Sayın Müftü Ateizmi Çürüttü! 40 mucizesi sayesinde ben de müslümanım
İslam'da 40'ın sırrı!
Bir sayı 40'ı bulduğunda ne olur?
Diyarbakır merkez Sur İlçe Müftüsü Dr. Hasan Yakut, İslam dinindeki 40'ların hikmetlerini araştırdı. Ayet ve hadisler ile yaşanan büyük mucize olaylarından yararlanarak hazırladığı "40x40'ın Hikmetleri" isimli cep kitapta Hz. Muhammed'in 40 yaşında peygamber olduğu, Deccal'ın 40 gün yaşayacağı, malın 40'ta birinin zekat olduğu, Hz. Yunus'un balığın karnında 40 gün kaldığı ve Diyanet İşleri Başkanı olma şartlarından birin 40 yaş olduğuna dikkat çekiliyor.
İŞTE 40X40'IN HİKMETLERİ
- Hz Adem'in hamuru 40 gün bekletilmiş
- AllahHz. Adem'i yarattıktan 40 yıl sonra göklere çıkartmış
- Deccal'in dünyada kalma süresi 40 gündür
-Hz. Nuh'un gemisinde 40 erkek 40 kadın ve 40 hayvan vardı
- Gemi tufandan 40 gün sonra Cudi dağına oturdu
- Şafi mezhebinde Cuma namazının şartlarından biri namazı kılanların 40 kişi olmasıdır
- 5 vakit namaz, sünnetleri ile birlikte 40 rekâttır
- Tırnak kesmeyi, koltuk, kasık temizlemiyi 40 günden fazla geçirmek günah olur
- Akrabayı ziyarette 40 günü geçirmemeli
- Allah için 40 gün nöbet tutanın bütün günahları temizlenir
- 40 koyundan biri zekat verilir
Kitapta dikkat çeken 40 Haramiler ile ilgili şunlar yazıldı:
ABD yapımı fantastik macera filmidir. Aslen 41 kişi olan haramiler 41 asal sayı olduğundan ganimetleri paylaşmakta zorluk çektikleri için içlerinden en küçük olan Ali'yi öldürürler. Fakat Ali'nin ruhu başka bir bedende can bulur. O kişi aklı erecek yaşa geldiğinde kırk haramiyi bir mağarada bulur ve ganimetlere el koyar. Bundan sonra zenginleşerek yaşantısı değişen başka bir deyişle babalar gibi yaşamaya başlayan Ali'nin adı Ali Baba diye şöhret bulur. Kırk Haramiler 40 eşkıyadan oluşan ve çaldıkları eşyaları bir mağarada muhafaza edip zengin olmayı misyon edinmiş, çoğu zaman Ali Baba filimleriyle hayatımıza girmiş masallar güruhudur. Müftü Hasan Yakut, "Kırk haramilerin hikmeti bir olay soncunda sayını kırk bulmasıdır"dedi.
Haber aynen bu. Ali Baba ve Kırk haramiler ve üzüm suyu özellikle beni dine yönlendiren kısmı. bu forumda yazan tüm müslüman arkadaşlardan özür diliyorum. siz haklıymışsınız
Konu idontneedagod tarafından (13-07-2012 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir.
Haber aynen bu. Ali Baba ve Kırk haramiler ve üzüm suyu özellikle beni dine yönlendiren kısmı. bu forumda yazan tüm müslüman arkadaşlardan özür diliyorum. siz haklıymışsınız
KEH KEH KEH KEH
HAH HAH HAH HA
Saygılar dostum
Artık ateist olmama gerek kalmadı.Şimdi namaza başlıcam
31 Temmuz 1980'de ASELSAN, ilk Türk telsizini üretti.
31 Mayıs 1999'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yargılanmasına İmralı Adası'nda başlandı.
31 Ağustos 1910 Ankaragücü Spor Klübü kuruldu.
Yetmedi mi bunlar?
Peki şu ayete ne dersiniz;
NÛR - 31 Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
eskiden 31 çekmek yerine el çekmek kullanılırmış. ama sonra bu deyim çelik çocuk tarafından da öğrenilince başka bir isim takma ihtiyacı hissetmişler. o da arapçadaki elif ve lam harflerini olmuş. "e" ve "l". yani "1" ve "30". http://www.uludagsozluk.com/k/31-rak...C4%B1rr%C4%B1/