Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-09-2015, 21:54
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

BaranMiran´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gercek Ateizm kendi yerinde yasanmis olandir, Neresidir kendi yerleri? Bilim, egitim, teknoloji, uretim vs. Ama siz bunu internet ortamina agir manada tasirsaniz bu ateizm olmaktan cikar ateizm-dini olarak insanlara anlatirsiniz, ateistlerin bagira bagira insanlara burada dinlerin yanlis oldugunu soylemeleri bir yandan kendilerinin dogru oldugunu soylemeleriyle bir teist ve ateist arasinda fark gormuyorum.
Bağıra bağıra söylüyorum dinler yanlış.

Darwinuuu ekbeeeeeeeerrrrrrrrrr diyip bomba atan ateist göster seni haklı bulayım.
Alt 18-09-2015, 04:36
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamamdır dostum, o halde burada yine Naturelist abimi analım, eğer ulaşabiliyorsa soruları iletir belki Çünkü benim iletişimim yok ve bildiğim kadarıyla forumlara pek uğramıyor
Sevgili Dark_Prince kendisine konu hakkinda soru sorduklarinizi bildirdim umarim ilgilenir.

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 18-09-2015, 06:52
Yasaklandı

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Dark_Prince kendisine konu hakkinda soru sorduklarinizi bildirdim umarim ilgilenir.
Umarım ben istiyorum bizzat konuşmayı kendisiyle.
Alt 18-09-2015, 22:58
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Natürelist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ettik abi

Saygılar, sevgiler...

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Umarım ben istiyorum bizzat konuşmayı kendisiyle.
Umarım soruların cevap bulur dostum

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 18-09-2015, 23:16
Yasaklandı

Teşekkür ettik abi

Saygılar, sevgiler...

Umarım soruların cevap bulur dostum
Muhammed'i çıkarırsak senin bahsettiğin şairleri nereye koyacağız bir de onlardan bazılarının Muhammed döneminde yaşadığı söyleniyor çünkü.
Alt 18-09-2015, 23:21
Kıdemli Üye

Muhammed'i çıkarırsak senin bahsettiğin şairleri nereye koyacağız bir de onlardan bazılarının Muhammed döneminde yaşadığı söyleniyor çünkü.
Onlar da yaşamadı büyük ihtimal, Araplarca sözel olarak aktarılan şiirler, o isimlere mal edilmiş

Blog Facebook
Alt 18-09-2015, 23:30
Yasaklandı

Onlar da yaşamadı büyük ihtimal, Araplarca sözel olarak aktarılan şiirler, o isimlere mal edilmiş
Bunu uydurmak dezavantaj değil mi?Sonuçta biz bunlara bakarak Kuran'a bu şiirlerden girmiş diyoruz.

Araplar Kuran'ın eleştirilmesine yol açacak birilerini neden uydursun diye bir soru daha geldi aklıma.Çünkü dezavantaj bu Kuran adına.
Alt 18-09-2015, 23:38
Kıdemli Üye

Bunu uydurmak dezavantaj değil mi?Sonuçta biz bunlara bakarak Kuran'a bu şiirlerden girmiş diyoruz.

Araplar Kuran'ın eleştirilmesine yol açacak birilerini neden uydursun diye bir soru daha geldi aklıma.Çünkü dezavantaj bu Kuran adına.
Yok dostum İslamcılar uydurmadı bu şiirleri, tabi mesela Ümeyye gibi kişiler için inadından Müslüman olmadı diye sözler söylüyorlar, tahrifatlar yapıyorlar ama bunlar belli oluyor, ya da Kuss b. Saide'nin açıkça Muhammed ismini söyleyip peygamber olarak geleceği gibi

Bunlar İslam Öncesinden sözel olarak aktarılagelen şiirler, Araplarda yazı yoktu, bununla ilgili Sevan Nişanyan'ın bir konuşmasını da başlık olarak açacağım sonra

Bu şiirlerin uydurma olmadıklarını zaten bütün İslam alemi söylüyor, genel olarak kaynaklarım da ünlü İslam eserleridir bunlara ama bunu bir de şuradan anlıyoruz ki, Kur'an şiirler olmadan anlaşılamaz

Zaten bu şiirlerin Müslümanlar tarafından yazıya geçirilmesinin nedeni Kur'an'daki garip kelimeleri, ifadeleri vb. anlamak için şiirlerden yararlanmalarıdır, aksi taktirde Kur'an anlaşılamıyor. Mesela tefsirlerde filan sıkça görülür, mesela Kurtubi, neredeyse her kelimeyi şiirlerden örnek kullanımlarla açıklar

İşte Kur'an böyle anlaşılmaz bir kitap

Blog Facebook
Alt 18-09-2015, 23:41
Yasaklandı

Yok dostum İslamcılar uydurmadı bu şiirleri, tabi mesela Ümeyye gibi kişiler için inadından Müslüman olmadı diye sözler söylüyorlar, tahrifatlar yapıyorlar ama bunlar belli oluyor, ya da Kuss b. Saide'nin açıkça Muhammed ismini söyleyip peygamber olarak geleceği gibi

Bunlar İslam Öncesinden sözel olarak aktarılagelen şiirler, Araplarda yazı yoktu, bununla ilgili Sevan Nişanyan'ın bir konuşmasını da başlık olarak açacağım sonra

Bu şiirlerin uydurma olmadıklarını zaten bütün İslam alemi söylüyor, genel olarak kaynaklarım da ünlü İslam eserleridir bunlara ama bunu bir de şuradan anlıyoruz ki, Kur'an şiirler olmadan anlaşılamaz

Zaten bu şiirlerin Müslümanlar tarafından yazıya geçirilmesinin nedeni Kur'an'daki garip kelimeleri, ifadeleri vb. anlamak için şiirlerden yararlanmalarıdır, aksi taktirde Kur'an anlaşılamıyor. Mesela tefsirlerde filan sıkça görülür, mesela Kurtubi, neredeyse her kelimeyi şiirlerden örnek kullanımlarla açıklar

İşte Kur'an böyle anlaşılmaz bir kitap
Kuran'ın konusu da çok dağınık şekilde ilerlediği için neden bahsettiğini anlamak güçleşiyor bunun için de nuzül sebepleri devreye giriyor.Şimdiki reformist İslamcılar bu sebepleri kabul etmiyor tabii ki.
Alt 18-09-2015, 23:47
Kıdemli Üye

Kuran'ın konusu da çok dağınık şekilde ilerlediği için neden bahsettiğini anlamak güçleşiyor bunun için de nuzül sebepleri devreye giriyor.Şimdiki reformist İslamcılar bu sebepleri kabul etmiyor tabii ki.
Çok konu var böyle, işte sırf bu bile yeterli Kur'an'ın insan yazımı olduğunu anlamaya ama "onların gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, kalpleriyle de düşünmezler"

Blog Facebook

Önerilen Siteler