Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2015, 21:42
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hristoyan mezhebi olduğumu vitutebilir zaten yasamadigini degil fakat delreimali haci ve bu konu hakkinda calisan tarihciler islamin hrisyiusn mezhebi olfugunu disuniyor. Hristiyanlar meryemleri karistiracak kadar ( en sapkinlari da dahil) cahil olamazlar
Tamamdır dostum, o halde burada yine Naturelist abimi analım, eğer ulaşabiliyorsa soruları iletir belki Çünkü benim iletişimim yok ve bildiğim kadarıyla forumlara pek uğramıyor

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 16-09-2015, 23:19
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamamdır dostum, o halde burada yine Naturelist abimi analım, eğer ulaşabiliyorsa soruları iletir belki Çünkü benim iletişimim yok ve bildiğim kadarıyla forumlara pek uğramıyor
Ateistforuma yaz zaten bu o konuyla ilgilenler cevap atarlar. Benim sorduğumu belirtebilirsin İslam forumuna aç konuyu benim için .Tabii uygunsan.
Alt 16-09-2015, 23:42
BaranMiran BaranMiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

DreiMalAli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı başlığı *bir süre önce Ateistforumda açmıştım: http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=7927

Henüz sağlıklı bir bilgi gelmedi. Benim kısıtlı araştırmalarımdan da henüz sağlıklı sonuç almış değilim.
Soru gayet basit:
Muhammed'in yaşadığına dair tarihi kanıt var mı?
Veya başka türlü sorarsak:
Muhammed (bu Kuran ve/veya İslamda olabilir) hakkında ilk bilginin tarihi nedir?

Burada bahsettiğim hadis veya hadis derleyicilerinin kitapları değil. Tarihi kanıt. Muhammed hakkında tarihi kanıt(lar)ın 570 ile 632 yılları arasına (Muhammed'in yaşadığı yıllara) ait olması lazım.

Bu gün burada "Kuran değiştirildi mi?" başlığında konum ile yakından ilgili iki ileti gördüm.
http://www.turandursun.com/modules.p...er=asc&start=0
Ama oranın konusunu saptırmamak için yeni bir başlık açmayı tercih ettim.

İletilerinden birincisi K.C. tarafından yazılmış ve Radikal gazetesinin 16.08.2000 tarihli bir haberi. 7 yıl öncesinin bir haberi. Haberde en azından bazı isimler geçiyor. Güzel bir ip ucu. Bunları araştırabilirim.
İkinci ileti ise spartan-troy tarafından yazılmış. 6. yüzyıldan kalma Kuran'ları gördüğünü iddia ediyor.
Bu Kuran'ların yazılış tarihleri belirlenmiş mi? Bu bilgileri nerden bulabilirim?

Benim araştırmalarımda ise elime sağlıklı bilgi geçmedi. Şimdiye dek Muhammed'in yaşadığı döneme ait hiç bir tarihi kanıt bulamadım.

Yanlış anlaşılmasın. Muhammed yaşadı veya yaşamadı diye bir iddiam yok. Ne bir tarihciyim. Ne de ahım şahım bir tarih bilgim var.
Ama sağlıklı bilgiyi severim. Yarım yamalak, şüpheli, güvensiz bilgilerde ise pek hoşlanmam.

Sevgiler

Inanmadigin birseyin pesine niye bu kadar dusuyorsun?
Alt 16-09-2015, 23:46
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gün geçmiyor ki acemi müslümanlardan biri daha sitemize uğramasın
Alt 16-09-2015, 23:50
Üye

Acemi olabilirim, Soylemek istedigim sey, Turk ateistlerin kalitesizligi ve yabancilarin kaliteli ateist oluslari, Suan calistigim yanyana calistigim bir deist birde ateist is arkadaslarim var adamlarin kendilerini dinden oyle soyutlastigini daha farkli alanlarda calistigini bilim dergilerini okudugunu, hafta sonlari muzelere ne bileyim farkli ilginc teknolojik seylerle ugrastigini gorunce neden hala bu Turk ateistler kalitesiz diye dusundugumden dolayidir.
Alt 16-09-2015, 23:53
Üye

Türk dindarlarda böyle bir düşünce var. Yabancı ateistleri seviyorlar, türkleri sevmiyorlar. Bir tek sen değilsin, çoğunuz öyle.

Siz yabancıların iyisine, türklerin kötüsüne denk gelmiş olabilirsiniz. Türkler ağırlıklı olarak Kuran ve İslam üzerinde durur. Yabancılardan bunu beklemezsin. Fark buradan başlıyor.
Alt 16-09-2015, 23:59
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türk dindarlarda böyle bir düşünce var. Yabancı ateistleri seviyorlar, türkleri sevmiyorlar. Bir tek sen değilsin, çoğunuz öyle.

Siz yabancıların iyisine, türklerin kötüsüne denk gelmiş olabilirsiniz. Türkler ağırlıklı olarak Kuran ve İslam üzerinde durur. Yabancılardan bunu beklemezsin. Fark buradan başlıyor.

Iyiye denk yada kotuye denk gelme meselesi degildir, Bizde Turk ateist yobazlari mevcuttur. Biz yabanci yada lokal insanlari severiz iyi olmalari sartiyla. Turk ateistleri genelde sark kurnazligi vardir, karsindakini rezil etme, iste bak nasilda lafi koydum havasindadirlar ama aklina gelmiyor o zirvalik dedigi seye bir zamanlarda kendi inandigini :0) Mesele Bizim Turkler Islamiyeti nasil yasadiysalar ateizmide oyle yasayip batirdilar.
Alt 17-09-2015, 00:10
Üye

Ateistlerin hataları olabilir. Ama bunu ateizme genelleyemezsiniz. Gerçek ateizm bu değil

Siz bütün başlıkları yeterince takip ederseniz, kaliteli yorumları da çokça görürsünüz.
Alt 17-09-2015, 00:11
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

BaranMiran´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Acemi olabilirim, Soylemek istedigim sey, Turk ateistlerin kalitesizligi ve yabancilarin kaliteli ateist oluslari, Suan calistigim yanyana calistigim bir deist birde ateist is arkadaslarim var adamlarin kendilerini dinden oyle soyutlastigini daha farkli alanlarda calistigini bilim dergilerini okudugunu, hafta sonlari muzelere ne bileyim farkli ilginc teknolojik seylerle ugrastigini gorunce neden hala bu Turk ateistler kalitesiz diye dusundugumden dolayidir.
Siz dinler tarihinin bir çalışma olmadığını sanacak kadar acemisiniz hoşgeldiniz.Dinler Tarihi ateistlerin tarafsız olarak değerlendirecekleri için en bulunması gereken alandır.
Alt 17-09-2015, 21:28
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateistlerin hataları olabilir. Ama bunu ateizme genelleyemezsiniz. Gerçek ateizm bu değil

Siz bütün başlıkları yeterince takip ederseniz, kaliteli yorumları da çokça görürsünüz.
Gercek Ateizm kendi yerinde yasanmis olandir, Neresidir kendi yerleri? Bilim, egitim, teknoloji, uretim vs. Ama siz bunu internet ortamina agir manada tasirsaniz bu ateizm olmaktan cikar ateizm-dini olarak insanlara anlatirsiniz, ateistlerin bagira bagira insanlara burada dinlerin yanlis oldugunu soylemeleri bir yandan kendilerinin dogru oldugunu soylemeleriyle bir teist ve ateist arasinda fark gormuyorum.

Önerilen Siteler