ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı
Anladım hikayeye kaynak olmaz diyorsunuz.
Upuaut öyle şeyleri didikliyorki .fenada olmuyor.ayküuuuuumuz yükseliyor.
|
Şimdi hatırlayamadım ama bu hikaye Müslümanlarca güvenilen kaynaklarda geçiyorsa yine kabul ederler

Upuautun araştırmalarını severim ben de, Allah kalemine sağlık versin
upuaut´isimli üyeden Alıntı
|
Teşekkürler hocam

Ben bunun Türkçesini okudum ama orada yok, şurada var mesela;
http://www.onlinearabic.net/forum/fo....asp?TID=11141
Beni Tisdal'ın açıklamaları şüpheye düşürdü, şüpheli olduğunu söylemiş

Normalde şiiri makalemden hemen silerdim ama Turan Dursun'un bundan bahsetmesi ve Arif Tekin'in bu şiirin farklı bir versiyonunu kitabına alması kafamı karıştırdı, onlar sağlam bir yerlerden gelmese almazlar

O yüzden merak ediyorum, ama henüz bir bilgi veren olmadı
upuaut´isimli üyeden Alıntı
Aynen. Hele şükür anlayan biri çıktı diyeceğim. Çünkü insanlar kafayı yemişcesine bu tür efsanelerin peşine takılıyor. Yani akıl var, mantık var ama kimse bunları tartıya vuramıyor!
|
Tekrar teşekkür ediyorum hocam

Özetle düşüncelerim şu şekilde, kafamda tam bir kurgusu yok daha, tarihsel olarak inceleyince bir şeyler oluşacak diye ümit ediyorum:
1. Muhammed'in yaşamadığını düşünüyordum ama fikrim değişti, Muhammed yaşadı ama yaşadığı söylenilen tarihten yüzyıllarca yıl önce yaşadı.
2. Bence bu Muhammed(ki büyük ihtimal ismi değil, övülen, övülmüş diyorlar bu her kimse) bir hanifti(Sabii), putperest Araplara karşı bir devrim yapıp putları onların hayatından çıkardı. Aslında ne Kabe putlarla doluydu ne de Muhammed peygamber olunca putları Kabe'den çıkardı. Aksine Muhammed Kabe'yi diktiği zaman, putperestlik bitmişti yani devrim yapılmıştı. Kabe yakın zamanlara kadar Arabistan'da görülmez bildiğiniz gibi.
3. Sabi dememin sebebi Kabe'nin bir "güneş tapınağı" olmasındandır, Sabiler küp şeklindeki tapınakları Güneş Tanrısı'na, sekizgen tapınakları Ay Tanrısı'na ve diğer tanrılar için de farklı şekilli tapınakları vardı.
4. İslam'da pek bir anlam ifade etmeyen namaz, oruç gibi ibadetler güneş kültlerinde çok büyük anlamlara gelir. Zaten Hintte bunun adı güneşi selamlamaktır(Surya Namaskara). Ve Atatürk'ün talimatıyla Aztekleri filan araştıran Tahsin Mayatepek de namazın onlarda da olduğunu raporlarında belirtmiştir, onlarda da güneş kültü vardı.
5. Müslümanların ilk kıblesinde nasıl bir tapınak vardı acaba? Bunda bir sonuca ulaşamadım, bugünkü Kubbetüs Sahra gibi sekizgen ise Allah gerçekten de Ay Tanrısı olabilir.
6. Kur'an'da mükafat verilecekler sayılırken Yahudi ve Hristiyanların yanında özel olarak Sabiiler de sayılır:
|
Bakara:62 Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir).
|
7. Muhammed yüzyıllar önce hanif din devrimi yapmıştı putperestlere karşı, Kabe'yi bir nişane olarak dikti, dediğim gibi Kabe'de hiç put olmamıştı, Kabe yapımıyla putperest inançlar bitirilmişti.
8. Kabe'de bulunan Hacerül Esved putu ya Müslümanlar tarafından sonradan Kabe'ye konuldu ya da Muhammed Güneş Tapınağına vajina şeklinde oyuk yapıp Ay Tanrısı Hacerül Esved'i(Taşın adı bu Ay Tanrısının adı Allah, bunu hadislerden de açıkça görüyoruz, kıble değişimi bu taşla ilgili olabilir) o vajinaya koyarak bunların cinsel birleşimlerini sembolize etti. Bunların etrafında dönmek, ayinler yapmak suretiyle bereket kültü uygulanıyor.
9. Yeni getirilen hanif dini, dinin gerekleri, Muhammed'in sözleri sözel olarak Araplar arasında yayılıp, Kur'an'ın yazıldığı dönemlere geldi, sonra bu yüzyıllık inançlar hadislerde de dendiği gibi devlet eliyle kitaplaştırıldı ve kanun olarak uygulandı.
Daha çok şey sayılabilir, şimdilik bu kadar yeter

Söylediklerim arasında çelişkiler bulunabilir, henüz bir kurguya oturtabilmiş değilim, oturtabilmem için Araplardan kalan arkeolojik bulguları filan incelemem lazım, yani rivayetleri değil bugüne gelenlerden gerçek tarihlerini incelemem gerek. öyle daha sağlıklı sonuçlar çıkarılabilir