Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-08-2015, 23:32
Bedevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bedevi Bedevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Standart Alevilik, Terörizm ve DHKP-C

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın alçakca katledilmesi ile birlikte, DHKP-C'nin terörizm misyonu, geçmişteki bazı muğlak vakalar üzerinden üretilen ajistasyonların dahi perdeleyemeyeceği bir şekilde, tüm çıplaklığıyla teşhir edilmiş oldu. Fakat DHKP-C'yi mercek altına aldığımzda dikkatimizi çeken olgu, bir Marksist/Leninist nitelikten ziyade, örgüte mensup teröristlerin ekseriyetinin Alevi kökenli kişi ve gruplardan meydana geliyor olmasıdır. Zaten söz konusu terör örgütünün faaliyet gösterdiği ve adeta zapturapt altına aldığı Gazi Mahallesinin cemevlerinden geçilmiyor olması da bu savı güçlendiren bir delil niteliği taşımaktadır.

İşte bu noktada karşımıza şu soru çıkmaktadır; acaba Alevilik, ihtiva ettiği değer yargıları ve müritlerinin düşünsel yapılarına ve davranış kodlarına olan etkisi bakımından terörizmi teşvik eden bir inanç sistemimidir? Aslında olayı sadece DHKP-C üzerinden değil, tarihsel misaller üzerinden de ele aldığımızda bu argümanı güçlendirecek neticelerle karşılaşmaktayız. Örneğin; 16. yüzyılda, Safeviler ile işbirliği yaparak ülkelerini arkalarından vuran ama Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri tarafından tepelenenler, yine aynı şekilde Tunceli'de isyan ederek emperyalist güçlerinde desteği ile ülkemizi bölme yönünde faaliyet gösteren Seyid Rıza gibi Alevi feodal ağaları da bunun belkide sayısız misallerinden sadece iki tanesini teşkil etmektedir. Umarım Aleviler bu karanlık tarihsel geçmişlerine ilişkin bir özeleştiri verebilirler.

Fakat şunu da başta DHKP-C'li Aleviler olmak üzere herkes bilsin ki bu ülkeyi böldürmez, terörizme de boyun eğmeyiz. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar ülkemizi ve dinimizi savunuruz. Herkes bunu böyle bilsin!

Alt 06-08-2015, 23:37
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya sen nasıl bir trollsün?

Bir Arapçı oluyorsun, sonra birdenbire Kürtçü oluyorsun, şimdi de tıpkı MHP'lilerin ağzıyla konuşuyorsun; Türk-İslam ülküsü hesabı...

Yakında azılı Kemalist de olacaksın öyle görünüyor, olduğu zaman haber ver seni tebrik edeyim.
Alt 06-08-2015, 23:49
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Soytarı.
Alt 07-08-2015, 01:14
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu adamın ateist olması beni rahatsız ediyor. Gercek olmasını dilerdim. Arkadasım neyin pesindesin sen ?
Alt 07-08-2015, 01:31
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

DHKP-C, uzun yıllardır CIA ve MİT tarafından yönetilen bir yapı, savcı olayıda karanlık. Alevilerin çoğunluk olmasının sebebinden birisi bu tür yapıların kulalndığı AJİTASYON ve argümanalrda yatar. Sömürüye karşı olmak, Kula Kulluk etmemek, haksızlığa karşı olmak, haklı olmak ve hakkı ramak gibi söylemler, ne yazık ki aleviler üzerinde etki oluşturuyor...

İBDA-C'de, Hizbullah'ta ise aleviler yok? Sonuç? Nereye varmalıyız buradan?

Bu sitede islamafobiye de izin vermedik, ama sen 2-3 gündür ısrarlı bir safsata politikası yürütüyorsun, umarım sonu hayır olur.
Bedevi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fakat şunu da başta DHKP-C'li Aleviler olmak üzere herkes bilsin ki bu ülkeyi böldürmez, terörizme de boyun eğmeyiz. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar ülkemizi ve dinimizi savunuruz. Herkes bunu böyle bilsin!
O kanının son damlasına kadar savunduğn her ne ise, DAYATTIKLARINIZ da HAKLI olarak kendisini savunuyor. Sonuç itibariyle ne bok yiyorsanız kendi terörizminizden... senin dininden bize ne veya başkasının inancından sanane? ne zaman öğreneceksiniz başkasının bokunu yememeyi? yahu bu ülkede okuldan çok cami var, hangi inancınızı yaşayamıyorsunuz??

Bu ülkede her tarafta cami dolu, her yan cami, okullar bile imam hatip oldu, yine de kimse size kanımızın son damlasına kadar demiyor. Neden? Çünkü zalim olan sizsiniz, kula, kulluk ettiren sisteme bir çok sebeple bağlı hale gelmişsiniz, iktidar ne olmanızı buyurursa siz o oluyorsunuz(sözüm herhangi bir mezhep filan değil, Aktroller için)! Irkçı, faşist, ama sabır taşı bile bir yere kadar... Neye inanıyorsanız onu yaşayın, siyasete ve propagandalara alet etmeyin, inancınızı yaşamanıza dair mani olan politika ve uygulamalr varsa da sesini çıakrtın, hakkınızı arayın! bu yanlışınız insanların hayatına mal oluyor(insani standartların altında yaşama mahkum olmak) kendiniz de dahil. istismar ettiğiniz hiç bir şey inanç olamaz, işte böyle köhne bir siyaset olur, sizlerde birilerine kul-köle...

Neyse yine eşelemeye başladın...

Ha bu arada oruç tutmuyor diye insan öldüren 1 alevi yok, var hesabı sen yap-tabi afyondan sonra hesap yapabilecek kadar aklın kaldıysa-, nereye varmalıyız şimdi buradan, kanımızın son damlasına kadar falan, filan(işte terörün kaynağı)?...

Kısaca İŞİD'de ÜSTELİK, bir MEZHEP(!) örgütlenmesi, ne sonuca varmalıyız senin safsatanla, akıl, mantık dışı çapsızlığınla?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (07-08-2015 Saat 01:46 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-08-2015, 01:33
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Forumda başka bir açık buldum diye seviniyor şimdi o

Alevilik....

Fakat yazdığı şeylere sinirlenmese insanlar, Bedevi de 1 denicek, 2 denicek, sonra pes etcek....

Sinirlenip, kızan insanlar olduğu müddetçe o da devam ediyor.

Yanlız o profil fotoğrafını nereden bulduysa, hayran kaldım.

Orta-Doğulu Chuck Norris gibi.
Alt 07-08-2015, 01:42
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu arkadaş Ermeni , Hıristiyanlıktan çıkan bir dinsiz , trollük yapıyor , fazla ciddiye almayın.Bu arada Ermeni'yi dışlamak , ayrımcılık yapmak için söylemedim yanlış anlaşılmasın gözlemlediğimi söylüyorum sadece.
Alt 07-08-2015, 01:43
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Alevilik....

Fakat yazdığı şeylere sinirlenmese insanlar, Bedevi de 1 denicek, 2 denicek, sonra pes etcek....

Sinirlenip, kızan insanlar olduğu müddetçe o da devam ediyor.

Yanlız o profil fotoğrafını nereden bulduysa, hayran kaldım.

Orta-Doğulu Chuck Norris gibi.
Alt 07-08-2015, 01:49
Denetimdeki Üye

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Alevilik....
Benim annem alevidir ki bir dine mensup olmasam bile bu beni Alevilik ile ilişkilendirir sanırım. Benim amacım burada göz ardı edilen, varlığının farkındalığına bile sahip olunamayan bazı tabuları yıkmaktır. Diğer dinlere yönelik eleştirilerde beklenilen hoşgörü ve ifade hürriyetine saygı, Alevilik söz konusu olduğunda göz ardı ediliyor.Neymiş Aleviler çok açık fikirliymişte, çok acı çekmişlerde... Bana ne! Alevilikte diğer tüm dinler gibi akıl dışıdır( Bunu ailesinin bir yanı alevi inancına dayanan biri olarak söylüyorum.). Bunların inançlarının merkezinde olan Ali, Beni Kureyza soykırımında 400 Yahudinin kafasını tek başına kesen adamdır. Hasan ise durmadan kendine kadın alıp boşayan, bu sebeple kendisine ''çok boşayan'' ismi takılan bir zampara. Hüseyin desen sırf dedesi sebebiyle iktidar üzerinde hak iddia eden bir kabileci. Kimse kusura bakmasın bunların karşısında bulunan Muaviye ve Yezit bunlara kıyasla daha tercih edilebilir bir alternatif teşkil etmektedir.

Anne tarafımdan gördüğüm kadarıyla Aleviler ideolojik olarakta Sünni kardeşlerini aratmayacak bir bağnazlığın içindedir. Koyu bir Kemalizm, zaman zaman ırkçılığa kayan bir milliyetçilik ya da anti-demokratik bir soluculuk anlayışı.

Benim amacım biraz tahrik ederek bu zihniyete biraz beyin jimlastiği yaptırmaktı. Fakat senin dışında hala söylediklerimin anlamını bire bir alan, arkasındaki mizahi vurguları kavrayamayan insanları gördükçe boşa zaman harcıyorum sanırım diyorum kendi kendime...

Bunlar sanırım umutsuz vaka...
Alt 07-08-2015, 01:54
Denetimdeki Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada Ermeni'yi dışlamak , ayrımcılık yapmak için söylemedim
Fakat bunu söyleyerek, yaptın. Bu da bilinçaltındaki ırkçı ve faşizan eğilimlerin bir dışavurumu olsa gerek.

Yazık...
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler