sayın:spartacus
degerli arkadaşım anladıgım kadarıyla sünnet(hitan)la ilgili daha önce yazdıklarımı okumamışsın okusaydın böyle bişey yazmazdın neyse tekrar yazıyım.
daha öncede belirttigim gibi sünnet(hitan)la ilgili açık bir ayet yok ama rasulullah(sav) in sünnet(hitan)ın yapılmasını söyledigi bir çok sahih hadis var.(sünnet(hitan)ilgili daha önceden bi kaçtane hadis yazmıştım eger yeterlı degılse söyle başka hadislerde yazabilirim.
aklına söyle bı soru gelebilir:açık bir ayet yoksa sadece rasulullah (sav)emrettidiye böyle bişey gereklimi sorabilirsin.
cevap:evet gerekli çünkü rasulllah a itaat etmek farzdır. bu konuyla ilgili bir çok ayet var
rasulullah (sav)e itaat etmenin farz olmasıyla alakalı delıller
1.Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. (nisa suresi.80)
2.Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar(nisa suresi.65)
rasulullah (sav)buyuruyoki:Bana itaat eden Allah a(c.c) itaat etmiş olur.Bana isyan edende Allah a(c.c)isyan etmiş olur.(Buhari.Müslim.)bakmak istiyen arkadaşlar bakabilir
bu konuda bir çok birçok ayet ve hadis mavcuttur.eger istiyen varya onlarıda yazabilirim.
Azda olsa fıkıh usulü kitabı okuduysan bu konuda az bırbılgın varsa şu fıkıh usulu kaidesini biliyosundur.bu genel bi kaidedir.
Emirler vucubiyet ifade eder
fıkıh usulu iliminde vucubiyet kelimesi farz anlamındadır.
|
Tüm islam aleminin kabul ettiği Sahih hadislerde kaynak kişiler kimlerdir? Yazmanızı bekliyorum...
|
tüm islam dünyasının kabul ettigi sahih hadis kitapları buhari müslim vs bütün sahih hadis kitaplarıdır .
not:rasulullah(sav)i ve onun sünnetini(kavli.fiili.takriri)inkar eden kişi dinden çıkar.(sünnetin islamdaki yeri isismli kitapta daha geniş bilgi bulabilirsiniz.)
Allah ı ve rasulünü inkar eden ve *bilim bilim diye tutturan (ateizm ve bütün (izm)leri ) kabul edenlere birkaç söz
Kurumsal fizigin dahisi stephen hawking artık birçok teorinin çok kısa bir zman içinde yerlerini yenilerine bırakmakta oldugunu ,bilimin önemli bölümünün kesin olmadıgının anlaşıldıgını ifade ediyor.
(john Bosloug .stephen hawking'in Evreni(çev.o.Bahadır )ist 1995.s.17
hal böyleyken,kabiliyetleri,sonlu ve sınırlı bir varlık olan insan oglu,herşeyi örneksiz olarak yoktan var eden,Yüce Allah ı
"göremiyoruz"somut delil yok!"diye hemde ilim adına(!)nasıl inkar edebilir?
allah 'ın varlıgı ve birligi,önyargısız olarak olaya yaklaşan,bilimin verilerine itibar eden,düşünen her akıl sahibinin kabul etmekte tereddüt göstermeyecegi bir gerçektir.
allah'ı körü körüne inkar etmek kolaydır.ve çok karlı görünür: insanı hesap vermekten ,mesuliyetten,vicdan azabından.ceza korkusundan kurtarır.Fakat Allah'ı metafizik,felsefi ve ilmi delillerle inkar etmek ispat etmekten daha zordur.
(arkadaşlar mesajlarınıza cevaplarım geç geliyosa kusurabakmayın pek sık gıremıyorum.ama zman buldukça cevap yazıcam)
(Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür)