Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2011, 16:50
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu ideolojik acidan ele almamaniz gerekir. En azindan hayatini kaybetmis onca insana saygi duymak adina. Sirf bir ideoloji bize hitap ediyor diye onlarin yaptigi katliamlari sumen alti etmek her gorusten insanin yapmaya calistigi bir seydir maalesef.

Sayin taylan, burada resmi olarak katliam yapmis diktatorler ele aliniyor. Abd'nin cinayetlerinde secilmis olan baskanlar sadece sahneye konan birer kukladir

Ona bakarsanız;

Ayrica 100 cicek hareketi ile 30 milyon insanin birkac ay icinde acliktan olmesine neden olur

Bu da katliyam değil yanlış devlet politikasıdır. Doğrudur ama direk herkes aç kalsın ölsün denilmemiştir diye tahmin ediyorum.
Alt 30-08-2011, 17:06
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konuyu ideolojik acidan ele almamaniz gerekir. En azindan hayatini kaybetmis onca insana saygi duymak adina. Sirf bir ideoloji bize hitap ediyor diye onlarin yaptigi katliamlari sumen alti etmek her gorusten insanin yapmaya calistigi bir seydir maalesef.
Konuyu ideolojik olarak ele alan ben değilim. Zaten ben konuyu herhangi bir şekilde ele de almadım. Zira ortada sadece sidik yarışı ölçütünde şu çıkarım yapılmış; sosyalistler faşistlerden daha çok adam öldürmüş o halde sosyalizm çok da menem bir şey değil. Şimdi ideolojiyi siz karıştırıyorsunuz, ölen insanlara saygı demogojisine de siz giriyorsunuz. Bu nasıl bir saçmalık çözemedim.

Non Serviam!
Alt 30-08-2011, 17:14
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

xzed´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katliam amacıyla yaratılan suni kıtlık fikri çok garip geldi bana. Eğer bilerek yapılmış kıtlıklarsa ve bu sayılar doğruysa çok şaşırdım doğrusu. Hitler daha masum gelmeye başladı bile :S
Soyle bir durum var. Bu isci devrimi yapilan toplumlarin hepsi, neredeyse nufusun tamaminin tarimda calistigi yerlerdi. Yuz yil oncesinin Osmanlisin'da ittihatcilarin tepeden inme bir isci devrimi yaptiklarini dusun mesela, ayni onun gibi

Tabi koyluler tarim yapiyor urettiklerini carsida satiyorlardi. Serbest piyasayi yok etmek adina ciftcilerin bu faaliyetleri durdurulmaya calisilmis. Tohumlarina, tahillarina el koymuslar. Kitlik cikinca da iste insanlar tanrinin olmadigini anlasinlar denilerek bu acliklara karsi bisey yapilmamis ornegin. Lenin'in ve Mao'nun sebep oldugu olumlerin cogu bu politikalarin bir sonucu olmus. Ama Stalin'in yaptiklari kasitli katliam amaci tasiyor. Mao'nun bu listede uzak ara birinci olmasi biraz haksizlik aslinda.

Birde muhalifleri yok etmek adina yapilan baskilar ve katliamlar var. Ornegin herkez evine Stalin'in resmini asmak zorundaydi. Yanlarinda en az iki tane kitabini tasiyorlardi ki muhalif olmadiklarini kanitlayabilmek icin. Eger komsun muhalif bir faaliyet uzerinde yakalanirsa, seni de neden komsunu ispiyonlamadin diye suclayabiliyorlardi...vs.

Birde kamplarda calistirilan ve buralarda olen insanlar var. Alfred Hitchok filmi gibi gercekten cok korkunc bir surec yasamis. Hep Asyali, Afrikali veya Ortodoks dinine ait insanlari hedef almis bir durum goruldugu uzre

Konu jadi tarafından (30-08-2011 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-08-2011, 17:19
Yasaklandı

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu ideolojik olarak ele alan ben değilim. Zaten ben konuyu herhangi bir şekilde ele de almadım. Zira ortada sadece sidik yarışı ölçütünde şu çıkarım yapılmış; sosyalistler faşistlerden daha çok adam öldürmüş o halde sosyalizm çok da menem bir şey değil. Şimdi ideolojiyi siz karıştırıyorsunuz, ölen insanlara saygı demogojisine de siz giriyorsunuz. Bu nasıl bir saçmalık çözemedim.
Ben sosyalist rejimlerin yaptigi katliamlari vurgulayip digerlerini savunmaya, inkar etmeye, yok saymaya...vs calissam su soyledigin lafin bir anlami olurdu belki. Ama boyle bisey yok o yuzden ezbere soylenmis bir laf iste
Alt 30-08-2011, 17:27
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Soyle bir durum var. Bu isci devrimi yapilan toplumlarin hepsi, neredeyse nufusun tamaminin tarimda calistigi yerlerdi. Yuz yil oncesinin Osmanlisin'da ittihatcilarin tepeden inme bir isci devrimi yaptiklarini dusun mesela, ayni onun gibi

Tabi koyluler tarim yapiyor urettiklerini carsida satiyorlardi. Serbest piyasayi yok etmek adina ciftcilerin bu faaliyetleri durdurulmaya calisilmis. Tohumlarina, tahillarina el koymuslar. Kitlik cikinca da iste insanlar tanrinin olmadigini anlasinlar denilerek bu acliklara karsi bisey yapilmamis ornegin. Lenin'in ve Mao'nun sebep oldugu olumlerin cogu bu politikalarin bir sonucu olmus. Ama Stalin'in yaptiklari kasitli katliam amaci tasiyor. Mao'nun bu listede uzak ara birinci olmasi biraz haksizlik aslinda.

