12-10-2006, 14:08
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Re: Araplar bile uyanmaya başladı ama biz...
Sevgili Erenkutsuz
İstedikleri kadar islam anayasası dağıtsınlar, *o anayasayı onlar münasip bir yerlerine yiyecekler, hiç merak etme ben daha ölmedim, ben ölürsem o zaman kork.
Ben sağ olduğum sürece Türkiyede bir din devleti kurulamaz....
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

12-10-2006, 14:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili hiramusta;neden masonun komünistin veyahut yahudinin simgelerine bu kadar düşülmüyor da türbana baş örtüsüne bu kadar baskı uygulanmaya çalışılmasına muhalefetim gibi bir düşünce belirtmişsin.Düşüncen ilk bakışta hümanist ve gayet de adil görünebiliyor.Fakat işin özüne indiğimiz zaman olay tabiki böyle değil.Bir komünist *orak-çekiç giymiyo ya da L favori bırakmıyo diye bir müslümana asla zarar vermek istemez veya bir yahudi sen neden kipa takmıyorsun diye kimseye baskı ya da zarar türünden bir davranışta bulunmaya kalkmaz daha doğrusu ben böyle bir şeye raslamadım.Ama başörtülülerin açıklara karşı kıskançlıkla karışık bir toplumsal baskı ve kin güttüklerini kim inkar edebilir?Hem düşünsene bir üniversiteyi ele alalım.Normal bir t şört ya da bluz ve altına da etek ya da jean giymiş bir insanın temsil ettiği bir düşünce var mı?Hayır.Hiçbir din ya da düşünceyi temsil eden ve kendini toplulukta uç duruma düşürecek bir kıyafet mi?Ama bu sınıfta türbanlı,erkek göreceğim günah diye yüzünü yerden kaldırmayan,yaz kış pardesü vb. kıyafetlerle okula gidip gelen bir insanın kendini uç noktada gösterdiği ve farklı görüşlerden diğer insanların alevi olsun ortodoks katolik olsun yahudi olsun din düşmanlığı ve öfkelerini çekeceği şüphesizdir.Böylece toplumsal dayanışma ağır bir darbe almış olur ve birlik beraberlik yokolmaya yüz tutar tabi bu benim düşüncem sizin de görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.
Düşünüyorum;o halde varım...
|

12-10-2006, 14:28
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Bence Kadınların Türban takmalarına gerek yoktur, Çünkü tahrik olan Peygamber ölmüştür.
Biz ise plajda üstsüz yatan bayanlara dönüp bakmayız bile. Çünkü bizim için cinsellik insanın doğasında vardır ve cinsellik için Duygu şarrtır.
Öyle sokakta gördüğümüz kadınlardan tahrik olacak sapık değiliz. Kişi kendinden bilir işi. Peygamber tahrik oluyormuş, örtmüş. Adam öleli yüz yıllar olmuş, örtünmenin de bir anlamı kalmamış...
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

12-10-2006, 14:31
|
|
Üye
|
|
|
|
akson";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Agnostik,benim asil uzerinde durdugum seriatin icinde hapsolmus kadinlara yapilan zulumlerden ziyade,kafalarinin icinde turban tasiyan zihniyetlerin gercekci yuzunu ortaya sermek.Su aralar tv den uzagim pek seyredemiyorum ama bir ara kadinlarin yuz karasi bir zat vardi Nazli Ilicak.Sahsi cikarlari ugruna saci basi acik her tv kanalinda turbanlilar adina insan haklarindan dem vurup din somuruculugu yapiyordu.Modern kadin en azindan Ataturk un kurmus oldugu T.C kadin modeli bu olmamali.Amac kadinlarin saclarina el uzatmak degil,cunku bu din bezirganlari tarafindan insan haklari ihlali diye saptiriliyor.Amac kafalarin icine sokulan turban bilincaltini yok etmek.Zaten inancini sorgulayan her kadin mutlaka bir gun din somurusune artik dur diyecektir.Simdiye kadar inandiklari seyin onlarin gercek kudretini sifirladigini,hice saydigini,yok ettigini elbet bir gun anlayacaktir.Bilime,ilime isik tutup elbet bir gun insanligin kurtarilmasi adina felsefesi,yolu ne olursa olsun herhangi bir dinin masasi olmaktan kurtulacaktir.Kadin olmanin otesinde insan oldugunun farkina varacak ve cocuklarini,yeni nesilleri birer gunahkar bilincalti ile degilde insan gibi yetistirecektir.Asil onemli olan bence budur.
Her cocuk annenin aslinda bilincaltidir.
|
Sevgili akson.Dile getirmek istediğim farklı bir düşüncemi aklına getirip yazdığın için teşekkürler.Bu da konuya farklı bir açıdan bakınca ortaya çıkan başka bir sorun tabiki.İşimiz çok ama çok zor akson biliyor musun?Şu an normal tesettür olsun hele ki çarşaflı olsun hangi kadınımız tam anlamıyla kendini türk gibi hissedebiliyo ve bunu ifade edebiliyo.Onun için türklüğünden ve kadınlığından daha önce araplığı ve dini geliyo.Soru sorunca türküm demiyo müslümanım diyo.İşte ikimizin de anlatmak istediği şeylerden biri de bu aslında.
|

