki linkte kendisi açıklamış fake olduğunu, okuyacaktım unuttum. şimdi fallout a ara verip okuyorum

http://www.unexplained-mysteries.com...&#entry1714992
basit bir şekilde anlatırsak bir arkadaşı öndeki 2 ayağın (içleri boş olan) gözükmeyen alt kısımlarından boru ile hava üflemiş. bu boş ayaklardan borular, masanın üstünde bulunan farklı 2 küçük deliğe birbirinden bağımsız hava akımı yollayabiliyormuş.
Tamamdır dostum bilgilendirme için teşekkür ederim.Fakat benimki gerçekti.

Sevgilerimle...

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 21-07-2011, 03:53
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Neva,

benim bahsettiğim şeyler ile ilgili ortak bir noktada konuşamıyoruz malesef. benim karşı çıkmadığım noktalar var ama bahsettiğim esas konular bunlar değil.

beynimizin elektromanyetik bir alan yarattığını biliyoruz. ama benim bahsetmek istediğim hem bu alanı istemli bir şekilde bir maddeye yoğunlaştabilmek için gerekli yetenek, hemde fiziksel olarak bunu yapabilmesi ne kadar mümkün beynin? yeterli enerji ve hatta dediğim gibi tek bir noktadan sanki alnızın ortasından çıkarır gibi bunu başarabilmek? bütün örnekler dışardan bir uyarıcı veya yükseltici ile mümkün olabiliyor. yeterli beyin enerjisi ne demektir yerçekimini yok etmek için? yerçekimini yok etmek için neye ihtiyacı olduğundan haberi var mı bireyin veya beynin veya herhangi birimizin?

beyin enerjimizle yerçekimini yenmeyi veya elektromanyetik alanı değiştirmek yada karşı tarafın beynini okumak konusunda, bireyin herhangi , en ufak bir fikri yok iken bunu yorumlayabilmeyi nasıl başarabilir? yada karşı tarafın beynini kontrol etmeyi veya başka şeyleri?

beynin içinde ve kabul edilebilir sınırları içinde başarabildikleri haricinde ve amplify edebilecek aletler kullanmadan bu saydığımız bana göre gerçek olmayan yetenekleri kabul etmemezi sağlayabilecek herhangi somut bir kanıt var mı?
Sayin Greatestlieevertold ;

Ayni seyi konusuyoruz icerik olarak, bakin size yukarda ornekler verdim en basit sekliyle.. Kafanizda nasil bir model var tam anlamadim ama;

Bakin diyorsunuz ki yercekimine ragmen, beynimizi/enerjimizi kullanmak;

Kanit istiyorsunuz halen, peki;

Yercekimi var evet, ama sizin ayaginizi bastiginiz yerde(odada, toprakta vs.) yer cekimi bitiyor mu? Yercekimi hala var...!?

Ben de diyorum ki; Yercekimine ragmen, disardan itici bir kuvvet/yardim almadiginiz halde nasil kaldiriyorsunuz kolunuzu veya parmaginizi? Siz kolunuzu veya parmaginizi kaldirirken, cevrenizdeki biri size yardim ediyor mu? Bana bunu nasil izah edebilirsiniz?

Bana bunu izah ederseniz, daha iyi anlayabilirim sizi..

Evet beynimizin yarattigi elektromanyetik alan mevcut. Ama beynimiz bu alani yaratirken, dissal sinyallere bagimlidir. Disardan yukseltici, uyarici sinyaller alir. Harmanlayip yaratir bu alani.. Hem verici, hem alicidir yani.
Istemli sekilde, maddeyi yine madde/enerji'ye yogunlastirarak mesela bir karin kaslarinizi gelistiriyorsunuz ve size yumruk atildiginda etkilenmiyorsunuz. Halbuki oncesinde, yumruk atilsa tepki verip iki buklum oluyorsunuz.

Simdi bunu kabul ediyorsunuz da
, sizin atiyorum masa ustundeki herhangi bir objeyi ittirecek kadar odaklanip, enerji uretebileceginizi niye kabul edemiyorsunuz? Anlamaya calistigim bu kisim..

Sizin beyin/enerji olarak, masa ustunde duran objeden veya karsinizda duran diger insandan farkiniz nedir, yapitasi(ana malzeme) bakimindan?
Bana bunu izah eder misiniz?

Zaten "en ufak bir fikrim yok" dediginiz nokta gibi birsey yoktur beyne gore.Daha once de yazdim, beynin kendi islevselligi acisindan zaman kavrami yoktur. Yani bu konuyu gelecek ay dusunecegim gibi bir durum yoktur. Ayni anda bircok seyi dusunursunuz, hatirlarsiniz, unutursunuz. Hatirlama-unutma arasinda dusunce uretirsiniz.

Siz zaten, yapisal(beyin) ve islevsel olarak illuzyonist bir karaktere sahipken, gercek kavramindan soz etmek ne denli tutarlidir?

Iki gozunuz var, ama masadaki 1 tabaga baktiginizda 2 tabak gormuyorsunuz degil mi? Yalnizca bir tabak goruyorsunuz. Alin size illuzyon..

Ama basiniz dondugunde, herseyi cift goruyorsunuz degil mi? Bakin buda illuzyon..

Hangisi gercek bunlarin peki? Fikriniz var mi?
Alt 21-07-2011, 12:52
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Greatestlieevertold ;

Ayni seyi konusuyoruz icerik olarak, bakin size yukarda ornekler verdim en basit sekliyle.. Kafanizda nasil bir model var tam anlamadim ama;

Bakin diyorsunuz ki yercekimine ragmen, beynimizi/enerjimizi kullanmak;

Kanit istiyorsunuz halen, peki;

Yercekimi var evet, ama sizin ayaginizi bastiginiz yerde(odada, toprakta vs.) yer cekimi bitiyor mu? Yercekimi hala var...!?

Ben de diyorum ki; Yercekimine ragmen, disardan itici bir kuvvet/yardim almadiginiz halde nasil kaldiriyorsunuz kolunuzu veya parmaginizi? Siz kolunuzu veya parmaginizi kaldirirken, cevrenizdeki biri size yardim ediyor mu? Bana bunu nasil izah edebilirsiniz?

Bana bunu izah ederseniz, daha iyi anlayabilirim sizi..
Sayin Neva,

kolumu veya bacağımızı kaldırırken yada zıplarken harcadığımız enerji yerçekimine karşı bir güç oluşturmak için. aynı şekilde harcadığımız enerji ile doğru orantılı olarak yerçekimine rağmen havada kalma süremiz basit bir matematik ile hesaplanacaktır.

zıplamak için beynin harcadığı enerji ile (komutları yerine getirmek için) vücudun geri kalanının harcadığı enerjinin birbirinden miktar olarak farklı olduğunu biliyoruz, yada kolunuzu bacağınızı kaldırmak için. neden kasların harcadığı enerji ile beynin sinir sistemine verdiği komut arasında bağ kuruyoruz ki hava asılı kalmaktan bahsederken. bunun için bildiğimiz bir yol yok zaten sadece beynin başarabileceği.

bir beynin yerçekimini yenecek ve havada misal 10sn asılı kalacak enerjiyi oluşturabileceğini düşünmek bana çok saçma geliyor. ancak bilmediğimiz bir şekilde diyebiliriz ki o zaman da gerçekten bilinç bunu başarmak için ne yapıyor? yada o yarattığı enerji "neden" sadece kendini kaldırıyor, nasıl bu kadar "kesin" bir alan ile etraftaki hiç birşeyi etkilemeden bunu başarıyor? yada bunu başarmak için beynin içindeki çok az miktardaki enerji yetecekmidir? yani ben fiziksel olarak buradaki saçmalıklardan bahsediyorum.

Evet beynimizin yarattigi elektromanyetik alan mevcut. Ama beynimiz bu alani yaratirken, dissal sinyallere bagimlidir. Disardan yukseltici, uyarici sinyaller alir. Harmanlayip yaratir bu alani.. Hem verici, hem alicidir yani.
Istemli sekilde, maddeyi yine madde/enerji'ye yogunlastirarak mesela bir karin kaslarinizi gelistiriyorsunuz ve size yumruk atildiginda etkilenmiyorsunuz. Halbuki oncesinde, yumruk atilsa tepki verip iki buklum oluyorsunuz.

Simdi bunu kabul ediyorsunuz da, sizin atiyorum masa ustundeki herhangi bir objeyi ittirecek kadar odaklanip, enerji uretebileceginizi niye kabul edemiyorsunuz? Anlamaya calistigim bu kisim..

Sizin beyin/enerji olarak, masa ustunde duran objeden veya karsinizda duran diger insandan farkiniz nedir, yapitasi(ana malzeme) bakimindan?
Bana bunu izah eder misiniz?

