Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-08-2012, 00:48
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanın kaderi sadece ibadet ve dua ile değişebilir bunun içinde sadece seçim yapman yeterlidir..Hadi seçim yapında kaderiniz değişsin....

Duaların kabul edilmesi ve dualarla kader ilişkisi çok ince bir çizgi üzerindedir..

Hz İbrahimin duası kabul edildi ve çocuklarının kaderini değiştirdi..

Allah kimi peygamber yapacagını kimin imana geleceğini çok iyi bilir..

Kader kavramını anlamak için zaman kavramını bir kenara atmanız gerekir..

Nasıl Kuranda bir zat geçmişe yolculuk yapıp Mümin anne babayı yoldan çıkarması kesın olan bir çocugu kadere mahkum edip olduruyorsa.. (Bu fiili öldürme değil)

İnsanlarda seçimleri ile kaderını değiştirebilir..

Şöyle düşünmek lazım,

Kader kavramını düşünen insan inanmaya yaklaşmıs demektir..Çünkü artık birşeyleri düşünmeye başlamışdır..

Allaha ve ahirete inanmayan için kader yoktur herkes özgürdür herkes istediğini yapar bu kavramda onun için önemli olmaz ve konu kapanır..
Alt 19-08-2012, 00:55
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kadermi İmtihanmı sorusu zurnanın zırt dediği sorudur.
Kader varsa imtihan budalaca
İmtihan varsa kader budalaca.
Kitabı yazanlar BUNLAR KOZALAKTIR NE VERİRSEN YER DİYE DÜŞÜNMÜŞ OLMALILAR.
Alt 19-08-2012, 00:57
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Estagfurullah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allaha ve ahirete inanmayan için kader yoktur herkes özgürdür herkes istediğini yapar bu kavramda onun için önemli olmaz ve konu kapanır..

demiştim ve doğruladın...
Alt 19-08-2012, 01:11
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Estagfurullah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

En buyuk celiski orada zaten.

Zira Allah'a varligina iliskin de, dahili oldugu sifatlarin disina cikamama gibi bir durum soz konusu.

Sifatlari ile celismemesi bir gereklilik, bir yazgi gibi.
Alt 19-08-2012, 01:17
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

undersun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

demiştim ve doğruladın...
Biz inanmıyoruz anladımda.
Siz kaderle imtihanı Zurnaya zırt dedirtmeden bize anlatında sevaba girin.
Alt 19-08-2012, 01:24
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

stunel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anlamak istemiyormusunuz ? KAder insanın inançlı olması veya olmaması değildir. Kader hayatta başına gelecek şeylerdir. Dikkat ederseniz sorulan hiçbir soruya sizin tarıznıda lakayıt cevap vermiyorum. Eğer bir fikri tartışacaksak biraz usluplara dikkat edelim. eğer işinize gelmiyorsa yazmazsınız raks etmek içinburada değiliz.

Kaderinizde inançlı olmak veya olmamak yazmaz. Ne zaman başınıza iyi birşey geleceeği veya kötü birşey geleceği yazar.

Neva nın sorusuna gelirsek evet İslam inancına göre Allah hiç bir ruh yaratmıyor. Tüm ruhlar yaratıldı, bedene bürünürek yaşamını sürdürdü .Zaman kavramı içerisinde şu an yaşıyoruz.

Peygamberimizinde buyurduğu gibi Adem in ruhu varken ben peygamberdim diyor. Yani ruhların tamamı yaratılmıştır ve zamanı gelen vucut bulup dünya hayatında yaşıyor. ( İslam inancına göre )
Bizim soruyu cevapladin sankide Nevanin sorusuna geldin.
Benim baksettigim raks iste bu kardesim,ya soruyu gormezden anlamazdan geleceksin,yada hemen konuyu usluba nezakete getirip bu hava benim oyun tarzima ters deyip pistten ineceksin.

Anlamak istemiyormusunuz ? KAder insanın inançlı olması veya olmaması değildir. Kader hayatta başına gelecek şeylerdir.

Bu zaten benim sorum degil,zaten boyle bir figur sergileyeceginizi bildigim icin'Sen imani,imansizligi birak hacim,soruya cevap ver ?' demistim.

Inanciniza gore karar verin,KADER allhin belirledigi mi,yoksa sizin seciminiz olan bir yasam bicimimidir?

Bu dogan cocugun ,ozurlu olmasinin sebebi kader midir?

Kaderse bunu hazirlayan kimdir?

Eger bu kader cocugun degilde,ona bakmak zorunda olan ailesinin kaderiyse cocugun bunda sucu ne?

Merhametli putunuz burdan baska insanlara aklilari baslarina gelsin diye bir gonderme yapiyorsa ve bunu cocuga yapacagina onlara yapmaya gucu yetmiyorsa,ne diye orada kozalak gibi oturuyor?

.

Konu barristor tarafından (19-08-2012 Saat 01:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-08-2012, 01:28
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Neva nın sorusuna gelirsek evet İslam inancına göre Allah hiç bir ruh yaratmıyor. Tüm ruhlar yaratıldı, bedene bürünürek yaşamını sürdürdü .Zaman kavramı içerisinde şu an yaşıyoruz.

Peygamberimizinde buyurduğu gibi Adem in ruhu varken ben peygamberdim diyor. Yani ruhların tamamı yaratılmıştır ve zamanı gelen vucut bulup dünya hayatında yaşıyor. ( İslam inancına göre )
Kuran'la bunu bana dogrular misiniz?

