Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-08-2015, 03:37
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Spartacus,

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Resmi ideoloji ve resmi tarih ile beyni iğdişten kurtulmuş olanlar ve olmayanlar.
Bunu iltifat olarak kabul etmem gerekiyor sanırım Senin kadar resmi olmayan tarih ve ideolojiler konusunda bilgili olmasam bile yazdıklarımdan ötürü beni bu pozisyona koymuş olman şaşırttı doğrusu.. Demekki bu şekilde bir görüntü oluşmasına yol açıyorum...

Açın muğlak? Silah doğrultan ile kasıt kim? HES protestosuna silah doğrultan, mermi sıkan, gaz bombası atan -halbuki bu tür şeyler ancak oradaki topluluğun birbirine girmesi durumunda uygulanabilir yöntemdir, ee o halde neden? -> teröre başvuruluyor- asker de terörist mi? Değil mi?(lütfen tutarlı)
Asker, askeri geçtim polis; Pekeke ya da ona gönül verenler, onu barış ve kardeşlik-özgürlük savaşçısı- sosyal, demokrat görenler açısından teröristtir, faşisttir...
Bu konularda oldukça tutarlı olduğu düşünüyorum, bu anlamda senin rahatsız olacaksın ama bir şeyler öğrenebileceğini düşünüyorum

Peki devletlerin uyguladığı TERÖR ne olacak?
Ne olacak, sen cevap ver. Devletlerin uyguladığı terör ümit ediyorum ki zaman içinde kaybolacak, savunmuyorum ve neden böyle bir şey söylediğini anlamadım açıkcası.. Devlet terörünü es geçmeyelim, unutmayalım ama terazinin dengesini kaçırıp, her konuda da devleti sorumlu tutmayalım o zaman.. Ya da bir tarafta eleştirilmesi gereken apaaçık bir şekilde bütün varlığıyla ortada duruyorken zaten sürekli eleştirdiğimiz devlet vs eleştirmek yerine o topluluğu da eleştirmeyi becerebilelim-yarım ağız, laf arasında değil!!!

Örneğin Türkiye, İsrail teröre en çok başvuran ülkelerdir, hatta neredeyse toplumu TERÖR ile yöneten devletlerdir. Bunlar ne olacak? Terör bu kadar kötü ise, gerçekten terör sizin için bu düzeyde lanetlenesi bir şey ise, o halde?
Türkiye ile İsrail'i terör anlamında eş tutabiliyor olman gerçekten hayret verici... Ama senin geçerli bir gerekçen vardır o nedenle bunlar ne olacak diye soracak zaman bu değil diyorum bende sana, bunlar bir şey olmayacak, türkiye'yi el birliği ile adam edeceğiz ama önce pekeke terörünün ortadan kalkması lazım, bunların silah bırakması lazım... silahın savunulacak bir yanı yok, hele ki siyasi kolu bu halk tarafından böylesine ciddi bir destek almışken.. bu zamanda devlet ne olacak diye sormam ben, bu zamanda pekeke ne olacak?? soru budur..

Bu gün Devlet eliyle hayatına son verilen, hayatı alt üst edilen ve Devlet Terörüne maruz kalan insan sayısı, tüm terör yapılarından kat be kat fazladır, o halde sonuçları ne olurdu?. Hak, Hukuk, kardeşlikle alakası yok diyorsun, hak ve hukuku bildiğinden emin misin?
ne istiyorsun sevgili spartacus,
biz bunlarla uğraşalım, pekeke; bugün asker, polis-yarın sivil öldürmeye devam mı etsin??
bahsettiklerini savunmuyorum ama bugün çözülmesi gereken yegane problem abdullah öcalanı sallamayan, kendi siyasi gücü olan hdpyi sallamayan pekeke'nin ortadan kaldırılmasıdır... bugün buna laf etme zamanıdır..

Örneğin milyonlarca insana Çapulcu(%50 den gayrısı!), terörist diyen, ama buna rağmen ELEŞTİRİLMESİNE bile müsade etmediğiniz Tayyip'e diktatör dedi diye bir insanın içeri alınması, gözaltına alınması, yargılanması TERÖRDÜR. TERÖR bu kapsamda işlev gösteren bir yöntemdir. Siz ise bu tür faşizan veya terör yöntemine dayalı uygulamaları(!!!!) eleştirdiğimizde, hiç bir şey bulamıyorsanız bizim niyetimizi sorgulayıp, gözlerinizin önüne, Erdoğan nefreti diye bir kalın duvar örüyorsunuz. Neden bunu yapıyorsunuz peki? Bunun da analizini yapmaya çalışıyorum, lakin birde kendin yanıt ara, neden yapıyorsun? Nasreddin Hoca'nın fıkrasını bilirsin, "Hırsızın hiç mi suçu yok". Yani biz bir şeyleri eleştiriyoruz diye suçluyuz, ama eleştirdiğimiz uygulamalar ise gül suyunda yıkanmış öyle mi?
Sen yazılan şeylere yönelik ön kabullerinle peşin hüküm veriyorsun.. Siz bir şeyleri eleştirdiğiniz için suçlu değilsiniz benim gözümde, (ve lütfen bu siz/biz saçmalığından çık-senin duymak istemediğin şeyleri yazıyorum diye-).. yukarıda bahsettiklerinle ilgili hiç bir sıkıntım yok, eleştirin- bende eleştiriyorum- ama bugün arkasında siyasi rant var, bunları derin devlet yapıyo vs komplolar kurup askeri, polisi öldüren pekekeyi savunur durumda olmamam gerektiğine inanıyorum..
aynı şey değil... problem şu anda pekeke.. ve kim ne kadar severse sevsin problem selahattin demirtaş..

• HES'e karşı olmamalı.
  • Savaşa karşı olmamlı
  • Sömürüye karşı olmamalı
  • Yalana, talana, hortuma, soyguna karşı olmamalı
  • Ötekileştirmeye, baskı ve zulüme karşı olmamalı
  • Savaşa karşı olmamalı ve olumsuz sonuçlarını dile getirmemeli, acıları paylaşmamalı(!)
  • Haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, bilinçsizliğin altına gizlenmiş soygun, talan sistemlerine karşı olmamalı
  • Hakkını aramamalı, baskı ve şiddet ortamlarına cevaz vermeli hatta destek olmalı(baskı ve şiddet kendisine dahi yapılsa)
  • Söz, ifade, dil, inanç gibi sosyo-kültürel edinimlerini gerçekleştirmemeli, DEVLET insanlara ne olacağını ve ne düşüneceğini TEPEDEN belirlemeli, hatta kaç çocuk yapacağı, ne yiyip, içeceği, kimi dost edinip edinmeyeceği, kimleri dost görüp görmeyeceği, hatta kiminle evlenip evlenmeyeceğini dahi devlet belirlemeli, aksi tutumda olanların ölmesinde hiç bir beis olmamalı
  • Düşüncelerini ifade etmemeli, neye izin varsa ancak onu söylemeli, aksi taktirde ölmesinde hiç bir beis yoktur.
  • 3-5 Çıkar kesiminin çıakrları uğruna, gerekirse ölümlere yatırılmalı, savaşlara, cephelere sürülmeli ama hiç eleştirmemeli, ölüyorsa EFENDİ(bezirganlar->RAB) için ölüyor demeli
  • Kaçak, göçek yapılara, bezirgan yöneticiler rüşvet, rant elde ediyor diye, kontrolsüz tesislere, doğa yıkımalrına, felaketlere gülüp geçmeli, eleştirmemeli
  • İnsanlık ayakalr altına alınmalı, akıl, izan, mantık yok sayılmalı, aksi taktirde bunu yapanlar düşman yapılmalı(Kemal Sunal ve ağa filmleri gibi) .............
Bunları mı savunuyorum ben? Pekeke eleştirilmeli dediğim için, pekekeye sövdüğüm için ben bütün bunları savunanan iğdiş, faşist, devletçi biri oluyorum yani.. Bunu senin vicdanına bırakıyorum. Şu yazdıkların ve burada takındığın tavır bana tayyip erdoğan'ı hatırlattı ne yazık ki...

Asıl sorun işte burada. Sözümüz ne size ne de ötekilere geçmiyor. Ne İsa'ya yaranıyoruz ne de Musa'ya, çünkü biz KAYNAĞA yöneliyoruz, ve dediğin gibi "YAPTIĞINIZ veya YAPILANLAR şu, şu sebeplerle yanlıştır" diyoruz, siz ise bir tarafın şiddetini kutsamamızı dayatıyorsunuz. O nedenle diretiyorsunuz, konuyu PKK terörist de, deme meselesine indirgiyorsunuz . Teröre TARAF değilim aksine terörün BERTARAF edilmesi için ifadelerde bulunuyorum, teröre ancak böyle son verebiliriz ve karşı çıkabiliriz(çoğaltarak yapamayız). Şiddeti meşrulaştırmak ya da övgü, adamına göre ayrıcalık, sonu terördür.
Bugün sadece teröre(pekeyeye) karşı söylem geliştirmeyip, hala devlet vs kurumlara yaptığınız eleştiriler yanında ne yazık ki araya sıkştırarak tepkinizi ifade ederseniz sadece kendi vicdanlarınızı rahatlatırsınız, bu sadece cemil bayık ve bu süreçten siyasal, ekonomik çıkarlar elde etmeyi bekleyen pekekelilere yarar..

