mehmet-k";p="´isimli üyeden Alıntı
peygamber sav.bu dini para mal mülk servet kişisel ihtiras için uydursaydı inanmazdım
|
Şu cevap çok eksik duruyor bence. Kişisel çıkarlar için uydurduğunun nasıl anlaşılacağı kısmı eksik kalmış. Sen sanki muhammedin zihnini okumuş da böyle bir çıkar hesabına rastlamamış gibi yazmışsın...
Mesela şöyle bişey daha tutarlı bir cevap olurdu:
"muhammed o kadar savaş ve liderlik uygulamaları sonucunda hep zenginleşip kişisel servetini çoğaltmış olsaydı inanmazdım, çünkü bütün bunları servetine servet katmak için uydurmuş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünürdüm"
Ya da "ayetler arasında muhammedi zenginleştiren, daha çok mal mülk sahibi yapan ayetler olsaydı bunu kişisel çıkarları için uydurmuş olabileceğini düşünürdüm ve inanmazdım"
Enfal Suresi 8.41.
Eğer Allah'a ve hak ile bâtılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki,
ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir.