Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2015, 12:36
Stepal Kepton Stepal Kepton isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki bilim, Tanrı var mı diyor?

Yada şöyle sorayım var veya yok demiyorsa, bilim ne derse odur, demek ne kadar doğrudur?
Bakın sevgili Felâsife. Bilim Tanrı ile ilgilenmez. Varlığı yokluğunu açıklamaz, çünkü ilgilenmez.

Bakın mesajıma ek yapmıştım ama siz kaçırmışsınız veya ben geç yazmışım.

Örnek; Evrenin başlangıcı var mıdır bilimde kesin olarak bir bilinmezdir. Peki bilimin bilemediğini yok sayabilir miyiz? Belli ki bir evren var. Başlangıcı olduğu bilinip bilinmese de somut bir evren var! Demek ki var. Yani var olan şeyi nasıl inkar edebiliriz? Yok saymak, onu yok etmez. Bilmemekte onu yok etmez. O halde...!

İçinizde ki Yaratıcıya sıkı tutunun! – Stepal Kepton
deistim.com
Alt 06-04-2015, 12:42
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Stepal Kepton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakın sevgili Felâsife. Bilim Tanrı ile ilgilenmez. Varlığı yokluğunu açıklamaz, çünkü ilgilenmez.

Örnek; Evrenin başlangıcı var mıdır bilimde kesin olarak bir bilinmezdir. Peki bilimin bilemediğini yok sayabilir miyiz? Belli ki bir evren var. Başlangıcı olduğu bilinip bilinmese de somut bir evren var! Demek ki var. Yani var olan şeyi nasıl inkar edebiliriz? Yok saymak, onu yok etmez. Bilmemekte onu yok etmez. O halde...!
stepal kepton bilim tanrı ile ilgilenmez diyoorsunda

bu cerndeki bilim adamları neden tanrı parçacığı adı altında bilimsel çalışma yapıyorlar..

cern kadron çarpıştırıcısı tekrar faaliyette..
Alt 06-04-2015, 12:46
Üye

kadem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
stepal kepton bilim tanrı ile ilgilenmez diyoorsunda

bu cerndeki bilim adamları neden tanrı parçacığı adı altında bilimsel çalışma yapıyorlar..

cern kadron çarpıştırıcısı tekrar faaliyette..
Bu maddeye dayalı temel parçacık deneyidir. Atom->Elektron-Pr. nöt.->Quark,Bozon vs.

Burada Tanrı parçacığı ismine bakmayın. Orada tanrı aranmıyor. Maddeyi madde yapan temel parçacık aranıyor. Bu bilimseldir. Temel olması yönünden var etme atıfında bulunduğu için tanrı parçacığı deniyor. Higs bozonu bulunursa onuda parçalayacağız şüpheniz olmasın. Bunlar teoridir. Sonra bulunur bilim olur. Sonra o da parçalanır başka parçacık bulunabilir. Öyle gider...

deistim.com
Alt 06-04-2015, 12:48
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bilimi ancak tanrıyı yok etmek için kullanmaya çalışanlar! vardır o da zaten bir yerde patlak veriyor.

Bilimde varolan mevcut bilgi, otesi bilinsin veya bilinmesin, oldugu haliyle savunulur. Bilimin henuz bilemedigini yok saymama luksunuz elbette vardir, ama bu kisim bilim degil, oznel bir durumdur. Oznel gorusler de resmi bilimi baglayici degildir.

Bu yuzden bilimden bahsederken isin isine safsatalar karisir, patlak verir. Ornek olarak somut seylerin baslangici olmak zorunda degildir, pekala degisim/ donusum seklinde idame olabilir.
Alt 06-04-2015, 12:50
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İlgilenmez olur mu? ilgileniyorlar ki araştırıyorlar, yaratılışın başına sonuna neresi varsa, orasına kadar teoriler, testler, deneyler havada uçuyor.

Neyse benim için fark etmez, tercih sizin tercihiniz, neticede bilim deyince herkes kendi inancına yol aramak için kullanıyor onu, benim gördüğüm o.

Açıkcası ben "bilim ne diyorsa odur" diye bir cümleyi kendi inandığım inanç için asla kullanmam, neticede benim için teknik bir şeydir, iyi bir şeydir, araçtır amaç değildir.
İnanç, bilime ihtiyaç hissettiğinde sıkıntı var demektir benim için,

Evet ek olmuş.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 06-04-2015, 12:58
Üye

Bilimde varolan mevcut bilgi, otesi bilinsin veya bilinmesin, oldugu haliyle savunulur.
Bilim mevcut bilgiye dayanır. Bilgi yoksa bilimde yok demektir. Var olan mevcut bilgi vardır zaten. Ötesi bilinsin bilinmesin söyleminiz çürür. Çünkü bilim somut verilere dayanır. Somut değil ise bilim=dindir. Bilinen bilgi savunulmaya gereksinim duymaz çünkü bilinmiştir ve kesindir. Bu bilimdir, lütfen karıştırmayın.

