Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2015, 11:36
Stepal Kepton Stepal Kepton isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pek tabii ki aslana av olabilirim. Aslanda bana av olabilir. Benim için felaket olan, onun içinde felaket olabilir. Aslında ortada bir felaket yok. Siz onu felaket olarak görüyorsunuz sadece. Ben var olanın değişmesi olarak görüyorum
Hayır yanlışlık var. Ben bu durumu felaket olarak görmüyorum, siz öyle görüyorsunuz şikayetçisiniz diye mesajım sonunda da hatta pekiştirme yaptım. Bunlar gayet olağan şeyler. Ekolojik denge, eko sistem. Gücün güce yetmesi, aklın akıldan üstün olması vb. neticesi.

Çobana değil akıllı bir yaratıcıya inanabilmek için aklımı kullanıyorum. Aklı olmayan ve bu aklı göstermeyen bir yaratıcıyı düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür anlayamıyorum
Şuan bu yazıyı yazmanı sağlayan akıllı bir yaratıcı değil midir? Peki var olmana sebebiyet veren? Peki yaşadığın gezegen ve içinde bulunduğun evren bir geri zekalının mı ürünü yoksa tesadüfün mü? Biz seninle neredeyse aynı konuyu farklıymış gibi tartışıyoruz farkındaysanız! Zaten bir bir yaratıcıya inanıyoruz sizle. Sorun sizin bakıcı çoban aramanız. Ben örnek verdim. Hadi birlikte dua edelim ve bekleyelim. Mesela bir milyon dolar versin 1 saate kadar veya ömrün sonuna kadar bekleyelim. Nasıl geldi mi dolarlar? Peki maddiyat beklemeyelim. Hadi bana kötü bir dua, dilek dile? Klavyen kırılsın de. Bu mesajına alıntı yapmazsam eğer bil ki duan kabul oldu Gerçeği görmek zor değil. Allah dua kabul edemez. Ederse bu adaletli olmaz. Ateistler hiç dua etmiyor, onları; bize göre birisi yaratmadı mı? Ee yarattı dimi hemfikiriz.

Peki Allah atesitlerin ona inanmadığı için dua etmediğini düşünürsek, haliyle olmayan dua kabul edilmez diyebilir. Peki Allah atesitlerin dua etmeyeceğini zaten bilmiyor mu? Neyi bekliyor biliyorsa? Peki ya her şeye karışan bilen Allah sizin dua etmenizi neden bekliyor? Yoksa dua edip etmeyeceğinizi bilmiyor mu? Bakın yine Allah'ı aşağıladınız. Onu zaman içine soktunuz ve maddeye bağımlı kıldınız. Şimdi kimin inandığı yaratıcı acizdir?
Benim inandığım yaratıcı olayları bilmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? Peki bildiğini nerede yazdım (yaratılışa dair barındırdıkları veya onun kudreti değil burada hayata dair olacak, hani kaza, kader düşünce falan)? Bunları bilmemizin imkanı var mı bir düşünün!

Neden bağımsız olmalı Stepal Kepton? Bağımsız olacaksa neden var etti?

Saygılar
Çünkü daha başka konularda da konuştuk, Bizim algımız madde+zaman üstüne. Madde ve zamanı yaratan birisinden bahsediyoruz. Haliyle bunları yaratan bunlara bağlı olmamalı! Nasıl olabilir ki lütfen düşünün. Sizin Allah'ınız zaman içinde mi varlığını sürdürmekte? Madde midir? Yoksa tek temel sebep o olduğuna göre zaman+madde onun var ettiği kavramlar mıdır? Bakın halen ben sizin yerinize Allah'ı yüceltmeye çalışırken, sizi onu neredeyse beşeri yapmaktasınız. Allah; yokluğu ve varlığı yaratmalıdır. Zamanı yaratmalıdır. Zaman da ki kurguladığınız Allah'ın kendine hayrı yok. Zaman içinde ki Allah'ı da bir var eden olmak mecburiyeti doğar. Düşünün lütfen.

Saygılar.

İçinizde ki Yaratıcıya sıkı tutunun! – Stepal Kepton
deistim.com

Konu Stepal Kepton tarafından (06-04-2015 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2015, 11:55
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Stepal Kepton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır yanlışlık var. Ben bu durumu felaket olarak görmüyorum, siz öyle görüyorsunuz şikayetçisiniz diye mesajım sonunda da hatta pekiştirme yaptım. Bunlar gayet olağan şeyler. Ekolojik denge, eko sistem. Gücün güce yetmesi, aklın akıldan üstün olması vb. neticesi.
Burada hem fikiriz o halde.

