Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-12-2006, 16:18
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: şeytanın genel tarihi

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyorum ki Allah dilemesse yaprak dahi kıpırdamaz

* * * *Bu yazından kavradıgım kadarıyla beelzbb Allah şeytanı yani kötülügü yaratmayı dilemiş, kötülügü istemiş. İsteseydi kötülügü yaratmayabilirmiş.
Buradan normal bir beynin çıkarabilecegi sonucun Allah'ın kötülügü isteyen oldugu, gaddar oldugu dur.

* * * *Neden kötüdür dersen kötülügün olmadıgı bir yerde kötülügü istemek ve kötülügü yaratmak kötü olmakla özdeştir. Kötülügü yaratmak kötülük yapmaktır. Kötülük yapmak ise kötü olmaktır; demek ki Allah kötüdür.Kötülügü istemiştir. Bizzat kötülügü şeytana yapmış ve şeytanın kötü olmasını saglamıştır.

* * * *Muhtelif yerlerde Allah şirk koşmayı yasaklar ama bizzat kendisi şirk koşmuş ve hile yapmıştır. Allah hile yapmıştır çünkü Adem'e nesnelerin ismini ögretmiş ,digerlerine ögretmemiştir. Başından melekleri kaybedecekleri belli bir yarışmaya sokarak onlar arasına nifak sokmuştur. Meleklere Adem'e secde etmelerini söyleyerek başka birine tapmalarını isteyerek Kur'an la çelişmiş ve kendine şirk koşmuştur. Hem kötülük yapmış hem kendi kendini inkar etmiş hem de günah işleyerek kötülük yapmıştır. Aynı zamanda da yalan söylemiştir. Yalanı bu eyleminin, tüm diger söyledikleri ile çelişmesidir.

* * * *Bu senaryoda tek dürüst olan şeytandır, tek inanan da şeytandır. Şeytan Allah'a şirk koşmayı ve Adem'in önünde secde etmeyi reddetmiştir. Ama Allah'a tapmayı reddetmemiştir. Burada şeytanın tek sucu Allah'a iman etmesi ve ona şirk koşmayı reddetmesidir. Demek ki kötülügü tek reddeden bu durumda şeytan olmaktadır. O halde şeytan niye düşmüştür ya da düşürülmüştür.

* * * *Dikkat edilirse o zamana kadar kötülük yoktu herşey tıkırında idi ve cennette memnun ve mesut yaşanıyordu. Taa ki Allah bu mizanseni hazırlayıp araya nifak sokana kadar. Nifak bizzat Allah tarafından tezgahlandı; insan bunun figuranı, şeytan da kurbanı oldu.

* * * *Şeytanın bir isminin ce beelzebub oldugunu unutmamak lazım.

* * * *saygılarımla
Çok sayın ve sevgili abim şimdi benim bildiğim şeytan irade sahibidir ve melek değildir, ateşten vücut bulmuştur, tıpkı cinler gibi ve dört büyük meleğin imamı pozisyonundadır.Benim bildiklerim bu genel anlamıyla.Dolayısıyla her irade sahibi varlık gibi sunava tabidir.Yüce yaratanın sevgisini kazanmış ve katına yükselmiştir.Yaratan herşeye kadir olan Allah ise tabiki yapacağı halttan haberderdir.Kader...Dinlememiş kendini yüce gçrüp huzurdan kovulmuştur.Sanırım olay Araf suresinde anlatılır.Saygılar abime
Alt 16-12-2006, 16:25
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

anarko";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
veya şöyle de düşünebilirsiniz
tanrı etkin ve yetkin olarak kullarını şeytana kaptıracak kadar
aciz olabilir mi
Şimdi Allahın dilemesi 'Yok ol' demesi kafidir heralde...O zaman muazzam planın pek bir anlamı kalmazdı kanımca...Şeytan da kuranda belirtildiği üzere belirli bir vakte kadar süre talep eder ve Adalet sahibi yaratan kendisine bu süreyi tanır.Kıyamete kadar.Ne kadar uzun bir süre demi?Bana göre çok uzun.Hz.Nuhun 900 sene yaşadığı söylenir.Bana göre bu da epeyce uzun bir süre...Ama ya birde maddesel olgunun ötesi işte sonsuzluk olarak tabir edilen.Yandık valla...Aman yanlış anlaşılmasın ben kendi adıma konuşuyorum.Yandım ki ne yandım...Şu nicki değiştirsem mi acaba ops: *
Alt 16-12-2006, 17:14
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şimdi Allahın dilemesi 'Yok ol' demesi kafidir heralde...O zaman muazzam planın pek bir anlamı kalmazdı kanımca...
Öyle bir plana zaten gerek yoktu ki. Anlamı da yok.

Allah bize doğru ile yanlışı ayırdetme yetisi vermiş mi? vermiş. Durum 1-1
Allah bir de bizi nahoş yerlere sürükleyecek nefs vermiş mi? vermiş. Durum 2-1
Bir de üstüne şeytanı vermiş. Durum 3-1

Biz daha başlarken 3-1 malup başlıyoruz. Buna rağmen bizden birincilik bekleniyor.
Hadi şeytan çok zorunluydu diyelim. Şeytana uymayacak şekilde yaratılmış olsak hiç değilse skor 3-2 olurdu başlangıçta.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 16-12-2006, 21:44
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

PEKİ TEKVİN DE cıplak yılan biçiminde tasvir edilmiş olan bizim şeytanımız mıdır?
Bahçenin ortasındaki agacın meyvasından yerlerse ademın ne de kendisinin ölecegini ilk kadına söyleyen bu yılan şeytan mıır?
Hikaye açık oldugu ,kadar esrarlıdırda, çünkü söz konusu agaç '' iyiligi ve kötülügün bilgisi'' agacıdır; dolayısıyla, iyiligi ve kötülügü bilmeyi yasaklayan tanrısal emrin haklılıgı tartışılabilir.Tanrıya saygı, iyiligin ve kötülügün bilinmesini gerektirmezmi?
Tanrı iyiligin ve kötülügün ne oldugunun bilinmesiniyasaklamış olabilirmi?
Dahası bu yılan, o zaman ölümsüz olan havva ve eşinin ünlü meyveyi yerlerse tanrılar gibi olacaklarını söyler.bu ünlü ''eteritis sicut dei''dir.anncak ölümü cennetten çıkışta tanıdılklarından, öncaden zaten ölümsüz olduklarından tanrı gibi oldukları ve bunun yılan kadar uyanık bir hayvana yakışmayacak mantıksızlıkta bir söylev oldugu düşünülebilir..
DEVAM EDECEK.....

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 16-12-2006, 22:20
Kıdemli Üye

hAKİKAT ÇOK DAHA BASİTTİR.Bütün çocuklar ilkokuldan beri bunu keşvetmişlerdir.
Ademle havva sevişmişlerdir.Günah buradadır.Birbirini tanımayan iki organizma yani kadın ve erkek, yaratıp bunları sıcak bir bahçede çırılçıplak bıraktıktan sonra, kaçınılmaz günahı işlemelerini bakleyip ardındanda onları alevlerle tehdit ederek anlaşılır birşey degildir.Densizligim bagışlansın, ancak bu konuşan yılanın müdahalesinin gerekliligi beni her zaman şaşırtmiştır. Biyolojik tamamlayılıcıgın ona hiç ihtiyacı yoktu....

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 16-12-2006, 23:28
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Masal bunlar masal. Şeytanmış, havvamış, elmamış, tanrıymış. Yok şeytan allaha secde etmemiş.

Bunlara inanan bir toplumdan ne derece çağdaş bir toplum oluşur.

Oturup bilimsel bilgilerle hafızayı doldurup, bu bilgileri zeka ile işlemek yerine, ipe sapa gelmez masallarla beyninizi meşgul ediyorsunuz ya.

Aslında siz acınacak insanlarsınız. Allahınız sizi böyle yarattı ise size acıyıp, *sizi böyle yaratan allaha kızmak lazım değilmi. Sizin bi sorumluluğunuz yok. Ama hiç olmazsa İnanmayanlara iyi davranın. * :twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 23-12-2006, 22:57
Kıdemli Üye

bizler bu masalları irdeleyip gülüyoruz.
gülelim eglenelim. bakalım şeytan babamız daha neler yapmış??

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 25-01-2007, 18:50
hagalaz hagalaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Şeytan" imajının (boynuzlar), Sümer mitlerine dayandığına inanıyorum. Zecharia Sitchin okunabilir, bu konuda yaptığı çalışmalar oldukça fazla.

Sümer kalıntılarında görüyoruz ki Tanrılar boynuzlu başlıklar takarlar. Özellikle Enki böyle resmedilmiştir.

"Kendi mülkünde garibâne dilendin din için
Pek fedakârane yandın bir Kureyşi kin için"
Neyzen Tevfik - Türk'e ikinci ögüt
Alt 20-03-2007, 03:33
Ariman Ariman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Enam * 128 * * *
*Allah, onların hepsini bir araya topladığı gün, "Ey cinler (şeytanlar) topluluğu! Siz insanlarla çok uğraştınız" der. Onların, insanlardan olan dostları ise: "Ey Rabbimiz! (Biz) birbirimizden yararlandık ve bize verdiğin sürenin sonuna ulaştık" derler. Allah da buyurur ki: Allah'ın dilediği hariç, içinde ebedi kalacağınız yer ateştir. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, bilendir.

BU ŞEYTAN CİN Mİ MELEK Mİ ?
KAÇ TANE VAR BUNDAN.

Zuhruf * 36 * * *
*Kim Rahman'ı zikretmekten gafil olursa, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz.

*Meryem * 83 * * *
(Resulüm!) Görmedin mi? Biz, kafirlerin üzerine, kendilerini iyice (isyankarlığa) sevkeden şeytanları gönderdik.

HANİ ŞEYTAN İSYANKARDI NEDEN ALLAHIN BUYRUKLARINA UYUYOR ?
Alt 20-03-2007, 03:49
Ariman Ariman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Enki sümer mitolojisinde su ve zeka tanrısıdır. 4 yaratıcı tanrıdan biridir . Omuzlarından sular fışkırır. Ortadoğu tanrılarının çoğu boynuzlu başlık takar, bu tanrılık derecelerinin yüksekliğini simgeler. Örneğin Hitit baş tanrısı "TEŞUP" onlarca boynuzu olan uzun bir başlık takar, bu boynuzlar ise dağ ile özdeşleştirilen Boğanın boynuzlarıdır.

Yukarıdaki resimde Enki dağların zirvesinde ( Bastığı zeminin altında ki ters dönmüş "U" gibi olan işaretler mezapotamya mühür sanatında dağ simgesidir) betimlenmiş, bir ayağı ile boğanın üzerine basıyor. Bunun hakimiyeti simgelediği düşünülüyor.

(Samuel noah Kramer, Tarih Sümerde Başlar. tavsiye ederim...)

Önerilen Siteler