Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2015, 01:21
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alo, benden bir istekte bulundunuz da ne zaman yan çizdik. Buyur, http://www.princeton.edu/~arabic/poetry/imrulqais.html.

Bu, İmrul Kays'ın Kabe duvarına asılmış şiirinin orijinalidir ya da orijinali olduğu söyleniyor!
Şurada da Türkçesi var: “Arap Edebiyatı” Adlı Makalenin Sadeleştirmesi.

Bence, İmrul Kays'ın Muallakatı'nın orijnalini araştıracağınıza, KURAN'ın orijinalitesini sorgulasanız (tıpkı "Ninth Door" filminde dile getirilen "Gölgeler Krallığının 9 Kapısı" adlı kitabında olduğu gibi), daha iyi olur!!!
Alt 14-09-2015, 01:39
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Muhammed'in yaşamadığını gösteren kanıtları bu forumda paylaşacak biri olsa keşke ben Meryem İncili ve Yahudilk -Hristiyanlık konularına yoğunlaştığımdan İslam konusunu sıkıcı bulduğumdan pek istemiyorum.
Alt 14-09-2015, 01:42
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anladım hikayeye kaynak olmaz diyorsunuz.
Upuaut öyle şeyleri didikliyorki .fenada olmuyor.ayküuuuuumuz yükseliyor.
Şimdi hatırlayamadım ama bu hikaye Müslümanlarca güvenilen kaynaklarda geçiyorsa yine kabul ederler Upuautun araştırmalarını severim ben de, Allah kalemine sağlık versin

Alo, benden bir istekte bulundunuz da ne zaman yan çizdik. Buyur, http://www.princeton.edu/~arabic/poetry/imrulqais.html.

Bu, İmrul Kays'ın Kabe duvarına asılmış şiirinin orijinalidir ya da orijinali olduğu söyleniyor!
Teşekkürler hocam Ben bunun Türkçesini okudum ama orada yok, şurada var mesela;

http://www.onlinearabic.net/forum/fo....asp?TID=11141

Beni Tisdal'ın açıklamaları şüpheye düşürdü, şüpheli olduğunu söylemiş Normalde şiiri makalemden hemen silerdim ama Turan Dursun'un bundan bahsetmesi ve Arif Tekin'in bu şiirin farklı bir versiyonunu kitabına alması kafamı karıştırdı, onlar sağlam bir yerlerden gelmese almazlar O yüzden merak ediyorum, ama henüz bir bilgi veren olmadı

Aynen. Hele şükür anlayan biri çıktı diyeceğim. Çünkü insanlar kafayı yemişcesine bu tür efsanelerin peşine takılıyor. Yani akıl var, mantık var ama kimse bunları tartıya vuramıyor!
Tekrar teşekkür ediyorum hocam Özetle düşüncelerim şu şekilde, kafamda tam bir kurgusu yok daha, tarihsel olarak inceleyince bir şeyler oluşacak diye ümit ediyorum:

1. Muhammed'in yaşamadığını düşünüyordum ama fikrim değişti, Muhammed yaşadı ama yaşadığı söylenilen tarihten yüzyıllarca yıl önce yaşadı.

2. Bence bu Muhammed(ki büyük ihtimal ismi değil, övülen, övülmüş diyorlar bu her kimse) bir hanifti(Sabii), putperest Araplara karşı bir devrim yapıp putları onların hayatından çıkardı. Aslında ne Kabe putlarla doluydu ne de Muhammed peygamber olunca putları Kabe'den çıkardı. Aksine Muhammed Kabe'yi diktiği zaman, putperestlik bitmişti yani devrim yapılmıştı. Kabe yakın zamanlara kadar Arabistan'da görülmez bildiğiniz gibi.

3. Sabi dememin sebebi Kabe'nin bir "güneş tapınağı" olmasındandır, Sabiler küp şeklindeki tapınakları Güneş Tanrısı'na, sekizgen tapınakları Ay Tanrısı'na ve diğer tanrılar için de farklı şekilli tapınakları vardı.

4. İslam'da pek bir anlam ifade etmeyen namaz, oruç gibi ibadetler güneş kültlerinde çok büyük anlamlara gelir. Zaten Hintte bunun adı güneşi selamlamaktır(Surya Namaskara). Ve Atatürk'ün talimatıyla Aztekleri filan araştıran Tahsin Mayatepek de namazın onlarda da olduğunu raporlarında belirtmiştir, onlarda da güneş kültü vardı.

5. Müslümanların ilk kıblesinde nasıl bir tapınak vardı acaba? Bunda bir sonuca ulaşamadım, bugünkü Kubbetüs Sahra gibi sekizgen ise Allah gerçekten de Ay Tanrısı olabilir.

6. Kur'an'da mükafat verilecekler sayılırken Yahudi ve Hristiyanların yanında özel olarak Sabiiler de sayılır:

Bakara:62 Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir).
7. Muhammed yüzyıllar önce hanif din devrimi yapmıştı putperestlere karşı, Kabe'yi bir nişane olarak dikti, dediğim gibi Kabe'de hiç put olmamıştı, Kabe yapımıyla putperest inançlar bitirilmişti.

8. Kabe'de bulunan Hacerül Esved putu ya Müslümanlar tarafından sonradan Kabe'ye konuldu ya da Muhammed Güneş Tapınağına vajina şeklinde oyuk yapıp Ay Tanrısı Hacerül Esved'i(Taşın adı bu Ay Tanrısının adı Allah, bunu hadislerden de açıkça görüyoruz, kıble değişimi bu taşla ilgili olabilir) o vajinaya koyarak bunların cinsel birleşimlerini sembolize etti. Bunların etrafında dönmek, ayinler yapmak suretiyle bereket kültü uygulanıyor.

9. Yeni getirilen hanif dini, dinin gerekleri, Muhammed'in sözleri sözel olarak Araplar arasında yayılıp, Kur'an'ın yazıldığı dönemlere geldi, sonra bu yüzyıllık inançlar hadislerde de dendiği gibi devlet eliyle kitaplaştırıldı ve kanun olarak uygulandı.

Daha çok şey sayılabilir, şimdilik bu kadar yeter Söylediklerim arasında çelişkiler bulunabilir, henüz bir kurguya oturtabilmiş değilim, oturtabilmem için Araplardan kalan arkeolojik bulguları filan incelemem lazım, yani rivayetleri değil bugüne gelenlerden gerçek tarihlerini incelemem gerek. öyle daha sağlıklı sonuçlar çıkarılabilir

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 14-09-2015, 01:44
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed'in yaşamadığını gösteren kanıtları bu forumda paylaşacak biri olsa keşke ben Meryem İncili ve Yahudilk -Hristiyanlık konularına yoğunlaştığımdan İslam konusunu sıkıcı bulduğumdan pek istemiyorum.
Ben araştırıyorum. Şimdilik KURAN'dan başka bir kanıt bulamadım. Yani "Nerede bu Ergenekon, gidip üye olacağım" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi bulabilsek hemen üye olacağız!
Alt 14-09-2015, 01:47
Yasaklandı

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi hatırlayamadım ama bu hikaye Müslümanlarca güvenilen kaynaklarda geçiyorsa yine kabul ederler Upuautun araştırmalarını severim ben de, Allah kalemine sağlık versin

Beni Tisdal'ın açıklamaları şüpheye düşürdü, şüpheli olduğunu söylemiş Normalde şiiri makalemden hemen silerdim ama Turan Dursun'un bundan bahsetmesi ve Arif Tekin'in bu şiirin farklı bir versiyonunu kitabına alması kafamı karıştırdı, onlar sağlam bir yerlerden gelmese almazlar O yüzden merak ediyorum, ama henüz bir bilgi veren olmadı

Tekrar teşekkür ediyorum hocam Özetle düşüncelerim şu şekilde, kafamda tam bir kurgusu yok daha, tarihsel olarak inceleyince bir şeyler oluşacak diye ümit ediyorum:

1. Muhammed'in yaşamadığını düşünüyordum ama fikrim değişti, Muhammed yaşadı ama yaşadığı söylenilen tarihten yüzyıllarca yıl önce yaşadı.

2. Bence bu Muhammed(ki büyük ihtimal ismi değil, övülen, övülmüş diyorlar bu her kimse) bir hanifti(Sabii), putperest Araplara karşı bir devrim yapıp putları onların hayatından çıkardı. Aslında ne Kabe putlarla doluydu ne de Muhammed peygamber olunca putları Kabe'den çıkardı. Aksine Muhammed Kabe'yi diktiği zaman, putperestlik bitmişti yani devrim yapılmıştı. Kabe yakın zamanlara kadar Arabistan'da görülmez bildiğiniz gibi.

3. Sabi dememin sebebi Kabe'nin bir "güneş tapınağı" olmasındandır, Sabiler küp şeklindeki tapınakları Güneş Tanrısı'na, sekizgen tapınakları Ay Tanrısı'na ve diğer tanrılar için de farklı şekilli tapınakları vardı.

4. İslam'da pek bir anlam ifade etmeyen namaz, oruç gibi ibadetler güneş kültlerinde çok büyük anlamlara gelir. Zaten Hintte bunun adı güneşi selamlamaktır(Surya Namaskara). Ve Atatürk'ün talimatıyla Aztekleri filan araştıran Tahsin Mayatepek de namazın onlarda da olduğunu raporlarında belirtmiştir, onlarda da güneş kültü vardı.

5. Müslümanların ilk kıblesinde nasıl bir tapınak vardı acaba? Bunda bir sonuca ulaşamadım, bugünkü Kubbetüs Sahra gibi sekizgen ise Allah gerçekten de Ay Tanrısı olabilir.

6. Kur'an'da mükafat verilecekler sayılırken Yahudi ve Hristiyanların yanında özel olarak Sabiiler de sayılır:

7. Muhammed yüzyıllar önce hanif din devrimi yapmıştı putperestlere karşı, Kabe'yi bir nişane olarak dikti, dediğim gibi Kabe'de hiç put olmamıştı, Kabe yapımıyla putperest inançlar bitirilmişti.

8. Kabe'de bulunan Hacerül Esved putu ya Müslümanlar tarafından sonradan Kabe'ye konuldu ya da Muhammed Güneş Tapınağına vajina şeklinde oyuk yapıp Ay Tanrısı Hacerül Esved'i(Taşın adı bu Ay Tanrısının adı Allah, bunu hadislerden de açıkça görüyoruz, kıble değişimi bu taşla ilgili olabilir) o vajinaya koyarak bunların cinsel birleşimlerini sembolize etti. Bunların etrafında dönmek, ayinler yapmak suretiyle bereket kültü uygulanıyor.

9. Yeni getirilen hanif dini, dinin gerekleri, Muhammed'in sözleri sözel olarak Araplar arasında yayılıp, Kur'an'ın yazıldığı dönemlere geldi, sonra bu yüzyıllık inançlar hadislerde de dendiği gibi devlet eliyle kitaplaştırıldı ve kanun olarak uygulandı.

Daha çok şey sayılabilir, şimdilik bu kadar yeter Söylediklerim arasında çelişkiler bulunabilir, henüz bir kurguya oturtabilmiş değilim, oturtabilmem için Araplardan kalan arkeolojik bulguları filan incelemem lazım, yani rivayetleri değil bugüne gelenlerden gerçek tarihlerini incelemem gerek. öyle daha sağlıklı sonuçlar çıkarılabilir
Kuran yazarları Tevrat'a ve İncil'e hakim değildir kulaktan dolma bilgilerden hareket etmişlerdir bu gerçek ve Muhammed de büyük ihtimal hiç var olmamıştır.
Alt 14-09-2015, 01:49
Kıdemli Üye

Şurada da Türkçesi var: "Arap Edebiyatı" Adlı Makalenin Sadeleştirmesi.

Bence, İmrul Kays'ın Muallakatı'nın orijnalini araştıracağınıza, KURAN'ın orijinalitesini sorgulasanız (tıpkı "Ninth Door" filminde dile getirilen "Gölgeler Krallığının 9 Kapısı" adlı kitabında olduğu gibi), daha iyi olur!!!
Teşekkürler hocam bi inceliyim linki

Kur'an'ın orijinal olmadığı açık hocam, pek çok değişimden geçerek bu günlere geldiği belli, her ne kadar değişmedi deseler de

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şuralarda tartışılmış;

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4369

Ama bence yaşadı, illaki birinin Arapları putlardan kurtarmış olması lazım, yani burası belli

Blog Facebook
Alt 14-09-2015, 01:52
Yasaklandı

Ben araştırıyorum. Şimdilik KURAN'dan başka bir kanıt bulamadım. Yani "Nerede bu Ergenekon, gidip üye olacağım" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi bulabilsek hemen üye olacağız!
Mektupar sahte üzerinde incelem bile yaptırılmıyor mezar incelettirilmiyor sakal incelettirilmiyor saç inceletirilmiyor e bu nasıl kanıt arkadaş?

Yok bir kanıt bunu Tom Holland hocamız da göstermiştir.

Alt 14-09-2015, 01:55
Yasaklandı

Teşekkürler hocam bi inceliyim linki

Kur'an'ın orijinal olmadığı açık hocam, pek çok değişimden geçerek bu günlere geldiği belli, her ne kadar değişmedi deseler de

Şuralarda tartışılmış;

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=4369

Ama bence yaşadı, illaki birinin Arapları putlardan kurtarmış olması lazım, yani burası belli
Biz ona birileri diyoruz. Biri demiyoruz bu yüzden İbrahim nasıl kişi olarak yoksa Muhammed de öyle.Benim itirazım bu birilerinin Hristiyan ya da Yahudi olmalarının zor olduğu yönünde çünkü Kuran'da Tevratla taan tabaan zıt bilgiler var.İncildeki Bakire Meryem'i anlatayım derken yanlışlıkla Tevrat'taki Peygamber Miryam anlatılmış mesela. Kuran yazarları Tevrat'a pek hakim değil anlaşılan.
Alt 14-09-2015, 02:00
Kıdemli Üye

Bu arada Kur'an toplanmadan önce bu hanif Araplar Sabii idi, Müslüman değillerdi sonra kitaplaştırma süreci içerisinde yine değişikliklere uğratıldı, bunlara Müslüman dediler sonra. Zira Müslüman kelimesi İslam'dan önce de kullanılıyordu. Yani büyük ihtimal Kabe ile putperestlik silindiği gibi Müslüman ve İslam kelimeleriyle de bir devrim daha yapıldı.

Bunlar burada dursun da sonradan düzenli şekilde birleştiririm

Blog Facebook
Alt 14-09-2015, 02:02
Kıdemli Üye

Aslında bu senin tahminlerin aklımızdan geçmiyor değil ama elimizde bir kanıt olmadığı için hep susuyorduk. Senin bu tahminlerin Puin'inkiyle aynıdır. O da KURAN hakkında şunu demektedir:

"KURAN Muhammed'ten yüzlerce yıl önce yazılmış metinlerin bir çeşit kokteylidir"

Ama dediğim gibi elimizde hiçbir kanıt yok. Öyle ki, Araplar bile çaresiz. Hatta bu konuda zamanında şöyle bir iç geçirmişliğim bile vardır: Ölen Suud Kralı'nı biliyorsunuz. Acaba ben onun yerinde olsaydım nasıl hareket ederdim?

Bir televizyona çıkar, KURAN ve İSLAMİYET hakkında kafamda ne var, ne yok dökerdim. Böylece hem bu dünyadaki Müslümanları aydınlatırdım, hem de öteki tarafa büyük bir huzur içinde giderdim; sonucu ne olursa olsun!

Ama o bunu yapmadı. Ne yani, KURAN mevcut haliyle sırıtırken, bizler aptalca kanacak mıydık? O yapmayabilir ama bizler buradaki araştırmalarımızla bunu açığa çıkartıyoruz ve epeyce de yol aldık.

Bu arada, ölen Suud Kralı'na buradan Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Sizi seviyoruz ama gerçeği daha çok!

Önerilen Siteler