Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-10-2006, 11:34
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Muhammed'in savaşları

Sen [Lütfen hakaret ve küfür kullanmayalım. -ex] git bir kadeh rakı iç kendine gelirsin.
O senin söylediğin i...rençlik konusu ise babasını, kardeşini, kocasını katlettiği gün esir yahudi kızlarını koynuna alan o adama mahsustur.

Onun yaptıklarından iğ..nmedin de *benim söyledikleirmden mi iğ..reniyorsun ?
Alt 05-10-2006, 11:44
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sodomo--";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kör abi adamlar kör. Gözüne sokuyorsun olayı hala aynı nakarat. Yavrucuğum Muhammed neden Hayberin fethinden sonra Kinane'yi işkenceyle öldürdü ve güzel, genç karısı 17 yaşındaki Zeynebi gerdeğe attı söyle bakayım. İçi müchever dolu MESK için mi yoksa ihanet etti diye mi ?
Sodomonun bu bilgiyi nerden aldı?Turan Dursun'dan aldı.Peki Turan Dursun bu bilgiyi nerden aldı?Leoni Caetani'den aldı.O kimdir?Batılı bir oryantalist. (bir ihtimal Yahudi olabilir)Koskoca T.Dursun hazretleri bula bula bir oryatalistin Türkçe'ye çevrilmiş bir eserini kaynak almış.Hiç yakışık olmadı...Bi de diyor ki T.D. "Caetani'nin bu yazdıkları kimi İslami kaynaklara da dayanıyor. (hangilerine dayanıyorsa,biz bulamadık bitürlü)Bununla birlikte ne ölçüde doğru, ya da doğru olanların ne kadarını içine alıyor? Kesin birşey söylenemez kuşkusuz".Babababa topu taca atmak diye buna denir işte.Verdiği alıntıdan kendisi de emin değil aslında ama maksat İslam'ı kötülemek değil mi?O halde her yol mübahtır.Yaşasaydı şunu sorardım:Heryerde,ben şöyle Arapça bilirim,ben şöyle kelam bilirim ben böyle fıkıh bilirim diyorsun.O halde niye kendin gidipte olayı Arapça orjinal kaynaklarından araştırmadın da bula bula bir oryantalistin eserine sığındın?

Ayıptır ya,yazıktır ya.Tamam dine inanmayabilirsiniz,Peygamberi sevmeyebilirsiniz.Ama bu sizin dine ve Peygambere ölçüsüz saldırmanızı gerektirmez.Dinimiz öyle yücedir ki düşmanımız hakkında bile adaletten milim sapmamamıza müsaade etmez.

Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır.(5/8)
Alt 05-10-2006, 12:17
Üye

Yahu Hiramusta sen doğarken mi böyle doğdun yoksa hep böyle mi idin ?

Kardeşim ben bunu Turan Dursun'dan alsam zaten yazarım altına Turan Dursun diye ama ne yapıyorum ? Sizin kaynaklardan gidiyorum.

Bu vaaka ilahiyat profu Prof.Dr. İbrahim Canan'ın Hadis Ansiklopedisi 4. cild S.89-90 da mevcut Hayber'in fethi ile ilgili olarak. O da Vakidi'ye dayanarak vermiş bu bilgiyi.

Ayrıca ben bunu Elmalılı'da da gördüm daha önce ama şimdi uğraşmayacağım tekrar bulmak için, not etmemişim.

Hayret bir şey ya... Bu kadar şeyi görüyorsun da nasıl olup da hala Muhammed'i savunuyorsun aklım almıyor arkadaş...

Bak benim 3 temel kaynağım vardır ve hep bunlar üzerinden giderim.

1) Elmalılı
2) Hadis ansiklopedisi -Prof. İbrahim Canan
3) Hamidullah

Evet buyur şimdi....
Alt 05-10-2006, 12:35
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Selamün aleyküm sevgili müslüman kardeşler,
Ben ateist olmadan önce (cahiliye dönemimde) 5 vakit namaz kılar, sizden çok islamiyeti savunurdum, o zamanlar Turan Dursun ve benzerleri kısa pantolan giyip çelik-çomak oynardı.
Sizin adınıza üzgünüm ama maalesef Sodomo Allahsız kitapsızı doğru söylüyor, Muhammed, hristiyan ve musevi köleleri kendi din kitaplarını okurken bunlardan çok etkilenmiş ve yav ben niye bir din yaratmıyorum demiş, ben peygamberim deyyüp çıkmış meydane. Önce küçcük kücçük kervanlar, köyler baskınlarla talan edilmiş, ganimetler toplanmış, güçcük kızlar esir alınıp cariye yapılmış, tabi arap çöllerinde hak hukuk yok, çöl kanunu. Kimse sen ne yapıyon gardaş diyememiş. sonra bakmışlarki Altın gani, kızlar körpe, hoşlarına gitmiş eşkiyanın, allah allah diye saldırmışlar, allah demeyeni kılıçtan geçirip cillop gibi kızlarını bi güzel becermişler. Zoru gören putataparlar bakmışlar ki onlardan olurlarsa zenginlik ve cinsellik gani gani geçmişler taraflarına bu böle sürmüş gitmiş, taki sen müslüman olana kadar, uyan gardeşim uyan. Cennet mennet palavra, illahide Cennete gidecem diye tutturuyosan İnsan ol yeter, insanları sev, doğayı sev, hayvanları sev ben sana cenneti garanti ediyom.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 05-10-2006, 12:52
Üye

Cennete gidecem diye tutturuyosan İnsan ol yeter, insanları sev, doğayı sev, hayvanları sev ben sana cenneti garanti ediyom

Süper sözler bunlar Walla, cennet aslında dünyada yaşadığı yeri, bölgeyi, ülkeyi ve dahası dünyayı cennete çevirenlern hakkıdır. Yaşadığı toprakları cehenneme çeviren Araplar kendilerini cennete layık görürler de ben de şaşarım bu işe. Tabii senin dediğin bu sözler şeriatçıların bir kulağından girer öbür kulağından çıkar çünkü onlar balık olmayan denize olta atmazlar.
Adam karşılığında bir şey almadan iyilik, güzellik yapar mı? Onlar yaptıkları her iyiliği kendilerini cennete götüren bir vasıta olarak gördükleri için yaparlar.

Sadece kendi içsel insani değerlerine güvenmek ve bunlara dayanmak *öyle her baba yiğidin harcı değildir. O yüzden bugün din, kul ile Allah arasında bir ticarete dönüşmüştür. Üstelik bu ticarette bozuk mallar alınıp satılmaktadır.
Alt 05-10-2006, 13:05
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Evet Sodomo
Sadece kendi içsel insani değerlerine güvenmek ve bunlara dayanmak *öyle her baba yiğidin harcı değildir.
Çok çok haklısın...
Adamların kendi benliklerine, hislerine, vicdanlarına güvenleri yok ki, kötü olduklarından eminler ama bir çıkar yol arıyorlar.
İnsan olamıyorlar, çünkü insan olmanın yolunun maymunluktan geçtiğini kabullenemiyorlar. Bundan dolayı maymunluktan bir önceki basamakta saplanıp kalmışlar. Vahşilik buradan geliyor...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 05-10-2006, 14:13
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sodomo:Kör abi adamlar kör. Gözüne sokuyorsun olayı hala aynı nakarat. Yavrucuğum Muhammed neden Hayberin fethinden sonra Kinane'yi işkenceyle öldürdü ve güzel, genç karısı 17 yaşındaki Zeynebi gerdeğe attı söyle bakayım. İçi müchever dolu MESK için mi yoksa ihanet etti diye mi ? *

