11-08-2015, 03:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Suruç Bombacısı Adımyamanlı, bir kaç yıllık İŞİD trafiği ortada.
|
Bak bu konu karışık... Adıyaman ışid pkk .. Ben senin gibi adıyamanı ışid merkezi görmüyorum, görsem ne değişcek- diyarbakır pkk, adıyaman ışid, aynı bok bana göre.. Ama bunlar pkknın istediği düşünceler.. Aynı laflar ne yazık ki..
|
İŞİD bir sonuç değil, sonuç olduğunu Davutoğlu söylemişti, halbuki İŞİD'in kökeni ABD arafından kurulmuş paravan örgütlenmedir, Afganistan'a kadar gider, işte TERÖR örgütlenmesi daha doğrusu CIA güdümünde örgütlenmiş GLADYO-KONTRGERİLLA örgütlenmeleri diye o tür yapılara deniyor, her silahı eline alana terörist denmiyor.
|
Hayır, aksine ışidde bir sonuç.. Bugün pkkda pek ala cia, mit merkezli oluşturulmuş bir yapı.. Bu yapının içerisinde kendilerini anlamlandıran insanlar sonuçtur.. ışidin uzaylılar tarafından kurulmuş olması onu sonuç olmaktan çıkarmaz, aynı uzaylılar pkkyı kurdular..
|
Soru bu.. [/B]Benim bulduğum yanıt ne? Devletin inanç, etnisite ve AYRIMCI, BÖLÜCÜ politikaların devleti olmaması, ötekileri ZAPTURAPT altında tutmak için TERÖR'E BAŞVURMAMASI, NE ALAKASI VAR PKK İLE?
Pek senin yaptığın ne? İkide bir bana PKK demek, beni TARAF ilan etmek vs, yahu benim bir tarafı var doğru ama bak yukarıda özetledim! Üstelik diyorsun ki HAŞAAAA KİN-NEFRETİ örgütleyen yapıyı ELEŞTİREMEZSİNİZ!(Bu halde hani teröre karşı idin? Dye sorulmaz mı?). Ne PKK terörü, nede Terör Devleti tarafına SAHİP DEĞİLİM.
|
İyide sevgili Spartacus,
Sana yakıştırma yapmak gibi ne bir amacım var, ne de haddime.. Sen pkkyı savunuyorsun, anlayalım diyorsun.. Bahsettiklerinde karşı çıkacağım bir şey yok ama bugün pkkya sert bir tepki konulması gerekiyor, bende bunu düşünüyorum.. Gün devlet terörü vs değil, ne kadar beğenmesenizde bu adamların problemlerinin çözümü için bir takım adımlar atmaya kalkışmış bir hükümet var ve bu halk nezdinde onay görmüş, destek bulmuş... Suruç diye bahane edip polis öldüren adam artık dışlanmalı, bu başka bir şey allahını seversen bunu görmüyor musun??
Yahu akpci olduysam ben, sende pkkcı oldun
Bahsettiğin şeyler ayrı, açıkcası konu pkk özeline kaydığı için söylüyorum- mesafe koyulup ne şekilde olursa olsun etkisiz bırakılması gereken bir örgüT.. Burjuva askeri rejimi yerine çöreklenmiş olan bir takım güçlerin, ya da bin yıllık mazinin sağlam bir şekilde sağlıklı bir zemine oturtulması ancak askere, polise, sivile silah doğrultan bu minvalde kişisel çıkarlar elde edilmesine vesile olan grupların dışlanması ve konuşma kültürü sayesinde gerçekleşecek..
Yoksa senin kurguladığın dünyayı sabaha kadar konuşalım, ama dağda kandırılmış pkklı terörist karakolda işçi asker ölmekte şu anda...
Sana söylüyorum, hdp konusunda aşırı savunmacısın-onun haricinde anlattığın neye itiraz edeyim... Ama sen konumuz pkk mı demekle hata ediyorsun.. Konu bizzat pkk, cemil ve selahhaddin sevgili spartacus.. Konu devlet ya da binlerce yıldır bu topraklarda olan değil!!
Siz aponun yakında yapacağı açıklamalardan sonra bazı şeyleri görürsünüz belki.. Ya da tehdit edildi vs sürer gider bu işkence..
Bana kalırsa güneydoğuyu komple verelim kürtlere umrumda değil.. Ama burada yaşayıp silahı savunanları bi zahmet gönderelim derim ben
|

11-08-2015, 06:16
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
turin´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Neva,
Bana göre tutarsız bir durum yok ortada. Bahsini ettiğim kimlikler açıcısından türklük/sunnilik kimliğine sahip başkaca bir devlet hakimiyetinde yaşadıklarını söyleyebilir miyiz? Ya da bunun günümüz ve şu anki durum açısından bir önemi var mı? O halde soruyorum sana verdiğin listede neden türk, sunni kimlikleri yok? Yoksa onların ezilmediğini mi düşünüyorsun??
