Insanlar cidden Islamda kadin ve erkegin esit oldugunu savunabiliyorlar, hayret diyorum.Neyse.
Ateizm ve kadin konusunu ben bir baslikta inceledim, neden ateist kadin az diye.Forumda bir tane ateist kadin vardi o zaman jadi ablam yazdi, ateist ve kadin olursan direk "oro**u" yaftasini yiyorsun bu toplumda.Dinlemezler bile argumanlarini, kafadan bu kelime gecer surekli muslumanin kafasindan.Kadin erkek farketmez ikiside ayni yaftayi vuruyor.Sitemizdeki tatli su muslumanlarinin kafasindan bu gecmiyordur buyuk ihtimal ama onlar azinlikta oldugunun farkindalar.
Bu kadin ateist sayisinin neden az oldugunu ozetliyor bu ulke icin ama ben evrimsel psikolojinin "puslu gerceklerine" bayilan biri olarak, musluman kadin sayisindaki azligi, erkekden daha korkak olmasina bagliyorum.Genel olarak, hem fiziksel, hem zihinsel olsun erkek kendini tehlikeye atmaya kadindan daha yatkin.Bunun fiziksel guclu olmayla alakasi yok.Evrimsel psikolojiye gore testeron seviyesiyle tehlikeli isler yapma ihtimali arasinda belli bir baglanti var.Bu da bize su sorularin cevabini veriyor; Neden kadin ezilmis bunca sene?, Neden Incil'de kadinin sozunu dinlemeyin diyor?, Neden Kuran'da erkek kadini dovebiliyor ama kadin erkege hafifce vuramiyor(yada sopayla)?, Neden erkek filozof sayisi, kadin filozof sayisindan cok cok fazla(21.yy'da dahi Universite felsefe bolumundeki hocalarin sayisi ezici erkek cogunlukludur)?, vs. vs.Sorunun temeli evrimsel psikolojik.Bu yuzden cozumu cok zor.
Simdi de anlatmak istedigim sey nasil kadinla erkek ayni seviyeye gelir.Bunlari dusunup arastirmamin sebebi 2 tane kiz kardesim olmasi ve birinin Islamin kadina bakisi yuzunden derin aci cekmesidir.Kiz kardesim basini zorla ortuyor su an.Acmak istedi ailem izin vermedi.Ben destek oldum kardesime ama bastirdilar zorla.Neyse.Kadinin sorunu genetik yapisini, mizacini asamamasi.Yani suc kadinlarda aslinda.Erkegin dogal hali avci, savasci, kadinin dogal hali pasif, kole ruhlu.Ve bu dogalligin ustesinden gelemiyorlar, su an turkiyede milyonlarca kadin disari cikip para kazanmak yerine evinde oturmayi tercih ediyor.Tabiki suc toplumsal geleneklerde, dinin yapisinda, vs vs ama istese kadin is bulur ve calisir.Zihinsel olarak gelisir, ufku genisler.Ama diger secenek her zaman galip geliyor; evlen, cocuk yap, yat.Bunu 15, 20'li yaslarda kabul etmese bir kadin hayatini kurtarir.Ama secim genel itibariyle pasifist oluyor, psikolojik yapisiyla uyumlu oluyor.Yani kadinlara esitlik vermenin tartismasini bile yapmamiz zaten dogal bir esitsizligin oldugunu gosterir, insanliga evrim acisindan bakan bir insan bunu gorebilir.Yargilayici mesajlar yazmadan once dusunun lutfen, siz ateistlere bu lafim.
Kadinin ezilmesine ait bu dusuncelerimin cogunu ateist forumdaki basliklardaki tartismalardan edindim ve kadinin suclu oldugu(dogal halinin pasifist oldugu) gercegini soyleyen ateistforum moderetorlerinden IFeelGood kendisi psikolog, konu uzerinde feci yazilari var.Sonuc olarak, suc evrimde kimse birbirine bakmasin, kimse evrimin insanlara verdigi fiziksel ve psikolojik durumu erkeklere yada kadinlara yuklemesin.Suc ne erkeklerde nede kadinlarda.Evrim boyle yapmis.amin.