Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2012, 15:18
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bilim hakkında hiçbir bilgin olmadığını nasıl gözler önüne seriyorsun

bilim olasılığı kabul eder. olasılığı kabul etmeseydi ilerleyemezdik zaten

mikro evrimi sürekli yaşıyoruz. aids ve malaria gibi sürekli ilaç direnci geliştirinleri rahatlıkla sayabiliriz. gene söylemekten yoruldum ama araştırırsan makro evrimin 10binler hatta 100binlerce yıl gerektirdiğini bilir, bir insanın yaşamı boyunca buna tanık olmasının pek olası olmadığını anlardır. ki detaylı kayıt altına alınmış türler ile ilgili bilgiler sadece son 200 yılı kaplarken.

evet oksijensiz solunum yapan ilk bakteriden milyarlarca yıl geçtikten sonra şu andaki halimize geldik ve hala değişiyoruz.

videoyu izleseydin laf o laf ebeliği dediğin şeyin muhafazakar kesim mahkemeleri tarafından bile kabul edildiğini görürdün. ama pardon siz 1 kelime ile evrimi çürütme başarısını sürekli gösteriyorsunuz.
Alt 01-06-2012, 15:40
dağcı dağcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

sn bilim profesörü, evrimin uç noktrası beyefendi şöyle izah edeyim düşüncelerimi!? direnç geliştirmenin benim bahsettğim evrimle ne alakası var.. elbette bir metebolizma bulunduğu ortama göre genetik kodunda yer alan hareket alanı çerçevesinde kısıtlı bir değişim geçirebilir. o bahsettğin mikroorganizmaların genetik kodu da aynı anda değişiyormu onu söyle sen bana??
Alt 01-06-2012, 15:45
Yasaklandı

ben bahsettiğiniz evrim saçmalığının o uzun sürecine yönelik kanıt istemiyorum, olasılığın olduğu o andaki oluşumun/değişimin görüntülerini istiyorum? sonuçta birden evrilmiyor değilmi, küçük küçük evriliyor, o küçümencik olaydan bir görüntü istiyorum?
Alt 01-06-2012, 15:55
Yasaklandı

ha bu arada sn profesör,

madem bilim olasılığı kabul ediyor, olasılığın 1/2si evrim için geçerliyse diğer kalan 1/2si yaradılış için geçerlidir. E bende bilimsel konuşmuş oluyorum sizin bilimsel anlayışınıza göre?

sen git dersine iyi çalış..
Alt 01-06-2012, 16:02
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dağcı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ha bu arada sn profesör,

madem bilim olasılığı kabul ediyor, olasılığın 1/2si evrim için geçerliyse diğer kalan 1/2si yaradılış için geçerlidir. E bende bilimsel konuşmuş oluyorum sizin bilimsel anlayışınıza göre?

sen git dersine iyi çalış..
şimdi sen bilim ile ilgili birşey bilmiyorsun dediğimde daha uzatırsan gene böyle zırvalamaya başlarsın. verecek cevap bitince profesör gibi alaycı kelimelere mi yöneldik?

sen gene hy ci bir akıl ve cehalet düzeyine sahip olduğun için beklediğin canlı eminim bir tarafı değişime uğramış bir canlı. ama sen hiçbir halt bilmiyorsun bu aynı soruyu sorup duruyorsun. git biraz araştır burada insanları yorucağına. araformun gerçekte ne olduğundan bir habersin ama o kadar ısrarlara rağmen okuyup örenmekten korkuyorsun

gene bilim ile ilgili hiçbir halt bilmemen böyle saçmalamana sebep oluyor. evrim içinde olasılıklar var. senin tekrarlanamaz, gözlemlenemez hayal ürünü yaratılış "kelimen" bu olasılık dediğimiz kavrama girmiyor. önce bilimde olasılığın ne olduğunu anlaman gerekiyor sevgili öğrenci.
Alt 01-06-2012, 16:20
Yasaklandı

e bunun neresi yanlış hocam, ortada bir kesir varsa bunun bütünleyeni vardır, örneğin insanın kendinden oluşum ihtimali 1/1000 ise, kendinden oluşmama ihtimali 999/1000 dir. Ve bilim sizin ihtimali değil benim ihtimali doğru bulur. (: Siz biraz daha çalışın hocam..
Alt 01-06-2012, 16:34
Yasaklandı

insanın kendinden oluşum ihtimali trilyonda bir diyelim.. neden o "bir"i zorluyorsunuz, akıllı bir insan, o "bir"i değil geri kalan çoğunluğun doğruluğunu ıspatlamaya çalışır.. madem araştırmaya ıspata meraklısınız, bunu ıspatlayın çünkü ihtimal daha fazla!
Alt 01-06-2012, 16:43
Üye

dağcı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insanın kendinden oluşum ihtimali trilyonda bir diyelim.. neden o "bir"i zorluyorsunuz, akıllı bir insan, o "bir"i değil geri kalan çoğunluğun doğruluğunu ıspatlamaya çalışır.. madem araştırmaya ıspata meraklısınız, bunu ıspatlayın çünkü ihtimal daha fazla!
hayır malesef sizin hatalı yada sanrılı bakış açınız yüzünden bir anda yoktan var olmanın olabileceğini zannediyorsunuz. daha doğrusu yaratıcının birşey yoktan var edebileceğine. ama bilim yokluğu kabul etmez. hiç birşey yok olmaz. o yüzden sizin olasılık dediğiniz şey saçmalıktır argo tabir ile. yani gene en ufak bir şey sunmayan sizsiniz ama olasılığınız kabul edilsin istiyen sizsiniz ortada o olasılığı oluşturabilecek herhangi birşey yok iken. yaratılışçılar için kötü haber akıl sahibi kimse buna kanmıyor
Alt 01-06-2012, 16:47
Yasaklandı

size gericilik ve cahillik nedir izah edeyim.. gerçi evrim teorisi kısmında konuyu açtım ama burda da yazayım..

İnancınıza göre bir kendinden oluşum sözkonusu değil mi? Eğer ortada bir akıl yoksa bir tesadüfler/olasılıklar sözkonusudur.

İlk oluşan canlıdan insana kadar gelen süreçte, insanın oluşma ihtimali trilyonda bir olsun (1/1000000000000). O halde insanın kendinden oluşmama ihtimali yani yaratılma ihtimali (999999999999/1000000000000) dir, yani sizin saçmalığınızın 999999999999 daha gerçekçidir. Acaba cahil ve gerici bir insan o "1"i ispatlamaya çalışır yoksa "999999999999"u mu?

Lütfen cvp verin?
Alt 01-06-2012, 16:49
Yasaklandı

bu arada insanın tesadüfen oluşma ihtimali trilyonda birin paydasını birkaç trilyonla çarparsanız belki yaklaşırsınız? matematikte bu sıfır ihtimaldir!

Önerilen Siteler