Ben ruh yaratmasindan bahsetmedim ki!? Yaratmasindan bahsettim. Ikisini karistirmayin.

Allah'in yarattigi herseyin bir ruh'u var mi?

Hayvan'da ruh yok mu mesela?

Cunku sadece insana ufurmus.

Burda bir celiski var.
Alt 19-08-2012, 09:25
stunel stunel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili basmagül, İnsanın kaderini Allah yazar.Kaderin kapsadığı şey imanlı olup olmaması değildir. Kader insanın hayat boyu yaşayacağı olaylardır. MEsela kaderinizde namaz kılsanızda kılmasanızda öleceğiniz tarih bellidir.

Eğer kaderinizde depremde ölmek varsa ölürsünüz yoksa ölmezsiniz. İman edip etmemeniz önemli değildir. Yani kader sizin imanlı olup olmayacağınızı belirlemez. Sahillerde zina yapılıyor diye deprem oluyor diyen zihniyette yobaz zihniyettir.

Gelelim ikinci soruya islam inancına göre en büyük Alim Allah tır. O ne dilerse o olur. Çocuğun özürlü doğması veya senin benim yarın trafik kazası geçirip özürlü olma potansiyelimiz. Hepsi O nun takdirindedir ve kaderimizde vardır. Fakat kaderimizde şu yoktur ben yarın kaza geçirip bacağımı kaybetsem Allah a isyan edip müslümanlığı bırakıyorum dememiz yazılı değildir bu kendi seçimimiz olur ancak. İslamiyet dünyanın bir sınav yeri olduğunu kabul eder ve dediğiniz gibi çocuğun sakat doğması ailesine veya kendisine verilmiş bir ceza olarak öngörülebilir fakat kesin oalrak şu nedenledir denilemez.

Sevgili neva Allah yaratmaya devam ediyor ( zaman kavramı içerisinde )Fakat insanların ruhunun tamamı yaratılmıştır sadece vucut buluyor. Dediğiniz gibi hayvanlardada ruh vardır. Lakin insanlar tüm yaratılanların üstünde tutulduğundan Allah ruhundan üfürmüştür. Tabi yine bizim inancımıza göre siz kabul etmeyebilirsiniz.
Alt 19-08-2012, 10:15
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Tıp yapay kalbi yapmayı başardı. İçinde bir türbin pervanesi bulunan pompa, sabit kan akışı sağlıyor, yani orijinali gibi atmıyor. O nedenle nabız olmuyor.

Bu yapay kalp ilk kez aşırı kalp yetmezliği olan bir hastada denendi. Kalbi tekliyordu ve bir aya kalmaz kalbi durup kesinlikle ölecekti. Deneme başarısız olursa da nasılsa zaten ölecek diye deneme bu hasta üzerinde yapıldı. Kalbi çıkarılmadan, yapay kalp destek olarak takıldı ve hastaya kontrollere gelmesi söylendi. Hasta genç bir adamdı ve Orta Amerikalıydı. Hastaneden çıkınca ülkesine gitti ve kontrollere gelmedi.

Sekiz ay sonra çıktı geldi. Kalp hastası olduğunu söyleyip ameliyat olduğunu belirtince doktor setotoskopunu göğsüne dayadı. Şok! Kalbi atmıyordu! Orta Amerikadan gelen bir zombi! Doktor tabii tüm hastaneyi ayağa kaldırdı. Klinikte kalbi atmayan ama sağlıklı görünen bir adam vardı!

Yapay kalbi takan ekip hemen geldi. Onlar bile şaşırmıştı! Hastanın kalbi tamamen durmuştu, kıpırtı bile yoktu! Ama yapay kalp çalışıyordu.

Bu büyük başarı üzerine iki hastaya daha yapay kalp takıldı. Şu anda ölmedilerse dünyada kalbi atmayan üç zombi yaşıyor. Elektroya bağlasanız ölü gibi düz çizgi çıkar yani. Adamlar yaşıyor...
Alt 19-08-2012, 19:36
hatac hatac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah zamandan münezzehtir. Yani zaman insanlar için bir kavram.

Nasıl ki bigbang ten önce zamanın olmadığına inanıyorsanız ( Hawkins e göre ) Allah katında da zaman yoktur her şey yaşanmış bitmiştir.

KAder kavramına gelirsek senin 3 yıl sonra veya 30 yıl sonra işleyeceğin günahın veya sevabın ( buna Allah ve dine inanmayan biri için iyi iş veya kötü iş diyebiliriz ) zaten zaman kavramı olmadığından herşey olup bittiğinden biliniyor. İnsanların kaderleri bellidir ama inançları imanları belli değildir.

Yani sen 5 vakit namaz kılsan da xx tarihte öleceksen ölürsün namaz kılamasanda ölürsün.

Burda senin kaderine bir müdahale yok. İnançlı olmak veya olmamak kaderinde yazmaz.

Kader başına gelen olaylar zinciridir.

Tabi bu anlattıklarım inanlar içindir. Ben bunlara inanmıyorum diyen bir kişiyede saygı duyarız.
Zaman görelidir, madde yoksa zaman da yoktur, biz maddenin eskimesini, bedenimizin yıllanmasını anlamlandırmak için zamanı icat ettik. Zamanın göreli olduğunu Einstein de söyler.

Önerilen Siteler