Bak kardeşim Kütüb-i Sitte'yi taradım,Elmalı'yada baktım hiçbirinde Kinane'nin işkenceyle öldürüldüğüne dair bir bilgiye rastlamadım.Kütüb-i Sitte'ye göre Kinane savaştan sonra değil savaş esnasında öldürülmüştür.
Fasil
:
NİKAH BÖLÜMÜ
Konu
:
Resulullah (sav)`ın Zevceleri
Ravi
:
Enes
Hadis
:
Resulullah (sav) Hayber`e geldi. Allah kaleyi fethetmeyi müyesser kılınca, kendisine Safiyye Bintu Huyey İbni Ahtab`ın güzelliğinden bahsedildi. Safiyye`nin kocası savaş sırasında öldürülmüştü. Kadın daha yeni evlenmişti. Aleyhissalatu vesselam, ganimetten pay olarak kendisine onu seçti. Oradan Safiyye ile birlikte çıktılar. Revha nam mevkiye geldiler. Aleyhissalatu vesselam orada gerdek yaptı. Sonra küçük bir yaygı içerisinde has (denen hurma, yağ ve keş`ten mamul bir yemek) hazırladı. Sonra bana: "Etrafındakileri çağır!" buyurdu. Bu, Resulullah (sav)`ın Safıyye için verdiği düğün yemeği idi. Sonra oradan Medine`ye hareket ettik. Resulullah (sav) Safiyye için, bineğinin terkisine bir örtü seriyordu. Sonra devesinin yanıda çömelip dizini dayadı. Safiyye (ra), dizine basarak deveye bindi.

HadisNo
:
5617

Gel sen bu bilgiyi T.Dursun sitesinin Muhammed'in Cinsel hayatı bölümünden veya İ.Arsel'den aldığını itiraf et.Turan Dursun bu bilgiyi Leoni Caetani'den aldığını zaten söylemiş.(T.Dursun aklına Elmalılıya veya Kütüb-i Sitte'ye bakmak gelmemiş herhalde. )Sonra benim yukarıdaki yazımı birkez daha oku.
Alt 05-10-2006, 16:15
Üye

Has bahçenin gülü ! Ben sana kaynak veridim sayfa numarasına kadar.

Bak bir daha ekliyorum :

Prof. Dr.İbrahim Canan Hadis Ansiklopedisi
4. cild
Eman ve Sulh bölümü
Sayfa 87-89-90

Hatta metni de tam yazayım da oku.

S.87

Hayber'in fethi ile ilgili rivayetler Buhari'nin Kitabu'l Megazi bölümünde 38-41 bablarında yer alır........

"Resulullah Hayber ehline gelip onlarla savaştı.sonunda kalelerine çekildiler. Resulullah kalelerini dıştan bir müddet kuşattı neticede arazi, ekin ve hurma üzerine onlara galabe çaldı. Bineklerin taşıyabileceği eşyaları götürerek orayı terketme şartıyla sulh yaptı. Sarı altın,beyaz gümüş halka- ki bununla silah kastediliyordu- nevinden bütün varlıklarını Rsulullah'a vermekte antlaşmaya dahildi.Ayrıca ne varsa beyan edip, hiç bir şeyi gizlememeyi de onlara şart kılmıştı. Öyle ki bu şartlara uymazlarsa ortada ne antlaşma muteber olacak ne de antlaşmanın sağladığı garanti olacaktı. ancak yine de "mesk"i gizlediler. Mesk Huyey İbnu Ahtab'ın (Safiyye'nin babasıbenim notum) mal ve zinneti bulunan bir
deri idi. Beni Nadir, Medine'den sürgün edildiği zamanberaberinde getirmişti. Resulullah Huyey'in amcasına- ki ismi Sa'ye idi :

---"Ben-i Nadir'den getirilen Huyey'in meski ne oldu ?" diye sordu.
---"Nafaka harcamaları ve savaş masrafları onu eritti" deyince, Resulullah;

---"Aradan fazla zaman geçmdi. Mesk'teki servet bu kadar zaman içinde bitip tükenmeyecek kadar çoktu" *dedi. Huyey daha önce öldürülmüştü. Mesk'in yerini ancak Sa'ye bilebilirdi. onu konuşturmak için Zübeyr'e teslim etti. Zübeyr canını yakarak sıkıştırdı Bunun üzerine :

"Huyey'in şurada bir yıkıntı etrafında dolaştığını görmüştüm" dedi

Beraberce gidip oraları dolaştılar. Meski gerçekten bir yıkıntının *içerisinde buldular. Resulullah Ebu'l-Hukayk'ın iki oğlunu öldürttü. Bunlardan biri Safiyye Bintu Huyey İbnu Ahtab'ın kocası idi. Resulullah kadın ve çocukları esir aldı. antlaşmaya riayet etmedikleri için malları da taksim etti..

