Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2012, 13:14
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bir konu, o konuyu iddia edenin kitabında netleşir değil mi? Faraza Marksizm hakkında bir konu olduğunda Das Kapital'e bakacağızdır ne yazıyor diye.

İslam hakkında da Kurana bakmaktan daha doğru bir tavır olmayacak değil mi? Evet. Peki ne yazıyor Kuran'da? Şu:

"Ve eğer dilemiş olsa idik her nefsi elbette hidâyete erdirirdik. Fakat elbette ki, «Cehennemi bütün cinlerden ve insanlardan dolduracağım» sözü benden hak olmuştur."
(Kuran 32/13)

Mevzu da biter yani, başka söze hacet yok. İslam özgür iradeyi inkar eden, işkenceci psikopat bir tanrı tanımı yapan ilkel bir dindir.

higs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demirefe yanlış anlama dostum kızmak ne haddime o mesajı yazarken rock müzik dinliyordum ondan oldu galiba şimdi 9. Senfoniyi dinliyorum macun gibi oldum her nerdeysen burdan selamlar
İyi dinlemeler... 9. senfoniye bayılırım...

Konu istatistik tarafından (31-08-2012 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-08-2012, 04:36
schutz schutz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

stunel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peygamberimizinde buyurduğu gibi Adem in ruhu varken ben peygamberdim diyor. Yani ruhların tamamı yaratılmıştır ve zamanı gelen vucut bulup dünya hayatında yaşıyor. ( İslam inancına göre )

Ben şunu anlamadım ama madem peygamberdi,neden 40 yaşına kadar bunu bilemedi? Cebraili karşısında görünce neden korktu?
Alt 31-08-2012, 09:57
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

stunel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ruhların tamamı yaratılmıştır ve zamanı gelen vucut bulup dünya hayatında yaşıyor. ( İslam inancına göre )
Bu iddianızı kanıtlanmanız istendi ve kanıtlamadınız, hatırlatırım. Kuranda böyle bir şey yazdığını gösteremezsiniz. Konuyu hadisle geçiştiremezsiniz.

Sizin kalu bela diye milletin başına kakıp durduğunuz olayın bile ne aslı vardır ne astarı. Kuranda bile yazmaz. Kuranda yazan kalu bela ile müslümanlara telkin edilen kalu bela arasında hiç alaka yoktur. Kuranda anlatılan kalu bela, saçma sapan, gülünecek bir abuk sabuk anlatımdır. Bunu aynen Kurandaki şekliyle insanlara anlatsan insanlar saçmalığın farkına varır. O yüzden kalu bela konusu efsane süslemelerle tamamen çarpıtılıp değiştirilerek anlatılır ki insanlar inansın diye.

İslam dini bütünüyle böyledir. Kuranda gülünecek bir basitlik ve saçmalıkta anlatılan şeyler gizlenir, süslenir püslenir insanlara servis edilir. İnsanlar da bu yemekler Kuran mutfağından sanıp afiyetle yerler. Kuran mutfağında yenecek bir şey bile yoktur. Hiç bir doğru dürüst içeriği olmayan karmakarışık tutarsız bir kitaptır. Süslemeler olmasa Kurana kimse metelik vermez. İslamı ayakta tutan, Kurana yapılan makyaj, süsleme, kutsama, dokundurtmama, sorgulatmama, anlatılan masallara inanmayı telkin etme, aslını araştırmayı yasaklama...

Kuranda gerçekte ne yazdığını bilen idrak eden, müslüman kalamaz.
Alt 31-08-2012, 10:34
kurtulusislamda kurtulusislamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

değişik başlıklar acarak 1 konuyu 20 yerde işlemeye ne hacet,kader ve kaza konusu hakkında başlık var ve başka bir başlık kadermi tercihlermi başlığı,nedir sizdeki bu başlık açma telaşı sevgisi )

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç kimse özgür bir iradeye sahip değildir. Öyle olsaydı herkes kendi istediği uzunlukta yaşam sürerdi. Doğanın kurallarına bağlıyızdır. Eğer böyle bir bağlılığımız varsa hangi özgür iradeden söz edebiliriz?

En basit örnek zihninizden hiç bir düşüncenin geçmediği bir 5 dakika geçirebilir misiniz? Buyrun deneyin de görün. Pekiyi nedir size bunca düşünceyi doğuran neden?

Özgür iradeniz neden bu basit olgunun karşısında eğilir ve kendisini teslim eder? Biz daha düşüncelerimize dahi hakim olamıyorsak, hangi özgür iradeden söz etmekteyiz?

Zaten konu TANRI denilenin ne olduğunu bilmemekte yatar.

Sevgili YUNUS EMRE onun için demiştir ki;BENİ BENDE DEMEN, BEN BENDE DEĞİLİM, BİR BEN VARDIR BENDE BENDEN İÇERÜ...

Kimdir bu BEN?
pardon yahuuuuuu bizler ROBOTUZ dimi unutmuşuz
özgür irade yokmuş o halde önceleri inanırken neden inkara geldinizkendinizce aydınlandık demiyormusunuz,kendi yolumuzu aydınlık yolunu bulduk derken kendi iradeniz olmuyormu...şeytana yularını kaptırırsan sacmalarsınız celişkiler yumağında

insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir

Konu istatistik tarafından (31-08-2012 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-08-2012, 16:49
higs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
higs higs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kurtuluş ıslam eğer sorduğum soruya tek kelime ile yani evet veya hayır diye cevap tepemizeckseniz lütfen parazit yapmayın. Sorum şudur yeni doğmuş bir bebeğin gelecek hayatında peygamberden daha iyi olma olasılığı var midir yok müdür. Evet vardır veya hayır yoktur. Bu kadar basit yahu
Alt 01-09-2012, 01:21
atesvedemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
atesvedemir atesvedemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kader ölçü, ruh bilgidir.
BİLMEK herseydir.
Hayy olanin kilavuzlugunda gunduze ulastigin her gece kadir gecendir. 1000 aydan hayirlidir. 1000 ay tasvirdir ve yaklasik bir omurluk süredir.
Bilen ve bilmeyen işte butun mesele.
Karanlıktan aydınlıga ve Cahillikten bilgeliğe giden ve hayat denilen bu bir günde geceniz geleceginizi belirliyorsa -ki öyle- bu geceye elbette kadir/ölçü gecesi denir.

Gerçek GÜNEŞ gibidir, birine kendini gösterip ötekinden gizlenmez.

Konu atesvedemir tarafından (01-09-2012 Saat 01:26 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-09-2012, 02:26
Üye

Ateş ve demir kardeş laf anlama kıtlığı mi var sizde anlamıyorum ki. 56 kelime yazmışsın istemiyorum kardeşim parazit yapmayın cevabınız evet veya hayır değilse bir zahmet hiç yazmayın çünkü çok gülünç duruma düşüyorsunuz. Ya bir insan bu sorunun altına bu kadar alakasız cevap yazıyorsa gerçekten bir bozukluğu vardır. Inanamiyorum gerçekten inanamiyorum. Bir insanın kendine bu kadar mi saygısı olmaz
Alt 01-09-2012, 02:42
Kurmay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kurmay Kurmay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kader insanoğlunun her şeyin altında bir amaç aramasının sonucudur. hayat olasılıklar, raslantılardan ibarettir. bu olasılıklar raslantılar sonucu tahmin edebilme durumumuz fazlaysa bize olan dışı gelmez paranın yazı yada tura gelme durumunu tahmin etme gibi. ama çok düşük ihtimallerin başımıza gelmesi düz mantıkla bakıldığında saçma gelir ve herşeyde amaç arayanlar işte bunu kaderle açıklarlar. halbuki bu tesadüftür. başımıza gelen tesadüfler yani sonucunu tahmin edemediğimiz olasılıklardır.

birde bu düşünce anlayışı insanları kontrol edebilmek için yapılmıştır. yapılan herşeyi sonunda bu senin kaderinmiş demek o insanın bulunduğu durumu sorgulaması yerine kabullenmesini sağlamak için kullanılmıştır.

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Alt 01-09-2012, 08:57
atesvedemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
atesvedemir atesvedemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın higs
Kusuruma bakmayın yapmışız bir cahillik, görmemişiz sorunuzu.
Mantıksal açıdan baktığımda soruda açık uçlar görüyorum. Örneğin "daha iyi" derken kastınız ne?
50 kg yükü 5 dakikada 3 kez 100 metre sürüklemek bir kapalı ve anlaşılır kıstastır. Sizinki anlaşılmıyor. Yanlışlığınızı Heyecanınıza veya yaşınıza veriyorum.
Hem kıstasınızın belirtili olmaması aslında ne sorduğunuzun bile FARKINDA olmadıgınızı gösteriyor. Birde uzerine "gulunc duruma düsmek" "saygı" ve "bozukluk" eklemişsiniz ki bunuda yaşınıza yoruyorum. Tabiki zeka yaşınıza...

Gerçek GÜNEŞ gibidir, birine kendini gösterip ötekinden gizlenmez.
Alt 01-09-2012, 10:37
Üye

Ateş ve demir yani bu soruyu anlamak için bir zekaya bile gerek yok ama tekrar sorayım. Bir kişi muhammedin hayatı boyunca topladığı sevapların allah katında değerinden daha fazla sevap toplama ihtimali var mi. Yeterince açık olmadıysa tekrar sorayım isterseniz

Önerilen Siteler