15-08-2012, 14:05
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
basmagul´isimli üyeden Alıntı
Yok artik ayni safta degiliz ,ben kurtulusu okuya okuya titremeye basladim,ustumu orterseniz uzerinize afiyet muslo olacagim 
|
Sabrınıza hayranım-  )
Bu konularda uzun açıklamalar yaparak gerçekten büyük emek harcıyorsunuz.
Bunlar bizi yıllarca bıktırdılar, bilerek anlamak istememek gibi bir özellikleri var bunların. Ne yazarsanız yazın belki de hiç okumuyorlar bile.
Birde dikkat ettiniz mi bilmiyorum; karşınızdaki kişi Bir nevi Tebliğ'ci.
Bi anlamda programlanmıştır bunlar.
Bir süre sonra anlamsız ve konuyla ilgisiz şeyler yazmaya başlarlar. her zaman kullandıkları bir yöntemdir bu: Aşağı kalmama hali.
Hayattaki amaçları sizinkiyle tamamen farklıdır.
Safları sıklaştıralım lütfen
|

15-08-2012, 14:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
aysehatun´isimli üyeden Alıntı
Ben haklıyım diyorum, sen haklıyım diyorsun. ortak nokta avucunu yalıyor. Olmadı bu. dünya değişime ihtiyaç duymaz diyorsunuz, kendi kendine değişir diyorsunuz, hatta balıklar üzerinden bile gittiniz ya  bu evreni yaratan Allah, sizi de yarattı işte, kendi kendinize olsaydınız kendi kendinize de öleceksiniz. kazalar falan yok yani ahahaa 
|
Burada eksik bir analiz var gibi.
Dünya değişime ihtiyaç duymaz derken, bu iradi anlamdadır. Yani heeyt benim değişim zamanın geldi savulun! demez, diyemez. Böyle bir şey olmayacağı gibi, dünyanın kenarında kocaman sakalıyla Zeus dikilip, ikide bir değiş ya dünya da demez, bu mantık, her salise sürekli hareketli, katrilyonlarca değişen evren, doğa, nesneler için fazlasıyla bebekçe değil mi?
Kendi kendine değişir söylemi de bir sonuç söylemidir, hareket süreklidir zaten bu da değişimlere yol açar, yani, durup, durup aha benim hareket vaktim geldi diyen bir şey yok, hareketi doğal görmeniz lazım, sizin savunduğunuz biçimiyle yapay değil.
Hadi cevap verin Dünya Neden güneşin etrafında dönüyor? (bu tarz sorulara cevap vermeyi sevmiyorsunuz, işinize gelmediği için, bazı fosilleşmiş inançları kaybetmeye korkuyor olabilirsiniz, insanların dünya yuvarlaktır döner dendiğinde kapıldıkları korku gibi bir korku.)
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

15-08-2012, 14:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı
Sabrınıza hayranım-  )
Bu konularda uzun açıklamalar yaparak gerçekten büyük emek harcıyorsunuz.
Bunlar bizi yıllarca bıktırdılar, bilerek anlamak istememek gibi bir özellikleri var bunların. Ne yazarsanız yazın belki de hiç okumuyorlar bile.
Birde dikkat ettiniz mi bilmiyorum; karşınızdaki kişi Bir nevi Tebliğ'ci.
Bi anlamda programlanmıştır bunlar.
Bir süre sonra anlamsız ve konuyla ilgisiz şeyler yazmaya başlarlar. her zaman kullandıkları bir yöntemdir bu: Aşağı kalmama hali.
Hayattaki amaçları sizinkiyle tamamen farklıdır.
Safları sıklaştıralım lütfen 
|
Kardesim ben onun kendi yazidiklarina karsi yorumlari bile okumadiginin fakinda degilim mi saniyorsun?
Bende sende onun gibi olmayanlara hitaben emek harciyoruz.Sakin yaptigimiz bosa gidiyor sanma.Bizlerden aldigi cesaretle son zamnalarda kose yazarlarinin bile soylemleri degisti.
Bekir Coskunun bugun gordugum yazisi bile hangi boyutlara ulastigimizin belgesi.Sesler artik yukselmeye basladi,Buyrun okuyun.
Bekir Coşkun'dan Hüseyin Çelik'e ağır cevap
Kâfir Gözüyle...
Terörden sorumlu olanı “Mübarek ramazanda saldırdılar” dedi...
Öne alsa, üç aylar...
Sonra olsa, iki bayram arası...
*
Arkadaşların zaman birimleri farklı bizden...
*
Valinin verdiği bilgiye göre ilk saldırı zamanı; yatsı vakti...
Demek ki ilk atışlar, hoca elini kulağına götürdüğünde...
İkinci rekatta havan saldırısı başladı...
Zaten Bakan ilk haberi duyduğu zamanı açıkladı; sabah ezanı...
*
Bir gün önce olsa saldırı, Mehmetçikler “mübarek cuma günü” şehit olacaklar...
Bir gün gecikme olunca...
Cumartesi...
Yaralı askerimiz Furkan; sen bekle bekle, pazar günü şehit ol...
Mübarek cuma dururken...
http://www.muhalifgazete.com/45583-B...gir-cevap-.htm
Konu Neva tarafından (17-08-2012 Saat 11:04 ) değiştirilmiştir.
Sebep: alinti kisaltildi.
|

15-08-2012, 14:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dünya gibi yuvarlak bir akvaryumda iki balık aralarında konuşmaktadır.
- tanrı yok
- hayır tanrı var..
- hani nerde yok işte tanrı..
- peki tanrı yoksa bu akvaryumun suyunu her gun kim degiştiriyor?
- kendi kendine değişiyor! (burayı ben ekledim)
alıntıdır-
|
sevgili arkadaşım eğer akvaryumun suyu kendi kendine değişmiyorsa. senin tanrın kendi kendine nasıl varoldu. hani sen ve senin gibilerin çok sevdiği ''USTA'' esprisi varya. o nasıl birden ve kendi kendine nasıl varoldu.
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

16-08-2012, 04:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı
Güneş'e inanıyorum; çünkü orda onu görüyorum.
Tanrı'ya inanmıyorum; çünkü onu ortalıklarda hiç göremiyorum.
Bana Allah'ı göster. Gösteremezsen teşhisin baştan belli: Sen Kutsal Amnezi geçiriyorsun...
|
Sana neden göstereyim ki, sen inandığın her şeyi görüyor musun? rüyanı görüyorsun ama onu göster desem göstermezsin bana.
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
sevgili arkadaşım eğer akvaryumun suyu kendi kendine değişmiyorsa. senin tanrın kendi kendine nasıl varoldu. hani sen ve senin gibilerin çok sevdiği ''USTA'' esprisi varya. o nasıl birden ve kendi kendine nasıl varoldu.
|
sen ve senin gibiler ne demek ya? Ben kimler gibiyim söyler misiniz? usta esprisinden haberim yok benim. açıklar mısınız?
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Burada eksik bir analiz var gibi.
Dünya değişime ihtiyaç duymaz derken, bu iradi anlamdadır. Yani heeyt benim değişim zamanın geldi savulun! demez, diyemez. Böyle bir şey olmayacağı gibi, dünyanın kenarında kocaman sakalıyla Zeus dikilip, ikide bir değiş ya dünya da demez, bu mantık, her salise sürekli hareketli, katrilyonlarca değişen evren, doğa, nesneler için fazlasıyla bebekçe değil mi?
Kendi kendine değişir söylemi de bir sonuç söylemidir, hareket süreklidir zaten bu da değişimlere yol açar, yani, durup, durup aha benim hareket vaktim geldi diyen bir şey yok, hareketi doğal görmeniz lazım, sizin savunduğunuz biçimiyle yapay değil.
Hadi cevap verin Dünya Neden güneşin etrafında dönüyor? (bu tarz sorulara cevap vermeyi sevmiyorsunuz, işinize gelmediği için, bazı fosilleşmiş inançları kaybetmeye korkuyor olabilirsiniz, insanların dünya yuvarlaktır döner dendiğinde kapıldıkları korku gibi bir korku.)
|
ya cevap vermeyi sevmiyorsunuz diye bir şey mi var? siz müslümanları genellemeyi ne kadar da seviyor ve bu huyunuzdan şaşmıyorsunuz öyle. titreyin ve bi kendinize gelin ya. bakın sizi de anlamaya çalışıyorum şurada.aaaa
Allah tekdir!
Konu Neva tarafından (17-08-2012 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.
Sebep: ard arda atilan 3 mesaj birlestirildi.
|

16-08-2012, 08:47
|
|
Üye
|
|
|
|
Sana neden göstereyim ki, sen inandığın her şeyi görüyor musun? rüyanı görüyorsun ama onu göster desem göstermezsin bana.
|
Sorun rüya (elektrik ya da akıl da olabilir) görüp görmemek değil.Rüya gördüğümü akıl yoluyla bilirim.Allahın var olduğunu nasıl bileceğim?
REALİST
|

16-08-2012, 09:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
batuhan34´isimli üyeden Alıntı
Araplar en cahil toplum iken
|
Araplar şimdi çok mu ileri bir medeniyet seviyesindeler..Yani örnek alınası vaziyetteler diyorsun...
Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
|