Şuan bu yazıyı yazmanı sağlayan akıllı bir yaratıcı değil midir? Peki var olmana sebebiyet veren? Peki yaşadığın gezegen ve içinde bulunduğun evren bir geri zekalının mı ürünü yoksa tesadüfün mü? Biz seninle neredeyse aynı konuyu farklıymış gibi tartışıyoruz farkındaysanız! Zaten bir bir yaratıcıya inanıyoruz sizle. Sorun sizin bakıcı çoban aramanız. Ben örnek verdim. Hadi birlikte dua edelim ve bekleyelim. Mesela bir milyon dolar versin 1 saate kadar veya ömrün sonuna kadar bekleyelim. Nasıl geldi mi dolarlar? Peki maddiyat beklemeyelim. Hadi bana kötü bir dua, dilek dile? Klavyen kırılsın de. Bu mesajına alıntı yapmazsam eğer bil ki duan kabul oldu Gerçeği görmek zor değil. Allah dua kabul edemez. Ederse bu adaletli olmaz. Ateistler hiç dua etmiyor, onları; bize göre birisi yaratmadı mı? Ee yarattı dimi hemfikiriz.
Sorun yok ortada, çoban arayan da yok. Siz çobana takıldınız, unutun çobanı efendim. Allah hangi duaları kabul eder biliyor musunuz? Gerçekten samimiyetle yapılan bütün duaları kabul eder. Duanın iyi/kötü olması değil, duanın duayı eden kişi tarafından ne kadar samimiyetle yapıldığı mühimdir. Bakın iki kere vurguladım. Dolar istemek varın siz düşünün. gerçekten isterseniz samimiyetle emin olun gelecek o dolarlar Ateistler dua etmiyor olabilir ama samimiyetle bir şeyi isterlerse onlarda bunun karşılığını alırlar. Nettir duanın durumu. Takılmayın duaya. belli ki bir takım dualarınız kabul olmamış kızmışsınız tanrıya

Peki Allah atesitlerin ona inanmadığı için dua etmediğini düşünürsek, haliyle olmayan dua kabul edilmez diyebilir. Peki Allah atesitlerin dua etmeyeceğini zaten bilmiyor mu? Neyi bekliyor biliyorsa? Peki ya her şeye karışan bilen Allah sizin dua etmenizi neden bekliyor? Yoksa dua edip etmeyeceğinizi bilmiyor mu? Bakın yine Allah'ı aşağıladınız. Onu zaman içine soktunuz ve maddeye bağımlı kıldınız. Şimdi kimin inandığı yaratıcı acizdir?
Anlattım duayı. Benim dua etmemi bekler sizin etmemenizi bekler. mesele onun ne beklediği değil, bizim onu nasıl gördüğümüz. gördüğümüzle karşılık verir bize.

Benim inandığım yaratıcı olayları bilmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? Peki bildiğini nerede yazdım (yaratılışa dair barındırdıkları veya onun kudreti değil burada hayata dair olacak, hani kaza, kader düşünce falan)? Bunları bilmemizin imkanı var mı bir düşünün!
bilmemizin imkanı olmasa ateist olurdum diyorum, bilemeyeceğim şeye niye inanayım ben diyorum
Alt 06-04-2015, 11:56
Üye

Bir de şöyle bir nokta var konumuzdan bağımsız. Bunu tartışmak için değil değerlendirme olsun diye söylüyorum;

Bir teist olarak deist olmaktansa ateist olacağımı söylüyorum.

Bir deist olarak benim dindar(ne yazık ki teist olmam değil) olmam yerine ateist olmamı tercih ettiğinizi söylüyorsunuz.

Acaba ateistler mi haklı? Benden değilse ateist olsun/olurum demek zayıflık mı? Ateizm bütün bu karmaşadan kurtulmanın ve huzurlu olmanın yegane yolu mu?
Bütün mesele huzurlu olmak mı yoksa?

Bunlar sorduğum sorular değil cevaba gerek yok, durum değerlendirmesi yapıyorum sadece.
A-teizm, teizme karşı bir duruştur. Teizmin iddialarını çürütür. Bende deist birisi olarak teizme karşı ATEİSTİM diyorum. Tezim ortadan kalksın, ateizm de ortadan kalkar. Deizm ne ateizme benzer ne teizme. Çünkü onlar kendi aralarında sidik yarışı yaparlar. Biz olayları farklı yorumlarız. Ne bir kitaba inanır, nede olmayan kitabı çürütmeye çalışırız. Bu bakımdan ateizm zaten teizmi kabul etmiştir. Bakın forumda ki konulara hep semavi dinler çürütülmeye çalışılır, başarılı olunur da. Tanrıtanımaz demek zaten tanrının varlığını ortaya koyar. Bu yüzden ateizm ismi gereği baştan sonucu belli olan bir anlayıştır.

