Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-08-2006, 17:16
Anti-Din Anti-Din isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İbrahim'in Oğlunu Kurban Olayı

LÜTFEN ANKETİ YANITLAMADAN ÖNCE OKUYUNUZ!!!

İbrahim rüyasında Allah'ın oğlunu kendine kurban etmesi gerektiğini söylediğini görür. Çocuk büyüyünce açar konuyu. Oğlu "Kes!" der. Yatırır oğlanı yüzüstü KESECEK! Sonra şöyle diyor Allah Kur'an'da: "..ve biz ona seslendik..". Kesmemesini bunun bir deneme olduğunu söylemiş sonra da. Sonra da bir kurbanlık indirmiş GÖKTEN, İbrahim bunu kesmiş.

Soru 1) Allah buyruk vermek için başka bir yol bulamamış mıdır?
Soru 2) Rüyasında gördü diye bunu bir buyruk mu kabul etmiştir?
Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?
Soru 4) Allah'ın bir şeyleri görmeye ihtiyacı mı vardır? Neler olacağını bilmiyor mudur?
Soru 5) Allah "Biz" diyor. Allah ve kimler? Allah onlarsız yapamaz mıydı?
Soru 6) Allah bir kuluyla mı konuşmuş? Hani emirlerini Cebrail'le bildiriyordu?

Bunları da nurcu kesime sorunca 1 ve 2 numaralı sorulara kaçamak yanıtlar alıyorum ancak gerisi için hepsi "Ben hoca mıyım?" diyor. Hocalar da "Ben profesör müyüm?" daha bi profesörle konuşamadım.
Alt 18-08-2006, 15:38
ilge ilge isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tüm uyuşmazlık/çatışma zihnin içinde(Meleklerden haber var)

"Dış dünyada gördüğün herhangi bir ihtilaf veya deneyim egonun yansımasıdır. Gerçekte dünya tamamen huzurludur. Sen dünyaya korkunu veya huzurunu yansıtırsın. İçsel çatışmanı çözmek istemezsin, onu kendinden uzaklaştırmak istersin. Böylece onu başka insanlara yansıtırsın ve senin rahatsız olmana neden olanların "ONLAR" olduğunu düşünürsün. Diğer insanlar nötral, boş yazı tahtalarıdır. Kendi *anlam ve tanımlamaların ile sen onları renklendirirsin. Sonra onlara bu anlam ve tanımlamalar gerçekmiş gibi davranırsın. Aynı şekilde diğer insanlarda senin beklediğin şekilde sana davranırlar kendisini gerçekleitiren kehanet ile." MELEKLER.
* * * Melekler bunu bana açıklarken kendim için nasıl sık sık perişan haller yaratmak için korkuya izin verdiğimi kavradım. Ama her zaman tüm durumlara yüklediğim düşünceleri ve hisleri seçme gücüm vardı.
* * * Size peki heber varmı meleklerden???
Alt 01-09-2006, 15:38
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kelam Allah'tan üslup Cebrail'den(Ateş hoca döktürüyor)

http://www2.vatanim.com.tr/root.vata......id=4&wid=31

Kuran Allah'ın vahyi meleğin sözüdür

Soru: Kuran'daki yeminler neye, kimler tarafından ve neyi inandırmak için edilmiştir? Bu ifadeler gerçekten Allah'a mı aittir?

Cevap: Ayetlerin incelenmesinden Kuran'da ağırlığı olan, değer verilen olaylara yemin edildiği anlaşılır. Bunlar kalem, yazı, yazı araçları, Hz. Muhammed, Kuran, karanlık gece, aydınlık gündüz, akıp gidenler, dönüp saklananlar, sırtını dönmekte olan gece, soluyan sabah, erkek ve dişiyi yaratan güç, tan yeri ağarması, on gece, çift ve tek, koşup düşmanın ortasına dalan akıncı atlar, kayan yıldız, güneş, arz, arzı yuvarlatan güç, yükseltilen gök, kaynatılan deniz, nefsi yaratan kudret, burçlu gök, haber verilen gün, o gün tanıklık eden ve tanıklık edilen, tin, zeytun, tür, tûr-i sina, beled-i emin, kıyamet günü, nefs-i levvame, birbiri ardınca gönderilenler, estikçe esenler, yaydıkça yayanlar, ayıranlar, öğüt bırakanlar, esip bulutlan taşıyanlar, yağmur yüklü bulutlar, süzülüp giden gemiler veya gezegenler, işleri taksim edip düzenleyenler, dönüşlü gök, ince deri üzerine yazdırılan kitap, dalıp çekenler, soyup alanlar, işleri düzenleyenler ve beyt-i mamur.

Arap edebiyat üslubu

Söze güç vermek için vurgulanması, dikkat çekilmesi istenen bir şeye, bir kavram üzerine ant içmek Arap edebiyat üslubunun gereğidir. Kuran, Arap edebiyatının doruğu olan bir üslupla gelmiştir. Bu üslubun gereklerini kullanması doğaldır. Kuran, direkt olarak Allah'ın sözü değil, Allah'ın vahyi, meleğin sözüdür. Allah'ın sözü denmesi, asıl anlam itibariyledir. Allah, melek Cebrail'i, insan elçisi olan Hz. Muhammed'e birtakım buyruklarını, birtakım gerçekleri duyurmakla görevlendirmiştir. Melek, Hakk'tan aldığı buyrukları, duyurmakla görevli olduğu ilahi manaları, insan konuşma kalıplarına dökerek insan elçiye (Hz. Muhammed'e) vermiştir.

İşte Kuran, mana itibariyle Allah'ın kelamı, fakat söz kalıpları (lafız) itibariyle meleğin kavlidir (sözüdür). "O, değerli bir elçinin (Cebrail'in) sözüdür" (Teakvîr Suresi: 19). Bu bakımdan ilahi manaları insan konuşma kalıplarına dökerek veren melek elçi, Kuran'ı, Arap edebiyat üslubuna göre vermiştir. Bu yemin kipleri de direkt olarak Allah'a ait değil, meleğe aittir. Melek bazı sözlere güç vermek, dikkat çekmek için yemin üslubunu kullanmıştır. Üstüne yemin edilen tin, zeytun da sanıldığı gibi bilinen meyveler değil, vahye sahne olmuş, peygamberlerin vahye mahzar olduğu bölgelerdir.

Yani olay şu:Allah birşeyler söylüyor,emirler veriyor ama edebi değil!
Cebrail bunu Arap Edebiyatına uygun hale getiriyor(Heralde Allah edebiyattan anlamıyor) ve insanlığın hizmetine sunuyor.İyi ki varsın Cebrail!

Kaş yapayım derken göz çıkarmaya devam,şu adamı artık emekli etsinler.
Alt 26-09-2006, 18:24
DİPNOT_S DİPNOT_S isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ANKET... ERKEK KADINI NEDEN ÖRTER..

Bugün;
Erkeğin dayatmaları ile maalesef kadınlarımız alabildiğine tutsaklaştırılıyor... Yasa koyucular, din bilginleri susuyor. Siyasiler, gericiler at koşturuyor.. En korkuncu ise; Cumhuriyetle kazanılmış olan eşitlik yitiriliyor...
Ve bu bir oyun değil bir gerçek ve baskıyla kapanmağa karşı, aydın kadınlarımızın sessiz kalmalarını anlayamıyorum. Diğer taraftan bu sessizlik bu şekilde sürerse yarın sizde kapanacaksınız, ayni İran'daki gibi. Dönüşü olmayan bir yola gireceğimizin farkında bile olamayacaksınız çünkü sistem iranda ki gibi almayacak zemin hazır bulunacak..
Kısaca;
*Gericilik; demokrasinin hoşgörüsünü kullanarak özgürlüğü kapanına alıyor.*
Biz seyrediyoruz...

Alt 28-09-2006, 23:48
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bir Vatandaşın Günlüğünden "Dini Sorgulamak"

Ailemin bana müslüman aşılamıştı. Başka bir şey araştırmanın bile günah olduğunu düşünüyordum. Fakat doğruları ancak kendim bulacağımı düşünüyordum.

İşte aşağıdaki yazı günlüğümden inancımın ne olduğundan emin olmadığım bir günde yazılan ufak notlardır..

30.06.2006

Dünya dinlerini cilt olarak elime geçirdim sonunda. Mayalardan tutunda, Eski Mısır'a, Eski Yunan'dan, ateizme, bir sürü akımı inceledim. İlk baktığım Eski yunan oldu. Fakat geniş bilgilre yoktu ne yazık ki. Ardından ateizme baktım, Tanrı'ya inanmamak üzerine kurulu bir akım. (din değil) "Görmüyorum, öyle ise yok" mantığı hakim.Materyalizmin etkin olduğu bir akım.

Benim esas düşündüğüm ölüm oldu sanırım. Ölümden sonraki ruhsal umutlar acaba gerçek mi? Ya da hangisi gerçek? Cennet diye bir yer var mı? Cehennemde mi yanacağım? "Ölünce anlayacağım" diyeceğim, ama o zaman anlama kabiliyetim olmayacak ki. ne görebileceğim, ne işitebileceğim, ne dokunabileceğim. Hayatın kısa bir masal olduğunu anlıyorum sanırım yavaş yavaş. Hayattaki tek amacım bilgi, kültür olacak.

Esasında kendimi tam olarak tanımlayamıyorum. "Ben şunu savunuyorum" diyemiyorum. Yaşadığım çevrenin vermiş olduğu bir korku yüzünden heralde. Tanrı inancımı sorgulayamıyorum. Sanırım sorgulamam için daha fazla okumam gerekiyor. Cesaretimi toplamam gerekiyor.

Dünkü sözümü hatırlıyorum;

* Cesaret, tehlikenin üzerine gitmek değil, tehlikenin karşısında zarif davranabilmektir.

Yani daha zamanım var gibime geliyor. Ölmediğim sürece, hayata veda etmediğim sürece. Birazdan uyuyacağım. Baktığımda hayata kısa süreliğine veda edeceğim, ardından tekrar geleceğim. Acaba ölüm bu mu ? Uykudan kalkar gibi başka bir dünya'ya geçiş midir ölüm ? Bunu zaman gösterecek..

Tıpkı Aziz Nesin'in dediği gibi;

Anlayamadığım bir sürü şey var.
En anlayamadığım da ölüm...

----------

İnancımı sorguladığım günlerden bir kesit.
Alt 29-09-2006, 00:10
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bir Vatandaşın Günlüğünden "Komünizm ve Din"

02.02.2006

Komünizm, Marxizm ve Leninst düşüncelere baktım bu gece. Neyin amaçlandığını, nasıl bir toplum hedeflendiğini araştırdım.

Hedeflenen açıkça dindi. Hristiyanlığın sınıfsal kriterlerini görmüş, ezilen işçilerin iktidara gelmesini hedeflemiştir. Dini açıdan baktığımızda komünizm (ya da marxizm), dini bir afyon ve uyuşturucu olarak görmüş, ondan kurtulmak gerektiğini vurgulamıştır. Diniz, inançsız bir toplum hayali kuran Marx, bunu yapmak için dinlere savaş açmıştır.

Marx, Darwin'in "Türlerin Kökeni" adlı sansasyonel kitabı ilk çıktığında "Kitabı yeni okumaya başladım, bu kitap tüm gerçekleri anlatıyor!" dedi ve materyalist ve darwinist düşüncelerin savunucusu oldu.

Ayrıca Materyalizm hakkında bilgiler edindim bugğn. İlgimi çekti açıkçası. Birkaç cümle yazayım okuduklarım arasından;

* Tanrı yoktur ama insanlık geleceğin potansiyel tanrısıdır.

* Din, insanın egemenlik alanı ile tanrının egemenlik alanı arasında bir çizgi çekerek, insana haddini aşmamasını öğütler. Oysa bu sınır çizgisi, tarih boyunca insan tarafından hep aşılmıştır. Din ise, tükürdüğünü yalayarak bu sınırın aşılmasını içine sindirmeye çalışmış ama her defasında yeni sınırlar koymaktan geri durmamıştır.

* İnsan, üzerinde yaşama olanak veren koşullar bulundurması dışında, hiçbir ayrıcalıklı konumu olmayan Dünya üzerinde ortaya çıkmıştır.

* İnsan, zekası ve toplumsallığı dışında hiçbir silahı olmayan zayıf bir varlıktır.

------

Dinden yavaş yavaş uzaklaştığıma dair günlüğümden bir yazı dizisi..
Alt 05-10-2006, 12:57
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart ŞAMANİZM

Arkadaşlar
Şamanizm hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırmı, teşekkür ederim

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 05-10-2006, 19:34
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Doğa kanunları ve kişisel sanılar

Bilimsel gerçektirki erkekler poligamiliğe kadınlar monogamiliğe yatkındır.bu gerçekken kişisel kendini tanımlamalar havada kalır.ben eşimin üstüne gül koklamam zaten burnum koku almıyor demenin bir faydası yok.
* * *erkeklerin çok eşliliğe yatkın olması nedeniyle bilinen tarihin her bölümünde bu duygularını herhangi bir şekilde legalize etmeye çalışmışlardır.islam öncesi araplarda kadının paylaşılması etik olarak daha rahattı.peygamber bu konu kendinin ve çevresinin etkinliğiyle kadını bir zapturapt altına almaya çalışmıştır.kadının şeytanlığınıda öne sürerek bu işi daha etkinleştrimeye çalışmıştır.zaten arap geleneğinde olan çok eşlilik devam ettrilmiştir.bu o kadar erkek zevklerine öncelik verebilmek için savaşta bile muta nikahını koymuştur.bu sitede olan herkes bu konuları az çok biliyor.
* * *osmanlıda bu sorun cariye almakla çözülmüş cumhuriyet döneminde de insanlar özgür olarak bu eksikliklerini gidermye çalışmışlardır.şu an iranda bu dinen yasak olan zinayı yine muta nikahıyla çözmüşlerdir.bu kadar basit biyolojik gerçeği dinciler bu duyguya akıl almaz mantık dışı savunmalarla dini dayanak bulmuşlardır.kim ne anlatırsa anlatsın bütün olay erkeklerin poligamiliğinde kadınların monogamiliğinde düğümlenmiştir.
Alt 06-10-2006, 15:31
Üye Değil

Standart İslamiyeti Yaratanların Adları Neden Kabeyle İlgili?

merak ediyorum. abdullah abdulkabe(ebubekir) gibi kişilerin adlarının kabeyle ve kabede yer alna putlarla ilgili olması bana islamiyetin örgütsel bir davranıştan kaynakladığı hissini uyandırıyor. kabe yani beytullahın koruyucusu olan bir topluluğun üyesi oldaukları alenen belli olan muhammed ve etrafındaki kişilerin ve sülalerinin islamiyeti yaratıp ayrıcalık sağlamaları büyük bir olasılıktır. tıpkı roma ve bizansta olduğu gibi kendi tanrıları olan lahı da yüceltmeleri de bunu göstermektedir.
Alt 22-10-2006, 22:44
Ruhselman Ruhselman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Din ve İkarus!

Haber Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/dunya/5300330.asp

Haber Özet :
Vatikanın ruhani lideri papa 16. Benedikt, Selefi gibi kök hücre çalışmalarına karşı çıkarak; "Bu çalışmalara devam edilmesi halinde, Mitolojide güneşe fazla yaklaşması sonucu kanatları eriyen İkarusun dramının tekrarlanmasına yol açabilir" dedi.

Vatikanın kök hücre çalışmalarına karşı çıkmasının nedeninin, Her bir çalışmanın bir hayatı yok edecek olması olduğuna inanıyormusunuz? ( Hayattan kastedilen Embriyonlardır ki, Bu mantıkla zevk amaçlı boşalma ve cinsel ilişkiyede karşı olmaları gerekir.)

Arkadaşım aramıza hoş geldiniz. Sizi forum kurallarımızı okumaya davet ediyorum. Dolayısıyla başlığınızı kilitliyorum. Mesaj sayınızı doldurduktan sonra başlığınız tekrar açılacaktır. Ezkamo.

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cinsellik, düşük, evrim, gematria, hata, kandil geceleri, kuranda çelişki, muhammed, neml 88 ayeti