12-10-2006, 14:36
|
|
Üye
|
|
|
|
walla";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili agnostic_z
Biz uyanamayız tabi ki. Artık binalar yüksek, camlar çift cam izole ses geçirmiyor ama biz hala uyanmak için DAVUL kullanıyoruz, (inanmayan sabaha karşı saat 04:00 civarı sokağına bir baksın) çalar saatten haberimiz yok. Davulun seside yatak odamıza girmiyor, uyanamıyoruz gayet doğal.
|
Walla;inan bak davul çalarken yatağım bile titriyo,bi gün elimden kaza çıkacak diye korkuyorum
|

12-10-2006, 14:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben bir bilim adamı olarak Irk, Irkçılık gibi kavramlara karşıyım.
Bütün insanların dış görünüşleri farklı da olsa iç yapıları aynıdır, Şöyle ki;
Büyün insanların sinir hücreleri, kan hücreleri, karaciğer hücreleri vs. vs hepsinde aynıdır. Perudaki bir insan ile Moğolistandaki bir insanın sinir hücrelerindeki nörotransmitterler aynı yapıda, bütün insanların kanında bulunan hemoglobin aynı yapıdadır. Değişiklik sadece dış görünüştedir. Hatta aynı ırkda bile insanlar dış görünüş itibarıyla birbirine benzemez.
Fakat insanları böyle Irklara indirgeyen özellikleri onların konuştukları DİL ve ortak KÜLTÜRleridir.
Bakıyorum diğer DİL lere ve Türkçeye
Türkçe Sanki bir bilim adamları komisyonu tarafından oluşturulmuş bir dil. Mükemmel. Sanki Matematiksel bir kanun...
Dünyanın en güzel dili. Bu dili yaratmak, geliştirmek ve yaşatmak ancak zeki insanların işidir, Böyle oluncada TÜRKLÜĞÜMLE VE ATALARIMLA GURUR DUYUYORUM
|

12-10-2006, 18:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Din özgürlüğünün temelinde devletin son 50 yıl içinde dini politikaya alet etmek isteyenlere karşı verdiği mücadele izleri görülüyor. 80’li yıllarda İslam devrimini ülkeye getirmek isteyen kesimler ortaya çıktı. Oteller ve devlet binalarına bombalı eylemler düzenlendi. Laik değerlere sahip çıkan Tunus halkı eylemlere büyük tepki gösterdi. Hükümet de halkın tam desteğini arkasına alarak bu eylemlerin kökünü kuruttu. O yıllardan bu yana ülkede hiçbir terör eylemi gerçekleşmedi.
* * Demek ki Tunus halki, bana degmiyen yilan bin yasasin gorusunde degil.
*Daha dogrusu, yilanin eninde sonunda, kendine de degecegini idrak edebilmis daha bilincli bir topluma sahip. Yaziklar olsun bizlere.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

13-10-2006, 00:22
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Erenkutsuz
İstedikleri kadar islam anayasası dağıtsınlar, o anayasayı onlar münasip bir yerlerine yiyecekler, hiç merak etme ben daha ölmedim, ben ölürsem o zaman kork.
|
yanındayımmm
ama üç beş kişiyle olmaz!
halkı aydınlatmamız gerek...
|

13-10-2006, 00:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Erenkutsuz
İstedikleri kadar islam anayasası dağıtsınlar, o anayasayı onlar münasip bir yerlerine yiyecekler, hiç merak etme ben daha ölmedim, ben ölürsem o zaman kork.
|
yanındayımmm
ama üç beş kişiyle olmaz!
halkı aydınlatmamız gerek...
|

14-10-2006, 16:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili erenkutsuz
Biz üç-beş kişi değiliz, zamanı geldiğinde 70 milyonun 69 milyon 500 bin kişisi bizimle olacak.
ÖZGÜRLÜK TÜRK ULUSUNUN KAREKTERİDİR
|