Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2012, 11:44
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben sizin İslamı hor görmenizden bahsetmiyorum ki, onu zaten biliyorum ve birşey demiyorum. Ben diyorum ki, siz açık açık şunu söylüyorsunuz.

Ben akıllıyım, düşünebilen bir kadınım ve düşündüm İslam'dan uzaklaştım. Diğer kadınlar ise düşünemeyen akılsız kadınlar. Düşünemediler ve uzaklaşamadılar.

Bende buna karşın bir müslüman olarak değil, sizin açınızdan diyorum ki, bunun adı bencilliktir, hor görmektir. Müslüman kadınlar için, düşünemeyen, akılsız kadınlar diyemezsiniz. İslamı hor görebilirsiniz ama inanan kadınları hor göremezsiniz.

Siz tabi, bir İslam düşmanlığına sahip olduğunuz için, işi mirasa da götürürsünüz, bekarete de götürürsünüz.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 14-09-2012, 15:39
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

rakıbalık@
Hangi kadın sorunuza cevabım, eşim.
İslam ve aşk için söyleyeceğim de, İslam'ın ateşi ile ısıtılmayan aşk gerçek aşk değildir.
Ve hiç bir zaman anlamamışımdır, neden kötüler örnek alınır? Neden hep kötüler öne çıkarılır?
siz ve eşiniz genele hitap edebiliyormusunuz uygulama adına, sizi emsal alıyorlar mı? hayır. kız çocukları şu an da cemaatte ilkokulla birlikte yazın yatılı kuran kursuna gönderiliyor her ilde var bu uygulama aileler çok memnun çocukları ahlaklı güvenli yerde hem din öğreniyor hem tatil yapıyor güyaa. ve ordaki kızlardan biri şunu diyordu kadınlar çalışmaya başladı erkekler işsiz kaldı evde oturup namusunu korumak yerine dışarda erkekle yarışa girdi ahlak kalmadı. nasıl sizce haklımı isyanında kursta dolduruşa gelmemiş di mi. meslek edinme düşüncesi eğitim düşüncesi yok hayırlı eş bulma derdinde. aslında uşak bulma derdinde dünyadan bi haber yaşarken eşi onun her ihtiyacını karşılarken o günlerde kek kısır yerken bi gün eşinden boşandımı yada eşini kaybettimi göt gibi kalıyor, herşeyi eşi yapıyorken bir anda ortada kalmak zor geliyor yemiyor dötü. almak satmak ödemek kazanmak hiç yaşamadığı bişey ha bire şikayet isyan acizlik dirençsizlik kendi kendine yetememe korkma çekinme. amacı hayırlı eş olmak isteyen dünyadan bi haber biri için kötü şans diyip çekilenler ona bu hayatı hazırlyıp benimsettiği için suçluluk duyarmı sizce hiç sanmam. kapansın evde otursun kapansın iyi aile kızı olsun. manevi baskıyla yada zorla dayatılan bu. boşuna yazıyorum gerçi.çevrem bunlarla dolu ama nedense yergin bey hep kendini örnekliyor. ahlak erdem hoşgörü onda varmış, bu durumda tüm kadınlar islama inanmalı pöffffffff dövücem bu adamı bi gün.
Alt 14-09-2012, 18:57
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Insanlar cidden Islamda kadin ve erkegin esit oldugunu savunabiliyorlar, hayret diyorum.Neyse.

Ateizm ve kadin konusunu ben bir baslikta inceledim, neden ateist kadin az diye.Forumda bir tane ateist kadin vardi o zaman jadi ablam yazdi, ateist ve kadin olursan direk "oro**u" yaftasini yiyorsun bu toplumda.Dinlemezler bile argumanlarini, kafadan bu kelime gecer surekli muslumanin kafasindan.Kadin erkek farketmez ikiside ayni yaftayi vuruyor.Sitemizdeki tatli su muslumanlarinin kafasindan bu gecmiyordur buyuk ihtimal ama onlar azinlikta oldugunun farkindalar.

Bu kadin ateist sayisinin neden az oldugunu ozetliyor bu ulke icin ama ben evrimsel psikolojinin "puslu gerceklerine" bayilan biri olarak, musluman kadin sayisindaki azligi, erkekden daha korkak olmasina bagliyorum.Genel olarak, hem fiziksel, hem zihinsel olsun erkek kendini tehlikeye atmaya kadindan daha yatkin.Bunun fiziksel guclu olmayla alakasi yok.Evrimsel psikolojiye gore testeron seviyesiyle tehlikeli isler yapma ihtimali arasinda belli bir baglanti var.Bu da bize su sorularin cevabini veriyor; Neden kadin ezilmis bunca sene?, Neden Incil'de kadinin sozunu dinlemeyin diyor?, Neden Kuran'da erkek kadini dovebiliyor ama kadin erkege hafifce vuramiyor(yada sopayla)?, Neden erkek filozof sayisi, kadin filozof sayisindan cok cok fazla(21.yy'da dahi Universite felsefe bolumundeki hocalarin sayisi ezici erkek cogunlukludur)?, vs. vs.Sorunun temeli evrimsel psikolojik.Bu yuzden cozumu cok zor.

Simdi de anlatmak istedigim sey nasil kadinla erkek ayni seviyeye gelir.Bunlari dusunup arastirmamin sebebi 2 tane kiz kardesim olmasi ve birinin Islamin kadina bakisi yuzunden derin aci cekmesidir.Kiz kardesim basini zorla ortuyor su an.Acmak istedi ailem izin vermedi.Ben destek oldum kardesime ama bastirdilar zorla.Neyse.Kadinin sorunu genetik yapisini, mizacini asamamasi.Yani suc kadinlarda aslinda.Erkegin dogal hali avci, savasci, kadinin dogal hali pasif, kole ruhlu.Ve bu dogalligin ustesinden gelemiyorlar, su an turkiyede milyonlarca kadin disari cikip para kazanmak yerine evinde oturmayi tercih ediyor.Tabiki suc toplumsal geleneklerde, dinin yapisinda, vs vs ama istese kadin is bulur ve calisir.Zihinsel olarak gelisir, ufku genisler.Ama diger secenek her zaman galip geliyor; evlen, cocuk yap, yat.Bunu 15, 20'li yaslarda kabul etmese bir kadin hayatini kurtarir.Ama secim genel itibariyle pasifist oluyor, psikolojik yapisiyla uyumlu oluyor.Yani kadinlara esitlik vermenin tartismasini bile yapmamiz zaten dogal bir esitsizligin oldugunu gosterir, insanliga evrim acisindan bakan bir insan bunu gorebilir.Yargilayici mesajlar yazmadan once dusunun lutfen, siz ateistlere bu lafim.

Kadinin ezilmesine ait bu dusuncelerimin cogunu ateist forumdaki basliklardaki tartismalardan edindim ve kadinin suclu oldugu(dogal halinin pasifist oldugu) gercegini soyleyen ateistforum moderetorlerinden IFeelGood kendisi psikolog, konu uzerinde feci yazilari var.Sonuc olarak, suc evrimde kimse birbirine bakmasin, kimse evrimin insanlara verdigi fiziksel ve psikolojik durumu erkeklere yada kadinlara yuklemesin.Suc ne erkeklerde nede kadinlarda.Evrim boyle yapmis.amin.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 14-09-2012, 19:10
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ortada bir eşitlik falan yok ne eşitliği yapmayın. Bazı kültürlü kesimler gerçekten eşlerinin özgürlüğüne müsaade ediyorlar ancak bunlar çok az.

Arkadaş ben bir havuzda ne gördüm biliyor musun? kadınlar havuzu kara çarşafla kapattılar ve içinde de kara çarşafla yüzdüler? şimdi sen söyle bana bu mu eşitlik, her ama her alanda eşitsizlik var.

Buraslı sana da yeterli kanıtlar ve ayetler sunulmasına rağmen onları görmezden gelmeni anlamadım.

Dini savunamayacaksanız ne diye yazı yazıyorsunuz? burada dini savunabilecek yeterli bilgisi olan insanlar olmalı, işinize gelen ayetleri yazıp, beğenmediklerinizi ve size uymayanları görmezden gelip veya kendinizce sonradan eklenmiştir böyle olamaz deyip ancak kendinizi kandırıyorsunuz. Bir dine inanacaksanız onun tüm gereklerini yerine getirmelisiniz aksi halde o dine değil kendi kafanızdaki dine inanmış oluyorsunuz.
Alt 14-09-2012, 19:18
Üye

Örtünün değil, karılarınızı örtün
Alt 16-09-2012, 22:15
santa sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
santa sangre santa sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bazı ılımlı islamcılar hadisleri kale almayın kuranı referans gösterin der. çünkü bilirler içine düştükleri lağımın nasıl bir yer olduğunu. ama yine de mantık ve akıl dışı kuran ayetleri peşlerini bırakmaz. eninde sonunda patlak verir. peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen(o da erkeğe itaat konusunda) bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.
Alt 16-09-2012, 22:19
Üye

santa sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bazı ılımlı islamcılar hadisleri kale almayın kuranı referans gösterin der. çünkü bilirler içine düştükleri lağımın nasıl bir yer olduğunu. ama yine de mantık ve akıl dışı kuran ayetleri peşlerini bırakmaz. eninde sonunda patlak verir. peygamber eşlerine ''iyice örtünün evden fazla dışarı çıkmayın'' diyen sürekli erkeklere seslenip kadınlara az yerde seslenen(o da erkeğe itaat konusunda) bir çelişkiler ve tutarsızlıklar silsilesini benimseyip ''kuran kadına değer veriyor'' demek/ şu çağda hele/ insan türünün kendi aklına ve onuruna hakaretidir.