Bilimin henuz bilemedigini yok saymama luksunuz elbette vardir, ama bu kisim bilim degil, oznel bir durumdur. Oznel gorusler de resmi bilimi baglayici degildir.
Bilimin bilmediğini yok sayma lüksünüz ancak kendinizi kandırmacadır. Bilim evrenin başlangıcının olduğunu bilemiyor diye evreni yok sayamayız. Evreni yok sayacaksak eğer evrende ne işimiz var?

Bu yuzden bilimden bahsederken isin isine safsatalar karisir, patlak verir. Ornek olarak somut seylerin baslangici olmak zorunda degildir, pekala degisim/ donusum seklinde idame olabilir.
Konunun değişim dönüşümle ilgisi yoktur. Lütfen çarpıtmayın. Safsata evrende yaşar iken, evreni yok saymaktır. Ne yazık ki mumlar ebediyete kadar yanmıyor. Evren yoksa siz de yoksunuz. O halde bana yazan kim? Safsata, inanç, uyduruk budur.
Saygılar.

deistim.com
Alt 06-04-2015, 13:10
Üye

İlgilenmez olur mu? ilgileniyorlar ki araştırıyorlar, yaratılışın başına sonuna neresi varsa, orasına kadar teoriler, testler, deneyler havada uçuyor.
Bu testler ve deneyler bir yaratıcı bulmak için değildir. Bunu kimse kabul etmez zaten. Fakat hayatımızda din öyle bir yer etmiştir ki, yanlış olmasın Neil Arms. ilk uzaya çıktığında Tanrıyı göremiyorum demiştir. Dinin bilimle içiçe olduğu kesin ama ayırmak lazım ki ayrıdır da zaten.

Neyse benim için fark etmez, tercih sizin tercihiniz, neticede bilim deyince herkes kendi inancına yol aramak için kullanıyor onu, benim gördüğüm o.
Ben bilimi açıkçası inancıma yol için kullanmıyorum. Çünkü bilimin bileceği her şey zaten daha önceden bilinmiş olan şeylerdir inancımda. Bu yüzden bilim zevklidir, doğrudur ve beni inancıma yaklaştırır. Dünya düz dendiği zamanlarda sadece bu bilgiuye inanmış olsaydık, bazılarımız düz dünya ile ölecektik. Fakat bilim ortam, zamana ve koşullara bağlı olarak değişir. Öyle de omalıdır. Kara delik? Delik midir? Biz delik diyelim başka yerlere kapı açılsın oradan ama aslın da o olmayabilir de... Bu noktada herkesin bir fikri olabilir.

Açıkcası ben "bilim ne diyorsa odur" diye bir cümleyi kendi inandığım inanç için asla kullanmam, neticede benim için teknik bir şeydir, iyi bir şeydir, araçtır amaç değildir.
İnanç, bilime ihtiyaç hissettiğinde sıkıntı var demektir benim için,

Evet ek olmuş.
Yine aynı örneği verebilirim. İnanç hele ki dinsel inanç; dünya düz derdi bir zamanlar. Peki düz mü gerçekte? Ya düz olarak bilen ve ölenler?

Saygılar

deistim.com
Alt 06-04-2015, 13:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bilim mevcut bilgiye dayanır. Bilgi yoksa bilimde yok demektir. Var olan mevcut bilgi vardır zaten. Ötesi bilinsin bilinmesin söyleminiz çürür. Çünkü bilim somut verilere dayanır. Somut değil ise bilim=dindir. Bilinen bilgi savunulmaya gereksinim duymaz çünkü bilinmiştir ve kesindir. Bu bilimdir, lütfen karıştırmayın.

Bilimin bilmediğini yok sayma lüksünüz ancak kendinizi kandırmacadır. Bilim evrenin başlangıcının olduğunu bilemiyor diye evreni yok sayamayız. Evreni yok sayacaksak eğer evrende ne işimiz var?

Konunun değişim dönüşümle ilgisi yoktur. Lütfen çarpıtmayın. Safsata evrende yaşar iken, evreni yok saymaktır. Ne yazık ki mumlar ebediyete kadar yanmıyor. Evren yoksa siz de yoksunuz. O halde bana yazan kim? Safsata, inanç, uyduruk budur.
Saygılar.
Otesinden kastim, bir oteki asama henuz cozulmus degilse, mevcut olani savunur. Kuskusuz ki bu mevcut olan da somuta iliskin elde edilen bilgidir.

Mevcut bilgi, mevcut bilgiye iliskin, karsit bilgi uretenlere yonelik pekala savunulur. Ornek olarak maddenin baslangici var mi sorusuna, madde yoktan varedilemez, vardan da yok edilemez denir. Dogal olarak bir baslangici olmali(ornegin siz) diye dayatan fikre, pekala savunulur.

Buna bilim denir ki, safsatadan veya oznel'den ayrilabilsin. Bilim nesneldir cunku.

Bilimsel dusunuyorsam sayet, bilimin henuz cozumleyip ortaya koymadigi bir bahsi, cozumlenmis gibi iddia etmem bilimsel degildir, cunku nesnel degildir.

Evrenin baslangici bahsi ile evrenin mevcut halde olusunun ne ilgisi var evreni yok saymakla????Kim evreni yok sayiyor ki ? Siz kendi cikarimlarinizla yok sayildigini varsayarak dusunce uretmektesiniz. Kusura bakmayin, nesnel olmayan safsata bilimle kendimi kandirmak azmi icinde degilim.

Onca tartisma akisinda "evren yoktur" dedigim bir tane cumlemi getirin, disimi kirayim. Madde'ye iliskin degisim/donusumu bile algilayamamis olan siz, safsatadan dem vurunca gulunc oluyor.
Alt 06-04-2015, 13:23
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yine aynı örneği verebilirim. İnanç hele ki dinsel inanç; dünya düz derdi bir zamanlar. Peki düz mü gerçekte? Ya düz olarak bilen ve ölenler?
Sevgili Stepal Kepton,
Bizim geçmişi yargıladığımız gibi, geleceğinde bizi yargılamayacağı garantisini verebilir miyiz?
Biz geçmişi yargıladık, yanlışladık; gelecekte bizi yargılayacak, yanlışlayacak, bu kaçınılmaz bir son!

Başka bir değişlede; yanlış zaman, yanlış mekan, yanlış düşünce 'lerin tamda göbeğindeyiz.

Ben bu yönde şöyle bir konu açmıştım, vakit bulursan bakarsın Tüm Kitaplar Yakılacaktır.

Şimdi doğru diye savunduğumuz, uğruna savaştığımız ne varsa, gelecekte yanlışlanacaktır. Bu dünyanın kaderidir, nasıl ki geçmiştekiler bu kaderi yaşadı, biz onları suçladık, bizde bu kadere şimdiden adayız, gelecekte bugünleri suçlayacaktır... kitaplar yakılacak, fikirler çöpe atılacaktır vesselâm.

Bu yüzden dediğim gibi tercih senindir, benimkisi sadece nasıl oluruna bir meraktır.

Sevgiler.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 06-04-2015, 13:32
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Stepal Kepton,
Bizim geçmişi yargıladığımız gibi, geleceğinde bizi yargılamayacağı garantisini verebilir miyiz?
Biz geçmişi yargıladık, yanlışladık; gelecekte bizi yargılayacak, yanlışlayacak, bu kaçınılmaz bir son!

Başka bir değişlede; yanlış zaman, yanlış mekan, yanlış düşünce 'lerin tamda göbeğindeyiz.

Ben bu yönde şöyle bir konu açmıştım, vakit bulursan bakarsın Tüm Kitaplar Yakılacaktır.

Şimdi doğru diye savunduğumuz, uğruna savaştığımız ne varsa, gelecekte yanlışlanacaktır. Bu dünyanın kaderidir, nasıl ki geçmiştekiler bu kaderi yaşadı, biz onları suçladık, bizde bu kadere şimdiden adayız, gelecekte bugünleri suçlayacaktır... kitaplar yakılacak, fikirler çöpe atılacaktır vesselâm.

Bu yüzden dediğim gibi tercih senindir, benimkisi sadece nasıl oluruna bir meraktır.

Sevgiler.
uzaydan çekilen resimlerde,videolarda dünya küreye benziyor.

ileride başkaları resim ve videolar çekince kareye mi benzeyecek.

dünya düz diyen (tek tanrılı) dinler yanıldı.

hele birde dünya boynuzların üzerinde duruyor,güneş dünyanın etrafında dönüyor gibi fikirlerin çürütülmesi..uzaydan çekilen video ve resimlerden aleni görünürken bu bilgiler nasıl olurda kitaplar dan silinir.

Önerilen Siteler