16-08-2012, 09:38
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
|
Evet ben inandığım her şeyi görüyorum.
"Sana neden göstereyim ki," cümlesi senin Allah'ı gördüğünden emin olduğunu gösteriyor gibi(!)... Bu da senin ne kadar egoist olduğunun delili dir(!)
Rüyalarım beni etkilemez: Çünkü reel yaşantımla ilgili olmadığını biliyorum.
Gördüğünüz Rüyaları teoloji alanına çekmeniz yine en büyük sorununuz oluyor: Çünkü ben inançların korku ve rüya'lar temeline dayandığını biliyorum.
Rüya ile Din söz konusu olduğunda, kelimenin tam anlamıyla, giderek onun karşısında bir kötürümlük-felç halini yaşıyorsunuz.
Verdiğin örnekler senin için büyük talihsizlik olmuş. Daha mantıklı donelerin varsa tartışmaya değer zamanlar harcayabiliriz.
Bana en basit, yalın, dolayımsız biçimde, “inanmak nedir”, nerde, niye, nasıl başladın, “inanmaya-inanca” ne için, ne adına gereksinim duydun anlatırmısın lütfen?
|

16-08-2012, 11:39
|
|
Üye
|
|
|
|
demirefe´isimli üyeden Alıntı
Bak şimdi arkadaşım, sana dostça bir tavsiye. Burada genellikle ateist insanlar var. Ateistlere böyle hutbe, vaaz verir gibi konuşursan seni kimse iplemez. Biz allaha inanmazken teala olduğuna, zelcelal olduğuna hele vel ikram olduğuna filan nerden sıra gelecek, bunu düşünmen gerekmiyor mu?
Biraz böyle düşün, ona göre konuş. Yani bir hamdü sena, salatü selam ile başlayıp kısa sure okuyup kale rasulullah ev kema filan demediğin kalmış! Vaaz dinleyecek olsak camiye giderdik.
Fail meselesine gelince, e tabii her fiilin faili vardır. Dalgalar kayaları aşındırıp mantar şekline getirir örneğin. Dalgalar fail burda. Irmaklar vadiler oyar. Burda da ırmak fail. Rüzgar peribacaları yapar. Burda fail rüzgar. Evren neden sonuç ilişkileri ile örülüdür. Nedenselliğin geçmişine doğru gidildikçe daha basit nedenlere inilir, daha karmaşığa gidilemeyeceği için tanrı diye bir şeye ulaşılmaz. Çünkü en karmaşık en başta olamaz. Evrende en son en karmaşık nesne insan türüdür. Daha karmaşık ve gelişmiş bir bilinç olmadığından, evrimin son ürünü biz olduğumuzdan bizden karmaşık bir bilinç yoktur. Dolayısıyla tanrı olamaz.
Nedensellik en köklü ve en temel gerçekliktir. Buna determinizm denir. Determinizmin dışında kalan hiç bir "şey" yoktur. Determinizmin çalışmasıyla oluşan evrim ise tesadüfen olmaz. Neden sonuç ilişkileri ile çalışır. İşe yaramayan yok olarak, işe yarayan devam ederek seçilim çalışır ve milyarlarca yılda tasarlanmış bir evren görünümü oluşur. Evrende hiç bir şeyin oluşmadığı aklının alamayacağı büyüklükte hidrojen bulutları var, işlerin yolunda gittiği gezegenimiz var. Piyango bize çıkmış...
|
Ilk yazdigin paragrafa katiliyorum ama koyuyla yazdigim yeri de nerden cikarttin??Evrende en son ve en karmasik nesne insan turudur demek,hic bir kanit ve delil yokken dinlere inanan bir insanin soyleyebilecegi bir soz.Boyle bir seyi su ana kadar bilmiyoruz.
|

16-08-2012, 16:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ya cevap vermeyi sevmiyorsunuz diye bir şey mi var? siz müslümanları genellemeyi ne kadar da seviyor ve bu huyunuzdan şaşmıyorsunuz öyle. titreyin ve bi kendinize gelin ya. bakın sizi de anlamaya çalışıyorum şurada.aaaa
|
Tamam kızma hemen. Açtığın başlıklar da, sürekli kestirip atıyordun da o yüzden küçücük sorularım oluyor-oldu, hiç cevap vermedin. Onlar sana karşı sorular değil zaten anlaşabilmek, anlayabilmek, anlaşılır olabilmek için.
Mesela yine sorumu tekrarlayım çünkü buradan akvaryuma geliyoruz.
Dünya neden güneş etrafında dönüyor?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|