Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2012, 07:26
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Intihar eden cocuk nereye gider?

Benim 13 yillik arkadasim ve ben cok dindar ailelerde yetistik ve dini sorgulayip ateist olmamiz ayni zamanlara denk geldi, beraber gecirdik bu sureci.Arkadasim ve ben universite icin evi terkederken kardeslerimizi geride biraktik.Onlarda ayni yastalardi, ailelerimizin kardeslerimize yapacagi, yaptigi zihinsel tacize goz yummaktan baska elimizden baska hicbirsey gelmiyordu, su an bile ikimizde gizli ateistleriz.

Neyse anliyacaginiz arkadasimin kardesi, nakşibendi cemaatine mensup asiri dindar bir ortamda buyudu.Kendisi 11 yasindayken evde 49 yasinda babasi 48 yasinda annesi ve 85'lerinde babannesi ve anneannesiyle kaldi.Farkediceginiz uzere butun konusmalar, olum, obur dunya, allah ....Hic dunya yada yasamla ilgilenen olmadi sadece ahiret ve olum, konu buydu.Ayni zamanda escinsel olan arkadasimin dindar olmayisi ailesinin bu cocuga ayri bir ozen gostermesine sebep oldu ve bu cocugun beyni ayri bir ozenle yikandi.

Cocuk cok keskin bir zekaya sahip ve ninelerinin olumunu gormek istemiyor, ayni zamanda cok dindar.Babasina soruyor "Baba ben simdi olursem ne olcak?", "Cennete gideceksin.".Cocuk bu yasta olurse ergenlige girmedigi icin cennete gidecegini anliyor.Okulda din kulturu hocasina, amcasina, camideki yasli amcalarina, soruyor olunce "Olunce cennete gideceksin, cunku gunahin yok" diyorlar cocuga.Cocukta basit bir hesaplama yapiyor, madem gunahim yok, gunaha giremiyorum, intihar edersem o zaman cennete giderim.Ve kendini asiyor.Bu haberlere cikti, yaklasik 2 ay once ama hic kimse bu sekilde lanse etmedi olayi tabiki.Tum ailesi, komsulari saka yapacam derken kendini yanlislikla oldurdu seklinde gosterdiler durumu, oyle olduguna inanmak istediler.

Arkadasim zaten durumun birazcik farkindaydi, beyin yikamanin, ama boyle birseyi asla beklemiyordu.Ben de az biraz taniyorum arkadasimin kardesini ama boyle bir seyi bir insanin, muslumanin yapabilecegini hic dusunmemistim.Arkadasim, zaten turkiyede gay bir ateist olmanin bin bir sikintisini cekerken, depresyondayken kardesinin bu b*ktan sebepten intiharinin haberini aliyor.Cok uzuldu, cok uzulduk.Ayni zamanda ofke ve saskinlik icerisindeyiz, gercekten zor yaziyorum.Islam gercekten olduruyor insanlari, gercekten zehirliyor zihinleri, gercekten karartiyor hayatlari.Gozumuzle gorduk, acisini hissettik.

Sucu kendine atti hala arkadasim, keske aklini baska seylerle oyalasaydim, kitaplar verseydim, ilgilenseydim boyle olmasaydi diyor.Ama babasi ve ailesi kesinlikle yanlis birsey yaptiklarini kabul etmiyorlar.Arkadasim annesine acik bir sekilde anlatti, katlettiniz cocugunuzu, kardesimi dedi.Babam ve siz katilsiniz dedi.Annesi yanlis yaptiginin farkindaymis zaten ve pismanmis, arkadasim bu laflari agzindan kacirdiktan sonra tekrardan geri adim atip ozur diledi ve iki kisi arasinda kaldi bu laflarda.

Sonuc olarak, insanlar kucuk ilcelerde cocuklarini oyle bir zehirliyorlar ki o cocugun normal bir hayata sahip olmasini imkansizlastiriyorlar.Bu insanlar buyuyor forumlarimiza giriyorlar laf anlatmaya calisiyorlar bize, okulda hocamiz oluyorlar, sinifta arkadasimiz oluyorlar.Ben zaten daha once bu forumdan, cocuga dini egitim vermenin, cocuga tacizde bulunmak oldugunu yazdigim icin ceza almis bir yazarim.Hala fikrimin arkadasindayim.Asil problem aileden basliyor; yasli insanlarin koca bir omru b*k ettikleri, hicbirsey uretemeden, gelismeden, gelistiremeden gecirdikleri gercegini kabul edemeyip dinlerine sarilmalarindan kaynaklaniyor problem.Olum korkusundan altlarina edip agizlarindan; olum, allah, kitap, ahiret, mahser'den baska kelime cikmamasi problem.Problem gerizekalilara cocuk yetistirme izninin verilmesi.