Bizim olayımız farklıdır. Biz bu tür münakaşalardan uzak dururuz. Bilim ne derse odur. Bilim bir şey demez ise bunu anacak bir yaratıcıya bağlarız biter.

Bu yüzden teizmde olmayan sevgi ateizimde vardır diyebilirim. Ben sizin yerinizde olsam deistiliği saçma bulduğum için ateizmi seçerdim. Bunun doğruluk, ferahlık rahatlama ile ilgisi yok. Deist olsan bana ek bonus sevap yazılmıyor

Saygılar.

deistim.com
Alt 06-04-2015, 12:12
Üye

Burada hem fikiriz o halde.

Sorun yok ortada, çoban arayan da yok. Siz çobana takıldınız, unutun çobanı efendim. Allah hangi duaları kabul eder biliyor musunuz? Gerçekten samimiyetle yapılan bütün duaları kabul eder. Duanın iyi/kötü olması değil, duanın duayı eden kişi tarafından ne kadar samimiyetle yapıldığı mühimdir. Bakın iki kere vurguladım. Dolar istemek varın siz düşünün. gerçekten isterseniz samimiyetle emin olun gelecek o dolarlar Ateistler dua etmiyor olabilir ama samimiyetle bir şeyi isterlerse onlarda bunun karşılığını alırlar. Nettir duanın durumu. Takılmayın duaya. belli ki bir takım dualarınız kabul olmamış kızmışsınız tanrıya
Eğer hayatımda olan olmayan şeyleri duaya bağlamamız gerekirse, şuana kadar isteyipte olmayan bir şey olmadı. Yani kızgınlığım, sitemim olmadı (Babamın vefatı hariç. O noktada da anladım ki duanın hiç bir tesiri yok). Ne arzu ettiysem oldu. Tabi bu duanın gücü değil ben istediğim için oldu. Tek fark bu. Elmayı oturduğun yerden dilemekle, elmayı almaya gitmek kadar net berrak bir örnek.

Anlattım duayı. Benim dua etmemi bekler sizin etmemenizi bekler. mesele onun ne beklediği değil, bizim onu nasıl gördüğümüz. gördüğümüzle karşılık verir bize.
Bakın halen aynı noktada takılıyız. Allah bir şeyi beklemez. Çünkü o yarattığı şeyin ne olduğunu bilir. Beklemek zamansal bir durumdur. Allah kendi yarattığı zaman da neden bekleyebilir? Paradoks! Kendini kendine şartlı kılmak. Hani maddenin maddeyi var etmesi ve ona maddeye muhtaç olması! Kısır döngü oluşturur. Allah zaten senin içini bilmiyor mu? Ee biliyorsa samimi olacağını da biliyor demektir! Ne kadar açık dimi... Hayır bilmiyorsa kendi yarattığının ne kadar samimi dua edeceğini! o nasıl Allah'tır? Hani kendi yaratmıştı içimizi dışımızı önceyi sonrayı biliyordu? İnancınızı küçümsemeyin. Lütfen...

bilmemizin imkanı olmasa ateist olurdum diyorum, bilemeyeceğim şeye niye inanayım ben diyorum
Ateist olmak sizi kötü birisi yapmaz. Teist olmak bence daha kötü bir durumdur. Her teist insan da kötü olmak zorunda değil. Hatta ülkemizde teistler Müslüman bile değil. Deist olmakta sizi ahmak yapmaz. Bunlar insanların anlayabilecekleri kapasite ile ilgili konular olduğunu düşünüyorum.
Saygılar.

deistim.com

Konu Stepal Kepton tarafından (06-04-2015 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2015, 12:19
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bilim ne derse odur. Bilim bir şey demez ise bunu anacak bir yaratıcıya bağlarız biter.
Bilim, Tanrı yok diyor zaten
Bilimin yok dediğine nasıl bağlanıyorsunuz? veya bilimi bu noktada es mi geçiyorsunuz?
O zamanda bilim ne derse odur; değildir bu, ilginç.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 06-04-2015, 12:28
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilim, Tanrı yok diyor zaten
Bilimin yok dediğine nasıl bağlanıyorsunuz? veya bilimi bu noktada es mi geçiyorsunuz?
O zamanda bilim ne derse odur; değildir bu, ilginç.
Bilim tanrı (yaratıcı) yok demez çünkü bilim tanrı ile ilgilenmez. Tanrı bir inançtır. Bilimi ancak tanrıyı yok etmek için kullanmaya çalışanlar! vardır o da zaten bir yerde patlak veriyor.

Örnek; Evrenin başlangıcı var mıdır bilimde kesin olarak bir bilinmezdir. Peki bilimin bilemediğini yok sayabilir miyiz? Belli ki bir evren var. Başlangıcı olduğu bilinip bilinmese de somut bir evren var! Demek ki var. Yani var olan şeyi nasıl inkar edebiliriz? Yok saymak, onu yok etmez. Bilmemekte onu yok etmez. O halde...!

deistim.com
Alt 06-04-2015, 12:33
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Tanrı bir inançtır.
Inanc nedir?

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 06-04-2015, 12:41
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

turin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tekvir : (27-28) Bu Kur'ân, sizden doğru yola gitmek isteyenleriniz için, bütün insanlara bir öğütten ibarettir.

Yunus 35 : De ki: “Ortak koştuklarınızdan, hakka iletecek olan var mı?” De ki: “Allah hakka iletir. Öyle ise hakka götüren mi uyulmaya lâyıktır, yoksa hidayet verilmedikçe kendi kendine doğru yolu bulamayan mı? Size ne oluyor? Nasıl böyle yanlış hükmediyorsunuz?”
Tuhaf şey gerçekten.
Sizin Tanrı merhameti noktasındaki tesbitiniz ile tamâmen örtüşen, İncilden âyetler aktardım.
Fakat; siz bunu görmek yerine, bir "ortak koşma" muhabbeti ürettiniz; hiç gereği yokken.
İnanıp-inamadığınızı; inanıyorsanız, hangi inancın müntesibi olduğunuzu bilmeden yazmıştım o mesajı.
Maksadım da söyledikleriniz desteklemekti.

"İncil propagandası" değildi.

Kimin "hak yolunda olduğu subjektif verilerle açıklanmaz.
Her inançlı kendi inancını doğrular.
Ateist, bütün inançları reddeder.

"Benim babam senin babanı döver" kıvamında bir "cevap" yazmışsın.

Gerçekten ilginç.
Ama bu düzeyde bir münâkaşa bana göre değil.

Konu Vefik Sami tarafından (06-04-2015 Saat 12:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2015, 13:01
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu ibrahimin tanrısı acaba insanı yaratttıkdan sonra kontrolű kayıp mı ettide. bu dinleri insanların başına musallatetti.

ibrahim den 1789 fransız devrimine kadar dinler bilimin karşısında hep engel olmuş.kısmen engellemeye de devam ediyor.

ibrahime.musaya,isaya,muhammede bakınca ,bilimle uzakdan yakından alakaları yok.
bu ibrahimin tanrısı kendi acziyetinin bulunamamsı için bu elçileri gönderip hedefmi saptırdı.

1789 dan sonraki süreçde ibrahimin tanrısı kontrolü iyice elden kaçırdı sanki.
muhammedin son peygamber benim demesi stratejik bir hatası olabilirmi ibrahimin tanrısının

çünki insanlar peygamber deilde mesih bekler oldu.geleceğide yok.

ne kadar din gõnderdiyse ibrahimin tanrısı ,tamamı fiyasko

atomun dibine inmiş insanın önüne geçme şansı yok.ibrahimin tanrısının.
Alt 06-04-2015, 13:14
Üye

kadem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ibrahimin tanrısı acaba insanı yaratttıkdan sonra kontrolű kayıp mı ettide. bu dinleri insanların başına musallatetti.

ibrahim den 1789 fransız devrimine kadar dinler bilimin karşısında hep engel olmuş.kısmen engellemeye de devam ediyor.

ibrahime.musaya,isaya,muhammede bakınca ,bilimle uzakdan yakından alakaları yok.
bu ibrahimin tanrısı kendi acziyetinin bulunamamsı için bu elçileri gönderip hedefmi saptırdı.

1789 dan sonraki süreçde ibrahimin tanrısı kontrolü iyice elden kaçırdı sanki.
muhammedin son peygamber benim demesi stratejik bir hatası olabilirmi ibrahimin tanrısının

çünki insanlar peygamber deilde mesih bekler oldu.geleceğide yok.

ne kadar din gõnderdiyse ibrahimin tanrısı ,tamamı fiyasko

atomun dibine inmiş insanın önüne geçme şansı yok.ibrahimin tanrısının.
Aynen. İbrahim'in tanrısının olmasının mantığı da yok zaten. Bilim öyle ya da böyle semavi dinleri yok edecektir ama bu belki 1 milyar yıl sonra olacaktır bunu bizim görme ihtimalimiz neredeyse yok gibi.

deistim.com

Önerilen Siteler