Birde muhalifleri yok etmek adina yapilan baskilar ve katliamlar var. Ornegin herkez evine Stalin'in resmini asmak zorundaydi. Yanlarinda en az iki tane kitabini tasiyorlardi ki muhalif olmadiklarini kanitlayabilmek icin. Eger komsun muhalif bir faaliyet uzerinde yakalanirsa, seni de neden komsunu ispiyonlamadin diye suclayabiliyorlardi...vs.

Birde kamplarda calistirilan ve buralarda olen insanlar var. Alfred Hitchok filmi gibi gercekten cok korkunc bir surec yasamis. Hep Asyali, Afrikali veya Ortodoks dinine ait insanlari hedef almis bir durum goruldugu uzre
Efendim, bana hala çok mantıksız geliyor. Böyle önderlerin böyle fikirler içinde olmalarını aklım almıyor. Ne demek Allah'ın yokluğunu anlasınlar diye kıtlık çıkarmak?

Mualiflerine karşı infazlar yaptığını az çok duyduk zaten, çoğu diktatör de yapmıştır zaten. Ama bahsedilen diğer şeyler çok garip. Direk kabul etmeyeceğim bu bilgileri fakat araştıracağım.

İşin sosyalist yanını bırakırsak, bu adamların bir kısmı da ateist sanırsam. Müslümanlar dünya ateistlere kalsa böyle şöyle olur diye laf atarlar ya, bu istatistikler onları bir nevi haklı çıkarıyor.

İnanmak hırs meselesidir. Hırslandıkça neye inandığının önemi kalmaz ve inancın güçlenir.
Alt 30-08-2011, 17:38
Yasaklandı

xzed´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Efendim, bana hala çok mantıksız geliyor. Böyle önderlerin böyle fikirler içinde olmalarını aklım almıyor. Ne demek Allah'ın yokluğunu anlasınlar diye kıtlık çıkarmak?

Mualiflerine karşı infazlar yaptığını az çok duyduk zaten, çoğu diktatör de yapmıştır zaten. Ama bahsedilen diğer şeyler çok garip. Direk kabul etmeyeceğim bu bilgileri fakat araştıracağım.

İşin sosyalist yanını bırakırsak, bu adamların bir kısmı da ateist sanırsam. Müslümanlar dünya ateistlere kalsa böyle şöyle olur diye laf atarlar ya, bu istatistikler onları bir nevi haklı çıkarıyor.
Soyalist rejimlerin insanlarin dini inanclarini zor kullanarak yok etmeye calistigini hic duymadiniz mi? Bunu dindarlarin attigi bir iftira olarak mi goruyorsunuz gercekten? Cok sasirdim simdi iste

Lutfen tarafsiz kaynaklardan arastirin bence de. Turkce hazirlanmis tarafsiz bir kaynak bulmak cok zor yabanci sitelere bakmaniz gerekecek
Alt 30-08-2011, 19:30
Kıdemli Üye

Ben sosyalist rejimlerin yaptigi katliamlari vurgulayip digerlerini savunmaya, inkar etmeye, yok saymaya...vs calissam su soyledigin lafin bir anlami olurdu belki. Ama boyle bisey yok o yuzden ezbere soylenmis bir laf iste
Evet şu ana kadar yaptığınız şey tam olarak, sosyalistlerin yaptığı katliyamları vurgulamak. Ben şu ana kadar yazdıklarınızdan başka bir anlam çıkartamadım. Amaç ne?

Non Serviam!
Alt 30-08-2011, 20:21
Yasaklandı

müşkülpesent´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet şu ana kadar yaptığınız şey tam olarak, sosyalistlerin yaptığı katliyamları vurgulamak. Ben şu ana kadar yazdıklarınızdan başka bir anlam çıkartamadım. Amaç ne?
Ne yapilmali sizce? Sosyalistlerin yaptiklari katliamlari sumen alti edersem o zaman dogru olan bu mu? Verdigim rakamlarin bu kadar anormal olmasini siz nasil acikliyorsunuz?
Alt 30-08-2011, 21:01
Kıdemli Üye

Ne yapilmali sizce? Sosyalistlerin yaptiklari katliamlari sumen alti edersem o zaman dogru olan bu mu? Verdigim rakamlarin bu kadar anormal olmasini siz nasil acikliyorsunuz?
Önce bu katliamlara ideoloji yüklersek ölen insanlara haksızlık etmiş oluruz diyorsun, sonra bu katliyamları sosyalist ve faşizm adı ile ikiye ayırıyorsun. Ve en sonunda da söyleyebildiğin tek şey "bakın sosyalistler daha çok adam öldürmüş" oluyor.. Eee? Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkarmamız gerekiyor? Bahsettiğin rakamları anormal bulmam için önce o rakamların güvenilirliğinden emin olmam lazım. Henüz yahudi soykırımı için bile çeşitli iddialar var ve net bir şey söylenemiyor. Her veriye kuşkucu bakan siz nasıl oldu da bu rakamları adınız gibi bellediniz o da ayrı bir olay..

Bu rakamlardan yola çıkarak Mao şunu yaptı, Lenin bunu yaptı, Stalin bunu dedi; bu adamlar sosyalistti o halde bu ideolojide bi kırıklık var demek düz mantık olmuyor mu? Burada derin mevzular gizli de ben mi göremiyorum?

Non Serviam!
Alt 30-08-2011, 21:13
Yasaklandı

Sayin muskulpesent

Eger itiraziniz varsa "hayir bu katliamlar bu buyuklukte yapilmamistir" diyin ve benu neye dayandirdiginizi ortaya koyun o zaman. Siz sosyalistsiz diye ben sizin hayran oldugunuz katillerin yaptiklarindan bahsedemez miyim? Boyle bir tabu mu var?

Önerilen Siteler