Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-10-2006, 18:46
Üye Değil

Standart Re: Castro ve Küba

exlusive

tamam pes ettim castro çok cicidir, çok şekerdir,o amerikaya kafa tutar
bizde ne güzel keyifleniriz,ama hep herkesin baktığı pencereden değilde
birazda başkalarının penceresinden bakmaya ne dersiniz,devrim esnasında milisleri kendisini desteklemeyenlerin evlerini basıp kadın
çocuk demeden onbinlerce insan katletmiştir,bunun izlerinin silinmesi
kolay değildir,halkın castro ya olan sevgisi yapaydır,aynı sevgi saddama
gösteriliyordu,castronun mutemadiyen yaptigi ********, amerika daha ahlaksiz diye gormezden gelmek bagnazliktir,burada insanlar sürü muamelesi görür,insanlar küba da doğar küba da ölür çünkü maaş diye
birşey yoktur,aylık aldıkları para uçak biletine bile yetmez,eee onlar
için en iyisini castro bilir,castro yinede şirindir canım çok şirin,clinton'la
dalga geçmek için puro gönderdiğinde ne kadardaeğlenmiştik ,özgürlükçü
castro eleştiren tüm gazeteciler mutlak kodesle bir kezde olsa tanışmışlardır,7-8 yıl gibi kısa süreler sonunda *kendilerinden bir daha castro yu eleştirmemleri konusunda kibarca söz alınmıştır,ben pes ettim
çünkü adam çok şirin.

ayreten ben kuba ya kadın için gitmedim gurup halinde biryerlere
gidildiği için ben o barlara gittim,gitsemde bu ikinci kez kaleme alınacak
kadar önemli değildi.
Alt 20-10-2006, 20:08
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Dünyanın en büyük ekonomik ambargosunda yaşayan
bir ada halkından bahsediyoruz gandalf .
Buna rağmen aşağıdaki rakamlar belki bir şeyler anlatır bize

2003 yılı rakamları-unicef (küba)(türkiye)(abd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
kişibaşı yıllık ortalama gelir : ($1170)($2790)($37610)
sağlık-eğitim-savunma harcamalarının tüm harcamalara oranı : (%23-%10-%?)(%3-%10-%8)(%22-%2-%16)

beklenen yaşam süresi : (77 yıl)(71 yıl)(77 yıl)
bebek ölüm oranı (yıllık) : (%0.6)(%3.3)(%0.7)
5 yaş altı ölüm oranı (yıllık) : (%0.8)(%3.9)(%0.8)
düşük kilolu bebek doğum oranı : (%6)(%16)(%8)
5 yaş altı bebeklerde büyüme sorunları görülme oranı : (%11)(%27)(%4)
yetişkinler arasında (15-49) hiv görülme oranı : (%0.1)(%0)(%0.6)
yeterli sağlık imkanlarından yararlanabilen nüfus oranı : (%98)(%83)(%100)
finansmanı devlet tarafından karşılanan aşılardan yararlanma oranı : (%99)(%100)(%56)

temiz içme suyuna ulaşabilen nüfus oranı : (%91)(%93)(%100)
şehirleşmişlik oranı : (%75)(%59)(%79)

okur yazarlık oranı : (%97)(%85)(-)
okul çağında devam oranı : (%96)(%88)(-)
ilköğretim kayıt oranı (erkek) : (%96)(%91)(%92)
ilköğretim kayıt oranı (kadın) : (%95)(%85)(%93)
ilköğretim sonrası kayıt oranı (erkek) : (%90)(%86)(%94)
ilköğretim sonrası kayıt oranı (kadin) : (%89)(%66)(%92)

(6degreesunder nickli bir arkadaş derlemiş ekşi sözlükten)

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 20-10-2006, 20:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

10-16 yaşında yüzbinlerce çocuğun sigortasız, sağlıksız, emniyetsiz olarak çalıştığı ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Bayram öncesi maaş, avans, harçlık, hakediş alamadan, cebinde 10 YTL si dahi olmadan, çocuğuna bir ayakkabı dahi almaktan mahrum şekilde binlerce çalışan Küba'da mıdır Türkiye'de mi?

300 YTL maaş için sigortasız çalıştığı 10 katlı inşaatın çatısından emniyet kemersiz çalıştırıldığı için 17 yaşında düşüp ölen, hakkı aranmayan, hesabı sorulmayan genç Türk müdür Küba lı mı?