Sünnilerin bir araya gelip böyle bir ilk adım mı diyim bilmiyorum harekette bulunmalarını istemen açıkcası üzücü, en nihayetinde bu başlığı açma nedenim kendilerinde böyle bir kabiliyetin olmayışı ve kendilerine bile hayırlarının olmayışından kaynaklı-kabul etmek gerekir ki her ne kadar ezilselerde bir aleviler kadar değil.. Ha kürtlerde aleviler kadar ezilmemiştir, hatta türklerin kendileri kadar ama yaptıkları ortada.. Ne diyebilirim benim açımdan sürekli duyduğum şeyler; "peki onlar ne yaptı?"
İnsanı önde tutma konusuna da belli ölçülerde katılmıyorum doğrusu, ne yazık ki bahsettiğin kimlikler içerisinden insanı önde tutan bir Ermenistan devleti kuruldu ve yine insanı, ezilen halkları savunan bir Kürdistan devletini kurmanın hayalleri mevcut..
Hiç değilse bu ülkenin adı Türkistan değil daha anaerkil bi ismimiz var 
|
Koymama gerek yok ki sevgili Turin, tam da bunu sormani bekledigim icim koymadim zaten Turk kimligini, tutarsiz cumlelerini gorebilmen acisindan, peki bana sunu soyler misin; Turk'ler veya sunni Turk'ler,Turkiye Cumhuriyeti vatandasi degil mi?
Mozambik vatandasi mi bu insanlar?
Bak Turk/Sunni diye belirginlestirip otekilestirmektesin hala.
E peki soyle o zaman, nicin Sunniler' de boyle bir kabiliyet yok? Bak bu soruya cevabi , mesajinin ikinci cumlesinde vermissin zaten.
Neymis?
Birileri, Turk/sunni devlet hakimiyetinde yasiyorlarmis.
Devlet sunni mi sevgili Turin?
Devletin mezhebi olur mu?
Ayrica niye uzucu sordugum soru? Birileri sunni veya Turk sunni oldugu icin mi?
|

11-08-2015, 13:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hayır, aksine ışidde bir sonuç.. Bugün pkkda pek ala cia, mit merkezli oluşturulmuş bir yapı.. Bu yapının içerisinde kendilerini anlamlandıran insanlar sonuçtur.. ışidin uzaylılar tarafından kurulmuş olması onu sonuç olmaktan çıkarmaz, aynı uzaylılar pkkyı kurdular..
|
PKK değil benim ifadem de ki mevzu, bir topluluğun, resmi devlet politikası altında gördüğü zulüm. Hala PKK diyorsun
Sen pkkyı savunuyorsun, anlayalım diyorsun.. Bahsettiklerinde karşı çıkacağım bir şey yok ama bugün pkkya sert bir tepki konulması gerekiyor, bende bunu düşünüyorum..
|
PKK'yı savunduğuma dair kanıyı nereden çıkarttığını yazarsan anlaşırız. Benle neden PKK'yı tartıştırıyor ya da tartışıyorsun? Desemki Baklava çalan çocuklar 6 yıl hapisle, elleri kelepçeli cezaevine kondu, sen benle PKK'mı tartışacaksın(öyle oluyor işte).
Lafla olmaz Turin, İŞİD sonuç değildir. Çünkü İŞİD'in sonuç olması ancak bir İsrail gibi, ilgili coğrafya da inanç eksenli baskı ve zulme, ötekileştirmeye maruz kalması gerekirdi, insanların ibadetleri, kurumları yasaklanmış ve ifade hakkı tanınmamalıydı -Zaten ifade etttim bu görüşümü-. İŞİD sonuç değil, İŞİD politik, stratejik bir hat üzerinedir...
Kimin Terörist olup olmadığını ise SİLAH kullanması-kullanmaması belirlemez, eyleminin NİTELİĞİ belirler. Örneğin tankla gelen bir İsrail askerine karşı direnen birisinin eylemi terör kapsamında değildir, savaş, savunma, saldırı gibi temel bir strateji altında irdelenebilir. Örneğin sokakta dolaşan insanları diğerlerine korku salsın da GIKLARI çıkmasın diye İsrail'in vurması terördür. O sokakta dolaşanların ise İsrail askerine saldırması terör değildir. Ne zaman terör olur, İsrail halkına gelişigüzel saldırıp diğerlerine baskı unsuru eylemi-niteliği olursa buna terör denir. Terörde amaç korku salmaktır-korku yönetimidir-, bu korku etrafında hareket alanı elde etmektir vb. Terörü belirleyen eylemin NİTELİĞİDİR, ve bunun devlet, kişi, zümre, örgüt diye bir ayrımı yoktur. Bir FKÖ ile İŞİD hatta PKK aynı kefeye konulamaz, koyan her kim ise bilerek ve isteyerek tutarsızlık yapıyor demektir.
Mesela TC'nin Suriyede muhalif dediği kesimleri hem desteklemesi(İŞİD'e kadar!), ama terör dememesini nasıl açıklarsın? Suriye ise o yapılara terörist diyor. Buyur objektif gidelim, hadi bu çelişkiyi açıkla, birinin terörist dediği, diğerinin meşru örgütü... Bizim devlet kendisiyle çelişmedi mi?
Yahu akpci olduysam ben, sende pkkcı oldun
|
Bak başlığa Alevilik demişsin, Sivas'ı, Maraş'ı, Çorum'u, Fatsa'yı veya benzer toplu ya da tek, tek devlet eliyle katledilmiş BİNLERCE insanın PKK ile ne alakası var?
Bahsettiğin şeyler ayrı, açıkcası konu pkk özeline kaydığı için söylüyorum- mesafe koyulup ne şekilde olursa olsun etkisiz bırakılması gereken bir örgüT..
|
İyide PKK'ya kaydıran sensin, hiç bir konuyu PKK diye boğma, önyargı gayreti olmadan ele alamayacak mıyız?
Burjuva askeri rejimi yerine çöreklenmiş olan bir takım güçlerin, ya da bin yıllık mazinin sağlam bir şekilde sağlıklı bir zemine oturtulması ancak askere, polise, sivile silah doğrultan bu minvalde kişisel çıkarlar elde edilmesine vesile olan grupların dışlanması ve konuşma kültürü sayesinde gerçekleşecek.
|
Gezi eylemleri PKK değildi, kaç insan katledildi, kaçının gözleri çıkartıldı, üstelik provake eden zaten Devletti. Şimdi bu durumu analiz edersem bu seferde bana aşırı Gezi savunmacısı mı diyeceksin? Safsata bu Turin(Ad Hominem). Derdim eylemin sonuçlarından bağımsız, koşulu analiz etmek... Çünkü koşul bir değirmen gibidir, buğday girer, un çıkar, burada mesele değirmende biter, unu tartışmanın anlamı yok ve değirmeni ele almak demek, unu savunmak anlamına gelmiyor. (ikide bir PKK ve savunu demekten vazgeç )
Yoksa senin kurguladığın dünyayı sabaha kadar konuşalım, ama dağda kandırılmış pkklı terörist karakolda işçi asker ölmekte şu anda...
|
Sabaha kadara gerek yok, dönersin yüzünü hemen Avrupa'ya. Kızma ama oralarda işte senin bu zihniyetin yenildiği için bu günlere gelindi, en güzel örneklerden biriside ABD ve siyahiler. Beter bir ötekileştirmeydi, o insanlar siyahileri kabul etti, siz ise Kürtleri, Alevileri oldukları gibi bir türlü kabul etmek istemiyorsunuz. Bizim yıkmamız gereken de bu anlayış, bu nedenle yazıyorum, daha kaç kez tekrar edeyim, savaş isteyenlere inat, çözüm diyorum, çözüm! Yani adamlar oturup DEĞİRMEN'i onardılar, yapısını değiştirdiler...
Sana söylüyorum, hdp konusunda aşırı savunmacısın-onun haricinde anlattığın neye itiraz edeyim... Ama sen konumuz pkk mı demekle hata ediyorsun.. Konu bizzat pkk, cemil ve selahhaddin sevgili spartacus.. Konu devlet ya da binlerce yıldır bu topraklarda olan değil!!
|
HDP'yi neden savunduğum açık, bir STRATEJİK hat olarak, o stratejik-politik hata uymadığı an zaten savunmam! HDP'li değilim ki! Kaldı ki HDP, bileşiminde bir çok sivil toplum örgütünün yer aldığı heterojen bir yapı, DBP ile karıştırıyorsun. HDP'nin katl-i vacip kervanına dahil olup, kendi ifadelerinle çelişiyorsun. İlla gayrımeşru yollara itilsin, çözümsüzlük mutlaklaştırılsın demiş oluyorsun, hani PKK'dan rahatsızdın?.
Siz aponun yakında yapacağı açıklamalardan sonra bazı şeyleri görürsünüz belki.. Ya da tehdit edildi vs sürer gider bu işkence..
Bana kalırsa güneydoğuyu komple verelim kürtlere umrumda değil.. Ama burada yaşayıp silahı savunanları bi zahmet gönderelim derim ben 
|
Turin, sosyal demokratım, sosyalistim, haliyle ayrımın her türlüsüne karşıyım, ayrılma politkalarınında, AYIRMA politikalarınında, silahlı mücadele(STRATEJİK) eksenine de karşıyım! Sen bana nereden karşı çıkıyorsun peki? AYIRMA politikasını eleştiriyorum diye, iyide ayrılma politikasını da eleştiriyorum ve birisinin, diğerini koşulladığının farkındayım. 21. Yüzyıldayız yahu...
