Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Diğer Bilimler > Jeoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-07-2013, 11:03
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
peki bu zottirikleri sakinleştirecek bitkisel sprey var mı gecenin 4 ün den beri ayaktayız.fredinin kabusu gibi hanfendiyi karanlıkta kulaklarını dikip gözlerini açıp suratıma bakarken buluyorum tırstım yeminlen. nasıl bir heves ordan oraya ne bulursa top terlik bişi bulamazsa yine koşuyor. bira kasasına yatırdım iki gün ordanda çıkyor napicim bilemedim evde nereye gitsem peşimde herşeyi oyun sanıyo bu gerizekalı yaa kızıncada takmıyorr kızmamıda oyun sanıyor geçen az bi bira verdim sakinleşirmi diye banamısın demedi daha bi çoştu.bi tek dışarda korkuyo onu fark ettim. dişi yüzündenmi acaba bu diş oyuncakları için markette baktım kemık şeklınde olan yoktu bebekler(insan) için olanından aldım böle geniş bişi hiç yuzune bile bakmadı. şimdi efendim armut dibine duşermiş filandı falandı dimeden bana akıl verin uyicam ben yahu. lutfen diyorum tamam hatta yalvarıyorum
Sprey mi?

Don arkani yat, niye tirsiyorsun ki? Normal birsey, sahibisin, seninle iliski kuruyor. Onun dogasi bu rakibalik..

Konu Neva tarafından (06-07-2013 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-07-2013, 16:51
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Kedilerden mi bahsediyoruz?

Eğer kediyse tabi sakinleştirici ilaçlar veterinerde kediler için de vardır ve akşam vakti sakinleşmesi için kedinin mamasının içine koyulabilir ama bunu yapmak zorunda kalmadan ve kediye ille ilaç verip sağlığını etkilemeden de onun akşamları sakinleşmesini sağlamak mümkün.

Muhtemelen gündüzleri yatıyor geceleri aktif kalıyordur. Bu uyku ritmini düzenlemek için gün içerisinde uyumasını önlemek, daha doğrusu onu oyunlarla meşgul etmek işe yarayabilir. Evin dört köşesine içine saklanabileceği kutular, bu kutuların içine saklanmış mamalar konulabilir, kuru mama gündüzleri verilirken mesela bir oyuncak gibiymiş tek tek fırlatılır ve kedinin mamanın peşinde koşması veya mamaya sıçrayarak havada yakalaması sağlanır. Bütün gün oynayan ve yorulan kediler gece mışıl mışıl yatmayı tercih edecektir.

Ayrıca kediler sudan hoşlanmaz, geceleri yanınıza geliyor ve yatakta sizi rahatsız ediyorsa üzerine su spray edip ıslatarak, ona şiddet uygulamak veya terlik atmak zorunda kalmadan uzaklaştırabilirsiniz yanınızdan.

Genç yaştaki kedi yavruları büyümeye başlayınca sizin uyku ritminize ayak uydururlar, endişe etmeye gerek yok yani. Sadece çok genç oldukları dönemde geceleri böyle afacanlık edebilirler. Bizim kediler mesela, biz akşam yatağa gittikten hemen sonra yorulmak ve uykuya hazır olmak için kendi aralarında 5-10 dakika kapışır ve kovalamaca oynardı ve sonra hemen yatağımıza gelip mışıl mışıl uyurlardı. Yani kendilerini nasıl yorup bizimle uykuya geleceklerini öğrenmişlerdi kendiliklerinden.
Alt 06-07-2013, 21:44
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kedilerden mi bahsediyoruz?
ALKA, rakibalik kopek almisti. Sanirim ondan soz ediyor.
Alt 06-07-2013, 21:48
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neva@,
uyurken başımın dibinde ayakalanmış fıldır fıldır gözlerle bakarken görunce elimde olmadan tırsıyorum yoksa onunla oynamak çok keyfli.nasıl sevmem aramızdan su sızmıyor

ALKA@,
hayır şiddet filan uygulamıyorum kötü kadın muzeyyen diilim. bilakis sürekli onunla oyun oynadığım için tüm bu muzurlukları tek sorun gece uyumuyor ve evt gündüz daha az uyutursam çözum olur ama bu zor gündüz evde yalnız kalınca uyuması kaçınılmaz.
Alt 06-07-2013, 21:54
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kedilerden çok anlamam, ama köpek ise, bir süre mekanı yadırgar. Her şeyinin düzene girmesi zaman alır, bi bulunduğu ortamı tanısın, her metre karesinin kokusunu alsın, biraz alışsın, kendini güvende hissetsin ufaktan, ufaktan köşesine çekilmeye başlar diye düşünüyorum

İster istemez de olsa korkmana gerek yok, onun için kendi canı ne ise, kendi canından farkı yok senin canının.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-07-2013, 23:00
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

neva@,
uyurken başımın dibinde ayakalanmış fıldır fıldır gözlerle bakarken görunce elimde olmadan tırsıyorum yoksa onunla oynamak çok keyfli.nasıl sevmem aramızdan su sızmıyor
rakibalik yapacak onu, cok normal yani bu, seninle olmak isteyecek, sana yakin olmak isteyecek, agzi burnu, patisi vs. dokunmak isteyecek, daha kucuk cunku, senin aklina hayaline gelmeyecek esyana bile kendi kokusunu birakmak isteyecek.. Kendi koruma alanini yaratacak, tanimlayacak. Herseyden once kendi kendini tanimaya baslayacak.

Biraz daha buyudukten sonra, ona kendi yerinde yatmasi gerektigini vs. ogretebilirsin, ama simdi cok kucuk.

Tirsma , tirsacak birsey yok, sana birsey anlatmak istediginde de bu yolu sececek, yani ne bileyim gelip havlayacak, ustunden battaniyeni cekecek, burnuyla seni ittirecek elini,ayagini filan, cunku onun simdi tek anladigi sey oyun, kendini bu sekilde ifade edecek bir sure.. Senin dikkatini cekmeye calisacak dogal olarak, bunu yaparken de evde alan hakimiyeti kuracak.

Bak sunu sakin unutma; Kedi ve kopekler(ister buyuk cins, ister kucuk cins) evin her kosesinde tam hakimiyet kurmak isterler.

Eger sen bu surecte, duzenli bir program izlersen, ona yardimci olabilirsin, mesela duzenli cikarmak, duzenli yemesini saglamak vs. gibi..Sen istesen de, istemesen de, o buyudukce,ezici bir yuzdeyle sana benzeyecek karakter olarak.. Kopeklerde durum boyledir.
Alt 06-07-2013, 23:54
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ALKA@,
hayır şiddet filan uygulamıyorum kötü kadın muzeyyen diilim. bilakis sürekli onunla oyun oynadığım için tüm bu muzurlukları tek sorun gece uyumuyor ve evt gündüz daha az uyutursam çözum olur ama bu zor gündüz evde yalnız kalınca uyuması kaçınılmaz.
Şimdi köpekler henüz yavrularken çok şirin, tatlı, sevimli ve küçük yaşta oldukları için genelde yaptıkları her şeye izin veriliyor ama bu bir hata. Eğer köpeğin yatağa gelmemesini veya sofaya oturmaması isteniliyorsa bunu çok küçük yaşta yapmak ve onlara yasaklamak gerekir. Çünkü bunu ergenliğe girdiklerinde, 1 yaşına geldiklerinde yaparsan çok geç olur ve öğrenmekte zorluk çekerler. Bu yüzden çok küçük yaşta bunu öğrenmeleri ve benimsemeleri gerekir. Bunu da ancak yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde sert ve kesin şekilde söyleyerek ve yasaklayarak yapmak gerekir.

Eğer köpek tüm gün evde yalnız kalıyorsa akşam işten eve gelindiğinde ve geceleri daima senin yanında olmak istemesi de normaldir. Çünkü tüm gün evde yalnız canı sıkılıyor ve aynen insan çocuklarında olduğu gibi özlem çekiyorlar ve anne babasının başından ayrılmayacaklardır. Bu yüzden işten eve geldiğinde yapacak ilk şey evden dışarı çıkarıp onunla uzunca gezilere çıkmak, oynamak ve bir şeyler yapmaktır. Yani özlemini giderecek özel aktiviteler. Sadece evde onunla kalmak ve bir yandan oynayıp diğer yandan ev işlerini yapmak yeterli olmayacaktır köpek yavrusu için. Ayrıca bu şekilde daha çabuk yorulmuş olur ve geceleri uyumak ister. Bunu da düzenli yapmak gerekir ki bu şekilde günlük bir ritme alışsın ve benimsesin. Her gün aynı saatte senin işten eve geldiğinde onunla dışarı çıkıp oynayacağını bilen bir köpek vakitleri beklemeye daha kolay alışır yani.

Önerilen Siteler