02-10-2006, 15:57
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Muhammed'in savaşları
Kuzularun sesizligi filmindeki canavarin adi Anibal'di zannedersem. Her ne kadar uzaktan (kanada) siyasi durumdan fazla bilgim olmasa da, genel olarak, amaclarina ulasmak gayesiyle her yola basvuracaklarini, kuzu gibi gurunup, idreyi ele gecirince, temizlige, ilk yaltaklandiklari sahislardan baslayacaklarini, tarihi bir gercek olarak biliyor, tum yazdiklarina katiliyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

02-10-2006, 16:42
|
|
Üye
|
|
|
|
Vartor buldum Lecter dı o karakterin isimi. "Hannibel Lecter" Anthony Hopkins'in oynadığı karakter. Hatırlarsan orada da Lecter oldukça akıllı bir adamdı ama aynı zamanda bir ruh hastası. Yani akıllı, kurnaz olmak ile ruh hastalığı arasında bir bağlantı yoktur. Oldukça ilginç bir seriydi.
|

02-10-2006, 16:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bir de imani neden aska benzettigimi acikliyayim. Hic asik oldun mu bilmem, ben oldum ve olanlari da gozlemledim. Asik olan birinin beyni, hormonlar ve diger bir suru kimyasal maddelerin hucumuna ugrar, asik oldugu sahistan baskasini dusunemez, yaptigi her seyi, soyledigi her sozu, guzel gormesine sebep olur. Sen bir dost olarak istedigin kadar kotu taraflarini izah etmeye calis, asik olan anlamaz, hatta sana dusman olur. gercekler kaybolmustur asik olanin zihninde.
* Imana bu yonden benzetiyorum aski. Kendine geldiginde, yahu ben ne sa-lakmisim dersin bazen, aynen, dinlerin etkisinden kurtulup geriye bakan bizlerin soyledigi gibi.
* * Kurtulmak kolay degil bu hislerden, bizlerin dostca uyarmaga calistigimiz arkadaslarimizi bile bize dusman ettirmeye yeter bu his.Biraz da elimizde olmayan beyin yapimizdan kaynaklanan, bize zevk ve ayni zamanda aci veren bir his...
* * Konu disina ciktim, biliyorum, ancak, savaslara, cinayetlere, sebep olabilmesi yonunden incelemeye deger bir his.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

02-10-2006, 17:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet dediğin gibi Muhammed'e yönelik büyük bir aşk var bizim bu müslolarda ama Muhammed'in bilinen bir aşkı yok. O ne ilahi anlamda Tanrı'ya ne de dünyevi anlamda eşlerine aşık değildi. Tek bildiği bedensel haz, servet elde etme ve *iktidar olma tutkusu idi. Şehvet ve servet tutkusu adeta onu yönetiyordu. Tabii bir de fazladan kendisine olan anormal güveni vardır. Zanndersem kendisine aşıktı ama his boyutunda ben bir şey göremedim onda...
|

02-10-2006, 17:42
|
|
|
bir şeriatçı Muhammed olmadan Allah'a bile tapmaz
doğru sodomo abim bu işin gelişimini size anlatayım bakın.öğrenin diye yani
Abdullah oğlu muhammed(bu arada abdullah allahın kulu demek) diğer bir adıyla el emin diye anılır.zaman zaman kabedeki putlar yüzünden çıkan anlaşmazlıklarda dahi el emine danışılır.el emin bu işi çözmeye kararlıdır baş tanrıları allaha ulaşmalarının bir yolu olarak gördükleri putları tanrılarını,bir konuşturabilse,ah onları bir dillendirebilse.sonra bir gün her şeyi çözer oku yaradan rabbinin adıyla oku
……….Artık putlar yıkılmış,tanrılar yok edilmiştir yeni tanrılar sahne almaktadır Allah aynı Allah tanrılarsa değişmiştir.baş tanrı Muhammet.adalet tanrısı ömer.bilginin tanrısı ali.ve güzellik tanrıçası ayşe artık konuşamayan tanrılar devri bitmiş allaha çağıran yeni tanrıların devri başlamıştır.allah sa yine aynı allahtır.
|

02-10-2006, 21:26
|
|
|
iyi denemeydi *redgreen abim hoşgeldin
|

02-10-2006, 23:13
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|
Sevgili sodomo, çok güzel bir çalışma başlatmışsın. Devamını da merakla bekliyorum.
Bu arada Muhammed'in aslında Medine'ye göçtükten sonra sahabesiyle birlikte bütün geçimini kervan soygunlarıyla sağladıklarını ilk olarak Server Tanilli'den okuduğumda şaşırmıştım. Böyle bişey nasıl olur, yani bir peygamber çapulculukla nasıl yaşam sürdürür diye. Tanilli şöyle bir açıklama getiriyordu. Bugün bizim için anlaması çok zor bişey ama o zamanlar Arabistan'Inda insanlar geçimini iki şeyden sağlıyorlar. Biri kervan ticareti, diğeri kervan soygunu. Ve kervan soygunculuğu adeta kervancılık kadar normal bir iş. Ve Mekkeliler defalarca Muhammed'in kervanlara düzenlediği saldırıları engellemek için aracılar gönderiyorlar.
Ancak bu saldırıların bu kadar kapsamlı dökümünü görmemiştim. Bir de bunların seriyye, gazve mazve diye adlandırılıp övüldüğünü duymamıştım. Duyduğum şey çapulculuklardan dolayı yaşanan savaşlardı. Eline sağlık, bizlere birşey daha öğretmiş oldun.
Önemli olan ölü sayısı falan değil bence. Çapulculuğun, kervan soygunculuğunun nasıl kutsal bişey olabileceğini, nasıl Allah adına yapıldığını anlayamıyorum. Hadi o zamanki insanlarda ahlak düzeyi bugünküyle kıyaslanmaz. Kimin gücü kime yetiyorsa, orman yasası vb. Ama bugün bunları savunmak nasıl mümkün olabilir.
Demek ki o dönemler yaşamış olsaydık, ve site sakinleri de birer mücahit olsaydı, yaptığımız gazve, seriyye ve savaşlardan elimize yüklü sayıda ganimet, cariye, köle vb. geçerdi. En çok yazanların en çok ganimete sahip olduğunu düşünürsek yaşadık Sodomo hocam. Cariyelerden, ganimetlerden, kölelerden geçilmez. Ve bunlar ciddi şeyler. Örneğin eski Mısır'da bir dönem öyle oluyor ki, hemen her özgür vatandaşın birkaç köle ve zariyesi oluyor. Zaten İslamiyetin ilk dönemindeki zenginliğin temel kaynağı da bu değil mi? Hele Emevi döneminde adamlardan servet akıyor. Hepsi de çapulculuk parası.
Tarihe biraz tersten bakınca ne tablolar çıkıyor değil mi?
|

