Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-01-2007, 11:54
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart SARI ÇİZMELİ AUGUSTUS ile HİRODES

İncillerde Hazret-i İsa'nın İmparator Augustus ve onun valisi Hirodes zamanında doğduğundan bahsedilir ancak bunlar hangi Augustus ve Hirodes'tir? Augustus, o dönemlerde imparator anlamında kullanılmaktadır. Tıpkı padişah. kral, çar vb. gibi. İmparator Augustus'un emriyle Hirodes devrinde yapılan nüfus sayımı yapıldığı yazılıdır. Ancak 30 sene sonra bir başka Hirodes'e rastlayabiliyoruz. Bu tarihlerin önceki ve sonraki tarihlerinde ise onlarca Hirodes'in gelip geçtiğini görürüz. Augustus'tan vazgeçtik, bu Hirodes kimdir, nerelidir, hangi aileye veya kabileye mensuptur bilinmez. Oysa dönemin en güçlü kişisiydi

Yazının devamı için tılayın

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 27-01-2007, 13:16
Üye Değil

Standart Re: SARI ÇİZMELİ AUGUSTUS ile HİRODES

Bildigim kadari ile Roma imparatoru Agustus, Jean Baptist 'ten daha once yasamistir. Hristiyanligin ciktigi ve yayildigi donem Neron donemine yakin olmali.
Alt 27-01-2007, 13:37
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili tewderi isa'nın yaşadığına dair ''belge'' kabul edilecek hiç bir veri yoktur. yazılanlar *TEVATÜR'den ibarettir
Alt 27-01-2007, 13:52
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

İsa, ibrahim, muhammed ve diğerleri nerde doğmuş nerde yaşamış hiç birini tartışmaya gerek yok, eğer Allah varsa bile insanlara kendini kabul ettirmek için elçi gönderecek kadar aciz mi?
* *Sen kalk evreni yarat, milyarlarca gezegen, yıldız yarat, milyarlarca yaşayan canlı türü yarat, sonrada insanlar için elçi yani peygamber gönder, onlara cennet için imtihan yap, bu ne acizliktir, bu ne zayıflıktır, bu ne tutarsızlıktır, bu ne yaman çelişki anne.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 27-01-2007, 14:04
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ama gene de allah cok vefali,,,biz yaptik diyor yardimcilarinin hakkini veriyor. ))
Alt 27-01-2007, 14:37
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

“Roma tarihi oldukça zengin bir tarih. Özellikle bir cumhuriyet olması, yılda bir seçimler yapılması, meclislerindeki ateşli tartışmaları, büyük hatipleri ve savaşları ile, demagoji ve entrikaları, askeri diktatörlükleri ile oldukça renkli bir dönem. İmparatorları içinde en çok Sezar bilinir ama aslında Sezar'ın ardından tahtı ele geçiren gelen Octavianus yada sonraki adıyla Augustus (doğ. M.Ö. 63 - öl. M.S. 14) *tartışmasız bir şekilde en güçlü iktidar sahibidir.Octavianus ile birlikte Roma cumhuriyeti ilginç bir cumhuriyet haline gelir. Meclis varlığını sürdürür ama soytarıya çevrilmiştir. Roma gücün zirvesine ulaştığında zaten zar zor giden cumhuriyeti iyice budar ve adeta bir hanedanlığa dönüşür. Artık hanedanlıklar dönemi başlamıştır.”

Sevgili tewderi;
* * * * * *Sitemiz forumlarında iyi araştırılırsa oldukça güzel araştırmalar var. Bunlardan biri de sevgili sargon’un *Romanın Çöküşü ve Hıristiyanlığın doğuşu adlı başlığı.Aşağıdaki linkten bu başlığı tekrar okumanızı öneririm.(Buradan bir not ileteyim sargon’a; hocam başlık öksüz kaldı ).
* * * * * *İslami argüman “incil ve tevrat tahrif edilmiştir”e dayandığı için, bunu ispatlamak uğruna ortaya garip iddialar atılıyor.atılmaya da devam edilecek...

Sargonun başlığı

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 27-01-2007, 16:11
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili Frodo,

haklısın, ben de epey zamandır ortada bıraktım. Başka şeyler çıktı hep, kendimi toparlayamadım. Kısa zamanda konuya yeniden gireceğim.

Sevgili Tewderi,

birçok Herodes var tarihte. İncil'de bahsedilenler de bir tanesi değil. Ama İsa'nın doğumu sırasındaki vali Herodes büyük Herodes denilen ilki. İngilizce ve Almanca Wikipedi'de hepsini ayrı ayrı işlemişler

http://en.wikipedia.org/wiki/Herod

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler