24-01-2007, 01:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: ezan sesleri
|
Lütfen bi an kendinizi inanmayan ya da namaz kılmayan biri olarak empati içerisine sokun ve sabahın köründe garip,hiçbi şekilde anlamadığınız bi lisana ait bi gürültüyle uykunuzun en verimli yerinde uyandırıldığınızı düşünün,tepkiniz ne olurdu?
|
Allah rızası için, nasıl kalkıyorsun ezan sesiyle bi anlatıver islam dinine inananlara, anlat ki onlar da nasiplenip kalksınlar.
kardeş biraz samimi olmak gerekir. yani sen ezan sesiyle ilk zamanlar irkilip kalkarsın da sonraları alışırsın. avusturalyadan gelmiş bir arkadaş vardı, istanbulu gezdiriyordum. muhabbet arasında geçti. ilk zamanlar biraz garip gelmiş, uyanmış o da ama sonra alışmış.
ayrıca çoğunluk olduğunuz zaman, çıkıp dediğin şeyleri yaptığınız da bizim buna saygı duymamız bir erdem olacaktır. zaten azınlık olduğunuz halde bile baya birşey yapıyorsunuz.
|

24-01-2007, 01:28
|
|
Üye
|
|
|
|
"Ya sev ya terket.", *"Çoğunluk her zaman haklıdır." mantığı başlamış.
* Ezan bir uyarıdır (inanan ve inanmayan herkese)
* * *Yahu ben uyarı filan almak istemiyorum. Bir gün uyarırsın, iki gün, üç gün... Sonunda adamı ya müslüman yaparsın, ya da *müslüman yapamazsan öldürürsün. İşte İslam'ın yayılma dönemindeki zihniyet; işte aynen devam ediyor 
* * * *
* * * *Çoğunluk istiyorsa günde 30 vakit oyun havası veya Dalai Lama ilahileri *okusunlar, farketmez. Fakat desibeli duymayacağım kadar düşük olsa ya da bir bayan müezzin okusa(bizim buradakinin sesi çok kart çıkıyor da)
|

24-01-2007, 01:48
|
|
Üye
|
|
|
|
yaw zelzeleci kardeş,
istediğin gibi anlamaya amma heveslisin. ama bekliyordum böyle birşey
1- sabah mışıl mışıl uyurken zaten duymuyorsundur. en azından insanımızın büyük kısmı öyle.
2- öğlen zaten ortamda sesin yoğun olduğu bir dönem.
3- ikindi vakti ezan okunduğunu bile farkedeceğini zannetmiyorum, bu aralar sağlam yalıtım sistemi kullanıyorlar. binaların büyük kısmı ses geçirmiyor, özellikle iş yerlerinde.
4- akşam zaten çok kısa okunuyor.
5- yatsı okunurken de büyük ihtimal tv sesi açık olduğu için duymuyorsundur. ama vicdanen bir rahatsızlık duyuyorsan bilemem.
yani toplasan günde duyduğun ezan sesi süresi 15 dk geçmez. belki daha azdır.
çok da büyütülecek bir mesele değil kannımca.
ama inkar ettiğiniz Allah'in yüceliğini duymak sizi rahatsız ediyorsa, bunu anlarım.
sadece sesten rahatsız oluyorum bana çok samimi gelmiyor işin açıkçası.
|

24-01-2007, 01:53
|
|
Üye
|
|
|
|
sizin bu söylediklerini ayne şuna tekabül ediyor. İnsan önce sever sonra sevdiği şeyin güzel yönlerini görmeye çalışır ya da sevmez kötü yönlerini görmeye çalışır gibi. Ben anlamam aranızda anlaşırsınız artık
|