02-10-2006, 23:42
|
|
Üye
|
|
|
|
[quote]selamlar
sodomo yaranamı dokundum 'oğlum'.ilk önce adam gibi konuşmasını öğren.benim söylediklerimde bir yanlış varsa çıkar dersinki yok kardeşim olay böyle böyle olmuş ahada ispatı belgesi vs.kudurmuş gibi hakaret etmenin manası yok aksi takdirde bizim de ağzımız laf yapar yani.mutezile yi çok aratıyorsunuz.beni kureyza neden hariç biliyormusun sodomo çünkü islam alimleri burda öldürülenlerin savaşta öldürülenlerle aynı kategoride olmadığını bunların kendi kanunları gereği kendi istekleri doğrultusunda öldürüldüğünü belirterek bu tasnife dahil etmemişler.bazı islam alimleride dahil etmiş.bu yüzden beni kureyza hariç dedim anladınmı?zor ama.!
Ağzınız daha ne laf yapsın. Yeterince yapmışsınız zaten. O arkadaşımız uyarılmıştır. Sizi de seviyeli bir şekilde tartışmaya davet ediyorum. Ezkamo.
|

02-10-2006, 23:44
|
|
Üye
|
|
|
|
he bu arada ganimetler ve feylerle ilgili neler yazacaksın çok merak ediyorum.sana bir sır mutezilenin konularını incele orda epeyce kaynak bulabilirsin.siz mutezileyi çok aratacaksınız.
|

03-10-2006, 02:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
savaşlar...
tarıhımızı sekıllendıren olaylar dizisi.
bence muhammedın savasları ozaman ıcın gereklıydıler.nasılki bir devrımcı kendı ulkesınde reform hareketelerı yaparken ulkesınde cogu seyı kökten degıstırmek ıcın cabalıyorsa bir peygamberde tum ınsanlık ıcın geldıgı ıcın tum ınsanlıgı degıstırmeye calısacaktır. bazen sozlerle bazende kılıçla ok ile mızrakla..
bunu yadırgamak bence anlamsız olur ayrıca olayları ogunun kosullarında ıncelemek gerekır dıye dusunuyorum.
sımdı sanayı devrımı oldu yakın tarıhımızde somurgecılık emperyalızm basladı ama ondan oncesı savaslarla doluydu ve savas ozamanın sartlarında gereklıydı.
o savaslar yapılmasa belkı bu din yayılamıyacaktı.belki sindirilecekti yok edilciekti henuz topmurcuk halındeyken atomlarına ayrılıcaktı.
onun ıcın olayları olus tarıhıne gore yorumlarsak o sartları goze alırsak bugunun degerlerıyle olcup bıcmezsek daha objektıf yaklasabılırız dıye dusunuyorum.
bir ideal ugruna savasıyorsanız bazen gozdagı vermeyı bılmelısınız.sadece savunmada kalırsanız gerceklesmesı ımkansız olur.
kendınızı muhammedın yerıne koyun 600lü yıllardasınız bir dini yaymaya calısıyorsunuz ozamanın barbarlıkları ınsanları kadınları diri diri topraga gomen bir zıhnıyetle karsı karsıyasınız neler yaaprdınız?
elınızde kalkanlamı dınınızı yayardınız yoksa bir elinizede kılıcınızı alırmıydınız?
yukarda ganımetlerle ılgılı bazı hadislerden ornek verılmıs. kuranın kendısının bile degıstıgını soyleyıp hadıslerı referans gostererek savasları yorumlamak ne kadar dogrudur bılemıyorum.
muhammed bence donemının en buyuk devrimcisidir bu ınkar edılemez.
kadınlar diri diri topraga gomulurken onları yasaklaması.tastan yapılmıs putları yıkması.kadına sureklı baskı sureklı kısıtlama getırldıgı soylenırken kadınların diri diri gomulmesını yasaklaması cennet annelerın ayakları altındadır dıyerek annelerı yuceltmesımıdır baskı?
bunu ne isa nede musa dememiştir.
aslında sorun bence muhammed veya kuran deil sorun bunların yorumlanısıdır.
belki gercekten allah yoktu dıyelım hepsi muhammedın uydurmasıdır dıyelım.ama olaya hangı tarafından bakarsak bakalım hayatları tarıhlerı degıstıren en buyuk devrımcılerden birini oldugunuda kabul etmek zorunda kalırız.
dinini yaymak ıcn elbette savasacaktı o savasmasaydı yok edilirdi. buyumesı gerekıyordu duyulması yayılması lazımdı o inancın. savaslar dogaldır.
ustelık bir din icinse ve bız 1400 yıl oncesınden bahsedıyorsak o kosullarda gayet tabiydi.
|