Çözüm, laik, SOSYAL DEVLET modeline geçmek(neden bu devlet modeline bu denli karşısın? Bu yanıtlanmalı). Bu devlet modeline ancak belirli bir kitle gücü ile baskı oluşturabilirsek geçebiliriz! Yani söylemkle olmuyor, toplumsal ikna konusu bizim boynumuzun borcu! Buda ancak işte böyle konuşarak, ifade ederek, PKKcı edilsekte, savunucu diye karalansakta böyle.
2. Yol ÖTEKİ ilan edilenler eni, sonu bu ötekileştirme ve AYRIMCILIK(BÖLÜCÜLÜK) sürdüğü sürece kaçınılmaz hale gelir bu ise iradelerden bağımsız hale gelir ki, kişilerin ne istediğinin hiç bir bağlayıcılığı kalmaz.
Tamam Doğuyu ver Kürtlere, Kürtleri yok saymak-AYRI GÖRMEK!?-, böyelikle geniş bir oy desteğine oturup çantada keklik politikası bitti, eee bu sefer kuyruğuna takılacağınız siyasetde, Kürtlerin yerini Aleviler alacak. Çünkü adi siyasetçielr müsade eden devlet-değirmen- modeliyle azınlığa yüklenip, çoğunluğun oyuna talip olacak(otomatikman!), bu yüklenme ise kaçınılmaz olarak ötekileştirme ve baskı, zulümü, dışlamayı(dışlamak kapıyı göstermektir) olacak. Hem kapıyı gösterecek hem de kapıya gidiyor diye suçlamalar başlayacak(mantık ne alemde?). Çünkü değirmen aynı değirmen, hiç değişmesin diye diretiyorsunuz(bozuk değirmene bağlı resmi ideoloji ile yaklaşanlar).
Yani çok mu zor SOSYAL DEVLET modelini kavramak anlamıyorum ki. Bunları dile getirmekle PKK savunucusu nasıl oluyorum birde bunun izahı şart.
Benim çocuğumu resmi üniformalılar gelecek, sırf inancı ya da etnisitesi için katledecek, ben şikayetçi bile olamayacağım(şikayetçi olan aileler ya işkence edildi, ya da kimileri şikayet için gittiği karakolda infaz edildi!!!!!) ve devletin de ötekileştirdiği bir kesime baskı politikası olacak, hukuk şansım kalmayacak, DAĞA ÇIKARIM. Sen bana terörist diyecekmişsin, afyonlanıp, gazlanıp HAK mücadelelerini, özgürlük mücadelelerini teröre endeksleyecekmişsin, umrum da mı? Ben onurlu bir şeyin mücadelesini vermiş olurum, ya bu tavrınla, onursuzun, zalimin yanında saf tutmakla ne yapmış olursun? Demek ki çözüm benim böyle bir fiiliyata MAHRUM kalmamammış(çünkü öyle bir fiiliyat yaşarsam dağa çıkarım!), o halde konumuz neymiş, böyle bir fiiliyatı vareden koşulları MASAYA yatırıp, artık 21. Yüzyılda biraz aydınlanmamızmış, bu kadar. İfadelerimin ÖZÜ bundan ibaret. Neden sürekli PKK deyip, haşa tartışılmaz kılmaya çalışıyorsun?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

11-08-2015, 19:25
|
 |
Üye
|
|
|
|
PKK değil benim ifadem de ki mevzu, bir topluluğun, resmi devlet politikası altında gördüğü zulüm. Hala PKK diyorsun
PKK'yı savunduğuma dair kanıyı nereden çıkarttığını yazarsan anlaşırız. Benle neden PKK'yı tartıştırıyor ya da tartışıyorsun? Desemki Baklava çalan çocuklar 6 yıl hapisle, elleri kelepçeli cezaevine kondu, sen benle PKK'mı tartışacaksın(öyle oluyor işte).
Lafla olmaz Turin, İŞİD sonuç değildir. Çünkü İŞİD'in sonuç olması ancak bir İsrail gibi, ilgili coğrafya da inanç eksenli baskı ve zulme, ötekileştirmeye maruz kalması gerekirdi, insanların ibadetleri, kurumları yasaklanmış ve ifade hakkı tanınmamalıydı -Zaten ifade etttim bu görüşümü-. İŞİD sonuç değil, İŞİD politik, stratejik bir hat üzerinedir...
Kimin Terörist olup olmadığını ise SİLAH kullanması-kullanmaması belirlemez, eyleminin NİTELİĞİ belirler. Örneğin tankla gelen bir İsrail askerine karşı direnen birisinin eylemi terör kapsamında değildir, savaş, savunma, saldırı gibi temel bir strateji altında irdelenebilir. Örneğin sokakta dolaşan insanları diğerlerine korku salsın da GIKLARI çıkmasın diye İsrail'in vurması terördür. O sokakta dolaşanların ise İsrail askerine saldırması terör değildir. Ne zaman terör olur, İsrail halkına gelişigüzel saldırıp diğerlerine baskı unsuru eylemi-niteliği olursa buna terör denir. Terörde amaç korku salmaktır-korku yönetimidir-, bu korku etrafında hareket alanı elde etmektir vb. Terörü belirleyen eylemin NİTELİĞİDİR, ve bunun devlet, kişi, zümre, örgüt diye bir ayrımı yoktur. Bir FKÖ ile İŞİD hatta PKK aynı kefeye konulamaz, koyan her kim ise bilerek ve isteyerek tutarsızlık yapıyor demektir.
Mesela TC'nin Suriyede muhalif dediği kesimleri hem desteklemesi(İŞİD'e kadar!), ama terör dememesini nasıl açıklarsın? Suriye ise o yapılara terörist diyor. Buyur objektif gidelim, hadi bu çelişkiyi açıkla, birinin terörist dediği, diğerinin meşru örgütü... Bizim devlet kendisiyle çelişmedi mi?
Bak başlığa Alevilik demişsin, Sivas'ı, Maraş'ı, Çorum'u, Fatsa'yı veya benzer toplu ya da tek, tek devlet eliyle katledilmiş BİNLERCE insanın PKK ile ne alakası var?
İyide PKK'ya kaydıran sensin, hiç bir konuyu PKK diye boğma, önyargı gayreti olmadan ele alamayacak mıyız?
Gezi eylemleri PKK değildi, kaç insan katledildi, kaçının gözleri çıkartıldı, üstelik provake eden zaten Devletti. Şimdi bu durumu analiz edersem bu seferde bana aşırı Gezi savunmacısı mı diyeceksin? Safsata bu Turin(Ad Hominem). Derdim eylemin sonuçlarından bağımsız, koşulu analiz etmek... Çünkü koşul bir değirmen gibidir, buğday girer, un çıkar, burada mesele değirmende biter, unu tartışmanın anlamı yok ve değirmeni ele almak demek, unu savunmak anlamına gelmiyor. (ikide bir PKK ve savunu demekten vazgeç )
Sabaha kadara gerek yok, dönersin yüzünü hemen Avrupa'ya. Kızma ama oralarda işte senin bu zihniyetin yenildiği için bu günlere gelindi, en güzel örneklerden biriside ABD ve siyahiler. Beter bir ötekileştirmeydi, o insanlar siyahileri kabul etti, siz ise Kürtleri, Alevileri oldukları gibi bir türlü kabul etmek istemiyorsunuz. Bizim yıkmamız gereken de bu anlayış, bu nedenle yazıyorum, daha kaç kez tekrar edeyim, savaş isteyenlere inat, çözüm diyorum, çözüm! Yani adamlar oturup DEĞİRMEN'i onardılar, yapısını değiştirdiler...
HDP'yi neden savunduğum açık, bir STRATEJİK hat olarak, o stratejik-politik hata uymadığı an zaten savunmam! HDP'li değilim ki! Kaldı ki HDP, bileşiminde bir çok sivil toplum örgütünün yer aldığı heterojen bir yapı, DBP ile karıştırıyorsun. HDP'nin katl-i vacip kervanına dahil olup, kendi ifadelerinle çelişiyorsun. İlla gayrımeşru yollara itilsin, çözümsüzlük mutlaklaştırılsın demiş oluyorsun, hani PKK'dan rahatsızdın?.
Turin, sosyal demokratım, sosyalistim, haliyle ayrımın her türlüsüne karşıyım, ayrılma politkalarınında, AYIRMA politikalarınında, silahlı mücadele(STRATEJİK) eksenine de karşıyım! Sen bana nereden karşı çıkıyorsun peki? AYIRMA politikasını eleştiriyorum diye, iyide ayrılma politikasını da eleştiriyorum ve birisinin, diğerini koşulladığının farkındayım. 21. Yüzyıldayız yahu...
Çözüm, laik, SOSYAL DEVLET modeline geçmek(neden bu devlet modeline bu denli karşısın? Bu yanıtlanmalı). Bu devlet modeline ancak belirli bir kitle gücü ile baskı oluşturabilirsek geçebiliriz! Yani söylemkle olmuyor, toplumsal ikna konusu bizim boynumuzun borcu! Buda ancak işte böyle konuşarak, ifade ederek, PKKcı edilsekte, savunucu diye karalansakta böyle.
2. Yol ÖTEKİ ilan edilenler eni, sonu bu ötekileştirme ve AYRIMCILIK(BÖLÜCÜLÜK) sürdüğü sürece kaçınılmaz hale gelir bu ise iradelerden bağımsız hale gelir ki, kişilerin ne istediğinin hiç bir bağlayıcılığı kalmaz.