Zaten "en ufak bir fikrim yok" dediginiz nokta gibi birsey yoktur beyne gore.Daha once de yazdim, beynin kendi islevselligi acisindan zaman kavrami yoktur. Yani bu konuyu gelecek ay dusunecegim gibi bir durum yoktur. Ayni anda bircok seyi dusunursunuz, hatirlarsiniz, unutursunuz. Hatirlama-unutma arasinda dusunce uretirsiniz.

Siz zaten, yapisal(beyin) ve islevsel olarak illuzyonist bir karaktere sahipken, gercek kavramindan soz etmek ne denli tutarlidir?

Iki gozunuz var, ama masadaki 1 tabaga baktiginizda 2 tabak gormuyorsunuz degil mi? Yalnizca bir tabak goruyorsunuz. Alin size illuzyon..

Ama basiniz dondugunde, herseyi cift goruyorsunuz degil mi? Bakin buda illuzyon..

Hangisi gercek bunlarin peki? Fikriniz var mi?
neden kabul etmiyorum, en önemlisi çünki hiçbir somut kanıt yok. şimdiye kadar kanıtlanmış herhangi bir bilgi gelmedi elimize birisinin atıyorum 1m ilerdeki bir objeyi sadece düşünce gücüyle ittirdiğine, yada beyin okuduğuna yada vs..

beynin her tarafından yayılan elektrik sinyallerini bilinçli ve istekli olarak, tek bir noktaya odaklayıp bir bilim kurgu filmiden çıkan silah gibi tek noktaya gönderebileciğine inanmadığım için. hiç bir kanıt gösterilemediği için.

vücutlarına metal parçalar konulduğunda nadir insanlarda parçaların düşmediğini görüyoruz. ama bu insanlar ıkınıp o manyetik alanlarını kapatamıyorlar. vücutlarının çok yakınında gerçekleşen bir olay. odaklanıp sahip olmadıkları miktarda enerji yaratıp etraftaki aletleride etkilemiyorlar. zaten bunlara oo şaşılacak şeyler olarak bakmıyorum. elektrik akımı olmadan hiçbir işe yaramazdı vücudumuz.

diyelim ki 2m ötedeki bir objeyi hareket ettirmek için beynimizi bir şekilde bu işleri başarması için eğitebildik. peki beynimiz ve sadece beynimiz bu objeye kadar ulaşabilecek bir bir manyetik alan patlaması yaratabileek enerjiyi simultane bir şekilde üretebilecek mi? burada bana beyine bu şekilde emir verebilmek saçma geliyor. bilmediğiniz bir şeyi sırf odaklandığınız için yapabilmek. fotoğrafik hafızaya sahip birisine, dur şimdi artık gördüğün şeyleri hafızanda tutmayı bırakacaksın demek.

kendisini havada tutmak için, nasıl yaptığını bilmediğimiz bir şekilde yapabilmek için o miktarda enerjiyi üretebilme yeteneğine sahip mi?

gerçek algısından bahsetmiyorum bu konu içinde. fizik kuralları içerisinde başarabileceklerimiz hakkında yorum yapmak amacım.
Alt 21-07-2011, 13:37
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eski bir deist olarak yazılanların tamamına katılıyorum. Ayrıca şu da eklenmeli:
Ben, insanları cehennemde yakacak bir tanrıdan utanırım...
Alt 21-07-2011, 13:57
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu başlıkta,
tanrının insanoğlu tarafından yaratıldığı iddiasına deist arkadaşların verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederim.

açıkyüreklilikle tanrıyı nasıl yarattıklarını birçok kez ortaya koydular.
biz de canlı olarak gözlemleme şansı edindik.

kendini ortaya koymaktan aciz olmak, tüm tanrıların ortak özelliğidir.
bir insan teki tarafından yaratılmış olmak tüm tanrıların ortak özelliğidir.
her tanrı kendi yaratıcısı olan insanı yansıtmaktadır.
yaratıcısını yansıtmak da tanrıların ortak özelliğidir.

bu başlıkta katılımcıların tanrılarının farklarına vurgu yaptılar.
benim için ise önemli olan tanrtıların ortak yönlerinin ortaya konulmasıydı.

muhammedin allahı, olimposun zeusu,
deistin yada panteistin yada panenteistin 'tanrısı' sadece soyutlamalarmış bir kez daha benim açımdan ortaya çıktı.

bütün soyutlamalarda şu üçgeni kurabiliriz.

soyutlayan, yani insan
soyutlama denen işlem,
soyutlamaya konu olan nitelik.

bu niteliklerin bir tek kaynağı var.
o da evren.
çünkü insanoğlu ancak evreni gözlemlyebilir vce ancak evrendeki bazı nitelikleri soyutlayabilir.
sonra o niteliklere bir isim takar, o isme bir içerik verir.

bırakın beyler telekineziydi, yok bilmemneydi.
bunların teolojiyle ne alakası var.
bunların ontoloji ile ne alakası var.
bunların felsefe ile ne alakası var.

sizler tanrı kavramını dahi tartışmayı beceremiyorsunuz.

