Sayın Angel;
2030'da İslam değil, Hristiyanlık tavan yapacak bu Ülkede. Bana güvenin. Hem ülkenin muhafazakarlaşması da Hristiyanlığı geliştiren bir olgudur. 1970'lerde 50-70 Hristiyan vardı aşağı yukarı ( Protestan Topluluğu) Şuan 4.500'e ulaştı. 10 yıl içerisinde çok daha da artacaktır. Ortodoks ve Katolik nüfusunu bilmiyorum. Kiliselerin de dikkate değer oranda arttığı, büyüdüğü, geliştiği de söylenmesi gereken diğer noktadır.
İlerleyen süreçte Hasat Kilise Hizmetleri derneği ile TEK ( Türkiye Protestan Topluluğu Temsilciliği) işbirliği kapsamında Üniversitelerde de Hristiyan İlahiyatı oluşturulacak.
Son dönemde GüneyDoğu'da G-Ö-K aracılığıyla ve batıda benzer oluşumlarla Gelişen, büyüyen Türk Hristiyan Gençliği de dikkate değerdir. Türkiyede Hristiyanlığı geliştiren bir vizyon ve misyon vardır.
Şuanda Yurtdışında ülkemizde Misyonerlik yapılmasıv için BEŞİNCİ NESİL yetiştirilmektedir. Dördüncü nesil misyoner ve hocalarından bazılarını ben bizzat tanımaktayım. Samimi bir ilişkim vardır.
İslamiyet ise daha da liberalleşecek diye tahmin ediyorum. Bu kısa bir süreçte değilse de ilerleyen yıllarda mutlaka olacaktır. Çağın ruhuna cevap veremeyişi de ortadadır. Çökmüş bir islamiyetle karşılaşacağız.
Musevilik ise din temelinde gelişmeyecektir. Zaten bu yönde bir çaba da yoktur.
Saygılarımla
Natan
|