Tamam Doğuyu ver Kürtlere, Kürtleri yok saymak-AYRI GÖRMEK!?-, böyelikle geniş bir oy desteğine oturup çantada keklik politikası bitti, eee bu sefer kuyruğuna takılacağınız siyasetde, Kürtlerin yerini Aleviler alacak. Çünkü adi siyasetçielr müsade eden devlet-değirmen- modeliyle azınlığa yüklenip, çoğunluğun oyuna talip olacak(otomatikman!), bu yüklenme ise kaçınılmaz olarak ötekileştirme ve baskı, zulümü, dışlamayı(dışlamak kapıyı göstermektir) olacak. Hem kapıyı gösterecek hem de kapıya gidiyor diye suçlamalar başlayacak(mantık ne alemde?). Çünkü değirmen aynı değirmen, hiç değişmesin diye diretiyorsunuz(bozuk değirmene bağlı resmi ideoloji ile yaklaşanlar).
Yani çok mu zor SOSYAL DEVLET modelini kavramak anlamıyorum ki. Bunları dile getirmekle PKK savunucusu nasıl oluyorum birde bunun izahı şart.
Benim çocuğumu resmi üniformalılar gelecek, sırf inancı ya da etnisitesi için katledecek, ben şikayetçi bile olamayacağım(şikayetçi olan aileler ya işkence edildi, ya da kimileri şikayet için gittiği karakolda infaz edildi!!!!!) ve devletin de ötekileştirdiği bir kesime baskı politikası olacak, hukuk şansım kalmayacak, DAĞA ÇIKARIM. Sen bana terörist diyecekmişsin, afyonlanıp, gazlanıp HAK mücadelelerini, özgürlük mücadelelerini teröre endeksleyecekmişsin, umrum da mı? Ben onurlu bir şeyin mücadelesini vermiş olurum, ya bu tavrınla, onursuzun, zalimin yanında saf tutmakla ne yapmış olursun? Demek ki çözüm benim böyle bir fiiliyata MAHRUM kalmamammış(çünkü öyle bir fiiliyat yaşarsam dağa çıkarım!), o halde konumuz neymiş, böyle bir fiiliyatı vareden koşulları MASAYA yatırıp, artık 21. Yüzyılda biraz aydınlanmamızmış, bu kadar. İfadelerimin ÖZÜ bundan ibaret. Neden sürekli PKK deyip, haşa tartışılmaz kılmaya çalışıyorsun?
|
Bu konuyu açmaktaki amacım doğrultusunda davranmadığımın farkındayım spartacus.. Israrla konuyu pkk özelinde konuşuyor olmam son dönemde meydana gelen hadiseler konusundaki hassasiyetimden ötürü geliyor.. Sanırım konu başlığı doğrultusunda bu uslubumdan vazgeçmem daha doğru olacak çünkü tartışmanın gerçektende dar bir alana sıkışmasına yol açıyor gibi.. Aslında konu aleviler iken kürtlerin meseleleri yüzünden ve hdp özelinde kürtlerin siyasal zeminde kalabilmelerinin yegane yolunun hdp ile pkk arasına net bir çizginin çizilebilmesini sağlamak olduğunu ifade etmeye çalıştım.. Neyse pkk özelinde konuşmayı ve seni suçlamayıda bırakıyorum..
Işid konusunda seninle aynı fikirde değilim. Aynı stratejik pozisyona sahip ypg/pkk oluşumlarını ortaya çıkaran baskı ve ötekileştirme politikaları, gerek Esad gerek abd işgali sonrası Saddamın devrilmesi ile birlikte bölge sünni Araplarına da uygulanmıştır.. İşgal sonrası kürtler erbil bölgesinde özerkliklerini ilan ederken iktidarda olan şianın politikaları bölgeyi elkaide için uygun hale çevirmiştir.. Bu tarz hareketlerin halk tabanında zemin bulabilmesi için bahsettiğimiz baskı ve şiddet eylemlerinin olmadığını düşünmek saflıktır.. Irakta işgalden beri kaç kişi öldü? Bunların kaçı hangi gruplara ait, incelemek gerekiyor..
Bugün esad pkkyı desteklemeye başlasa ve suriyede pkk yerine öbo(özgürlük ve barış ordusu) ismi kullanılsa tcden zerre farkı olmayacaktır, benim bakışım net burada.. Ne ösoyu ne esedi savunmam nede abd güdümündeki tcyi savunmam..
Asıl çözüm insanların insan olarak yaşamalarını sağlayacak siyasi, politik çıkarlara zemin bırakmayacak anarşist bir ülke modeli ile sağlanabilir belki.. Öncelikle tek adam zihniyetinin (sadece devlet olarak söylemiyorum bunu, partiler/dernekler/spor klupleri vs) yok edilmesi ve biat kültürünün ortadan kaldırılması amacıyla halkların eğitilmesi gerekmekte.. sosyal ve devlet kelimelerini ben yanyana koyamıyorum.. Devlet olgusunun olduğu her durumda biat, aciziyet ve insanların sömürülmesi amacıyla din/ırk vs dışında argümanlar bulabilelecek yapılar hızla ortaya çıkacaktır, ortada sözde sosyallik kalacaktır..
|

11-08-2015, 19:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
Koymama gerek yok ki sevgili Turin, tam da bunu sormani bekledigim icim koymadim zaten Turk kimligini, tutarsiz cumlelerini gorebilmen acisindan, peki bana sunu soyler misin; Turk'ler veya sunni Turk'ler,Turkiye Cumhuriyeti vatandasi degil mi?
