Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-10-2006, 17:25
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: islamda kadının yeri ve değeri

Sn. İslamci,

Tüm bu yazdıklarınızdan sonra sizi ancak şöyle değerlendirebiliriz.

Her şeye ben bilirim. En - ama en doru benim dediklerimdir.
Fikir konularında *Pırof.Dr. benim. İlim,bilim,film hep elimin
altındadır.İlimsel Bilim Danışma Merkezi - Baş Tanışmanıyım .
Sonuç:En çok ben bilirim,benden başka bilen yok..bu kesindir.

Köfteci Cemal; hakkını helal et senin imzanı kullandım dostum. Ama yeri geldi ne yaparsın.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 05-10-2006, 17:32
islamci islamci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oceans adlı kitap her seyi acıklıyor.ben sana diye bir sey demem.oku da kendi gozlerınle gor.

ve yıne cok gulunc dusunuyorsun kardesım..benım bahsettıgım olaylar radyoaktiviteli zararlı gunesten gelen ve uzaydan gelen mor otesı ısınlardan bahsedıyorum...sen benı dınlemıyorsun ki..yok yok dinlemiyorsun..deniz baykaldan betersin beee ))))

dedıgım kaynak her seyi anlatıyor..dilimde tuy bitti anlata anlata
Alt 05-10-2006, 17:42
Üye

mısırda nil nehrinin kuzeyinde khalıne yakın batı yakasına donduruldugumuzde karnak ve luxor tapınaklarına yakın bır yerde kalıyor krallar muzesi.khan el kalili pazarına cok yakın bır yer.gidip gormenızı tavsıye edıyorum.mukemmel bır yer.ıste orda firavunlara aıt tum kalıntılar var ve kuranla ortusuyor.ipuwer papırısu de bunlardan biridir.
Alt 05-10-2006, 17:46
Üye

kardeslerım ben en ıyı bılen degılım ama sızde en ıyı bılen degılsınız.benım soyledıklerım bılımsel kitaplarda yer alıyor..kaynak kaynak gosterdım.daha napim size ben ya...kımse cok bılen degıldır.bılgı sınırsızdır..ama ben cok okudum boyle seylerı.okumasam sızınle savasamam..bakın dıkkat edersenız hepiniz benım aleyhime konusuyorsunuz.ve bende de bırazcık anladıysanız sarsılma bıle yok..

ben sıze soyleyeceklerımı soyluyorum..sızde soyluyorsunuz olay bu..tum hadıse bundan ıbaret
Alt 05-10-2006, 17:50
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili islamci kardeş
Bize burada Ömer Hayyam yalancısınız sitesinden okuduğun birkaç saçma yalanla gelme. Kaynak ver
http://www.oceanfutures.org/ *Cousteau nun kendi web sitesi
al sana benden kaynak burada nerede yazıyor iki okyanusun canlıları karışmıyor diye.
adamın demediği şeyi dedi deme.

Sevgili Marty
Dikkatini çektimi Ispartada bir tek Atatürk heykeli yok.
Türkiyenin karanlığa itilip geri kalmasında Demirelin payı büyüktür...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 05-10-2006, 17:52
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

oceans adlı kitap her seyi acıklıyor MUŞ, oceans isimli 50.000 tane kitap yazılmıştır.
Yazarı kimmiş bu kitabın....

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 05-10-2006, 17:55
Üye

bi arkadasımızın geri donduren gok deki arapca orjinalindeki kelime rec dir..ve rec orjinal arapcada cevirmek,geri cevirmek anlamına gelmektedir..ataturkun ovgusune layık olan elmalılının tefsirinde bu ayet gerektigince acıklanmaktadır..ve ankara kocatepe camıındeki tefsirlerde de rec kelımesı boyle gecmektedir.

sanırım anlatabıldım..ayrıca yazdıgım kuranda tesbih sanatını okumanızı tavsıye ederım.okumasanızda kendınız bılırsınız
Alt 05-10-2006, 18:00
Üye

kardesım walla cok komiksin )))))

yazarı yves simondur..1982 li civarları yazdı sanırsam..tam tarihini bilemiycem
Alt 05-10-2006, 18:02
Üye

DENİZ KÜTLELERİNİN İÇİÇE GEÇİŞLERİ VE AYRIŞMALARI

Allah (c.c) şöyle buyurmuştur: “İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar. O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? İkisinden de inci ve mercan çıkar.” (Rahman 55/19-22)

BİLİMSEL GERÇEK:

Tuzlu denizlerin bileşimlerinin farklı olduğu, homojen tek bir denizin olmadığı Challenger’ın denizlerde üç yıl süren gezisinin yapıldığı 1873 yılına kadar bilinmiyordu. Bu durum, denizlerde yüzlerce deniz istasyonunun inşa edilmesiyle yapılan uzun araştırmalar sonucu 1942’de ilk defa ortaya çıktı. Örneğin Atlantik okyanusunun tek denizden oluşmadığı, farklı denizlerden oluşan, tek okyanus olduğu ve su kütlelerinin sıcaklık dereceleri, yoğunlukları, tuzluluk oranları, barındırdıkları canlılar, oksijen emme oranlarının farklı olduğu keşfedildi. Tek bir okyanusta durum böyle iken, Akdeniz ve Kızıldeniz, Akdeniz ve Atlantik okyanusu, Kızıldeniz ve Aden körfezi gibi belli boğazlarda buluşan farklı iki deniz arasında da aynı durum söz konusudur. Özellik ve sıfatlarında birbirinden farklı olmakla beraber birbiriyle buluşan suların yer aldığı denizlerin varlığı ilk defa 1942’de öğrenildi. Denizlerin suları sakin olmayıp sürekli hareket halindedir. Bu hareket su kütlelerinin iç içe girmesini sağlar. Fakat hiçbirinin tuzluluk oranı, sıcaklık derecesi, yoğunluk gibi özellikleri kaybolmaz. Med-cezir, su akımları, dalgalar ve fırtınalar... Bunların tümü deniz sularının sürekli hareketli olmasını sağlayan etkenlerdir. Bununla beraber özellikleri farklı olan su kütleleri birbirine karışmaz. Adeta, tek bir okyanusta veya boğazda, komşu iki denizi birbirinden ayıran bir perde vardır.

KONUNUN MUCİZEVÎ YÖNÜ:

Ayeti kerîmeler birbirine komşu, tuzlu, iç içe giren ancak özelliklerini kaybetmeyen iki denizden bahsetmektedir. Sanki aralarında karışmalarını engelleyen bir perde vardır. Ayetlerde inci ve mercanın zikredilmesi bu denizlerin ikisinin de tuzlu olduğuna işarettir. Zira inci ve mercan ancak tuzlu denizlerden çıkartılırlar. Bu da ayetlerin, aynı özelliklere sahip tek deniz gibi gözüken -ne var ki gerçekte ayrı özelliklere sahip komşu su kütleleri olan- okyanus ve tuzlu denizlerin sularıyla ilgili olduğu anlamına gelmektedir
Alt 05-10-2006, 18:03
Üye Değil

islamcı sendeki cevherin farkında değisin,senden müthiş bir komedyen olur,çok güzel sallıyorsun ya,yalnız şu mısır seyahatinde fena halde güneş çarpmış seni

Önerilen Siteler