Mesela Bosna için destek ve yardım kampanyaları yapmamalıydık, çünkü bu birilerinin hırsı mı olurdu. Bir ülke, bir başka ülkedeki doğal afete destek ve yardımda bulunmamalı, çünkü bu birilerinin hırsından mı kaynaklıdır? Lütfen ifadelerini tekrar gözden geçir... Vaktim kısıtlı düşünmeden yazıyorum, lakin Turin gördüğün gibi seni alıkoyan subjektiflik-şartlı kutsanmışlık çerçevesinde TUTARLI duruş ve fikir geliştiremyorsun, ama benim de yanlış yaptığımı ifade etmekten geri durmamışsın...
sevgili spartacus,
subjektif olunması gereken bir zamandayız.. bu milli duygulardan ötürü değil- insan, can bahsettiğim şeyler.. bugün pekekenin karşısında durup tüm türkiye olarak yaptığı şeyin yanlışlığını haykırmassak bu savaş/terör bitmeyecek, bu da siz karşısında durmanıza rağmen akepeye yarayacak...

Şunu demiştin;
"Benim açımdan dağdaki masum, kandırılmış adamdan daha tehlikeli daha terörist olan bir kimse varsa bu elinde kalem olan, ona gaz veren adamdır.."
Bu tutumun bana karşı bir anlam ifade etmiyor. Ne dağdakine gaz veriyorum ne de devletin gazıyla dağdakini veya devlet terörünü meşrulaştırıyorum. Kısaca terör ancak MEŞRULAŞTIRILARAK var olabilir ve yaşayabilir. Örneğin sizin gibi düşünmeyen-inanmayan bir insan-kesim devlet şiddetine maruz kalırsa, devleti eleştirmek yerine şiddet görene karşı kin ve nefret, bir linç hatta küfür, kötüleme veya KILIF tutumuna yönelebiliyorsunuz. İşte terör meşrulaştı.
biz kimiz anlamıyorum, yanlışsın... düşünce ve inanç üzerinden gidiyorsun sürekli ama pekekenin son bombalamalarında ölen askerler içinde kürtlerde vardı... bak belki o kürt çocuk pekenin haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyordu- ama hangi tarafta bulunuyor?, kim öldürdü?? o çocuk asker olmak, polis olmak zorunda... pekeke dediğin örgüt (inandığı, düşündüğü(!) değerler uğruna savaşan insanlar) ile içinde bulunduğu context itibarıyle bir takım görevleri yapmak, buna muhtaç duyan insanlar arasındaki bir savaştan bahsediyoruz. bu ülkücülerle pekeke arasında değil!!! bu 20 yaşında tüyü bitmemiş oğlanla, 5-10 senedir dağda yaşayan beyni yıkanmış ideolojik, inançlı psikopat arasında..
ben bu context nedeniyle bugün değil devlet, bu işten vazgeçmesi için cemil bayığa vs.. her türlü kötü muameleyi hakk görüyorum, onu ve onun gibileri eleştirmek, yok etmek gerekiyor..

Çarşıda bomba patlatan mı demiştin, peki sonraki yazılarımda devletin yaptığı terör eylemlerinden, terörü vareden-yaratan yüzyıllık şiddet ve ötekileştirmeci tutumundan bahsedelim, olur mu?
sen devlet geçmişte terör yaptı diye bu adamları daha az eleştirmeye ama herşeyin sorumlusu devlet demeye devam et..
ben bugün pekekeyi yarın da dün olduğu gibi devleti eleştirmeye devam edeceğim.. bugün tam anlamıyla istediğimizi elde edemedik, hayal kırıklığı yaşıyoruz ama var olan askeri rejim allak bullak oldu.. yarın teröristler yok olur ondan sonra da hepsinin yerine çöreklenenler allak bullak olur..

Evet Erdoğan'ın ötekileştirmeci, yaftalayıcı belirli kesimlere karşı kin ve nefret içeren HEDEF göstermelerini eleştiriyoruz, çünkü bu korku-şiddet kısaca TERÖR yönetimidir, terörün eline BİLEREK verilen KOZDUR! Ama karşımıza sizler çıkıyorsunuz, üstelikte sanki ortada böyle gerçekler yokta biz kötü niyetimizle eleştirmişiz gibide bir intiba bırakıp çekiliyorsunuz. Hani siz teröre karşıydınız, eleştirilmesine dahi tahammül gösteremiyorsunuz?(ciddi çelişkiler).
yoo, azına sıçıyım egoistin devirdiği şeyin yerine oturdu- kral oldu herif, hatta peygamber... neyini savunacam onun artık, banane..
Alt 08-08-2015, 05:03
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

turin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Asker, askeri geçtim polis; Pekeke ya da ona gönül verenler, onu barış ve kardeşlik-özgürlük savaşçısı- sosyal, demokrat görenler açısından teröristtir, faşisttir...
Bu konularda oldukça tutarlı olduğu düşünüyorum, bu anlamda senin rahatsız olacaksın ama bir şeyler öğrenebileceğini düşünüyorum
Evet öğrendim bu güne kadar, etki, tepkiyi doğurur, bunu öğrendim. Ne ekersen, onu biçersin birde bunu...
Ne olacak, sen cevap ver. Devletlerin uyguladığı terör ümit ediyorum ki zaman içinde kaybolacak, savunmuyorum ve neden böyle bir şey söylediğini anlamadım açıkcası.. Devlet terörünü es geçmeyelim, unutmayalım ama terazinin dengesini kaçırıp, her konuda da devleti sorumlu tutmayalım o zaman.. Ya da bir tarafta eleştirilmesi gereken apaaçık bir şekilde bütün varlığıyla ortada duruyorken zaten sürekli eleştirdiğimiz devlet vs eleştirmek yerine o topluluğu da eleştirmeyi becerebilelim-yarım ağız, laf arasında değil!!!
Her konuda devleti sorumlu tuttuğumu hatırlamıyorum konusunu etmişsek, ettiğimiz konuda SORUMLULUKLARINI, yani sorumlu olması durumunu dile getirmişimdir. Genelleme yapmamalı.
Devlet kendiliğinden ve heleki stotükoya kadar inmiş terör siyaseti, kendiliğinden sönümlenmez, çünkü bundan nemalananlar, iktidardan parsa toplamaya devam edecektir ve çıkarlarını, kimsenin yüzü, suyu hürmetine değişmeyecelerdir(ölenler mi hiç umurlarında bile değil, onalr için siyasi bir malzemeden te anlamı yok). Gün geçtikçe devleti daha da fazla terörize etmek için çalışacaklardır, devleti diyorum ama sen ülkeyi anla, aslı budur. Kaos ve kıyamet algısı, ortamı, ancak her ne kadar bu gün karşı çıksanızda, yine bizlerin objektif, bilimsel ve kimseye ayrıcalık tanımadan gerçekleri dile getirdiğimiz zaman bu sürece girilir. Kısaca TERÖR dediğin anda KİMİN yaptığına ve ürettiğine bakıp, adamına göre duruş sergilememek gerekir. Terör bunu başardığımzıda, özgürlük ancak AYRICALIKLI olmayı ve AYRICALIKLI mantık safsatasını aştığımzıda sönümlenmeye girmiş demektir, ama böyle benden olan diye savunulduğu müddetçe zaten kişi kendi terörünüde, karşıtınıda yaratıyor demektir. haliyle kimi kime şikayet etmekte yada kimin teröründen yakınmaktadır, bu bir yerde aynı ve yansı durumu...
Türkiye ile İsrail'i terör anlamında eş tutabiliyor olman gerçekten hayret verici... Ama senin geçerli bir gerekçen vardır o nedenle bunlar ne olacak diye soracak zaman bu değil diyorum bende sana, bunlar bir şey olmayacak, türkiye'yi el birliği ile adam edeceğiz ama önce pekeke terörünün ortadan kalkması lazım, bunların silah bırakması lazım... silahın savunulacak bir yanı yok, hele ki siyasi kolu bu halk tarafından böylesine ciddi bir destek almışken.. bu zamanda devlet ne olacak diye sormam ben, bu zamanda pekeke ne olacak?? soru budur..
İsrail ile Türkiye eştir, kimin ne kadar, kaç sayıda ne yaptığının önemi yok, bunalr belirleyici değildir, kimin ne derece de ne yaptığını ise koşullar belirliyor. İkiside terör devletidir, hatta Türkiye, İsrail'den çok daha koyudur bu konuda, hem Türkiye'nin öteden beri CIA-Gladyo ekseninde şekillendirilmesi, hem de Türkiye toplumunun görece daha tepkisiz olması, özgürlük, baskı altında yaşamama isteği Türkiye'de daha düşük, kısaca koşullar...
ne istiyorsun sevgili spartacus,
biz bunlarla uğraşalım, pekeke; bugün asker, polis-yarın sivil öldürmeye devam mı etsin??
Ölenleri ayırma. Türkiye havadan gidip Irak'ı bombalayınca, kimse ölmüyor mu? devlet insanalrı evlerinde infaz edince insan ölmüyor mu? Siz bu kafada olduğunuz sürece zaten ölümler olaaktır, çünkü herkes ölümü kutsallaştırma derdinde.. Birinci mesele burada, ikincisi de havadan Bombalayıp öldürdüklerne teörist diyorsun, ama sonuçta üssüne saldırmış oluyorsun değil mi? Onların gözünde de biz aynı durumdayız. O da gelip üsse saldırıyor. Asker ölüyor doğru(ölmesin istiyoruz, ölmesin!!!!), kısaca karşı tarafı silaha sarılmakla suçalrken, ölümle, öldürmekle, çözüm olarak savunduğunuz yine silahla bitirmek noktasında, yani kendi karşıtını kendisi üreten bir yapı, bu sürdüğü sürece ne bekliyorsunuz? Asker, sivil ölmesin demek dahi bu şekilde sadece canı yanan, ocağına ateş düşen insanların acılarını zerre umursamamak, şartlandırılmış ve doğuştan aşılanmış, enjekte edilmiş, insandan hiç bir zaman daha fazla değeri olmayacak ve çoğuda siyasi malzeme haline gelmiş pespaye-holiganik subjektif saçmalıklar uğruna istismara yönelmektir, eee öteki farklı mı? Değil, çünkü değirmen bunu üretiyor, sen terörist desen ne, demesen ne, değirmen böyle üretiyor.... bu nedenle sorunun parçası değil çözümün parçası olmak gerekli. Örneğin sorunun parçası olmak için diretip birde bana bu soruyu sorarsanız olmuyor. Mesela birisi çıkıp siz alevisiniz, siz alevisiniz, ama bundan sorna kendinize sünniyiz diyecek ve şunu, bunu yaşamayacaksınız, bizim gibi yaşayacaksınz derse, işte asıl bölücü olan bunu yapandır, eğer yapmazsanız kafanızda kılıç sallarız da demişse, işte asıl terörist olan da budur, çünkü ötekide müdafaya girek zorunda kalacaktır, kılıç salalrsan, kılıçla yanıt verecektir. Suç kimde ve aslında sorumlu kim şimdi?
bahsettiklerini savunmuyorum ama bugün çözülmesi gereken yegane problem abdullah öcalanı sallamayan, kendi siyasi gücü olan hdpyi sallamayan pekeke'nin ortadan kaldırılmasıdır... bugün buna laf etme zamanıdır..
PKK'yı var eden koşullar olduğu sürece, PKK'yı kaldıramaz ama her gün yeniden üretirsiniz. o halde PKK'yı yaratan koşullar neydi? Şimdi ne değişti? Amerikanın siyahileri özgürlük mücadelesine durduk yere girmedi. Aklınıza gelmeyecek düzeyde terör ortamları doğdu, kaç siyahi kafaları kaldırıma vurula, vurula, ezielrek katledildi, peki katledilenlerin çevresinden kaçı nasıl tepki verdi buna,o da yapanlara karşı aynı şekilde yöneldi? Peki nasıl çözüldü? Çözümsüzlükte direten ve siyahileri, kötü, pis, terörist diye ötekileştirenler ne zaman ki siyasi olarak YENİLDİ, çözüm o zaman geldi. Yani Turin kızma ama seninde dahil olduğunu gördüğüm(tek taraflı ve sorunu yaratan kaynağı kutsayan) zihniyetinizi yenmek zorundayız, yoksa terör bitmeyecek.
Sen yazılan şeylere yönelik ön kabullerinle peşin hüküm veriyorsun.. Siz bir şeyleri eleştirdiğiniz için suçlu değilsiniz benim gözümde, (ve lütfen bu siz/biz saçmalığından çık-senin duymak istemediğin şeyleri yazıyorum diye-).. yukarıda bahsettiklerinle ilgili hiç bir sıkıntım yok, eleştirin- bende eleştiriyorum- ama bugün arkasında siyasi rant var, bunları derin devlet yapıyo vs komplolar kurup askeri, polisi öldüren pekekeyi savunur durumda olmamam gerektiğine inanıyorum..
Koşulların analizcisi dürüst ve tutarlı ve objektif olmak zorundadır. buna siyasi veya duygusal veya subjektif şartlanmaları dahil etememli. ben aksine ne zaman bunu yapsam, doğamız ve coğrafyaız gereği, sözüm sana değil- anında, bir yerlere yamanıveriyorum. Sonra da bu tür eleştiriler alıyorum, sorun ise şurada, gerçekten de n kabuller ve peşin hükümler kimde? Ben analiz yapıyorum, benim işim bu, çünkü ancak böyle fikir sahibi olabiliyorum ve analiz yaparken de, aman siyahilere atayım da beyazları yücelteyim tarzına ya da aksine yönelmiyorum, işte bu açıyı görebilmek önemli. Fakat beyazlar bir taraftan neden beyazları yüvceltmediğimi, benim pis bir siyah olduğumu öne sürüyor, öteki ise tersini yapıyor belki. Sonuç ne? Ad hominem yani safsata, kısaca kimse ne dediğimle ilgilenmiyor, acaba beni kime, nereye yaayabilir ve oradan bel altı vurabilir bunu düşünüyor. Cehalet parayla değil ki...
aynı şey değil... problem şu anda pekeke.. ve kim ne kadar severse sevsin problem selahattin demirtaş..
Ben böyle bakmıyorum, bu doğru, bilinçli bir yaklaşım değil. Bu ülkede problem, farklılıkların kabul edilmemesi, hakim olanın kendinden gayrısını ötekileştirmesi, öteki görmesi ve bundan dolayı baskı, yok sayma, hor görme gibi bir çok çağdışı ve insnalığa uzak şeylerini, bir çeşit kutsallık kisvesi altında meşrulaştırması, darı ekip darı biçmesi. mesele budur, bir Demirtaş gider, bir başkası gelir, bir Demirel gitti ama işte ortada bir Erdoğan var....
Bunları mı savunuyorum ben? Pekeke eleştirilmeli dediğim için, pekekeye sövdüğüm için ben bütün bunları savunanan iğdiş, faşist, devletçi biri oluyorum yani.. Bunu senin vicdanına bırakıyorum. Şu yazdıkların ve burada takındığın tavır bana tayyip erdoğan'ı hatırlattı ne yazık ki...
Sevgili Turin, sevgili Şüpheci Dinsiz şöyle bir resim paylaşmıştı;

