EcemRng´isimli üyeden Alıntı
Güzel yazmışsın dark  /Social construct/struct-network vb konusundaki tüm sözlerine katılıyorum, ki her zaman aynı bakış açısındaydım. Ama devamındaki "şuraya yönelinmesi hoş olur" tutumu biraz egoist öğeler barındırıyor (yani tüm yazıyı tam doğru mu anladım ondan da emin değilim ama) ya da bir açıdan Nirvana'nın bir çeşidi gibi geldi. Ki mesela Budistlerin "huzur" kavramını içimden hep ayıpladım  Sebebi de emptadiydi yani deli misiniz yahu bu dünyada ne huzuru? Yani olup biten hiç birşey umrunuzda değil mi güzel arkadaşlarım? -İnsan- nasıl huzur bulacak ki onca adaletsizliğin her türlü kontrol dışı var olduğu bir ortamda. Oturup ağlarsın en fazla, çünkü elinden birşey gelmiyor. Ama acı çekiliyorken sen ne huzuru bulacaksın ? Kavradığın değerlere adilik değil mi? Yani kendi içinde huzur bulmaya yüzü olmamalı insanlığına sahip çıkan bir kimsenin, bilmem yanılıyor muyum. Evet belki, sonucunda belki birşey de elde etmeyeceksin ama öbür tarafı da egoizm değil mi bu işin?
|
Bak insanlarin su anki hayat stilleri cok bencil. Kimse 1000 km otede ne oluyor dusunumuyor. Umrunda degil. Benim soyledigi bu. Bunun uzerine dusunceler uretiyorum. Ve bunun sebebi bencillik. Bencil insanlar 10 cocuk yapip saliyor topluma. Bunu devlet destekliyor olum, savas, vs yiyor toplum.
Kisi sadece bir fikir olustursa kafasinda toplumdan siyrilip. Icindeki hayvandan siyrilip bir dusunse. Bu dunyayi paylasamiyoruz artik. Zenginlik burnumuzun ucunda paylasamiyoruz. Teknoloji en ust noktalarinda aclik/kin/nefret/stress de oyle. Burdaki probleme yapici cozum getirmek icin insanlara bencil gozuken fikirlerle gelmek gerekiyor tabiki. Benim amacim beni kurtarmak degil. Ben yasayacagim hayati yasadim diyorum. Ve doga katledilmesin istiyorum artik. Insandan o kadar tiksindim ki abi bari hayvanlari kurtaralim diyorum.
Cunku ortada bir problem goruyorum. O da bu duzen ayni sekil 50 yil daha devam ederse kuresel isinma ve savaslar derken doganin dengesi tamamen bozulacak ve geri donulmez bir hal alicak. Kirlilik ve kuresel isinma cok daha ciddi problemlere bana gore. Politikacilar yesin bir birini umrumda olmaz. Ben doga icin bencillik yapiyorum. Aslinda o benim parcam. Biz biriz yani. Kimse anlayamadi bunu zaten bunu bagiriyorum. Insan yanliz yasamiyo ki. Insan tek degil ki. Senin ufak korkularin binlerce yil birikip baskalarinin kabusu oluyor. Bunu gormek lazim iste. Yani toplumun problemleri bireylerin problemlerinin toplamindan olusuyor. Ve tarih boyunca durum ortada. Artik degisik bir seyler denenmesi gerektigini dusunuyorum. Zaten bilinc anlasilmamis bir mekanizma. Ve ben cok elitistim. Su dusuncelerimi muslumanlarla fln tartismam. Ateistler guya entellektuel olanlar. Ama politika pesinde kosuyolar toptan biyosfer tehlike altindayken. Bana bu sacma geliyor iste.
|
Söylediğin yöntemlerle mesafe kat edebilirim, evrene aşık da olabilirim ama evrenin yaptıklarına gerçekten aşık olamam. Ben kendi anlamlarımı yaratsam dahi, hatta hiç bir şeye anlam yüklemesem dahi canlıların acı çektiği gerçeği değişmiyor ve bunu algılayacak bir donanımla buluverdim bu gezegende kendimi.
|
Ee durdurmak icin birseyler yapma ihtiyaci hissetmiyor musun yani? Bak ben sana bir ilisyonunu daha soyleyim insanin. O da dogayi kontrol ettigini dusunmesi. Doga yolunu bulur. Gaiga tek cocugum sen degilsin diyor. Ama benim takildigim problem. Insanligin 500m'lere kadar butun madenleri cikarmis olmalari. Yani insanlarin tek sansi var bilinclenme macerasinda. Insanligin basindan beri yapilan sey 50 yil daha yapilirsa soyumuz tukenebilir ve bir daha ustun bilinc cikmayabilir ortaya. Hayatta cidden bir sansimiz var. Tek derdim dalga gecmek zaten. Bunlar ciddi ve rasyonel tehlikeler. Bunlar varken baska islerle ugrasanlara ozellikle gunumuzun cakma hayat anlamlariyla ugrasmak cok sacma. Ciddi ciddi buyuk bir problemi miras aldik. Bencillikle olmiyacak bu is. Bunu evrensel-insan anlatamiyor iste. Birinin anlatmasi lazim. O yuzden buna
masal bakin diyorum. Sizde bir masala inandiniz diyorum.
Elektronlar neden akıl hastası gibi dönüyor bilemiyorum (ne sebeple döndüğünü bilsem de), dünyanın (ya da evrendeki herhangi bir yapının) potansiyelini bilemediğim gibi. Bildiğim tek şey ne bildiğim, ve bildiğim şeylerin arasında şu da var; bu bilişleri BEN kendime dayatmadım. Sadece var oluverdim, ve fizik kurallarını alter edemiyorum. Bunun bilincinde olduktan sonra geriye kalan ya da zihnime dayatacağım herşey -cognitive deception- olmaktan öteye, en azından benim için gidemiyor. He tabi, belki de doğrusu budur, Ömer Hayyam gibi olmalı, o da bir duruş bu evrene. Ama temeli seçim, o da midenin kaldırabildiği kadarıyla. Herhangi birşeye yüklediğin ya da yüklemediğin anlamları, ve bunların ne olduklarını düşünüp düşünmemeyi seçmekten farkı yok 
|
Oyle ya. Ben yasayacaksam boyle yasarim dedim ve oyle oldu. Herkesin kendi secimi. Boyle de problemler ve dusunceler var demek zaten amacim. Bir de tartismaya acmak dusuncelerimi tabiki elestirilmek istiyorum. Cok etkiledim insanlari ve korktum biraz

. Ama dedigim gibi beni dinleyen insanlarin kaslari gozleri kayiyor. Bir sanat yaptigimi dusunuyorum ve yapiyorum.
Bu seferki existantial crisis'imde kimse yaklasamadi yanima. Kim gelse degiserek ciktilar evden. Bir arkadasa sen muzik yap dedim bence bunu istiyorsun dedim Ingiltere'de sokak grubu ariyor simdi. Yazin calicak sokaklarda.
Taksimde delinin biriyle muhabbet ettim adam ressam cikti resim dersi veriyor su an bana.
Terence sunu diyor: "Ben insanlar delirdigini dusunmesin diye konusuyorum." Bende oyle cidden. Cunku akillinin tanimi yok. Belki hepimiz deliyiz demeden edemiyorum yani. Cok fantastik hayat.