-----------------------
S.89

Vakidi'nin Meğazi de verdiği bilgiye göre Hz. Peygamber Hayberlilerin şefi Kinane İbnu Ebi'l-Hukayk ile kalelerde mevcut savaşçıların aile ve çocukalarının bağışlanması mukabilinde :

*Hayber'i ve arazilerini çocuklarıyla terketmek
*Mal, arazi, altın, gümüş, silah, binek ve üzerlerinde giydikleri dışında bütün kumaş ve giyecekleri Müslümanlara bırakma şartıyla anlaşırlar.

Şu mallar teslim alınıdr. 100 zırh, 400 kılıç, 1000 mızrak, 500 yay

Resulullah, Kinane İbnu Ebi'l-Hukayk'tan Ebu'l Hukayk hanedanının atadan evlada intikal eden hazine ve zinnetlerini-ki bunlar yukarıda adı geçen mesk'in içinde saklanırdı-sorar. Kinane, yukarıda belirtildiği üzere harcanıp bitirildiğini söylese de sıkıştırılarak ortaya çıkarılır. Yine rivayette belirtildiği üzere, yalanı ortaya çıkıncaantlaşmanın sağladığı her çeşit garantiden mahrum kalır. Zübeyr İbnu'l Avvam, mesk dışında gizlediklerini de ortaya çıkarması için Kinane'ye eziyette bulunur.

Kinane, kardeşiyle birlikte öldürülür; mallarına el konur, kadın ve çocukları esir edilir.

Mesk getirilip açılınca içinde altından yapılmış bilezikler, muştalar, halhallar, küpeler, yüzükler, eldivenler, kıymetli taşlardan ve zümrütten yapılmış gerdanlık vs. görülür.

Resulullah buradan bir cevher gerdanlık alıp kızlarından birine ve Aişe'ye hediye eder. O da bunu alır almaz aynı gün muhtaç ve dullar arasında dağıtır (Aişe'nin *Muhammed'e yalan söylediği aşikar-Hiç bir kadın fakire müchever vermez-- benim notum).

Resulullah o gece uyuyamaz. .Sabah olunca Hz.Aişe'ye koşup gerdanlığı geri ister. "Onu bana geri ver, benim değil onda seninde hakkın yok !" der. Olup biten anlatılınca Resulullah Allah'a hamd eder."
-----

Evet şimdi yorumunu bekliyorum. Bak parmaklarım yoruldu bunları yazıcam diye haberin olsun.
Alt 05-10-2006, 16:19
Üye

Dip not : Muteber rivayetlerde en-Nihaye'de verilen bilgiye göre, bu mesk o devirde meşhurdu. On bin dinar kıymet takdir edilmişti. Medine'de her düğünde evlenen kadın onu kiralar, düğün sırasında ondaki kıymetli takılarla süslenirdi. Bu mesk'in önce koç derisinden sonra sığır derisinden sonra da deve derisinden yapıldığı belirtilir. Esasen mesk "deri"demektir.
Demek ki, kullandıkça ekimiş, her seferinde bir başka hayvan derisi bu işte kullanılmıştır.
Alt 05-10-2006, 16:24
Üye

Bir de benim notum: Prof. İbrahim Canan, Kütüb-i sitte'deki hadislere açıklamalar getirir, yani şerh koyar. Bu metin onun açıklamalar bölümünde dir. bu açıdan internetteki Kütüb-i Sitte linklerinde sadece hadisleri bulabilirsiniz ama bu Hadis Ansiklopedisinde çok daha detaylı olarak konular işlenmiştir. Bir dönem bu seriyi Zaman gazetesi bilmem kaç kupona vermişti, keşke alsaydınız.

Önerilen Siteler