Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Antik Mısır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-03-2013, 00:52
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bakiniz burada Nabonid ve sirasiyla üclü tanrilar olan Sin, (Ay tanrisi) Samas, (Günes tanrisi) Istar ise Venüs'ü temsil eder.

Antik dönemde Venüs bir yildiz gibi algilaniyordu. Gezegen oldugu henüz bilinmiyordu.
Bu ayrıntı daha önceden dikkatimi çekmiş ve araştırma yapmıştım. Ama senin sözüne ettiğin durumun ayırdına ancak Rönesans döneminde varılabilinmiştir.

Antik dönem demiştik, değil mi? Şimdi o döneme ait bir örnek veriyorum:

M.Ö. 109/61'de göksel bir betimlemenin yapıldığı Aslanlı Horoskop'ta 16 (=8+8. 8'i altta, diğer 8'i üstte) köşeli yıldızla gösterilen bu semboller Mars, Merkür ve Jupiter'i gösteriyor.

Fakat bu gezegenler Aslanlı Horoskop üzerinde 8 köşeli yıldız olarak gösterilmiştir.

Ancak Galileo'nun 1610'da Venüs hakkında yaptığı gözlemleri kayda geçirdiği defterde Venüs'ten bir gezegen olarak söz etmemesi nedeniyle bu konuda haklı olabilirsin.

Sadece Venüs mü? Galileo 1609'da Jupiter'in uydularını gözlemledikten sonra, bunlardan örneğin saraydakilere (ki o sırada tahtta bir çocuk bulunuyordu) söz ederken "Medisi Yıldızları" şeklinde tanıtıyordu. Bu, Galileo'nun kendi uydurduğu bir isim idi.

Cehalet ete kemiğe bürünüyor!

Hiç unutmam (ki bu sözü size söylerken bir belgeselden söz ediyorum. Yoksa, benim Galileo'yu görmem mümkün değildir); Galileo Saray'da büyük bir pencerenin önüne Jupiter'i görecek şekilde teleskopunu kurmuş (ki o, buna "Optik Tüp" diyordu. Teleskop ismi daha sonra verildi) herkese Medisi Yıldızları'nı seyretmesi için bir çağrıda bulunuyordu, ama Saray'ın ileri gelenlerinden 2 kişi, yıldızları gözlemlemek yerine (ki onlara göre bu teleskopta melekler görülüyordu), Aristo zamanından kalma "Kristal Küreler" hakkında Galileo'yu tartışmaya davet ettiler. Bu affedilir bir davranış değildi, çünkü cehalet sanki ete kemiğe bürünmüş ve Galileo'nun karşısına geçmişti o sırada.

Oysa orada bulunanları yapabilecekleri tek şey, bu teleskoptan bakıp gördüklerini ifade etmekten ibaret idi. Ama onlar nedense bunu yapmak yerine Galileo'yu reddetmek ve Kilise'ye egemen olmuş Aristo'nun görüşlerinden hareketle tartışmak istediler.

Aynı durum bizimkilerde de var. Hele Cruosity (Meraklı) adlı robot Mars'ta fosilleşmiş organik maddeler bulsun, o zaman görüşeceğiz onlarla!
Alt 17-03-2013, 01:30
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bakiniz burada Nabonid ve sirasiyla üclü tanrilar olan Sin, (Ay tanrisi) Samas, (Günes tanrisi) Istar ise Venüs'ü temsil eder.

Antik dönemde Venüs bir yildiz gibi algilaniyordu. Gezegen oldugu henüz bilinmiyordu.
Bu konuda son olarak şu tespitte bulunmak istiyorum.

Akad Kralı Naram-Sin'in Zafer Stelası'nda Venüs gezegeni,

şeklinde resmedilirken Yeni Babil döneminde verdiğin örnekteki gibi yalnızca 8 köşeli bir yıldız olarak gösterilmiştir (Bkz. Art-History).
Alt 07-12-2013, 03:02
Kıdemli Üye

Standart Muhammed ATTA abimle Besmele çekerken...

Piramitteki yazıt nasıl keşfedilmişti?

Howard Vyse, kitabında anlattıklarına göre (ki o bu yazıtı ilk gördüğünde yanında İngiliz araştırmacılarla birlikte Mısırlı çalışanlar da vardı), 28 Haziran 1837'de Menkaure Piramiti'nin güneybatı köşesinde kalan uydu (küçük) piramitlerden doğudaki uydu piramitin giriş pasajının keşfi için bir kazı çalışması başlatılıyor. Ama piramitin giriş pasajı hemen o gün değil de, 2 gün sonra, 30 Haziran 1837'de bulunabiliniyor ancak.

İşte Howard Vyse bu uydu piramitin pasajını 30 Haziran 1837'de keşfettiğinde pasajdan aşağıya doğru iniyor ve küçük bir odayla karşılaşıyor. Odanın içine girdiğinde tam karşındaki duvarda (güney duvarı) Abbasi döneminden kalma (muhtemelen Abbasi halifesi El Memun'un 820'de piramite geldiği zaman) Arapça şu yazıtla karşılaşıyor:

Howard Vyse, bir İngiliz Ejiptolog olduğu için bu yazıta "İngiliz" kalıyor. Ama yanındaki Mısırlı çalışanlar çatır çatır Arapça bilmektedirler. Ancak onlar da Abbasi döneminden kalma bu yazıtı okuyamıyorlar. Onlar bu yazıtın ikinci satırındaki "Allah" yazısını kolaylıkla okumuş olmalılar. Tıpkı şimdiki gibi. Mısırlılar bunun üzerine Howard Vyse'a bu yazıtın Kuran'dan alınma birkaç ayet olduğunu söylüyorlar ve o da kitabına bu bilgiyi geçiriyor. Onu kitabı günümüze "Howard-Vyse, Richard William Howard: Operations carried on at the Pyramids of Gizeh in 1837: with an account of a voyage into upper Egypt, and Appendix (Band 2), London, 1841" adıyla elimize geçmiştir.

Yazıttaki ilk satırı çözdüm!

Ama şimdi, bu yazıtı yavaş yavaş çözüyoruz ve Howard Vyse'ın, yanındakilerle birlikte, 30 Haziran 1837'de okumak istediği ama eski bir Arapça yazıt olduğu için okuyamadığı bu yazıtı okumaya başladık!

Yukarıda faksimilesi verilen bu yazıtın ilk satırında şu yazıyor. Ki ben Abbasi yazıtlarından hareketle bu çözümü yaparken o sırada şu filmi izliyordum:

Bence, 9/11'i anlatan en iyi belgesel. Bu belgesel daha önceden çekilmiş dökümanter "Zero Hour" belgeselinin canlandırılmış şeklidir. Dolayısıyla bu belgeselde ne anlatılıyorsa, hepsi dökümanlara (belgeler) dayanır. Orada anlatılan her şey gerçektir. Örneğin, Uçuş 11 ile Logan Havaalanı arasında ve uçak içinde yapılan tüm konuşmalar orijinal bant kaydıdır. Sırf bu konuşmalar bile insanı şoka sokmalı. Çünkü şoka girmeyen insan bana göre, ölüdür.

Şimdi, ben bu yazıtın ilk satırı okurken Muhammed ATTA abim de 26:16'da uçağın kontrolünü ele almadan önce Besmelesini çekiyordu. Evet, yukarıdaki yazıtın ilk satırında Besmele geçer ama, "Bismillahir" kısmına kadar. Ben Muhammed ATTA abimle bunu tamamlayarak söyledik (ki Besmele ilk olarak 17:54'te geçer. Bu sırada Muhammed ATTA'nın sağında oturan arkadaşı kokpite girmeden hemen önce, yüksek sesle Besmele çeker. Belgeselde bu arkadaşın psikolojik sorunları olduğu söylenir ve Besmeleyi yüksek sesle söylemesi o yüzden yapılmıştır).
Alt 07-12-2013, 05:55
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Upuaut'un %90 ihtimalle şizofren olduğunu ve piramitleri uzaylıların yaptığına inandığını düşünüyorum. Şizofrenlerle tartışmak mümkün değildir. Lütfen daha ciddi olalım.
Alt 26-10-2014, 12:01
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Hasan Akcay her zaman islami kurtarmak icin elinden geleni yapiyor insan kendisinin tanri oldugunu ne zaman anlayacak?

Buradaki problem tam olarak hakim degiliz peygamber denilen adamin yasantisina(doneme) elimizde hadisler var adami tanitan sekilde.
Ne yaptigina dair.Tam olarak kanitlayabilecek deliller bulana kadar hareket ediyoruz.Insanlar tarafindan olusturulmustur din amaci insanin yukselisini engellemektir.

Konu Neva tarafından (26-10-2014 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: ard arda atilan kisa mesajlar birlestirildi.

Önerilen Siteler