Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-07-2015, 22:30
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan değildir insan da bir ara tür olacaktır ilerde.
Güzel , peki neden ara türmüş gibi yaşamıyorsun? Neden dünyaya hükmediyorsun? Bak aslanlar, kaplanlar, pandalar evrimesel sürece uygun yaşıyor. Sen neden "tarım"ı icat ettin ve şu anda uzaya çıkıyorsun?

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 20-07-2015, 22:43
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel , peki neden ara türmüş gibi yaşamıyorsun? Neden dünyaya hükmediyorsun? Bak aslanlar, kaplanlar, pandalar evrimesel sürece uygun yaşıyor. Sen neden "tarım"ı icat ettin ve şu anda uzaya çıkıyorsun?
Evrimi çökerttiğini filan düşünmüyorsundur umarım.

Sebebi: Kültürel evrimin, biyolojik evrimden hızlı ilerlemesi. Dünyada ki en zeki canlı olduğumuz için Dünya'ya hükmediyoruz.
Alt 20-07-2015, 23:00
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Beynimizde hayatta kalmak için gelişmek durumunda kalan merak ve keşfetme doğayı anlama içgüdüsü bizi bu günlere getirdi. Bu bir yan etki diyebiliriz iyi bir yan etki ama bu da adapte olmak ile ilgili.
Alt 20-07-2015, 23:35
mustafa sarp mustafa sarp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kesin evrimi çürütttüğünü düşünüyordur bu.

Bahsettiği aslanların kaplanların ormanlara hükmettiğini bilmiyor sanırım. Ceylanlarla el ele kol kola gezip tavşanlarla köşe kapmaca oynuyorlar değil mi? Hüküm kabiliyetin ne kadar iyiyse okadar büyük alana hükmedersin. Bi de yüksek lisans yaptım diye reklam yapıyordu forumda. Yapsan ne olur yapmasan ne olur bu kafayla....

Din sıradan insanlar icin gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır.
Allah=God=God Of Destruction
Alt 20-07-2015, 23:42
horror horror isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşa miller deneyini sormustum ama kesin yok o deneyde ilk yaşamın oluştuğu anda ki şartlar yoktu gibi laflar edeceksin o yüzden sus barı bildiğini sansinlar
Alt 21-07-2015, 01:00
Üye

mustafa sarp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesin evrimi çürütttüğünü düşünüyordur bu.

Bahsettiği aslanların kaplanların ormanlara hükmettiğini bilmiyor sanırım. Ceylanlarla el ele kol kola gezip tavşanlarla köşe kapmaca oynuyorlar değil mi? Hüküm kabiliyetin ne kadar iyiyse okadar büyük alana hükmedersin. Bi de yüksek lisans yaptım diye reklam yapıyordu forumda. Yapsan ne olur yapmasan ne olur bu kafayla....
Evrimi çürütmek için bunları yazdığımı mı sanıyorsun

O hooo hakkaten oo hooo....

Kimlerle muhatabız...

Çok sağlıklı ve nitelikli bir soru soruyorum...

Evrime inanan ve insan evriminin son durak olmadığına inanan bir adam neden bir aslan veya penguen gibi yaşamaz?

Sorum çok net ve felsefi... Evrimciyim ben de bu arada.. İlla ki bir kategori istiyorsa beynin...

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 21-07-2015, 01:02
Üye

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimi çökerttiğini filan düşünmüyorsundur umarım.

Sebebi: Kültürel evrimin, biyolojik evrimden hızlı ilerlemesi. Dünyada ki en zeki canlı olduğumuz için Dünya'ya hükmediyoruz.
Dünyadaki en zeki canlı.. arıdan zeki misin? Arı ile bir kıyasla kendini...

En zeki olman dünyaya müdahele hakkını sana veriyor mu?

Alt 21-07-2015, 01:03
Üye

horror´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşa miller deneyini sormustum ama kesin yok o deneyde ilk yaşamın oluştuğu anda ki şartlar yoktu gibi laflar edeceksin o yüzden sus barı bildiğini sansinlar
Deneyin bulguları anlamlı ise kabulümüzdür. Ayrıntılı bilmiyorum konuyu. Anlamlıdır diyorsan kabulümdür.

Alt 21-07-2015, 01:58
zavalli zavalli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dünyadaki en zeki canlı.. arıdan zeki misin? Arı ile bir kıyasla kendini...

En zeki olman dünyaya müdahele hakkını sana veriyor mu?
siz müslümanlar en zekilermisiniz de - dünya insanlarına müdahale hakkını kendinizde görüyorsunuz ??? b bişilere inandırmaya çabalıyorsunuz !!!

arı kadar akıl yok la sizde !!!
Alt 21-07-2015, 15:11
alpha alpha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
alpha;

Körelmiş organın tanımını bilmediğine eminim.

Doğa jet motoru yapamaz çünkü jet motoru tasarımlanmış bir şeydir. Doğa tasarımlanmış bir şey yapmaz. Tasarım için bilinç gerekli doğa da bilinç olmadığına göre doğa tasarımlı değildir.
http://news.nationalgeographic.com/n...al-organs.html

Şeklinde bir national g. yazısı. Ne söyleyeceksen onlara de, bana deme.

"Far from useless, the organ is actually a storehouse of beneficial bacteria that help us digest food."

"far from useless": yararsız olmaktan uzak.

-----------------------------------------------------------------

Tasarım için tasarımcı gerekir. Fakat doğa şu ana kadar gördüğümüz (bilim ilerledikçe bunu daha çok görüyoruz.) en gelişmiş, en düzenli tasarımları içermektedir. Bilim ilerledikçe bunları okuyabiliyoruz.

Örneğin fotosentez, o kadar karmaşık ki, alt tarafı bir optik kimyasal event. Ama hayatın vazgeçilmezi. Eğer fotosentezi yapabilse idik o zaman bitkilere gerek olmaz ve yaşamı devam ettirebilirdik onlarsız. Ama yapamıyoruz. Ne teknolojimiz, ne bilgimiz yetmiyor. 1 gram yiyecek yapamıyoruz.

O yüzden bitkilere ne diyoruz : yüksek yapılı canlılar. Yani çok yüksek bir teknolojiye sahip oldukları için.

Elimizde kamera var, o tasarım. Ama göz ondan kat be kat üstün bir teknoloji iken kendi kendine oldu diyoruz.

Az insaflı düşünelim ;
İnsan gözü 576 megapiksellik bir çözünürlüğe denk geliyor.
Bu resim değil streaming video.

Dünyada 576 megapiksel video stream edebilen bir kamera sistemi yok.

Olsa bile buna hiç bir bilgisayarın gücü yetmez. Hiç bir hard disk o kadar hızlı olamaz. Hiç bir RAM bellek bu hızı karşılayamaz. Beynin işlemci gücünü anladınız mı ? Ki görme beynin işlemcisini tavan da yaptırmıyor. Hala başka işlere yetiyor ekstra olarak gücü.

576 megapiksel bir videonun 10 dksının hard diskte kapladığı yeri hesaplayabilir misin ?

Tek bir kare (yani bir resim) açabilmek için ne kadar RAM gerekir söyleyebilir misin ?

Daha bilgisayar, DNA, iphone, 3d, ledtv, fiber internet vs nedir bilmeyen Darwin göz konusunda şaşa kalıyor da biz bunları bildiğimiz halde bu "HIGH END" teknolojiyi küçümsüyoruz.

"Bilim insanı Allah'a götürür." Louis Pasteur
...
Domuz eti sağlıklı diyenler domuz etinden çiğ köfte yesinler, konuşmasınlar..

Önerilen Siteler