Pek tabii ki aslana av olabilirim. Aslanda bana av olabilir. Benim için felaket olan, onun içinde felaket olabilir. Aslında ortada bir felaket yok. Siz onu felaket olarak görüyorsunuz sadece. Ben var olanın değişmesi olarak görüyorum 
|
Hayır yanlışlık var. Ben bu durumu felaket olarak görmüyorum, siz öyle görüyorsunuz şikayetçisiniz diye mesajım sonunda da hatta pekiştirme yaptım. Bunlar gayet olağan şeyler. Ekolojik denge, eko sistem. Gücün güce yetmesi, aklın akıldan üstün olması vb. neticesi.
Çobana değil akıllı bir yaratıcıya inanabilmek için aklımı kullanıyorum. Aklı olmayan ve bu aklı göstermeyen bir yaratıcıyı düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür anlayamıyorum
|
Şuan bu yazıyı yazmanı sağlayan akıllı bir yaratıcı değil midir? Peki var olmana sebebiyet veren? Peki yaşadığın gezegen ve içinde bulunduğun evren bir geri zekalının mı ürünü yoksa tesadüfün mü? Biz seninle neredeyse aynı konuyu farklıymış gibi tartışıyoruz farkındaysanız! Zaten bir bir yaratıcıya inanıyoruz sizle. Sorun sizin bakıcı çoban aramanız. Ben örnek verdim. Hadi birlikte dua edelim ve bekleyelim. Mesela bir milyon dolar versin 1 saate kadar veya ömrün sonuna kadar bekleyelim. Nasıl geldi mi dolarlar? Peki maddiyat beklemeyelim. Hadi bana kötü bir dua, dilek dile? Klavyen kırılsın de. Bu mesajına alıntı yapmazsam eğer bil ki duan kabul oldu

Gerçeği görmek zor değil. Allah dua kabul edemez. Ederse bu adaletli olmaz. Ateistler hiç dua etmiyor, onları; bize göre birisi yaratmadı mı? Ee yarattı dimi hemfikiriz.
Peki Allah atesitlerin ona inanmadığı için dua etmediğini düşünürsek, haliyle olmayan dua kabul edilmez diyebilir. Peki Allah atesitlerin dua etmeyeceğini zaten bilmiyor mu? Neyi bekliyor biliyorsa? Peki ya her şeye karışan bilen Allah sizin dua etmenizi neden bekliyor? Yoksa dua edip etmeyeceğinizi bilmiyor mu?

Bakın yine Allah'ı aşağıladınız. Onu zaman içine soktunuz ve maddeye bağımlı kıldınız. Şimdi kimin inandığı yaratıcı acizdir?
Benim inandığım yaratıcı olayları bilmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? Peki bildiğini nerede yazdım (yaratılışa dair barındırdıkları veya onun kudreti değil burada hayata dair olacak, hani kaza, kader düşünce falan)? Bunları bilmemizin imkanı var mı bir düşünün!
|
Neden bağımsız olmalı Stepal Kepton? Bağımsız olacaksa neden var etti?
Saygılar
|
Çünkü daha başka konularda da konuştuk, Bizim algımız madde+zaman üstüne. Madde ve zamanı yaratan birisinden bahsediyoruz. Haliyle bunları yaratan bunlara bağlı olmamalı! Nasıl olabilir ki lütfen düşünün. Sizin Allah'ınız zaman içinde mi varlığını sürdürmekte? Madde midir? Yoksa tek temel sebep o olduğuna göre zaman+madde onun var ettiği kavramlar mıdır? Bakın halen ben sizin yerinize Allah'ı yüceltmeye çalışırken, sizi onu neredeyse beşeri yapmaktasınız. Allah; yokluğu ve varlığı yaratmalıdır. Zamanı yaratmalıdır. Zaman da ki kurguladığınız Allah'ın
kendine hayrı yok. Zaman içinde ki Allah'ı da bir var eden olmak mecburiyeti doğar. Düşünün lütfen.
Saygılar.