24-01-2007, 01:57
|
|
Üye
|
|
|
|
|

24-01-2007, 04:47
|
|
|
aktüel yorum:
bu haliyle ezan bırakın ibadeti, İnd-i İlahide, yapanlar açısından tam bi i...liktir. Azabı tadacaklardır.
Ne enteresandır ki, giderek daha kaliteli ve hitab edici bir ezan dinleyecek yerde, giderek ve tümüyle i...leştiler.
böyle hain bir devlet olursa, ezanın nasıl olmasını bekliyordunuz ki. (Ayrıca, dini geliştirip, güzelleştirmeyen de devlettir. İslam tu kaka densin diye, islam köylü densin diye, devlet din adamlarını hep köylülerden seçiyor ki, din güzelleşmesin, ve işte islam, köylü dinidir , densin ...)
dinsel yorum:
ehli sünni bir vatandaş olarak, yıllarca beş vakit nemaz da EDA etmiş bir insan olarak, açıkça söylüyorum ki, ezanın dinde ve ibadette yeri yoktur. Ezan Ezaya dönüşmüştür bugün. (Ezan icadının nedi de şudur antiparantez: kuran bir şarkıdır, ama daha notalama wahyi inmedi. bunu mekkeli muhammed elbette biliyordu, ama kutran peygamberi olmadığı için notalama sistemini bilmiyordu. işte bu nedenle müzik olsun diye ezanı icad ettiler. )
Bazı sığır, imamlar, ilkel imamlar, ezan okumayı dinin temeli sanıyorlar. Değildir.
Tmm ezan okunsun: kardeşim sesin bir hitabı vardır ya, eşşek kadar belediye hoparloründen 4 tane koyup minareye, millete eziyet edemezsin, böyle i...lik olmaz. Allah bunlar öpecektir, öbür dünyada, ben de öpeceğim şahsen. Çekersin insani bir ayar , yaparsın peslik, pastellik ayarını kimse rahatsız olmaz.
Bizim evin tam karşısında kocaman bir cami var. Biz orada büyüdük. Çocukluğumuzda hep zevkle dinledik ezanı, aileden ve okuldan hiçbir dini terbiye bilinç , eğitim almadığımız halde.
Geçen yıllarda memlekete gittim. Son yıllarda bir imam gelmiş, anasının şeyi kadar hoparlorleri koymuş. Aman Allahım, ezan okunmaya başlayınca bizim ev sallanıyor, benim 5 vakit aptesli namazlı annem, evde kaçacak delik arıyor. İmama gittim: saygılı bir şekilde: "hocam, benşu karşıki evde oturuyorum, biz bu evde büyüdük. çocukluğumuzdan beri ezanları zevkle dinleriz, ama son yıllarda artık ezan dinleyemiyoruz, sesini çok açıyorsunuz, ve pastel değil, evi sallıyor, camlar zangırdıyor, annem evde kaçacak yer arıyor dedim: O.... çocuğu imamın cevabı : "siz ezandan hazemiyasangız, ben napiim". A.... ..... yap O.... çocuğu !!!! Ulan namussuz ,ben zaten namaz kılıyorum, kaldı ki namaz kılmasam bile, ezanın sesini o denli , benim zavallı anamı rahatsız edecek kadar açmaya ne hakkınız var, ....nin evlatları, şeyimin dindarları. Allah sizi öbür dünyada ..., siz bu kafada devam edin.
Sonra diyanete gittim. Orayada bir köyden zıplama bir OÇ koymuşlar , müftü yardımcısı olarak. Adamda da aynı hava. Sanki bu din bu ....lere ait.
yahu bakın bu kuran bu dincilere müslümanlara ne diyor:
Way o namaz kılanların haline ki namazlarından gaflet içindedirler, dini yalanlarlar- maun.
Onların kabeye kıldıkları namaz hile/hısıltıdan, hile ve hısıltıdan başka bir şey değildir . Azabı tadacaklardır !!! El enfal 35
Daha böyle bir ton ayet müslümanların kafir olduğunu, söyleyen ayetler.
Turan dursun da tutmuş, kuranı iskat ediyor.
Bunu neden yapıyor, hangi duygularla.
Turan dursun da müslümanlar kafirdir diyor,
Kuran da müslümanlar kafirdir diyor.
Eeee, buna göre turan neden kuranı iskat etme çabası içerisine giriyor.
Ondan sonra da nallanıyor işte. Haklıyken haksız pozisyona düşüyor.
Sevgili kültigin yazılarınız büyük harf kullanmadan da yeterince renkli.Lütfen
büyük harflerle post yazmayalım.frodo
|

24-01-2007, 10:20
|
|
Üye
|
|
|
|
meraklı arkadaş;
bir noktayı geçemiyoruz ki senle:
ama inkar ettiğiniz Allah'in yüceliğini duymak sizi rahatsız ediyorsa, bunu anlarım.
* * *Yahu bütün konuşmalarında inkarcı da inkarcı. Ben sana diyor muyum hiç " 7 başlı yüce ejderhayı(p.a.l.) inkar ediyorsun." diye? 
Hem ben bu ejderha adına günde 5 kere anons yapsam, hoşuna gider mi?
Seni ejderha inkarcısı seni!  *(Erbakan tonunda)
|

24-01-2007, 10:34
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ezan dinmez bayrak inmez  *  *
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

24-01-2007, 11:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili meraklı ;
[b]bence ezanın cep telefonundan ya da başka vs cihazdan kayıt usulu duyurulması çok da güzel birşey değil, bir annenin çocuğuna kasetten ninni okuması gibi birşey.[/b]
* Sizin orda ezanlar çıplak sesle mi okunuyor?
|

24-01-2007, 12:31
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
ezan artık islam dünyasında belleklere kazınmış bir töredir.
muhammed gelse, deseki ''bu teknolojide *minarelerden bağırmanıza gerek kalmamış. *ben ezanı bir CEM sağlamak için uygulattım ama görüyorumki buna ihtiyacınız yok''.
* muhammed'i camiden kovarlar,üstüne üstlük onu dinsizlikle itham ederlerdi.
|