Alt 26-09-2012, 20:23
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Adem'in yaratilisina vs. dair ilgili mesajlar su baslik altinda toplanmistir, oradan devam edebilirsiniz arkadaslar.

http://www.turandursun.com/forumlar/...548#post456548
Alt 14-10-2012, 15:38
otomatiksalvar otomatiksalvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ZÜBEYR'İN ÖZVERİSİ
...

İslam'da kadının tarifini (ya da tarifsizliğini) elimdeki bir kitaptan, pek muteber İmam Şa'rani Hazretlerinden yapıyorum.

Hayırlara vesile, Hayırsızlara silsile, ilk ona (Aşere-i Mübeşşere) giremeyen kadınlara da ''acep niyeler'' olur İNŞALLAH..

Muhtasaru TEZKİRETİ'L-KURTUBİ
İMAM ŞA'RANİ ÖLÜM-KIYAMET-AHİRET VE AHİRZAMAN ALAMETLERİ
(Bedir Yayınevi)

[sayfa: 336]
BİR KİMSE DÜNYADA BAKİRE KIZLA EVLENİRSE, BU KADIN AHİRETTE ONUN EŞİ OLUR:
İmam Malik şöyle rivayet etmiştir:
Zübeyr bin Avvam (r.a.) eşi (Ebu Bekr es-Sıddık'ın kızı) Esma'yı çok döverdi.Yine Zübeyr bir gün evden izinsiz çıktığından dolayı Esma'nın saçını ortağı olan diğer kadının saçına bağlayıp şiddetle dövdü.Ortak ise kadınlık gayreti itibariyle Esma'dan daha üstündü.Bundan dolayı Esma'ya daha çok dayak vurulurdu.Derken Esma babası Ebu Bekir'e (r.a.) şikayette bulundu.Ebu Bekir kendisine: - Ey kızcağızım, sabret.Çünkü Zübeyr salih bir zattır.Ola ki o cennette senin eşin olabilir.Yemin ederim ki bir kimse bakire bir kızı alırsa cennette onunla evleneceği bana ulaşmıştır, dedi.

----------------
BU ARADA MERHABA A DOSTLAR ''MERHABA''
Alt 14-10-2012, 18:59
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Buraslı sana da yeterli kanıtlar ve ayetler sunulmasına rağmen onları görmezden gelmeni anlamadım.
Bu kelimenin " Buraslı " aslında " Bursali " olduğunu sanarak diyorum ki : Ben de yeteri kadar kanıt sunduğumu sanıyorum,ancak onları görmezden geliyorsun...!!!

Arkadaş ben bir havuzda ne gördüm biliyor musun? kadınlar havuzu kara çarşafla kapattılar ve içinde de kara çarşafla yüzdüler? şimdi sen söyle bana bu mu eşitlik, her ama her alanda eşitsizlik var.
Yeri geldiğinde ÖZGÜRLÜK narası atarsanız şu düşüncelerinizden dolayı kesinlikle inandırıcı olamazsınız...Bu durumda din size MÜNAFIK der...!

Ben de " kara çarşafı " bırakın , örtünmenin ( başörtüsünün ) Kur'an emri olmadığını savunduğum halde , konu " kılık kıyafet özgürlüğüne " geldiğinde , hata yapmamak için 10 kere düşünür bir kere konuşurken ve karşındakine BASKI oluşturmuyor ise birşey diyemezken siz , bunu ne diye eleştirirsiniz...? Alan memnun , satan memnun ise SANA NE...!

Dini savunamayacaksanız ne diye yazı yazıyorsunuz?
Ben de desem ki : Kur'an ayetini " BAZ " alarak , sağa sola-onun bunun dediğine bakmaksızın , Kur'an'a bakarak sorduığum soruya NE YANIT VERDİNİZ...!!!

Koca bir HİÇ...Sadece polemik...

Konu başka başlığa taşındığı için sorduğum soruyu buraya getirmiyorum...Bir zahmet gidip bir bakınız...Sn.Sanem'e sorduğuma SİZ ne yanıt vermişsiniz ki tıngırdayıp duruyorsunuz...Lütfen BİR YANIT verin önce de sonra eleştiri hakkınız olsun...!

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke

Önerilen Siteler

Etiket
cariye, kadın