Bugün sadece teröre(pekeyeye) karşı söylem geliştirmeyip, hala devlet vs kurumlara yaptığınız eleştiriler yanında ne yazık ki araya sıkştırarak tepkinizi ifade ederseniz sadece kendi vicdanlarınızı rahatlatırsınız, bu sadece cemil bayık ve bu süreçten siyasal, ekonomik çıkarlar elde etmeyi bekleyen pekekelilere yarar..

Bir öncesi mesajın ve altına eklediğim resimli paragrafını düşün. Teröre karşı söylem geliştirmeyip demek ne demek? TERÖR'ün tanımını yaptım mı bitti, bunun devleti, PKk sı yok, ama akıl, izan mantık diyor ki, her yavrunun bir anası var... Öküz altında buzağı aramayalım... Konu PKK nın haltları olursa ona bakarız ama konu Devetin yapısı ise buna bakarız ve bunun olumsuz sonuçlarına.

Osmanlıda alevilere zulmetmişti, üstelik KÜTÜK kayıtları üzerinden ne oldu? Aleviler dağlara çıktı, kaçtı, deki bu ortamdan faydalanan birileri çıkmış olsun, olabilir ama asıl suç nerede? Asıl tohumu eken hangi uygulamalar. ben buradayım kardeşim, yani aslı üzerindeyim, faslını tartışmak çözüm olsa 30 yıldır olurdu, faslı tartışmak neye yarıyor biliyor musun o dediğin şeye, DEŞARJA, bununda sonu yok. ben ise öğreneceğimi söylemiştin ya, biraz öğrendim, faslının deşarjı bize bir şey kazandırmıyor, sadece aslını güçlendiriyor yani üreteni...
sevgili spartacus,
subjektif olunması gereken bir zamandayız.. bu milli duygulardan ötürü değil- insan, can bahsettiğim şeyler.. bugün pekekenin karşısında durup tüm türkiye olarak yaptığı şeyin yanlışlığını haykırmassak bu savaş/terör bitmeyecek, bu da siz karşısında durmanıza rağmen akepeye yarayacak...
İnsan ve can ise bahsettiği şeyler, bu ifaden kendinle çelişiyor... PKK ya dur demekle, PKK durmaz, dilediğin kadar haykır, diyorum ya biz önce kendimizi masaya yatıracağız, ancak böyle. İnsanalrı Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayırıp, kamplaştırdığımız sürece de haykırışlar nafile... Bırakın PKK'yı bu ülkenin asıl sorunu bu, bu gün PKK üretirde yarın ZKK üretir, haykırmaktan ses tellerimizi kaybetsek bile bu tarz dediğin gibi haykırışlar aksine PKK yı üreten yapıyı güçlendiriyor, sorunun br ucundakilere haykrımak yetmez, bir de diğer ucundakileride görüp haykırmak gerekir. Bu gün ikide bir her ota, kulpa PKK deyip sağa sola İNTİKAM yeminleri eden -terör!!! evet terör!- siyasetini çözüm sanmaktansa, artık bu ülkede BİRLİKTE HAYATI SAVUNMAK zorundayız, yani kamplaştıran siyasete dur demek zorundayız. KANI KANLA YIKAMAK EDEBİYATI, TERÖRÜN ANASIDIR zaten, ve bunun sonu olmaz, bu zincirlemedir, o bizden şunu öldürdü, bizde ondan bunu öldürek... PKK lafzıyla bakın yine terör üretiyoruz, ellerimizle ürettiğimiz terörden sonrada yakınıyoruz, olacak iş mi? Ama oluyor işte! Karşı çıktığınla, aynılaşma denir buna, hangi tarafından bakarsak bak, bu birbirini güçlendiren bir duruştur. Heleki ölen insanalrın ardından SHOW yapıp, nutuk atmak ve her tarafa bu SHOW havasını yaymak zaten terörü amacına ulaştırmaktır!
Bu ülkede PKK yokken Kürtlere zulmediliyordu, o zaman nasıl bu zaman gibi ise eleştirilerimiz, şimdide aynı, aslolan kaynağı tüketmektir.
biz kimiz anlamıyorum, yanlışsın... düşünce ve inanç üzerinden gidiyorsun sürekli ama pekekenin son bombalamalarında ölen askerler içinde kürtlerde vardı... bak belki o kürt çocuk pekenin haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyordu- ama hangi tarafta bulunuyor?, kim öldürdü??
Bak Turin, devletin bombalarında ölenler yok mu? Devlet bomba atınca da, o taraftaki aynı şekilde bileyleniyor, yani empati çerçevesinde bakarsan yok birbirlerinden farkı. Şimdi geçen Polis kaç tane yargısız infaz yaptı, eee ne bekliyorsun tepki olarak? Bu ölenler(ki 17 yaşında!), insan değil mi? Sen diyorsun ki ölenler terörist iyi oldu, banane vs, oysa bu senin kendi şablonalrına, sana aşılananlarla, sana beri yanda yapılan propagandalarla duruşun, bakışın, ötekininde işte aynen senin gibi koşulalndığı bir dünyası var, senin gzünde o terörist, onun gözünde ise polis, devlet.... İki tarafta birbirine kin ve nefretle bileyli... ve açıkcası Turin, asker(yoksul askerleri değil, tepedeki kdoomanları), polis dedin mi terör için ne hisediyorsan 2 katı terör koşulu hissediyorum, yani sen bir DERTTEN muzdaripsin ben İKİSİNİN... PKK'lı kılığına girip insan öldüren, köyleri ateşe veren bir devleti koca dünya da arasak zor bulurduk sanırım... Hele 2015 de hala çoluk, çocuk infaz eden bir devlet, heleki en ala sahte belgelerle genlerin geleceğini karartan bir devlet(haaa tanıdığım biriside var(aslında düzinelerce) hayatı karardı, ama ne oldu, devletin-polisin pisliğini, sahtekarlığını ispatladı. Tazminat davası açtı kazandı, ama yine de onca yıl okudu, öğretmen olamadı, sonuç? Ne adına biliyor musun, devletin yapısının en ufak bir muhalif görüş ve düşünceyi bu şekilde bastırması, bir kere alevi olması suçu, devletin imkanı varsa işkenceyle(kimse görmemişse), yoksa yargısız infazla, o da yoksa bu şekilde böyle yapması. İnsanların görüş ve düşüncelerini özgürce ifade edemediği bir ortamda ne yeşersin bekleniyor, sanki tek sorunumuz PKK'ymış gibi neden dayatılsın ki?
Tutarlı olmak ekmek, su gibi(benim için öyle)...
Bak burada mesela 2014;
http://www.insanhaklaridernegi.org/w...014-raporu.pdf
ve başlangıç...
Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik GüçleriTarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah Kullanma Yetkisinin İhlali Toplumsal Gösterilerdeki Saldırılar.
ÖLÜ: 4 ü çocuk olmak üzere toplam:54 kişi YARALI: 107

Ve bu bölümde ölü sayısı:
103, yaralı: 263

Kaç aile acı ve yangın yaşamış? hele bazılarının gözleri çıkartıldı... Öldür, öldür terörist ilan et...

Bak buda silahlı çatışma bilançosu(yukarıdakinin tersinden benzeri)
Asker, Polis ve Geçici Köy Korucusu: 4 Silahlı Militan (terörist dedim!! b.n): 7

Ve bu bölümde ölü sayısı: 11, yaralı: 24

Hani acı demiştik, hani asker-sivil ölmesin demiştin, tabloyu okuyor musun? faili meçhulleri, GÖZALTINDA ölümleri de ekleyelim mi?...
Evet sırf gözaltında öldürülen insan sayısı, birisi çocuk 6 KİŞİ yahu, faili meçhul 2 si çocuk 20 kişi, neden böyle çünkü bu ülke terör ile yönetiliyor, partiler bile geleceğini, alacağı oyu terörden hatta PKK dan umdukları medete bağlamışlar. 4 Ölen asker, köy korucusu için ayrım yapmıyorum, lakin öte yanda bunun yüz katı insan öldürülüyor her sene, onlar insan değil mi, anaları yok mu, acıları! Neyin bitmesini istiyorsunuz PKK'nın mı, evet istiyoruz, iyide buz dağının görünen yüzü bu be kardeşim, istiyorsak daha derinde yatan ve terörüde her yanıyla üreten bir ortam, koşul var, kaynak var bu ülkede, bunu kurutmamız şart..
sen devlet geçmişte terör yaptı diye bu adamları daha az eleştirmeye ama herşeyin sorumlusu devlet demeye devam et..
Devam edeceğim, -bak 2014 bilançosu sundum sana, geçmiş değil!- bende o zulümleri yaşasam, bende dağa çıkardım(masabaşında konuşmak kolay ama eminim sende çıkardıni çünkü insana zulmeden devlet olursa, kimi kime şikayet edebilir, ne çaresi kalır ki?), ee o halde çözüm demek ki insanları buna zorlayan, iten sebepler her ne ise bunları kökten kurutmak, çözüm orada, dışı ise sorunu çözmek değil, sorunu süreğen üretmektir, çözümün değil, sorunun parçası olmaktır. Objektif bakışım, bilimsel yaklaşım bana böyle yapmam gerektiğini söylüyor, yani diyor ki, sonuçlarla oyalanma, kimsenin kaprisini asla gözünün önüne perde gibi çekme, duygusallığı bırak çünkü duygusallığını kattıkça daha çok acı çekilecek, nedenleri bul, yaratan ortamı, koşulu bul, o değirmenin çarkına sok çomağı, ve o değirmene farkında olamdan kul, köle olmuşların seni durdukalrı yere göre illa bir tarafa yamamasına aldanma, bu değirmene su taşıma yeter diyor... Neyse dediğin gibi öğreniyorum, bu coğrafyada hayat insanalrın kafasına vura, vura öğretiyor, bazıalrımız şanslı bu konuda, öğreniyor bazıalrımız ise aşılanmış şeyleri kıramıyor ne yazık ki, öğrenme yolları kapalı ve hayatları çok basit, yüzeysel labirentlerde, insanları kategorize etmekle geçip gidiyor ve asla kendilerini kategorilenleyerin onları kul-köle kümesine almış ve 3-5 şeyle çoktan AFYONLAMIŞ olduğunu ise görmeden gidiyor...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (08-08-2015 Saat 05:26 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-08-2015, 06:04
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben Kürt siyasetçiler arasında Kürdistan için mi mücadele verelim, yoksa Türkiye'de insan hakları için mi mücadele verelim arasında bir kararsızlık gözlüyorum. Belki de hatalıdır bilmiyorum.

Bir grup, PKK ile birlikte bizim kendi ülkemizi kurmamız lazım diyor, öteki grup ise Türkiye'yi adam etmekten yana.

Ayrıca PKK'nın Türkler arasında, Devletin de Kürtler arasında imajı çok kötü.

Bir de silahı kim bırakcak yani? Devlet hayatta bırakmaz.

Şimdiki fırsat da kolay kolay zor geçer ele tekrar.

Hdp içindeki Kürt siyasetçilerin birçoğu geçmişte işkence görmüşler, hapislerde yatmışlar falan, hele Ertuğrul Kürkçü'nün yaşadığı travma öyle kolay kolay unutulcak gibi değil.

Şimdi tabi bu insanlar da "biz o kadar çabayı boşuna mı verdik" diyor olabilir, yumuşama göstermek konusunda zorlanıyor olabilirler.

Lakin;

Aralarındaki Kürdistan hedefleri olanlar Perinçek gibiler bence.

Ülkenin ismi niye Kürdistan yani?

Ülkenin ismini barış koysunlar.

Madem milliyete, ırka hiçbir önem vermiyosun, Atatürk'ü eleştiriyorsun, neden ismi "Kürt toprakları" koyuyorsun?

Türkmenlerin sürüldüğü yönünde haberler de okuyoruz. Şimdi bunun Ermenilerin memleketinden sürülmesiyle ne farkı vardır?

Ben Türklerin Ermenileri sürmesini eleştireceğim, Dersim'i eleştireceğim, azınlıklara yapılmış gaddarlıkları eleştireceğim, devleti eleştireceğim fakat PKK kendi yaptığı yanlışları eleştirmeyecek.

Bunu kabul etmiyorum!

Ankara'nın göbeğinde bomba patlatmışlardı ben üniversitedeyken. 5-10 dakika önce tam bombanın patladığı yerdeydim. 9 ölü, 121 yaralı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/2007_A...r%C4%B1s%C4%B1

Devletin savunmasız köylüye yaptığı zorbalıklar ne kadar şerefsizceyse, PKK'nın silahsız askeri, polisi haince ve kalleşce arkasından vurması da şerefsizcedir.
Alt 08-08-2015, 06:50
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Aslında anlatmak istediğim çok açık..

Bugün aleviler(ve kürtler) bu ülke içerisinde yıllar boyunca ezilmiş olmak nedeniyle türk devletleri açısından/içerisinde muazzam bir birlikteliğe, toplumsal dayanışmaya ve haksızlığa karşı kitlesel karşı çıkışa sahip.. Bunun aksini iddia ediyor olmak bana göre açık ve net bir şekilde ezilen edebiyatı yapmanın inanılmaz hafifliğini yaşıyor olmak.. Aleviler hala tüm haklarına sahip değiller hatta belki de yasal olarak hiçbir kazanımları olmamış olabilir lakin bu onların örgütlenebilme ve haklarını arama noktasında tcnin pek çok topluluğun ilerisinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor..

Bu ülkede sunni müslümanlarda zulum görmüştür lakin fark; gerek aleviler gerek kürtler açısından bunu canları ve malları ile ödemek, özgürlüklerinin ötesinde başkaca şeylerinden vazgeçmek olmuştur..

Açıkcası ben, böylesine organize olabilme yeteneğine sahip kültürel grupların farklılık yaratarak kendinden olmayanlar için de benzer direnişleri gösterebilmesini beklerdim..

Lakin bu ülkenin klasik sorunu; benden olmayan ölsün!!!

Lobicilikten ne kastettiğim ise, kimlerin bu grupları desteklediği(medya açısından) çok açık bence..

Haksızlığa uğrayan alevi değilse banane,
Haksızlığa uğrayan kürt değilse banane..

Tablo budur..
Anladim, ama bence bazi cumlelerin eksik sevgili Turin.

Bu ulkede Aleviler, Kurtler, Yahudiler, Ermeniler, Rumlar, Ezidiler vs.vs. gerek farkli din mensubu, gerekse farkli etnik kimliklerden cok insan ezildi.

Bak dikkat cekmeni isterim, bu saydigim, senin deyiminle Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan kimliklerdir.Bu yuzden bu kimlikleri veya icinden herhangi birini her ne sebeple olursa olsun bir nevi otekilestirip(belki de niyetin bu degildi ama algilanan bu yazdiklarindan), Turk devletleri icinde diye bir genellemeye yonelmen tutarsizdir.

O bahsettigin gercegi degistirmeyisinin ana sebebi ise, istisnalar haric olmak uzere, genelde bu insanlarin, statukodan, etnik vs.kimlikten evvel, insani merkez alma anlayisi ile paraleldir. Yani diger bir deyisle, once insan, sonra filanca filanca(gerek dini, gerek etnik, gerekse siyasi kimlikleri ekle ardina ekleyebildigin kadar) seklinde burun farkiyla onde gidiyor oncelikle insan'i merkez alma durumu.

Zaten kendilerinden olmayan adina da, insani baglamda hak/ hukuk babinda direnis gosterip elestiri getirebiliyor veya genel olarak sorunu masaya yatirip irdeleyebiliyor.

Ramazanda "gerekirse yine yakariz" diye sovulen, kapilari sahurda yumruklanan vs. bircok ornek verebiliriz, bu insanlar icin, samimiyetle soruyorum, misal simdiye kadar kac sunni grubun biraraya gelip, hayir haksizliktir bu diye etkili bir sekilde direnis gosterdigini gozlemledin ? Bak kendin soyluyorsun , "Aleviler hala tum haklarina sahip olabilmis degiller." demektesin.

Lobicilik kismina dair, bu gruplari bir degil, birden fazla sayida, tarihi veya kulturel bagi olan insan, kurum vs. destekleyebilir. Bunda sasilacak bir durum yok ki..Misal en basit yakin tarih ornegi, Gezi olaylari baslangic surecinden al ve bir kisim medyanin nasil yonlendirildigi, adeta susturuldugu, uc maymun oynatildigini gorebilirsin.

Bak bir ornek vereyim;
Amerika'daki tarihi insan kiyimlarindan hallice zaman sonra, siyahlar kendi televizyonlarini, radyolarini, medyalarini vs. kurdular. Ve kimse onlara, neden bu sekilde (lobicilik baglaminda)destek verildigini sorgulamadi. Sonucta beyazlarin zaten bu tur kurumlari mevcuttu. Hicbir sey yapamassan, siyahlarin klasik anlaminda ilk sanatcilarina(resim, muzik, sinema, tiyatro, edebi yazin dunyasindakiler) vs. veya ilk siyasilerine filan bakabilirsin. Ama o gunlerden bugune siyahlar, kendilerinden olmayanlari da (cesitli siyasi vs. sebepler istisnalari haric) destekliyor. Ve hic kimse onlara neden bunu yaptigini sormuyor.

Turkiye'de ise, benzer tum gruplar icinde mevcut bu "bananecilik" durumu. Ustelik bu durum bir de terorist/capulcu vs. yaftalarla bicakla kesercesine belirginlestiriliyor.

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Kürt siyasetçiler arasında Kürdistan için mi mücadele verelim, yoksa Türkiye'de insan hakları için mi mücadele verelim arasında bir kararsızlık gözlüyorum. Belki de hatalıdır bilmiyorum.
Aksine hatali degil, son derece tutarli.

Kararsizliktan ziyade, saskinlik demek daha dogru olur sanirim. Onlar da sonucta , fikren yol ayrimindalar. Onlarin(bir kisminin) istedigi, siyasete katilip, silahla, kanla kavga yapmak yerine, mecliste siyaset yapmakti ve bu baglamda olmasi gereken kosullari yakaladilar. Kisaca simdi top onlarda.

Ancak dogru olani, ilk is Turkiye'de insan haklari konusuna egilmek olmali(kisisel dusuncem), sonucta onlar da Turkiye'de insan..
Alt 08-08-2015, 07:26
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kararsizliktan ziyade, saskinlik demek daha dogru olur sanirim. Onlar da sonucta , fikren yol ayrimindalar. Onlarin(bir kisminin) istedigi, siyasete katilip, silahla, kanla kavga yapmak yerine, mecliste siyaset yapmakti ve bu baglamda olmasi gereken kosullari yakaladilar. Kisaca simdi top onlarda.

Ancak dogru olani, ilk is Turkiye'de insan haklari konusuna egilmek olmali(kisisel dusuncem), sonucta onlar da Turkiye'de insan..
Türkiye'yi atıyorum bir Kanadalı'ya göstersek, burada Kürtler bir devlet kurabilir mi diye. Kuramaz der. Karşılarında milyardolarlık 300'ün üzerinde savaş uçağı olan, helikopteri, bir sürü tankı olan bir ordu var. Suriye veya Irak gibi bir devlet yok ki; Ömürleri böyle gerilla savaşı ile geçecek. Yıpratmak falan filan da işe yaramıyor. Türkleri daha da ırkçı hale getiriyorlar, saldırganlaştırıyorlar.

Yol ayrımında olan, Kürt siyasetçilerin bunu görmesi, gerçekçi olmaları lazım.

Çünkü onlar real politikalar izlemedikçe bu durum da Kürt halkına da zarar veriyor.

PKK için dağa çıkıp ölen Kürt de insan, ölen Asker, Polis de insan.

İnsan Hakkı herkesin insan hakkı.

Türkiye'nin batı illeri nasıl Türklerin tapulu malı değilse, vatandaşlarına aitse, Diyarbakır da Kürtlerin tapulu malı değil.

Fakat burası bizim, Kürtlerin derseler, Türklerin burası bizim demeleri gibi hataya düşerler. Aynı şey.

Sonucunda çözümsüzlük oluşur. İnsan hakları ilerleyemez, vatandaşlık hakları gelmez.

Hırant Dink bilen ölmeden önce PKK'nın silah bırakması gerektiğini, bunun çözüm yolu olmadığını söylüyordu.

Onun için;

İnsan Haklarını savuncam diye, İnsan Haklarını çiğnememeleri gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak yine de; HDP'nin korunması lazım tabi. Türk taban da oluştuktan sonra HDP içindeki Kürt milliyetçileri de ayrı bir parti kurup ayrılırlar umarım.

Şu an için HDP'nin korunmasının doğru olduğu fikrindeyim.
Alt 08-08-2015, 09:10
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yol ayrımında olan, Kürt siyasetçilerin bunu görmesi, gerçekçi olmaları lazım.
Zaten objektif olarak olaylara disardan bakildiginda, dediginiz gibi, gercekci olmalari lazim.

Sorun su ki; Iki tarafda da(bir kesim kuskusuz geneli degil) Turkculuk, Kurtculuk vs. kimlik bunalimindan kurtulabilmis degil. Ve ote yandan bu kavga sayesinde (genel halki kastetmiyorum tabi ki) ekonomik olarak kazanc sagliyor ve bir sekilde nemalaniyor.

Bir de, cogunluk bir kisim takinti, olan biten olaylara iliskin, surekli olarak ulkedeki halka ait kimlikler zamana dair degisken olmak uzere potansiyel dusman yaratma malzemesi olarak kullanilmakta. Kuskusuz olenlerin hepsi insan. Ve hepsinin yasama hakki var. Turkiye'nin dogusu, batisi, kuzeyi, guneyi hic farketmez kimsenin tapulu mali degil, aksine bu ulke vatandaslarinin.

Yok olmaz, kavga, kan aksin, sursun diyecek olan varsa, bunun sonucu daha buyuk yol ayrimlarini getirecektir ve bunun getirilerini iki taraf da tek basina gogusleyemez. Bunu yine iki taraf da cok iyi biliyor. Tam da bu yuzden, insan haklari icin variz diyen kesimin/kesimlerin, once kendilerinin cignememesi gerekiyor. Teroru hangi sebeple olursa olsun, beslememeleri gerekiyor.

Otesinde, asiri milliyetciler de ayri bir parti kurup, secimdi vs. sanslarini deneyebilirler kuskusuz.
Alt 10-08-2015, 23:57
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anladim, ama bence bazi cumlelerin eksik sevgili Turin.

Bu ulkede Aleviler, Kurtler, Yahudiler, Ermeniler, Rumlar, Ezidiler vs.vs. gerek farkli din mensubu, gerekse farkli etnik kimliklerden cok insan ezildi.

Bak dikkat cekmeni isterim, bu saydigim, senin deyiminle Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan kimliklerdir.Bu yuzden bu kimlikleri veya icinden herhangi birini her ne sebeple olursa olsun bir nevi otekilestirip(belki de niyetin bu degildi ama algilanan bu yazdiklarindan), Turk devletleri icinde diye bir genellemeye yonelmen tutarsizdir.

O bahsettigin gercegi degistirmeyisinin ana sebebi ise, istisnalar haric olmak uzere, genelde bu insanlarin, statukodan, etnik vs.kimlikten evvel, insani merkez alma anlayisi ile paraleldir. Yani diger bir deyisle, once insan, sonra filanca filanca(gerek dini, gerek etnik, gerekse siyasi kimlikleri ekle ardina ekleyebildigin kadar) seklinde burun farkiyla onde gidiyor oncelikle insan'i merkez alma durumu.

Zaten kendilerinden olmayan adina da, insani baglamda hak/ hukuk babinda direnis gosterip elestiri getirebiliyor veya genel olarak sorunu masaya yatirip irdeleyebiliyor.

Ramazanda "gerekirse yine yakariz" diye sovulen, kapilari sahurda yumruklanan vs. bircok ornek verebiliriz, bu insanlar icin, samimiyetle soruyorum, misal simdiye kadar kac sunni grubun biraraya gelip, hayir haksizliktir bu diye etkili bir sekilde direnis gosterdigini gozlemledin ? Bak kendin soyluyorsun , "Aleviler hala tum haklarina sahip olabilmis degiller." demektesin.

Lobicilik kismina dair, bu gruplari bir degil, birden fazla sayida, tarihi veya kulturel bagi olan insan, kurum vs. destekleyebilir. Bunda sasilacak bir durum yok ki..Misal en basit yakin tarih ornegi, Gezi olaylari baslangic surecinden al ve bir kisim medyanin nasil yonlendirildigi, adeta susturuldugu, uc maymun oynatildigini gorebilirsin.

Bak bir ornek vereyim;
Amerika'daki tarihi insan kiyimlarindan hallice zaman sonra, siyahlar kendi televizyonlarini, radyolarini, medyalarini vs. kurdular. Ve kimse onlara, neden bu sekilde (lobicilik baglaminda)destek verildigini sorgulamadi. Sonucta beyazlarin zaten bu tur kurumlari mevcuttu. Hicbir sey yapamassan, siyahlarin klasik anlaminda ilk sanatcilarina(resim, muzik, sinema, tiyatro, edebi yazin dunyasindakiler) vs. veya ilk siyasilerine filan bakabilirsin. Ama o gunlerden bugune siyahlar, kendilerinden olmayanlari da (cesitli siyasi vs. sebepler istisnalari haric) destekliyor. Ve hic kimse onlara neden bunu yaptigini sormuyor.

Turkiye'de ise, benzer tum gruplar icinde mevcut bu "bananecilik" durumu. Ustelik bu durum bir de terorist/capulcu vs. yaftalarla bicakla kesercesine belirginlestiriliyor.
Sevgili Neva,

Bana göre tutarsız bir durum yok ortada. Bahsini ettiğim kimlikler açıcısından türklük/sunnilik kimliğine sahip başkaca bir devlet hakimiyetinde yaşadıklarını söyleyebilir miyiz? Ya da bunun günümüz ve şu anki durum açısından bir önemi var mı? O halde soruyorum sana verdiğin listede neden türk, sunni kimlikleri yok? Yoksa onların ezilmediğini mi düşünüyorsun??

Sünnilerin bir araya gelip böyle bir ilk adım mı diyim bilmiyorum harekette bulunmalarını istemen açıkcası üzücü, en nihayetinde bu başlığı açma nedenim kendilerinde böyle bir kabiliyetin olmayışı ve kendilerine bile hayırlarının olmayışından kaynaklı-kabul etmek gerekir ki her ne kadar ezilselerde bir aleviler kadar değil.. Ha kürtlerde aleviler kadar ezilmemiştir, hatta türklerin kendileri kadar ama yaptıkları ortada.. Ne diyebilirim benim açımdan sürekli duyduğum şeyler; "peki onlar ne yaptı?"

İnsanı önde tutma konusuna da belli ölçülerde katılmıyorum doğrusu, ne yazık ki bahsettiğin kimlikler içerisinden insanı önde tutan bir Ermenistan devleti kuruldu ve yine insanı, ezilen halkları savunan bir Kürdistan devletini kurmanın hayalleri mevcut..
Hiç değilse bu ülkenin adı Türkistan değil daha anaerkil bi ismimiz var
Alt 11-08-2015, 00:13
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet öğrendim bu güne kadar, etki, tepkiyi doğurur, bunu öğrendim. Ne ekersen, onu biçersin birde bunu...

Her konuda devleti sorumlu tuttuğumu hatırlamıyorum konusunu etmişsek, ettiğimiz konuda SORUMLULUKLARINI, yani sorumlu olması durumunu dile getirmişimdir. Genelleme yapmamalı.
Devlet kendiliğinden ve heleki stotükoya kadar inmiş terör siyaseti, kendiliğinden sönümlenmez, çünkü bundan nemalananlar, iktidardan parsa toplamaya devam edecektir ve çıkarlarını, kimsenin yüzü, suyu hürmetine değişmeyecelerdir(ölenler mi hiç umurlarında bile değil, onalr için siyasi bir malzemeden te anlamı yok). Gün geçtikçe devleti daha da fazla terörize etmek için çalışacaklardır, devleti diyorum ama sen ülkeyi anla, aslı budur. Kaos ve kıyamet algısı, ortamı, ancak her ne kadar bu gün karşı çıksanızda, yine bizlerin objektif, bilimsel ve kimseye ayrıcalık tanımadan gerçekleri dile getirdiğimiz zaman bu sürece girilir. Kısaca TERÖR dediğin anda KİMİN yaptığına ve ürettiğine bakıp, adamına göre duruş sergilememek gerekir. Terör bunu başardığımzıda, özgürlük ancak AYRICALIKLI olmayı ve AYRICALIKLI mantık safsatasını aştığımzıda sönümlenmeye girmiş demektir, ama böyle benden olan diye savunulduğu müddetçe zaten kişi kendi terörünüde, karşıtınıda yaratıyor demektir. haliyle kimi kime şikayet etmekte yada kimin teröründen yakınmaktadır, bu bir yerde aynı ve yansı durumu...

İsrail ile Türkiye eştir, kimin ne kadar, kaç sayıda ne yaptığının önemi yok, bunalr belirleyici değildir, kimin ne derece de ne yaptığını ise koşullar belirliyor. İkiside terör devletidir, hatta Türkiye, İsrail'den çok daha koyudur bu konuda, hem Türkiye'nin öteden beri CIA-Gladyo ekseninde şekillendirilmesi, hem de Türkiye toplumunun görece daha tepkisiz olması, özgürlük, baskı altında yaşamama isteği Türkiye'de daha düşük, kısaca koşullar...

Ölenleri ayırma. Türkiye havadan gidip Irak'ı bombalayınca, kimse ölmüyor mu? devlet insanalrı evlerinde infaz edince insan ölmüyor mu? Siz bu kafada olduğunuz sürece zaten ölümler olaaktır, çünkü herkes ölümü kutsallaştırma derdinde.. Birinci mesele burada, ikincisi de havadan Bombalayıp öldürdüklerne teörist diyorsun, ama sonuçta üssüne saldırmış oluyorsun değil mi? Onların gözünde de biz aynı durumdayız. O da gelip üsse saldırıyor. Asker ölüyor doğru(ölmesin istiyoruz, ölmesin!!!!), kısaca karşı tarafı silaha sarılmakla suçalrken, ölümle, öldürmekle, çözüm olarak savunduğunuz yine silahla bitirmek noktasında, yani kendi karşıtını kendisi üreten bir yapı, bu sürdüğü sürece ne bekliyorsunuz? Asker, sivil ölmesin demek dahi bu şekilde sadece canı yanan, ocağına ateş düşen insanların acılarını zerre umursamamak, şartlandırılmış ve doğuştan aşılanmış, enjekte edilmiş, insandan hiç bir zaman daha fazla değeri olmayacak ve çoğuda siyasi malzeme haline gelmiş pespaye-holiganik subjektif saçmalıklar uğruna istismara yönelmektir, eee öteki farklı mı? Değil, çünkü değirmen bunu üretiyor, sen terörist desen ne, demesen ne, değirmen böyle üretiyor.... bu nedenle sorunun parçası değil çözümün parçası olmak gerekli. Örneğin sorunun parçası olmak için diretip birde bana bu soruyu sorarsanız olmuyor. Mesela birisi çıkıp siz alevisiniz, siz alevisiniz, ama bundan sorna kendinize sünniyiz diyecek ve şunu, bunu yaşamayacaksınız, bizim gibi yaşayacaksınz derse, işte asıl bölücü olan bunu yapandır, eğer yapmazsanız kafanızda kılıç sallarız da demişse, işte asıl terörist olan da budur, çünkü ötekide müdafaya girek zorunda kalacaktır, kılıç salalrsan, kılıçla yanıt verecektir. Suç kimde ve aslında sorumlu kim şimdi?

PKK'yı var eden koşullar olduğu sürece, PKK'yı kaldıramaz ama her gün yeniden üretirsiniz. o halde PKK'yı yaratan koşullar neydi? Şimdi ne değişti? Amerikanın siyahileri özgürlük mücadelesine durduk yere girmedi. Aklınıza gelmeyecek düzeyde terör ortamları doğdu, kaç siyahi kafaları kaldırıma vurula, vurula, ezielrek katledildi, peki katledilenlerin çevresinden kaçı nasıl tepki verdi buna,o da yapanlara karşı aynı şekilde yöneldi? Peki nasıl çözüldü? Çözümsüzlükte direten ve siyahileri, kötü, pis, terörist diye ötekileştirenler ne zaman ki siyasi olarak YENİLDİ, çözüm o zaman geldi. Yani Turin kızma ama seninde dahil olduğunu gördüğüm(tek taraflı ve sorunu yaratan kaynağı kutsayan) zihniyetinizi yenmek zorundayız, yoksa terör bitmeyecek.

Koşulların analizcisi dürüst ve tutarlı ve objektif olmak zorundadır. buna siyasi veya duygusal veya subjektif şartlanmaları dahil etememli. ben aksine ne zaman bunu yapsam, doğamız ve coğrafyaız gereği, sözüm sana değil- anında, bir yerlere yamanıveriyorum. Sonra da bu tür eleştiriler alıyorum, sorun ise şurada, gerçekten de n kabuller ve peşin hükümler kimde? Ben analiz yapıyorum, benim işim bu, çünkü ancak böyle fikir sahibi olabiliyorum ve analiz yaparken de, aman siyahilere atayım da beyazları yücelteyim tarzına ya da aksine yönelmiyorum, işte bu açıyı görebilmek önemli. Fakat beyazlar bir taraftan neden beyazları yüvceltmediğimi, benim pis bir siyah olduğumu öne sürüyor, öteki ise tersini yapıyor belki. Sonuç ne? Ad hominem yani safsata, kısaca kimse ne dediğimle ilgilenmiyor, acaba beni kime, nereye yaayabilir ve oradan bel altı vurabilir bunu düşünüyor. Cehalet parayla değil ki...

Ben böyle bakmıyorum, bu doğru, bilinçli bir yaklaşım değil. Bu ülkede problem, farklılıkların kabul edilmemesi, hakim olanın kendinden gayrısını ötekileştirmesi, öteki görmesi ve bundan dolayı baskı, yok sayma, hor görme gibi bir çok çağdışı ve insnalığa uzak şeylerini, bir çeşit kutsallık kisvesi altında meşrulaştırması, darı ekip darı biçmesi. mesele budur, bir Demirtaş gider, bir başkası gelir, bir Demirel gitti ama işte ortada bir Erdoğan var....

Sevgili Turin, sevgili Şüpheci Dinsiz şöyle bir resim paylaşmıştı;

Bir öncesi mesajın ve altına eklediğim resimli paragrafını düşün. Teröre karşı söylem geliştirmeyip demek ne demek? TERÖR'ün tanımını yaptım mı bitti, bunun devleti, PKk sı yok, ama akıl, izan mantık diyor ki, her yavrunun bir anası var... Öküz altında buzağı aramayalım... Konu PKK nın haltları olursa ona bakarız ama konu Devetin yapısı ise buna bakarız ve bunun olumsuz sonuçlarına.

Osmanlıda alevilere zulmetmişti, üstelik KÜTÜK kayıtları üzerinden ne oldu? Aleviler dağlara çıktı, kaçtı, deki bu ortamdan faydalanan birileri çıkmış olsun, olabilir ama asıl suç nerede? Asıl tohumu eken hangi uygulamalar. ben buradayım kardeşim, yani aslı üzerindeyim, faslını tartışmak çözüm olsa 30 yıldır olurdu, faslı tartışmak neye yarıyor biliyor musun o dediğin şeye, DEŞARJA, bununda sonu yok. ben ise öğreneceğimi söylemiştin ya, biraz öğrendim, faslının deşarjı bize bir şey kazandırmıyor, sadece aslını güçlendiriyor yani üreteni...

İnsan ve can ise bahsettiği şeyler, bu ifaden kendinle çelişiyor... PKK ya dur demekle, PKK durmaz, dilediğin kadar haykır, diyorum ya biz önce kendimizi masaya yatıracağız, ancak böyle. İnsanalrı Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayırıp, kamplaştırdığımız sürece de haykırışlar nafile... Bırakın PKK'yı bu ülkenin asıl sorunu bu, bu gün PKK üretirde yarın ZKK üretir, haykırmaktan ses tellerimizi kaybetsek bile bu tarz dediğin gibi haykırışlar aksine PKK yı üreten yapıyı güçlendiriyor, sorunun br ucundakilere haykrımak yetmez, bir de diğer ucundakileride görüp haykırmak gerekir. Bu gün ikide bir her ota, kulpa PKK deyip sağa sola İNTİKAM yeminleri eden -terör!!! evet terör!- siyasetini çözüm sanmaktansa, artık bu ülkede BİRLİKTE HAYATI SAVUNMAK zorundayız, yani kamplaştıran siyasete dur demek zorundayız. KANI KANLA YIKAMAK EDEBİYATI, TERÖRÜN ANASIDIR zaten, ve bunun sonu olmaz, bu zincirlemedir, o bizden şunu öldürdü, bizde ondan bunu öldürek... PKK lafzıyla bakın yine terör üretiyoruz, ellerimizle ürettiğimiz terörden sonrada yakınıyoruz, olacak iş mi? Ama oluyor işte! Karşı çıktığınla, aynılaşma denir buna, hangi tarafından bakarsak bak, bu birbirini güçlendiren bir duruştur. Heleki ölen insanalrın ardından SHOW yapıp, nutuk atmak ve her tarafa bu SHOW havasını yaymak zaten terörü amacına ulaştırmaktır!
Bu ülkede PKK yokken Kürtlere zulmediliyordu, o zaman nasıl bu zaman gibi ise eleştirilerimiz, şimdide aynı, aslolan kaynağı tüketmektir.

Bak Turin, devletin bombalarında ölenler yok mu? Devlet bomba atınca da, o taraftaki aynı şekilde bileyleniyor, yani empati çerçevesinde bakarsan yok birbirlerinden farkı. Şimdi geçen Polis kaç tane yargısız infaz yaptı, eee ne bekliyorsun tepki olarak? Bu ölenler(ki 17 yaşında!), insan değil mi? Sen diyorsun ki ölenler terörist iyi oldu, banane vs, oysa bu senin kendi şablonalrına, sana aşılananlarla, sana beri yanda yapılan propagandalarla duruşun, bakışın, ötekininde işte aynen senin gibi koşulalndığı bir dünyası var, senin gzünde o terörist, onun gözünde ise polis, devlet.... İki tarafta birbirine kin ve nefretle bileyli... ve açıkcası Turin, asker(yoksul askerleri değil, tepedeki kdoomanları), polis dedin mi terör için ne hisediyorsan 2 katı terör koşulu hissediyorum, yani sen bir DERTTEN muzdaripsin ben İKİSİNİN... PKK'lı kılığına girip insan öldüren, köyleri ateşe veren bir devleti koca dünya da arasak zor bulurduk sanırım... Hele 2015 de hala çoluk, çocuk infaz eden bir devlet, heleki en ala sahte belgelerle genlerin geleceğini karartan bir devlet(haaa tanıdığım biriside var(aslında düzinelerce) hayatı karardı, ama ne oldu, devletin-polisin pisliğini, sahtekarlığını ispatladı. Tazminat davası açtı kazandı, ama yine de onca yıl okudu, öğretmen olamadı, sonuç? Ne adına biliyor musun, devletin yapısının en ufak bir muhalif görüş ve düşünceyi bu şekilde bastırması, bir kere alevi olması suçu, devletin imkanı varsa işkenceyle(kimse görmemişse), yoksa yargısız infazla, o da yoksa bu şekilde böyle yapması. İnsanların görüş ve düşüncelerini özgürce ifade edemediği bir ortamda ne yeşersin bekleniyor, sanki tek sorunumuz PKK'ymış gibi neden dayatılsın ki?
Tutarlı olmak ekmek, su gibi(benim için öyle)...
Bak burada mesela 2014;
http://www.insanhaklaridernegi.org/w...014-raporu.pdf
ve başlangıç...
Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik GüçleriTarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah Kullanma Yetkisinin İhlali Toplumsal Gösterilerdeki Saldırılar.
ÖLÜ: 4 ü çocuk olmak üzere toplam:54 kişi YARALI: 107

Ve bu bölümde ölü sayısı:
103, yaralı: 263

Kaç aile acı ve yangın yaşamış? hele bazılarının gözleri çıkartıldı... Öldür, öldür terörist ilan et...

Bak buda silahlı çatışma bilançosu(yukarıdakinin tersinden benzeri)
Asker, Polis ve Geçici Köy Korucusu: 4 Silahlı Militan (terörist dedim!! b.n): 7

Ve bu bölümde ölü sayısı: 11, yaralı: 24

Hani acı demiştik, hani asker-sivil ölmesin demiştin, tabloyu okuyor musun? faili meçhulleri, GÖZALTINDA ölümleri de ekleyelim mi?...
Evet sırf gözaltında öldürülen insan sayısı, birisi çocuk 6 KİŞİ yahu, faili meçhul 2 si çocuk 20 kişi, neden böyle çünkü bu ülke terör ile yönetiliyor, partiler bile geleceğini, alacağı oyu terörden hatta PKK dan umdukları medete bağlamışlar. 4 Ölen asker, köy korucusu için ayrım yapmıyorum, lakin öte yanda bunun yüz katı insan öldürülüyor her sene, onlar insan değil mi, anaları yok mu, acıları! Neyin bitmesini istiyorsunuz PKK'nın mı, evet istiyoruz, iyide buz dağının görünen yüzü bu be kardeşim, istiyorsak daha derinde yatan ve terörüde her yanıyla üreten bir ortam, koşul var, kaynak var bu ülkede, bunu kurutmamız şart..
Devam edeceğim, -bak 2014 bilançosu sundum sana, geçmiş değil!- bende o zulümleri yaşasam, bende dağa çıkardım(masabaşında konuşmak kolay ama eminim sende çıkardıni çünkü insana zulmeden devlet olursa, kimi kime şikayet edebilir, ne çaresi kalır ki?), ee o halde çözüm demek ki insanları buna zorlayan, iten sebepler her ne ise bunları kökten kurutmak, çözüm orada, dışı ise sorunu çözmek değil, sorunu süreğen üretmektir, çözümün değil, sorunun parçası olmaktır. Objektif bakışım, bilimsel yaklaşım bana böyle yapmam gerektiğini söylüyor, yani diyor ki, sonuçlarla oyalanma, kimsenin kaprisini asla gözünün önüne perde gibi çekme, duygusallığı bırak çünkü duygusallığını kattıkça daha çok acı çekilecek, nedenleri bul, yaratan ortamı, koşulu bul, o değirmenin çarkına sok çomağı, ve o değirmene farkında olamdan kul, köle olmuşların seni durdukalrı yere göre illa bir tarafa yamamasına aldanma, bu değirmene su taşıma yeter diyor... Neyse dediğin gibi öğreniyorum, bu coğrafyada hayat insanalrın kafasına vura, vura öğretiyor, bazıalrımız şanslı bu konuda, öğreniyor bazıalrımız ise aşılanmış şeyleri kıramıyor ne yazık ki, öğrenme yolları kapalı ve hayatları çok basit, yüzeysel labirentlerde, insanları kategorize etmekle geçip gidiyor ve asla kendilerini kategorilenleyerin onları kul-köle kümesine almış ve 3-5 şeyle çoktan AFYONLAMIŞ olduğunu ise görmeden gidiyor...
Sevgili Spartacus,

Pkk, uyuşturucu, silah, insan kaçakcılığı yapan bir örgüttür.. Surucu bahane ederek iki tane polisi gece uykusunda kahpece vurmuştur ki bundan günler önce ateşkesin bittiği çağrısını, suruçtan 1 gün önce de halkın kendisini savunma çağrısını yapmıştır.. Ne tesadüf hiçbir hdplinin olmadığı suruç katliamından 1 gün sonra gençlerin cesetlerinin yanında s.d aynı çağrıyı tekrarlamıştır.. Bu çağrılara karşılık gelmedi sevgili Spartacus.. Komplo üretmek serbest; surucu pkk yapmıştır, Işid bunu üstlenmedi bile!!

Bugün pkk'yı mazur gördüğün devlet terörü vs bütün gerekçeler ışid terörünün ortaya çıkmasına da vesile olmuş şeylerdir, benzerdir.. O zaman biz ışidide anlayalım..

İşte ben hepsini anlıyorum, çalışıyorum ama anlamanın da bir sınırı var.. Bugün ırak, suriye, türkiye denkleminde ışid=pkk.. Bunun aksini iddia etmek,inanmak kişinin olaylara kişisel yaklaştığını gösteriyor bana..

Daha dün aponun kellesini isteyen denyonun teki bugün sizi tükmüğümüzde boğarız diyor, aynı denyonun başka bir denyo olan abisi kendisini kınayan bir yazılı açıklama yapıyor.. Biri hdpli öteki akpli.. Taraf olmayı miden kaldırıyorsa buyur meydan senin

Bugün hdp'yi pkk ve onun kuklası s.d illetinden kurtaracak birileri varsa bu ben değilim-bu ona destek olan sizlersiniz.. Anlatmaya çalıştığım şey budur..

Üzülerek seninle tartışamayacağımı ifade etmek istiyorum..
Taraf olan ve Taraf olduğunun bu denli farkında olmayan son derece bilgili birisine yazı ile bir şeyler anlatmam mümkün değil Hiç değilse senin yazdıklarından bazı hassasiyetlerin/geçmişin kolay kolay yıkılamayacağını anlamış bulunmaktayım.. Beni başından itibaren bir taraflarda görmeye çalıştın ya da görmene ben sebeb oldum bilemiyorum ama bertaraf olmak da böyle bir şey..

Neyse teşekkür ettim.
Alt 11-08-2015, 03:23
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Spartacus,
Pkk, uyuşturucu, silah, insan kaçakcılığı yapan bir örgüttür.. Surucu bahane ederek iki tane polisi gece uykusunda kahpece vurmuştur ki bundan günler önce ateşkesin bittiği çağrısını, suruçtan 1 gün önce de halkın kendisini savunma çağrısını yapmıştır.. Ne tesadüf hiçbir hdplinin olmadığı suruç katliamından 1 gün sonra gençlerin cesetlerinin yanında s.d aynı çağrıyı tekrarlamıştır.. Bu çağrılara karşılık gelmedi sevgili Spartacus.. Komplo üretmek serbest; surucu pkk yapmıştır, Işid bunu üstlenmedi bile!!
Suruç Bombacısı Adımyamanlı, bir kaç yıllık İŞİD trafiği ortada.
Bugün pkk'yı mazur gördüğün devlet terörü vs bütün gerekçeler ışid terörünün ortaya çıkmasına da vesile olmuş şeylerdir, benzerdir.. O zaman biz ışidide anlayalım..
İŞİD bir sonuç değil, sonuç olduğunu Davutoğlu söylemişti, halbuki İŞİD'in kökeni ABD arafından kurulmuş paravan örgütlenmedir, Afganistan'a kadar gider, işte TERÖR örgütlenmesi daha doğrusu CIA güdümünde örgütlenmiş GLADYO-KONTRGERİLLA örgütlenmeleri diye o tür yapılara deniyor, her silahı eline alana terörist denmiyor.

Örneğin Filistin halkının özgürlük mücadelesi, işte ona SONUÇ denir.
Bir ülke insanları inanç, etnik kimlik vs
çerçevesinde BÖLMÜŞ ve ötekileştirmiş, resmi politikalarını herhangi bir inanç veya etnisite üzerine kurmuş, diğerlerinide YOK SAYMIŞ ise işte orada öteki olan kim olursa olsun, özgürlük mücadelesi vermek zorunda kalır. Hadi bu en doğal olanı, ama aynı devlet birde ötekilere zulmetmiş, KİN-NEFRET politikası üretmiş ve HAKİM KILMIŞ İSE(bak meclisteki yüksek oy alan partilere, iksirleri kin-nefretten mamul) ise işte orada kimseden kuzu gibi kasaba boyun bükmesi beklenemez, özgürlük istemi birde savunma istemine dönüşür, kurtuluş isteğine dönüşür, kurtuluş isteği ise stratejiye yol açar. Ne olursa bu devletin baskısından kurtuluruz ya da ne olursa bu ülkede inancımız, kültürümüz kimliğimizle bizlerde YAŞAYABİLİRİZ?(sorularına dönüşür)

Soru bu..
Benim bulduğum yanıt, devletin inanç, etnisite ve AYRIMCI, BÖLÜCÜ politikaların devleti olmaması, ötekileri ZAPTURAPT altında tutmak için TERÖR'E BAŞVURMAMASI. NE ALAKASI VAR PKK İLE?
İkide bir bana PKK demek, beni TARAF ilan etmek vs... Benim bir tarafım var doğru, ama bak yukarıda özetledim! Üstelik diyorsun ki HAŞAAAA KİN-NEFRETİ örgütleyen yapıyı ELEŞTİREMEZSİNİZ!(Bu halde hani teröre karşı idin? Diye sorulmaz mı?). Ne PKK terörü, nede Terör Devleti tarafına SAHİP DEĞİLİM, şiddet, şideti doğurur.
Üzülerek seninle tartışamayacağımı ifade etmek istiyorum..
Taraf olan ve Taraf olduğunun bu denli farkında olmayan son derece bilgili birisine yazı ile bir şeyler anlatmam mümkün değil Hiç değilse senin yazdıklarından bazı hassasiyetlerin/geçmişin kolay kolay yıkılamayacağını anlamış bulunmaktayım.. Beni başından itibaren bir taraflarda görmeye çalıştın ya da görmene ben sebeb oldum bilemiyorum ama bertaraf olmak da böyle bir şey..
Neyse teşekkür ettim.
Aslında ben hiç girmemeliymişim. Herhangi bir terör yapısına TARAF değilim(lakin dürüstüm, tutarlıyım), OBJEKTİF bakıyorum ve açıkcası Erdoğan'ın her önüne gelene "Paralelci" demesi gibi, muhatabını illa bir kılıfa sokuyorsun ve beri yanda ise tarafgirliğini hem bir önyargı gibi taşıyor hem de bakış açını daraltan biçimde esas alıyorsun. Kısaca PKK'nın lafzıyla bir konuyu tartışılmaz kılma çabasıyla zaten bana yönelttiğin eleşitirilerin asıl sahibi oluverdin, farkındamısın Devleti ne zaman eleştirsem(hatta AKP'yi), PKK diye karşıma çıkanlar kervanına sende katıldın...

Bak bir daha diyorum; Çözüm ne? Etnisiteye dayalı, BÖLÜCÜ bir ülke modeli mi? Ayrımcı dolayısıyla AYRILIKÇILIĞI örgütleyen, ötekileştirmeci ve ötekileştirmeciliğin stotükosunu TERÖR üzerine inşa etmiş bir devlet modeli mi? İkide bir ne PKK'sından bahsediyorsun sevgili Turin? Böylesi bir model ne üretir? Zulüm...

PKK umrumda değil bu minvalde, ben diyorum ki inanç ayrımı, etnisite ayrımına dayalı anti-laik devlet modeli(200 yıl eskide kaldı yahu, Avrupa yıllar önce terketti bu modeli!), bu modeli çağdaş ve insan odaklı ve insana dayalı hale getiremediğimiz sürece sorunlarımız bitmez. Bırakalım artık kutsallaştırılmış çağdışı politikaları, ne geliyorsa başımıza bundan dolayı, ben bunlardan bahsediyorum.

Sonra gelip meseleyi ayrlıkçılığa getirirsen, e insaf, bende sana diyorum ki, işte sebebi yukarıdaki paragraf, sorun orada, ciddi, yapısal bir sorun(herhangi bir kimlik adı kullanıyor muyum? hayır, örgüt adı mı kullandım? Hayır, farzetki konuştuğum ülke Türkiye değilde ayrımcılık üzerine inşa edilmiş herhangi bir ülke-ne üretir sence? ->Ayrılık olabilir mi?)...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 11-08-2015, 03:26
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

spartacus, PKK hayırlısıyla bir silah bırakırsa laikler de inanç ayrımcılığı ile meşru zeminde mücadele edebilecek. İnanç ayrımcılığı ile şöyle mücadele edilir: dinsiz insanların eşit vatandaşlık haklarından bahsedersin, ayrıca dini konuları tartışırsın, dinin o kadar da kesin temellere dayanmadığını, inançsızların deli veya topluma zararlı insanlar olmadığını gösterirsin vesaire.

Önerilen Siteler