Uzun zamandir actigim ilk baslik, daginik bir sekilde dusuncelerimi yazmaya calistim.Tartismaya suradan baslamak istiyorum: "Eger bu allah denen gorunmez varlik gercekse, bu cocuk cennete mi gidecek, cehenneme mi?", "Bu sekilde aileler direk cocuklarini cennete yollayabilirler mi?Yollayabiliyolarsa neden riske atsinlar cocugun sonsuz hayatini?".Neden intihar etmiyor muslumanlar da, 11 yasinda cocuk akil ediyor bunlari?

Benim cevabim basit, desteklemek icin ayet/hadis bulmaya ugrasamicam ama cocuk cennete gidecek, eger intihar etmek gunahsa bile biraz yanip gene cennete gidecek.Musluman bir sekilde oldu, intihar disinda gunahida yok.Gorusleriniz nelerdir?

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna

Konu ereninthenature tarafından (07-08-2012 Saat 07:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-08-2012, 09:54
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Ben bu forum üye olmadan uzunca bir süre takip etmiştim, üyelik alıp yazmaya, birşeyler yapmaya başlamam ise oğlumun dünyaya gelmesiyle olmuştur. Hatta ilk mesajım da bunun üzerinedir. http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28038

Bir çocuk tahmin ettiğimizden çok daha zekidir, benim oğlum hala çok küçük, henüz 2 aylık bir bebek ama daha şimdiden çevresinde olup bitenleri algılayabiliyor, onlara kendince tepkiler veriyor, gülüyor, ağlıyor, yani etkiye tepkisiz kalmıyor. Bir çocuk, yetişkinlerden çok daha fazla sorar, sorgular. Öğrenmeye, bilgiyi işlemeye ve onu kullanmaya daha açıktır.

Çocuğunuzun beynini bu masallarla doldurursanız işte o çocuk bu bilgiyi de işler ve kendisi için en iyi olan yollarla kullanır. Bu durumda çocuğun beynine bir cennet ideali yerleşti ve oraya gitmek istedi. Çocukların günahsız olduğu da zaten işlenmiş çocuğa, sizce de mantıklı değil mi? Ben cennetin var olduğunu ve ölünce kesinlikle cennete gideceğimi bilsem bir dakika durmam atlarım biryerlerden. Bu çocuk da aynısını yaptı. Bu kesinlikle ailenin suçu bence.

Çok akıllı geçinen halamın iki çocuğu var, birisi 15 diğeri 11 yaşında. Halam bir öğretmen, hemde ilköğretimde! Gözümün önünde hadi bize bir dua oku, o günah bu yalan bu yanlış! e bi dur! Babam camiye gider, onunla beraber 11 yaşındaki çocuğu da peşinden gönderir. Bu nedir? Arabaya binip biryere gideceğimiz zaman, hadi bize birer dua okuyun, hooop papağan gibi başlar bizimkiler. Çocukları şimdi Fethullacı okullara da gönderdiler, kız erkek ayrı. Süper oldu! Cennete yaklaşıyorlar! Acıyorum bu çocuklara.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 07-08-2012, 12:23
Hypatia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hypatia Hypatia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"" Bir çocuk tahmin ettiğimizden çok daha zekidir, benim oğlum hala çok küçük, henüz 2 aylık bir bebek ama daha şimdiden çevresinde olup bitenleri algılayabiliyor, onlara kendince tepkiler veriyor, gülüyor, ağlıyor, yani etkiye tepkisiz kalmıyor. Bir çocuk, yetişkinlerden çok daha fazla sorar, sorgular. Öğrenmeye, bilgiyi işlemeye ve onu kullanmaya daha açıktır. ""

Her çocuk beyni durdurulana kadar birer Filozoftur.

Onlar için herşeyin bir açıklaması olmalı , sobaya yaklaşınca cısss , bunun anlamı olmalı ve kendince illa anlamdırmalı. Zaten bir çocuğa istediğin kadar cıss de , illa ki eli yanacak ve anlayacak oranın gerçekten cıss olduğunu.

İşte tam burada başlıyor sağlıklı bireyler yetiştirebilmenin olanaklılığı.
Sorulan soruları cevabı saçma hadisler olursa , Allahla korkutulur veya ödüllendirilirse , çocuk haliyle anlamadığı bilmediği herşeyi allaha bağlar. Böylece her başarı veya başarısızlık hep ondan gelir.

EE o zaman okuyup öğrenmeye geniş düşünmeye ne gerek var ki ?

Yukarıdaki yazıda anlatılan çocuk için üzüldüm gerçekten. Tertemiz zekasıyla bir mantık olşturmuş , ve uygulamış , düşünsenize bu zekaya sahip bir çocuk , din kisvesiyle kaplanmadan , korkmadan kendini geliştirse ,

ne de güzel olurdu
Alt 07-08-2012, 12:41
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sonuc olarak, insanlar kucuk ilcelerde cocuklarini oyle bir zehirliyorlar ki o cocugun normal bir hayata sahip olmasini imkansizlastiriyorlar.Bu insanlar buyuyor forumlarimiza giriyorlar laf anlatmaya calisiyorlar bize, okulda hocamiz oluyorlar, sinifta arkadasimiz oluyorlar.Ben zaten daha once bu forumdan, cocuga dini egitim vermenin, cocuga tacizde bulunmak oldugunu yazdigim icin ceza almis bir yazarim.Hala fikrimin arkadasindayim.Asil problem aileden basliyor; yasli insanlarin koca bir omru b*k ettikleri, hicbirsey uretemeden, gelismeden, gelistiremeden gecirdikleri gercegini kabul edemeyip dinlerine sarilmalarindan kaynaklaniyor problem.Olum korkusundan altlarina edip agizlarindan; olum, allah, kitap, ahiret, mahser'den baska kelime cikmamasi problem.
Haklisin , ancak cocugu hayat boyu dinden korumak gibi bir olanagimiz yok.

Belli bir yasa geldiginde bir arkadas cevresi, kiz arkadasi, aski vs. ille olacaktir.

Hayat boyu izole etmemiz mumkun degil.

Yani ileride din'i veya tanri inancini kesinlikle secmez diye bir garantimiz yok.

Ayni sekilde kendimizi dusunebiliriz tam tersi.
Alt 07-08-2012, 12:43
Hypatia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hypatia Hypatia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn Neva ,
Bencede koruma yoluna gitmeyelim zaten , tek gerçeğin veya doğrunun din olduğu yalanını öğretmeyelim ona yeter zaten. Düşünme , gözlemleme yetisini etki altında kalmadan koruyup geliştirebilen bir çocuk , zamanla doğruyu , yani kendine doğru geleni bulacaktır elbette..
Alt 07-08-2012, 12:47
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

xjxmelekxjx´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Neva ,
Bencede koruma yoluna gitmeyelim zaten , tek gerçeğin veya doğrunun din olduğu yalanını öğretmeyelim ona yeter zaten. Düşünme , gözlemleme yetisini etki altında kalmadan koruyup geliştirebilen bir çocuk , zamanla doğruyu , yani kendine doğru geleni bulacaktır elbette..
Cocuklar bu konuda belli bir yastan sonra asiri dikkatli ve sorgulayici, en goze carpan taraflari bu.
Alt 08-08-2012, 05:10
aysehatun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aysehatun aysehatun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İntiharın günahlığını geçiyorum, önce yapılması korku veren, gerçekten insan olanı üzen bir durumdur, kim ister ki birisi canına kıyıp da erkenden ecelini beklemeden gitsin, işte ondandır ki islam günahtır der, ama vazgeçirmek için der, insan canını düşünmese intihar eden cennete gidecektir der zaten. kitapta yazmasa da merak etmeyin bazıları da çıkarır bunu gerekirse.

Allah tekdir!
Alt 09-05-2014, 11:48
bestrong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bestrong bestrong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

[QUOTE=ereninthenature;448484]Benim 13 yillik arkadasim ve ben cok dindar ailelerde yetistik ve dini sorgulayip ateist olmamiz ayni zamanlara denk geldi, beraber gecirdik bu sureci.Arkadasim ve ben universite icin evi terkederken kardeslerimizi geride biraktik.Onlarda ayni yastalardi, ailelerimizin kardeslerimize yapacagi, yaptigi zihinsel tacize goz yummaktan baska elimizden baska hicbirsey gelmiyordu, su an bile ikimizde gizli ateistleriz.

Neyse anliyacaginiz arkadasimin kardesi, nakşibendi cemaatine mensup asiri dindar bir ortamda buyudu.Kendisi 11 yasindayken evde 49 yasinda babasi 48 yasinda annesi ve 85'lerinde babannesi ve anneannesiyle kaldi.Farkediceginiz uzere butun konusmalar, olum, obur dunya, allah ....Hic dunya yada yasamla ilgilenen olmadi sadece ahiret ve olum, konu buydu.Ayni zamanda escinsel olan arkadasimin dindar olmayisi ailesinin bu cocuga ayri bir ozen gostermesine sebep oldu ve bu cocugun beyni ayri bir ozenle yikandi.

Cocuk cok keskin bir zekaya sahip ve ninelerinin olumunu gormek istemiyor, ayni zamanda cok dindar.Babasina soruyor "Baba ben simdi olursem ne olcak?", "Cennete gideceksin.".Cocuk bu yasta olurse ergenlige girmedigi icin cennete gidecegini anliyor.Okulda din kulturu hocasina, amcasina, camideki yasli amcalarina, soruyor olunce "Olunce cennete gideceksin, cunku gunahin yok" diyorlar cocuga.Cocukta basit bir hesaplama yapiyor, madem gunahim yok, gunaha giremiyorum, intihar edersem o zaman cennete giderim.Ve kendini asiyor.Bu haberlere cikti, yaklasik 2 ay once ama hic kimse bu sekilde lanse etmedi olayi tabiki.Tum ailesi, komsulari saka yapacam derken kendini yanlislikla oldurdu seklinde gosterdiler durumu, oyle olduguna inanmak istediler.

Arkadasim zaten durumun birazcik farkindaydi, beyin yikamanin, ama boyle birseyi asla beklemiyordu.Ben de az biraz taniyorum arkadasimin kardesini ama boyle bir seyi bir insanin, muslumanin yapabilecegini hic dusunmemistim.Arkadasim, zaten turkiyede gay bir ateist olmanin bin bir sikintisini cekerken, depresyondayken kardesinin bu b*ktan sebepten intiharinin haberini aliyor.Cok uzuldu, cok uzulduk.Ayni zamanda ofke ve saskinlik icerisindeyiz, gercekten zor yaziyorum.Islam gercekten olduruyor insanlari, gercekten zehirliyor zihinleri, gercekten karartiyor hayatlari.Gozumuzle gorduk, acisini hissettik.

Sucu kendine atti hala arkadasim, keske aklini baska seylerle oyalasaydim, kitaplar verseydim, ilgilenseydim boyle olmasaydi diyor.Ama babasi ve ailesi kesinlikle yanlis birsey yaptiklarini kabul etmiyorlar.Arkadasim annesine acik bir sekilde anlatti, katlettiniz cocugunuzu, kardesimi dedi.Babam ve siz katilsiniz dedi.Annesi yanlis yaptiginin farkindaymis zaten ve pismanmis, arkadasim bu laflari agzindan kacirdiktan sonra tekrardan geri adim atip ozur diledi ve iki kisi arasinda kaldi bu laflarda.

Sonuc olarak, insanlar kucuk ilcelerde cocuklarini oyle bir zehirliyorlar ki o cocugun normal bir hayata sahip olmasini imkansizlastiriyorlar.Bu insanlar buyuyor forumlarimiza giriyorlar laf anlatmaya calisiyorlar bize, okulda hocamiz oluyorlar, sinifta arkadasimiz oluyorlar.Ben zaten daha once bu forumdan, cocuga dini egitim vermenin, cocuga tacizde bulunmak oldugunu yazdigim icin ceza almis bir yazarim.Hala fikrimin arkadasindayim.Asil problem aileden basliyor; yasli insanlarin koca bir omru b*k ettikleri, hicbirsey uretemeden, gelismeden, gelistiremeden gecirdikleri gercegini kabul edemeyip dinlerine sarilmalarindan kaynaklaniyor problem.Olum korkusundan altlarina edip agizlarindan; olum, allah, kitap, ahiret, mahser'den baska kelime cikmamasi problem.Problem gerizekalilara cocuk yetistirme izninin verilmesi.

Uzun zamandir actigim ilk baslik, daginik bir sekilde dusuncelerimi yazmaya calistim.Tartismaya suradan baslamak istiyorum: "Eger bu allah denen gorunmez varlik gercekse, bu cocuk cennete mi gidecek, cehenneme mi?", "Bu sekilde aileler direk cocuklarini cennete yollayabilirler mi?Yollayabiliyolarsa neden riske atsinlar cocugun sonsuz hayatini?".Neden intihar etmiyor muslumanlar da, 11 yasinda cocuk akil ediyor bunlari?
Alt 09-05-2014, 12:34
bestrong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bestrong bestrong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

yazdıkların beni gerçekten çok etkiledi . yazdıkların için sana teşekkür ederim

Önerilen Siteler