Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı
Sayin Neva,
benim bahsettiğim şeyler ile ilgili ortak bir noktada konuşamıyoruz malesef. benim karşı çıkmadığım noktalar var ama bahsettiğim esas konular bunlar değil.
beynimizin elektromanyetik bir alan yarattığını biliyoruz. ama benim bahsetmek istediğim hem bu alanı istemli bir şekilde bir maddeye yoğunlaştabilmek için gerekli yetenek, hemde fiziksel olarak bunu yapabilmesi ne kadar mümkün beynin? yeterli enerji ve hatta dediğim gibi tek bir noktadan sanki alnızın ortasından çıkarır gibi bunu başarabilmek? bütün örnekler dışardan bir uyarıcı veya yükseltici ile mümkün olabiliyor. yeterli beyin enerjisi ne demektir yerçekimini yok etmek için? yerçekimini yok etmek için neye ihtiyacı olduğundan haberi var mı bireyin veya beynin veya herhangi birimizin?
beyin enerjimizle yerçekimini yenmeyi veya elektromanyetik alanı değiştirmek yada karşı tarafın beynini okumak konusunda, bireyin herhangi , en ufak bir fikri yok iken bunu yorumlayabilmeyi nasıl başarabilir? yada karşı tarafın beynini kontrol etmeyi veya başka şeyleri?
beynin içinde ve kabul edilebilir sınırları içinde başarabildikleri haricinde ve amplify edebilecek aletler kullanmadan bu saydığımız bana göre gerçek olmayan yetenekleri kabul etmemezi sağlayabilecek herhangi somut bir kanıt var mı?
|
Sayin Greatestlieevertold ;
Ayni seyi konusuyoruz icerik olarak, bakin size yukarda ornekler verdim en basit sekliyle.. Kafanizda nasil bir model var tam anlamadim ama;
Bakin diyorsunuz ki yercekimine ragmen, beynimizi/enerjimizi kullanmak;
Kanit istiyorsunuz halen, peki;
Yercekimi var evet, ama sizin ayaginizi bastiginiz yerde(odada, toprakta vs.) yer cekimi bitiyor mu? Yercekimi hala var...!?
Ben de diyorum ki; Yercekimine ragmen, disardan itici bir kuvvet/yardim almadiginiz halde nasil kaldiriyorsunuz kolunuzu veya parmaginizi?
Siz kolunuzu veya parmaginizi kaldirirken, cevrenizdeki biri size yardim ediyor mu? Bana bunu nasil izah edebilirsiniz?
Bana bunu izah ederseniz, daha iyi anlayabilirim sizi..
Evet beynimizin yarattigi elektromanyetik alan mevcut. Ama beynimiz bu alani yaratirken, dissal sinyallere bagimlidir. Disardan yukseltici, uyarici sinyaller alir. Harmanlayip yaratir bu alani.. Hem verici, hem alicidir yani.
Istemli sekilde, maddeyi yine madde/enerji'ye yogunlastirarak mesela bir karin kaslarinizi gelistiriyorsunuz ve size yumruk atildiginda etkilenmiyorsunuz. Halbuki oncesinde, yumruk atilsa tepki verip iki buklum oluyorsunuz.
Simdi bunu kabul ediyorsunuz da, sizin atiyorum masa ustundeki herhangi bir objeyi ittirecek kadar odaklanip, enerji uretebileceginizi niye kabul edemiyorsunuz? Anlamaya calistigim bu kisim..
Sizin beyin/enerji olarak, masa ustunde duran objeden veya karsinizda duran diger insandan farkiniz nedir, yapitasi(ana malzeme) bakimindan?
Bana bunu izah eder misiniz?
Zaten "en ufak bir fikrim yok" dediginiz nokta gibi birsey yoktur beyne gore.
Daha once de yazdim, beynin kendi islevselligi acisindan
zaman kavrami yoktur. Yani bu konuyu gelecek ay dusunecegim gibi bir durum yoktur. Ayni anda bircok seyi dusunursunuz, hatirlarsiniz, unutursunuz. Hatirlama-unutma arasinda dusunce uretirsiniz.
Siz zaten, yapisal(beyin) ve islevsel olarak illuzyonist bir karaktere sahipken,
gercek kavramindan soz etmek ne denli tutarlidir?
Iki gozunuz var, ama masadaki 1 tabaga baktiginizda 2 tabak gormuyorsunuz degil mi? Yalnizca bir tabak goruyorsunuz. Alin size illuzyon..
Ama basiniz dondugunde, herseyi cift goruyorsunuz degil mi? Bakin buda illuzyon..
Hangisi
gercek bunlarin peki? Fikriniz var mi?