üzülerek, özür dileyerek ancak mecburen söylemek zorundayım.

bilimsel felsefeye fena halde ihtiyacınız var.
hatta temel felsefi metodolojiye ihtiyacınız var.
tanrı tartışmasını getirip telapatiye telekineziye bağladınız.
müslümanlardan farkınız olmadığına mı karar vermeli bilemiyorum.
Alt 21-07-2011, 17:22
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu niteliklerin bir tek kaynağı var.
o da evren.
çünkü insanoğlu ancak evreni gözlemlyebilir vce ancak evrendeki bazı nitelikleri soyutlayabilir.
sonra o niteliklere bir isim takar, o isme bir içerik verir.

bırakın beyler telekineziydi, yok bilmemneydi.
bunların teolojiyle ne alakası var.
bunların ontoloji ile ne alakası var.
bunların felsefe ile ne alakası var.

sizler tanrı kavramını dahi tartışmayı beceremiyorsunuz.

üzülerek, özür dileyerek ancak mecburen söylemek zorundayım.

bilimsel felsefeye fena halde ihtiyacınız var.
hatta temel felsefi metodolojiye ihtiyacınız var.
tanrı tartışmasını getirip telapatiye telekineziye bağladınız.
müslümanlardan farkınız olmadığına mı karar vermeli bilemiyorum.
Sayin Khaos ;

Soylenmekte haklisiniz zira konuyu cok dagittik. Ben de konu dagilmasina kendi adima verdigim katkidan dolayi ozur dileyeyim bu arada.

Deizm'e iliskin sunu da eklemek gerekir. Evren kadar, teizm'e iliskin zaman kavrami da dikkat cekici deizm'de diye dusunuyorum.

Mesela yukarda denmis ki;

3) Evreni yaratan Tanrı ise, bu Tanrı evrenin içinde midir, dışında mıdır?

3- Bunun cevabı yoktur.

Cevabin olmayisi ilginc.
Alt 21-07-2011, 17:34
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Açıkcası şu an uzun felsefi metinler yazmak için uygun bir ruh halinde olduğumu düşünmüyorum.

En azından benimn bir deist olarak söyleyeceğim şey, Deizmin hiç bir iddiası yoktur, deist olduğunu söyleyen kişi sadece kendi yorumuna göre bir TANRI anlayışına sahiptir.

Bu yüzdendir ki, 1. öncelikle Deizmin organize dinleri kabul etmeyen diğer akımlardan biri olduğu,

2. bir deistin dogmatik bir yaklaşım içinde olmadığı,

3. bir iddiada bulunmadığı, fakat bazı değişken sebeplere göre bir TANRI anlayışı olduğu asla unutulmamalıdır.

işte bu yüzden Neva dostumuza yukarıdaki iletimde teizmle kıyaslamanın doğruolmayacağını söyledim.

"Solcu politikacılar özgürlüğünüzü çocuklar ve fukaralıkla mücadele namına elinizden alırlar, sağcı politikacılar ise bunu aile değerleri ve uyuşturucu ile mücadele adına yapar. Heriki durumda da iktidar büyür ve güçlenir, siz ise daha az özgür olursunuz."

Harry Browne

http://www.liberteryen.org
http://www.freemarketforever.com
http://www.libertariansforum.com
http://www.theuklibertarian.com
http://www.cato.org
http://www.lp.org
http://www.aynrand.org
http://www.mises.org
"Daima birşeyi yapmamanızı öğütleyen birileri olacaktır. Esas mesele onlara aldırmamayı bilmektir.
Tim Robbins
Alt 21-07-2011, 20:59
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Deizm ve Tanrı

Deist arkadaşlara bir sorum olacak
Sizce Tanrı insanları neden yaratmış olabilir?

( Deizm hakkında çok bilgim yok ,tamamen öğrenme amaçlı)

Önerilen Siteler