Bebek ölümlerinin en çok olduğu ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Muayene olmak için akşamdan hastane kuyruğuna girilen ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Bir röntgen filmi için, hayati bir ameliyat için 2 yıl sonrasına gün verilen ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Pazar artıklarını ve çöplükleri karıştırarak yiyecek arayan insanlar Küba'da mı yoksa Türkiye'de mi yaşıyordur?

Gasp ve kapkaç yüzünden gündüz dahi sokaklarında rahat dolaşılamayan ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Yardım kamyonlarından atılan yiyecekleri birbirini ezerek kapışan halk Küba mı yoksa Türk halkı mıdır?

Otoyollarında kadınların fuhuş için müşteri aradığı ülke Küba mıdır Türkiye mi?

Bu sorulara onlarcasını daha ekleyebiliriz.

Somut olmayan, gözlemlere dayanan görüşlerle bir ülke değerlendirilmez. Bu tür gözlemlerde herkesin görüşü farklı olabilir. Küba'yı gezen çok sayıda insan dinledim. Bazıları tanıdığım, güvendiğim insanlar. Hep te olumlu anlattılar. Tanımadığım, bilmediğim birisinin anlattıklarına nasıl güvenebilirim? Kanıtı, belgesi, dayanağı olmayan, birçoğu ABD propagandası abartılı karalamalar.
Önemli olan istatistiklerdir, grafiklerdir. Ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel yapısındaki gelişmelerdir. Devrim öncesi Küba ile, bugünkünün rakamsal olarak kıyaslanmasıdır. Kübalı bir ailenin 20 yıl önceki durumu ile bugünkü durumudur, huzuru, mutluluğudur.

Fuhuşu, kumarı vs. engellemek amacıyla önlem alındığında "özgürlük yok" deniyor, biraz gevşetildiğinde fuhuş vs. artıyor. Dünyanın neresinde tam önlenebilmiş ki? Açın şeriat ülkesi İran'daki fuhuş rakamlarını bir araştırın. SSCB dağılınca Rusya'daki fuhuş grafiğindeki anormal yükselişin farkındayız herhalde.. Türkiye'den bahsetmeye gerek var mı? Bu konuda sadece Sadettin Tantan'ın mücadelesinden söz edebiliriz. Ondan sonrası yine malum.

Fidel'in kanlı diktatör olduğu, onbinlerce Küba'lıyı öldürttüğü iddiaları ise asılsız yalanlar. Varsa bir kaynağınız gösterin de bilelim. Maymunlukları dediğiniz çizgisi, duruşu, davranışlar ise onurlu ve saygıdeğer tavırlar. Bu tavrın daha yücesini Atatürk'de görebiliyoruz. Chavez ise onları örnek alıyor.
Asıl maymunlukları ise Bush ve kuyruğuna takılanlarda görüyoruz. Adı "Aptal" ve "Katil" e çıkan bu zulmün ve sömürünün temsilcisi alçağa karşı yürekli tavırları ile tüm ezilen ülke halklarının gönlünde olanların çoğalması dileğiyle..
Alt 20-10-2006, 20:59
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gandalf, tamamen hayali bir devrim tablosu çiziyorsun. kadın çocuk öldürmeler, evlere baskınlar düzenlemeler fln bunlar elbette uydurma değil ama bu konudaki gerçekleri tersine çevirerek aktarmışsın.

Batista'nın Küba'dan kovulması hiç kolay olmamış, devrimcilerin çok büyük kısmı bu devrim sırasında hayatını kaybetmiş.

Ayrıca çatışmaların çoğu kırsalda ve Sierra Maestra dağlarındaki Batista garnizonlarında olmuş. Bu devrim Batista'nın zorbalıklarından bıkan köylülerce sonuna kadar desteklenmiş. Çatışmalarda büyük yenilgiler alıp 100 kişi gittikleri yerden 10 kişi döndüklerinde bile Küba Köylüsü onları desteklemiş. Devrimin en başarısız dönemlerinde bile böyle bir halk desteğinin olmasının tek sebebi ise halkın bu devrimi tek kurtuluş umudu olarak görmesi.

Sen sanki polis, asker ve ajanlar Castrocu, halk Batistacı gibi bir tablo çizip olup biten gerçekleri amuda kaldırmış, tepe taklak etmişsin...

Tabi aslında durum bunun tam tersi. Yani dediğin gibi ev basmalar, sivillerin öldürülmesi vs. olmuş ancak bunları yapanlar Devrimciler değil, Batistacılar...