Mozambik vatandasi mi bu insanlar?
Bak Turk/Sunni diye belirginlestirip otekilestirmektesin hala.
E peki soyle o zaman, nicin Sunniler' de boyle bir kabiliyet yok? Bak bu soruya cevabi , mesajinin ikinci cumlesinde vermissin zaten.
Neymis?
Birileri, Turk/sunni devlet hakimiyetinde yasiyorlarmis.
Devlet sunni mi sevgili Turin?
Devletin mezhebi olur mu?
Ayrica niye uzucu sordugum soru? Birileri sunni veya Turk sunni oldugu icin mi?
|
Sevgili Neva bence bir tutarsızlık yok.. Kimlikler mevcut olduğu için onlardan bahsediyor olmam çok doğal, ötekileştirmeyi yapan ben değilim- zaten var olan mevcut durum bu.. Senin beni sınıyor olmanda tuhaf doğrusu..
Neyse, sünnilerde bu kabiliyetin olmadığını ve nedenlerini en başından beri söylemeye bu nedenle daha iyi org olan ve bilinçli olan alevilerin sorumluluk alması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.. Senin sünniler ne yapıyor şeklinde soruyor olmanda bu yüzden üzücü, anlatabildim mi?
Devletin mezhebi var mı, yok mu?? İdeallerimiz üzerinden değil gerçekler üzerinden konuşmaya çalışıyorum.. Şu anda sence devletin mezhebi var mı, yok mu? Oluyor muymuş , olmuyor muymuş?
|

11-08-2015, 20:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Işid konusunda seninle aynı fikirde değilim. Aynı stratejik pozisyona sahip ypg/pkk oluşumlarını ortaya çıkaran baskı ve ötekileştirme politikaları, gerek Esad gerek abd işgali sonrası Saddamın devrilmesi ile birlikte bölge sünni Araplarına da uygulanmıştır..
|
Sevgili Turin İŞİD tamda sonuç olan yapılaşmayı kullanan bir yapı, daha doğrusu El Kaide gibi yapıların kökeni ise 30-40 yıl eskilere gider, ABD Soğuk savaş stratejisinin ürünleri. Eğer ABD bir ülkede resmi çerçevede Kontrgerillayı örgütleyememişse, gayrı-resmi çerçeveyi benimsiyordu bu anlamda doğru, İŞİD'de bir sonuç, ama bir toplumsal baskı-zulme karşı ve kurtuluş-ifade mücadelesi değil, bir strateji-politikanın sonucu, o politikayıda ABD belirlemişti. Sonra ABD, doğurduğu yavruyu yedi... (Aynı şeyleri Somalide'de yapıyorlar işte, Somali'nin durumu ortada). FKÖ bir sonuçtur ama atıyorum FKÖ'nün safdışı bırakılamsı yada terörize edilmesi için oluşturulan paravan örgütler başka bir sonuçtur. Mesela ABD'nin stratejielrinden birisi solu ve sağı radikalleştirmek, terörize etmekti, aynı şekilde bağlı devletlerde bu stratejiyi uyguladı-uyguluyor.
Asıl çözüm insanların insan olarak yaşamalarını sağlayacak siyasi, politik çıkarlara zemin bırakmayacak anarşist bir ülke modeli ile sağlanabilir belki.. Öncelikle tek adam zihniyetinin (sadece devlet olarak söylemiyorum bunu, partiler/dernekler/spor klupleri vs) yok edilmesi ve biat kültürünün ortadan kaldırılması amacıyla halkların eğitilmesi gerekmekte.. sosyal ve devlet kelimelerini ben yanyana koyamıyorum.. Devlet olgusunun olduğu her durumda biat, aciziyet ve insanların sömürülmesi amacıyla din/ırk vs dışında argümanlar bulabilelecek yapılar hızla ortaya çıkacaktır, ortada sözde sosyallik kalacaktır..
