Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Büyük Patlama Teorisi

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16-03-2016, 01:17
morrigan morrigan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sparcatus,

1-) Evrenin bir başlangıcı olduğunu ben söylemiyorum Big Bang teorisi söylüyor. Okuduğum izledim tüm Big Bang teorisi konularında evrenin bir başlangıcından söz ediliyor.
2-) Big Bang'e göre evren 1 saniyeden çok daha kısa sürede oluşmuştur buda evrenin başlangıcı olduğunu göstermektedir. Tekillik hali.
3-) Big Bang teorisine ve entropi yasasına göre bir gün evren yok olup gidecektir.
4-) Big Bang'e göre uzay'da yoktu zamanda yoktu boşlukta yoktu.
5-) Siz bu teoriyi kabul etmiyorsanız hiç konuşmayalım, bilim Big Bang teorisini böyle açıklıyor. Okuduğum tüm kaynaklarda da bunlar yazıyor.

Benim görüşüme göre bu tekillik boşluk içerinde iken patlatı, bir bütün değildi, boşluk madde var edemez madde var olduğuna göre maddeyi başka bir güç var etmiştir buda yaratıcıdır.

Boşluk olmasa zaten maddenin boşluktan başka var olabileceği bir yer yok.

Ama Big Bang teorisine göre boşlukta yoktu, boşlukta yoksa evren hiçtlikten yaratılmıştır, yani sizin bir bütün dediğiniz şekilde.

Evren hep vardı ortadaydı gibi görüşler Big Bang teorisine aykırıdır, zaten mantıksal olarak düşünüldüğünde hiçlik evren var edemez, öyle ise yaratılmıştır.

Evren hep ortadaydı gibi bir görüş ateist görüşüdür. Mantıklı olan ya hiçliktir ya da hiçikten yaratılmadır, hep vardı demek mantıklı değildir. İspatı da yok zaten.

Siz yaratıcıyı bir kenara atıp noktayı maddeyi ilahlaştırıp o hep vardı derseniz tabiki işin içinden çıkmak zor olur.

Yaratıcının sıfatını evrene yüklüyorsunuz, evren zeka akıl sahibi olmalı ki kendisini bile araştıracak insanları oluşturmuş, var mı böyle bir mantık. Maddeyi yaratıcı yapıp onu yaratanı inkar ediyorsunuz.

Bilim yokluğu tabiki tanımlayamaz, tanımlayabilse zaten yaratıcının yoktan var etmesi anlamsız olurdu.

Bilimin açıklayamadığı öyle çok konu var ki evren üzerinde bir teori yürütmesi herşeyi açıkladığı anlamına gelmez.
Ben böyle bir saçmalığı kabul etmem, mantığım da kabul etmez, evren kendinin yanında toz tanesi bile sayılmayacak ve kendini araştırtacak, tartıştıracak bir canlı meydana getiriyor da kendisi zeka akıl sahibi değil. Herşey o kadar kusursuz olmuş ki doğada kaos yerine yasalar var.

Önerilen Siteler