Batista garnizonlarına yapılan her başarılı saldırı sonrası askerler halkın devrimcilere verdiği desteği cezalandırmak ve sona erdirmek için şehirlerde sivilleri katletmişler.

Gerçi Batista, henüz rejim tehlikede değilken de halktan kişileri mahkemesiz ve yargısız bir şekilde infaz ediyordu. Devrim sırasında sadece daha fazla bir şekilde yapmış...

Ayrıca bu devrim 300 devrimcinin 30.000 askeri yendiği bir devrim olarak anılır. Bu söylemde de çok büyük gerçeklik payı vardır. Gerçekten de 300 civarı devrimci 30.000 askerden kalabalık Batista ordusunu mağlup etmiştir. Tabi böylesi bir güç dengesizliği durumunda zafer, devrimcilerin arkasındaki halk desteği ve Batista ordusundaki askerlerin, kendi halkını katletmekten bıkmış, zorla savaştırılan askerler olması sayesinde elde edilebilmiştir...

Son olarak Castro'yu ve Küba'yı neden sevdiğimi önceki mesajımda söylemiştim. "Adam Amerika'ya çok güzel kafa tutuyor" gibi bir söz de ağzımdan çıkmadı. Sen yine bu sebeple sevdiğimizi düşünmeye devam edeceksin ama ben sana gerçek sebebimi bir defa daha söyleyeyim:

Seviyorum çünkü Amerika'ya bile zorda kaldığında yardım teklif etmiş (lütfen "kafa tutmuş" diye okuma, orada "yardım teklif etmiş" yazıyor) Afrika'da, hiç karşılık beklemeden, onlarca sağlık yardımı yapmış. Öyle 3-5 koli ilaçla günü kurtaracak türden değil, üniversiteler, hastaneler kurarak, Afrikalı gençlerin eğitim masraflarını karşılayarak, geleceği kurtaracak türden yardımlar yapmış.

Küçücük Küba'nın yardımına koşmadığı ülke ise neredeyse yok gibi... Küba'nın yaptığı yardımları saymaya kalksam sabaha kadar yazmak zorunda kalırım. 15 yılı aşkın süredir Ukrayna'da Çernobil'in yaralarını silmek için yaptıklarını mı anlatayım, yoksa Türkiye'ye yaptığı yardımları mı?

Sen bunları takdir etmeyebilirsin, senin değer yargındır, saygı duyarım ama benim takdir etmeme de itiraz hakkın olduğunu sanmıyorum.

Okur-yazarlıkta, eğitimde ve sağlıkta dünya liderliğine oynayan, uluslararası sağlık yardımında zaten tartışmasız dünya lideri olmuş bu ülke hakkındaki gerçekler pek ilgini çekmiyosa CIA'nin Anti-Küba propagandası doğrultusundaki sitelerden olan therealcuba.com a takıl. Orada küba'nın ne *kadar zavallı, che'nin ne kadar katil ruhlu olduğu ve Küba'ya gitmiş kişilerin neden "geri zekalı" insanlar oldukları gibi konularda, istemediğin kadar yalan bilgi ve resim bulabilirsin.

m.kara
Alt 20-10-2006, 20:59
Üye Değil

sanki ben abd ve türkiyedeki yönetimleri övuyormuşum gibi neden
hep bu iki örneği veriyorsunuz,demek istediğim sizin o peygamber
ayarında gördüğününüz fidel'in aslında dünyadaki diğer liderlerden
yada daha doğrusu diktatörlerden farkı olmadığı,biz abd uydusu
olarak gören arkadaşlar soğuk savaş döneminde abd türkiye ye
us kurarken sovyetlerde bizim arkadaşların özgür fidelin ülkesine
uzun menzilli füzeler yerleştiriyordu,ama o uydu değildir nede olsa
fidel son derece şirin bir amcadır,hatta noel baba hastalanınca
yerine fidel rahatlıkla bakabilir,sizin rahatlıkla kullandığınız dünyanın
hertarafıyla rahatça fikirlerinizi faylaştığınız internet,fidelin ülkesinde
yasak gibi bişeydir,aylık internet ücreti 5 dolardır,kubalı vatandaş
aylık 12 dolar maaaş alır ortalama,ülkede bine yakın *web site vardır
ancak bunların büyük bir bölümü devlete bağlı turizm üzerinedir,
kalan kısmı ise fidelin resimli masallarını yayınlar, ama bunlar
önemli değilki kim takar kübalının özgürlük isteğini,fidel çok şirin
abd le dalga geçiyor, önemli olan bunlar, fidelin cesareti varsa
sizin dediğiniz gibi büyük bir liderse açsın kapıları bakalım kaç kişi
kalıyor küba da,görelim bakalım kuba lılar ne kadar seviyorlar
noel baba fidel'i.
Alt 20-10-2006, 21:07
Üye Değil

exlusive
harun yahya gibi birkaç cümlemi alıp eleştiri yapma lütfen
evet tekrar söylüyorum fidel kuba halkının özgürlüğünü eli kanlı
batista dan almış ama kuba halkına vermemiştir elinde tutmaktadır
fidel öldüğünde demek istediğim daha iyi anlaşılacak,küba 100 yıl
geride kalmış haliyle kabak gibi ortada kalacak
Alt 20-10-2006, 21:37
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gandalf, Amerika hem Küba'nın internet, telefon gibi iletişim kanallarında yabancı firmalarla işbirliği yapmasını engellemek için elinden geleni yapıyor, sözünü geçirebildiğine Küba'ya asla iletişim hizmeti vermemeleri için baskı yapıyor, hem de "işte bakın Küba'da internet, milletlerarası telefon vs. ne kadar pahalı, bunlar Küba devletinin yasakçı tutumu yüzünden böyle pahalı" diye ipe sapa gelmez yalanlarla Küba'yı karalamaya çalışıyor. Ve üzülerek görüyorum ki bu yalanlar amacına ulaşıyor...

Daha önce de söyledim, şimdi de söylüyorum: Küba'nın elbette eksikleri var, ama pek çok konuda da dünya'nın örnek alması gereken bir ülke. Özellikle insan hayatına verdiği değer ve millet ayrımı yapmayan duyarlılığının tüm dünya devletlerine örnek olmasını dilediğim bir ülke.

m.kara
Alt 20-10-2006, 21:48
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eğer bir arkadaşımız, Küba'yı öven, Fidel Castro'yu göklere çıkaran, Küba'yı örnek ülke gösteren bir yazı yazsaydı onu da eleştirir ve objektif olarak doğruları ortaya koymaya çalışırdık.
Nitekim bu anlamda Küba'cılar ve Fidelistler de vardır. Ne Küba'ya ne Fidel'e toz kondurmazlar.

Yani bir tarafta Küba'yı, sanki devrimle karanlığa gömülmüş, halk fakirliğe itilmiş, tüm hakları ve özgürlükleri elinden alınmış bir ülke,
Fidel'i de halka zulmeden kanlı bir diktatör, bir şaklaban gibi gösteren zihniyet var.

Diğer tarafta da daha ziyade sosyalist düşüncelerinden dolayı Küba'yı ve Fidel'i yücelten bir zihniyet.

Burada birincisi yapılmıştır ve ABD ağzıyla değerlendirilmiştir. Tabi ki doğru olmayan bu değerlendirmeye karşı çıkacağız. Savunurken Küba aşığı, Fidelist bir tavrımız yoktur. Siyasi olarak da konulara değinmedik. Sadece abartıları eleştirdik ve ABD emperyalizmine karşı duruşlarına saygı duyduğumuzu belirttik.

Buna rağmen Fidel'i "peygamberiniz" diye sunma tavrı çirkindir. Bu tavra "Bush da senin efendin mi?" karşı tavrıyla hareket etmeyeceğim ama daha önce de yazdığım gibi, ABD propagandasından etkilenmenin bir gerçek olduğu ortadadır.
Hangi 100 yıl geride kalmışlık? Nereden çıkarıyorsunuz bunu?
Bu tür somut ve gerçek olmayan iddialarla kimseyi ikna edemezsiniz.
Küba ideal bir ülke değildir, bu ambargo ile olması da mümkün değildir ama ülkemizden de, tüm üçüncü dünya ülkelerinden de ileri durumdadır.
Kıstas aldığınız nedir? Batista yönetimde kalsaydı, devrim olmasaydı daha mı iyi olacaktı sizce?
Yoksa ayakta kalan son sosyalist ülkenin de yıkılmasından rahata erip huzura kavuşacağınızı mı hesaplıyorsunuz?
Alt 20-10-2006, 22:06
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Bırakın şimdi Kübayı, Kastroyu *RTE'a ve Türkiyeye bakın.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 20-10-2006, 22:58
agnostist agnostist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

valla komunistlere saygım var ama bazen abd yi destekliyorum.

Önerilen Siteler