|
Benim karşı olduğum aslında bir politik hat, o hatda etiket siyaseti. Birisi etiket siyaseti yaparsa, heleki bu hakim siyaset olursa(!) bu diğerini de meşrulaştırır, buna ise kamplaşma deniyor, haliyle kamplara bölünmüşlük siyasetini terketmek zorundayız(aslında muhatap olursam etiketçi kim olursa olsun eleştiriyorum, herhangi bir mezhep, milelt ayrımına sahip değilim, zaten etiketçilik konusunda ayrıcalık tanırsam kendimle çelişmişte olurum). Bunu başarırsak demek istiyorum, şu Alevi imiş, bu Sünni imiş, şu Türk bu Kürt siyaseti yapılamayacak-gerek kalmayacak, böyle bir talep olmayacak-, diyene de aslında hor bakılır hale gelecek. Bizim toplumu biliyorsun, %90 devlet ama devlete ve medya, basın-yayın alanına çöreklenmiş bürokrat veya nutuk sömürgenlerini içereb bir kesimce yetiştirilir, bu kesimler bu sorunlar bitsin istemiyor, aslında temel sıkıntımız da yıllardır bu, bu kesimlerin etkisini kıramıyoruz. Süreğen kamplaşma ve kaos en kötüsüde kıyamet(Apokaliptik terör de dahil) söylemi ve koşullarının da yaratılması çabasıyla ekonomi-politik-stotüko semirdikçe semiriyorlar. o semirmek var ya, bir de bunun kaygısı, korkusu, bir gün bitecek telaşı, aralarında süreğen it dalaşı, insanlara coğrafyaları alt, üst ettirebiliyor(büyük balıktan, küçüğüne). Kaldı ki, bizi ve bu ifadelerimizi benimsesinler, şiddetle karşı olmasınlar.
PKK şu ya da bu muhatabımız değil bu konularda, devlet dahi muhatabımız değil, bizim muhatabımız ancak toplum ve toplumsal aydınlanma, gerçekten başka bir çözüm göremiyorum. Ha analiz ve çözüm üzre yorumum yalış mı? Olabilir, ama sorunları ele almadan nasıl yolu bulacağız ki. Bende buna kızıyorum işte, ne zaman sorunları masaya yatırsak, işte PKKcı vs oluyor adımız
-------
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

11-08-2015, 23:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Boolean´isimli üyeden Alıntı
Lakin;
Aralarındaki Kürdistan hedefleri olanlar Perinçek gibiler bence.
Ülkenin ismi niye Kürdistan yani?
Ülkenin ismini barış koysunlar.
Madem milliyete, ırka hiçbir önem vermiyosun, Atatürk'ü eleştiriyorsun, neden ismi "Kürt toprakları" koyuyorsun?
|
Sevgili Bolean dervişin fikri neyse zikri odur. Birde feyz faktörü vardır, feyz nereden?
-------
-------
-------
-------
------
------
|

15-08-2015, 20:06
|
|
Üye
|
|
|
|
Şu yukarıdaki yazılara bir bakın konuyla gram alakası yok.
Benim postumuda çöpe atmış diktatör.
En azından benim postumda alevilikden bahsediliyordu.
Bunlar
aleviler güçlüdür postunda ,işittten bahsediyor.Pekaka dan bahsediyor.
Eksik kalmış elkaide,ypg yi falanda araya sıkıştırsaydınız .
|

15-08-2015, 21:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı
Şu yukarıdaki yazılara bir bakın konuyla gram alakası yok.
Benim postumuda çöpe atmış diktatör.
En azından benim postumda alevilikden bahsediliyordu.
Bunlar
aleviler güçlüdür postunda ,işittten bahsediyor.Pekaka dan bahsediyor.
Eksik kalmış elkaide,ypg yi falanda araya sıkıştırsaydınız .
|
Yazıları takip edebilirsin...
İkincisi bu başlığa ne yazdın ki çöpe gitti? Çöpteki yazılarınız bu başlık değil "Başbuğ'dan Alevici-Kürtçü Teröristlere Tokat gibi Cevap" başlığında karşılıklı küfürlerdi. Öyle ya, sizler küfrdeceksiniz, bizler moderasyon yaparsak adımız diktatör olacak, işte bizim toplumun 7 den 77 ye, ben merkezci, kendisine ayrıcalık isteyen(diktatör!) yaşam anlayışı... Yani küfrederek bir halt etmiş olunmuyorda, konuyla ilgisiz, herkesin birbirine küfrettiği, küfürlü yazıların bazıları(kaldırılma düzeyindekiler zincirleme) kaldırılırsa, bak kötü olan bu ve kaldırma işlemini yapan oluyor, gerisi sütten çıkmış ak kaşık...
-------
-------
-------
-------
------
------
|

15-08-2015, 21:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Yazıları takip edebilirsin...
İkincisi bu başlığa ne yazdın ki çöpe gitti? Çöpteki yazılarınız bu başlık değil "Başbuğ'dan Alevici-Kürtçü Teröristlere Tokat gibi Cevap" başlığında karşılıklı küfürlerdi. Öyle ya, sizler küfrdeceksiniz, bizler moderasyon yaparsak adımız diktatör olacak, işte bizim toplumun 7 den 77 ye, ben merkezci, kendisine ayrıcalık isteyen(diktatör!) yaşam anlayışı... Yani küfrederek bir halt etmiş olunmuyorda, konuyla ilgisiz, herkesin birbirine küfrettiği, küfürlü yazıların bazıları(kaldırılma düzeyindekiler zincirleme) kaldırılırsa, bak kötü olan bu ve kaldırma işlemini yapan oluyor, gerisi sütten çıkmış ak kaşık...
|
Yok iyi takip edememişsiniz.
Çöpdeki en son yazima bak.
|