zfr87´isimli üyeden Alıntı
hedef 2023 diyorsun yani
insanlık böyle giderse ya bombalarla ya da nüfus patlamasıyla falan kendi kendini yok eder. Uzaydaki tehlikeler var bi de
ayrıca insanın evrimi de durmuş gibi görünüyor. Çünkü doğallıktan çıktık artık olursa yapay evrim olur
|
Evet hedef 2023: Biz 2023 de tüm hemzemin geçitleri otomasyon sistemine bağladığımızda, ecnebiler marsa insanlığı götürecek
Yapay evrimi çoktan yaptık zaten teknoloji ile. Muhtemeln ilk insanlar çiğ et, çiğ balık vs. yiyebiliyorlardı, doğada yaşadıkları için muhtemelen mikroplara, bakterilere vs. bizden daha dayanıklı idiler. Ateşi bularak doğal evrime müdahele ettik örneğin...
Bana insanlığın böyle medeniyetler kurduktan sonra bir anda yok olması fazla anlamsız geliyor. 13.72 milyarlık evrim sürecinin tam böyle rastgele bir noktada sonlanması, milyon dolar bütçe ayrılan bir filmin yarısından çoğunun çekiminin yapılıp sonra rafa kaldırılmasına benzer.
Dolayısıyla antropik prensibe ben ihtimal veriyorum. Yani süreçlerin, yasaların vs. biz insanlığı ortaya çıkarmaya elverişli şekilde çalıştığına... Ancan antropik prensibin bir tasarlayıcı Tanrıdan ziyade, kozmik Zekâ'nın ortaya çıkışı amacında olduğu kanaatindeyim...
Ancak şu ihtimal de var elbette: evrendeki trilyonlarca gezegenden sadece biri olduğumuz düşünülür ise, yani bir sinek kadar olduğumuz, koca kâinattan sinek kadar bir gezegenin eksilmesinin de çok önemi olmayabilir...