Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2015, 15:31
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Stepal Kepton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.

Burada da yanılıyorsunuz. Adı üstünde ateizm. Teizme karşı ortaya çıkmıştır. Yani adeizm değildir ateizm dir. Ateizm gerçekte bir yaratıcı olduğunu bilemez. Bu bakımdan agnostik olabilir. Çünkü bilim henüz evreni, yaşamın nereden geldiğini çözememiştir. Çözülmeyen bir şeyde bilinemez. Bildiğini iddia edenlerde yanılgıdadır. Ateizm, teizmin tanrılarını yok eder.

Ateizm yekten tanri fikrine karsidir.Bu sadece teizm tanrilari ile sinirlanmis degildir. Yani teistin tanrisini kabul etmem, deistin tanrisini kabul ederim gibi bir durum yoktur.
Alt 06-04-2015, 15:31
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

.

Hayır. İlk olarak ateizm vardı (aslında düşünen ilk insanlar agnostikti) ama çıkması için ortam yoktu.

Hayır çok yanlış gidiyorsunuz. Teistler ile deistlerin ortak noktası aslında bir yaratıcı gibi görünse de, deistlerin inandığı yaratıcı farklıdır. Bize göre bir yaratıcı kitap ve peygamber göndermez. Cehennemle korkutmaz. Cennetle müjdelemez. Bu bakımdan insana çıkarları veya yaratıcı zafiyetleri doğuran her türlü anlayışı deizm yaratıcıya hakaret olarak görür. Aslıdna farklıdır deizm ve teizm.

Burada da yanılıyorsunuz. Adı üstünde ateizm. Teizme karşı ortaya çıkmıştır. Yani adeizm değildir ateizm dir. Ateizm gerçekte bir yaratıcı olduğunu bilemez. Bu bakımdan agnostik olabilir. Çünkü bilim henüz evreni, yaşamın nereden geldiğini çözememiştir. Çözülmeyen bir şeyde bilinemez. Bildiğini iddia edenlerde yanılgıdadır. Ateizm, teizmin tanrılarını yok eder.

Sizin tanrınız olarak size gözlük göndereceğim Yanlış... Burada bilimsel bakarsak olaya agnostizm olmalı. Agnostizm bu üçünü içersiine alır. Yani ateizm+teizm+deizm+pandeizm=Agnostiktir. Tabi inanç meselesi veya bilimin olayları çözmesini bekleyemen kişiler arasında farklılıklar oluşmuştur.
Yazdıklarınızdan sonra hiç bir halt bilmediğimi düşündüm.
Alt 06-04-2015, 15:45
Stepal Kepton Stepal Kepton isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateizm yekten tanri fikrine karsidir.Bu sadece teizm tanrilari ile sinirlanmis degildir. Yani teistin tanrisini kabul etmem, deistin tanrisini kabul ederim gibi bir durum yoktur.
Of off ya ben öyle mi diyorum mesajımda? Ateizm teizme karşı çıkmamış mıdır? Tamam bir deistin yaratıcısına da inanmaya bilir ama zaten İNANAÇ olan yaratıcıya nasıl karşı çıkar? Bizim yazılı belgemiz peygamberimiz mi var? Bu anlamda bilimsel olarak zaten hepimiz agnostik durumdayız. Çünkü cevaplar yok ortada... Cevapları beklemeyen atesit olur deist olur teist olur, budur. Hayır sen karşısın diye biz inancımızdan mı vazgeçelim?

İçinizde ki Yaratıcıya sıkı tutunun! – Stepal Kepton
deistim.com
Alt 06-04-2015, 16:13
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Of off ya ben öyle mi diyorum mesajımda? Ateizm teizme karşı çıkmamış mıdır? Tamam bir deistin yaratıcısına da inanmaya bilir ama zaten İNANAÇ olan yaratıcıya nasıl karşı çıkar? Bizim yazılı belgemiz peygamberimiz mi var? Bu anlamda bilimsel olarak zaten hepimiz agnostik durumdayız. Çünkü cevaplar yok ortada... Cevapları beklemeyen atesit olur deist olur teist olur, budur. Hayır sen karşısın diye biz inancımızdan mı vazgeçelim?
O sizin bakis aciniz, zira deist'siniz, ateist degilsiniz.Benim acimdan tanri,yaratici vb. fikirler geneldir. Yani teizmi kabul etmem, deizmi ederim vs. gibi bir ayrim gozetmem. Yaratici'nin ne ayricaligi var ki?

Genelleme yapma luksunuz nereden geliyor, hepimiz agnostigiz seklinde?Kendi adiniza konusun. Bilimsel anlamda, bilim zaten diyalektik ve materyalist durusa sahiptir.
Hayir ne munasebet, nicin vazgececeksiniz inancinizdan, ateist olmak zorunda degilsiniz ki?
Alt 06-04-2015, 16:32
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Arkadaslar, konudaki bazi degisik icerikteki mesajlar, asagidaki linke kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=36800
Alt 06-04-2015, 17:40
Üye

O sizin bakis aciniz, zira deist'siniz, ateist degilsiniz.Benim acimdan tanri,yaratici vb. fikirler geneldir. Yani teizmi kabul etmem, deizmi ederim vs. gibi bir ayrim gozetmem. Yaratici'nin ne ayricaligi var ki?

Genelleme yapma luksunuz nereden geliyor, hepimiz agnostigiz seklinde?Kendi adiniza konusun. Bilimsel anlamda, bilim zaten diyalektik ve materyalist durusa sahiptir.
Hayir ne munasebet, nicin vazgececeksiniz inancinizdan, ateist olmak zorunda degilsiniz ki?
Evrende yaşam ilk nasıl başladı? Kesin ama teori istemiyorum. Olabilirlik yok, kesin. Adım adım gidelim. Bu arada linkte atmayalım. Al şurayı oku değil sizin bilginizi istiyorum.

deistim.com
Alt 06-04-2015, 18:32
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Evrende yaşam ilk nasıl başladı? Kesin ama teori istemiyorum. Olabilirlik yok, kesin. Adım adım gidelim. Bu arada linkte atmayalım. Al şurayı oku değil sizin bilginizi istiyorum.
Evren'de yasamin baslayisi sorunuz ile ateist, deist, teist vb. olmanin ne ilgisi var? Once bunu bir aciklayin.
Alt 06-04-2015, 18:36
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eski deizm inanışında; Tanrı ile kişisel bir diyalog yahut karşılaşma mümkün gösterilirken; günümüzde Tanrı'nın insanüstü olduğu ve Tanrı'yı anlamanın insan mantığı sınırları içinde olmadığına inanılmıştır.
Link

Görünüşe göre Deizm'in kendisi bile zaman içinde Ateizme dönüşüyor.
Alt 06-04-2015, 18:56
Üye

Evren'de yasamin baslayisi sorunuz ile ateist, deist, teist vb. olmanin ne ilgisi var? Once bunu bir aciklayin.
Siz bir soru sordunuz bende size sorunuzun cevabını vereceğim. Korkmanıza gerek yok adam yemiyorum.

deistim.com
Alt 06-04-2015, 19:08
Üye

turin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Link

Görünüşe göre Deizm'in kendisi bile zaman içinde Ateizme dönüşüyor.
Dinime küfür eden Müslüman olsa diye bir tabir vardır Benden size gelsin. Siz önce kıblenizin tam yerini öğrenin lütfen (hani deizim zaman içinde değişiyormuş ya). Allah sürekli yer değiştiriyor birde kıbleye diye uzaya yönelmeyin. Ayrıca kutup noktaların da nereye döndüğünüzü de yazınız.

deistim.com

Konu Stepal Kepton tarafından (06-04-2015 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler