Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-08-2016, 16:10
alpha alpha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Evrim olgusu ispatlanamamıştır diyorum. Madde madde yazdım o mesajıma bak, hepsini tek tek oku.
Hepsi anlamlı.

Evrimi kabul etmek uğruna onların hepsini red mi edelim.

Bak o msjıma ve bana onlara tek tek cvp yaz.

"Bilim insanı Allah'a götürür." Louis Pasteur
...
Domuz eti sağlıklı diyenler domuz etinden çiğ köfte yesinler, konuşmasınlar..
Alt 09-08-2016, 16:11
Save The Day Save The Day isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Mikro değil makro örneği gösterin evrimci arkadaşlar
Alt 09-08-2016, 16:17
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

alpha´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim olgusu ispatlanamamıştır diyorum.
alpha; bir zamanlar sperm ve yumurta hücresiydin. Şimdi ne haldesin bir bak. Evrilmişsin.!

Belki bir gün hücrelerin evrildiği için kanser olacaksın. Al işte yine evrilmişsin.!

Sen, annen-babandan farklısın, çünkü evrildin. Çocukların da senden farklı doğacak, çünkü onlar da evrilecek.!

Çevrene bak, her şey her an evriliyor.

Evrilmeden aynı kalan tek bir şey göster. Herhangi bir konuda herhangi bir şey göster ki değişmeden hep aynı kalıyor olsun.
Alt 09-08-2016, 16:18
Yasaklandı

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
alpha; bir zamanlar sperm ve yumurta hücresiydin. Şimdi ne haldesin bir bak. Evrilmişsin.!

Belki bir gün hücrelerin evrildiği için kanser olacaksın. Al işte yine evrilmişsin.!

Sen, annen-babandan farklısın, çünkü evrildin. Çocukların da senden farklı doğacak, çünkü onlar da evrilecek.!

Evrilmeden aynı kalan tek bir şey göster. Herhangi bir konuda herhangi bir şey göster ki değişmeden hep aynı kalıyor olsun.
Makro ile mikro evrimi iyi ayırt etmek lazım. İnsan türü de farklılaşmış zamanla bak çekik gözlüler var en basitinden ama hala insanlar! İnsan dışında tamamen farklı bir türe dönüşmüşler mi? Mesela dinozor nasıl kanatlanıp uçtu gördün mü sen? Balıkların karaya çıktığını ve akciğere dönüştüğünü gördün mü? Ufak farklılıkların birikerek makro olduğu söylenir ama bu bir akıl yürütmedir. Gözlem ve deney gerekir, kanıt gerekir yahu.
Alt 09-08-2016, 16:22
Yasaklandı

Yıldıztozu değişmeyen bir şey göster dedinya ilginç bir örnek var videolu. 4:28 ile 4:35 arasını izle.

Alt 09-08-2016, 16:25
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Evrim var" dedik "İspat et" dediler, yüz yıllardır "Tanrı var" dedik ispat et diyen çıkmadı...
Alt 09-08-2016, 16:38
Sundance Sundance isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alpha´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim olgusu ispatlanamamıştır diyorum. Madde madde yazdım o mesajıma bak, hepsini tek tek oku.
Hepsi anlamlı.

Evrimi kabul etmek uğruna onların hepsini red mi edelim.

Bak o msjıma ve bana onlara tek tek cvp yaz.
Alpha hepsi bu forumda ve daha bir çok forumda tek tek cevaplanmış sorular.

Örümceğin çiftleşmeden sonra dişisi tarafından yenilmesini daha iki gün önce evrim ağacı videolarından birinde dinledim. Daha önceden de biliyordum ama öyle hiç bilinmeyen, rastlanılmayan şey değil diye söylüyorum. Diğer sorduğun sorular, verdiğin sanatlı yaratılış örnekleri hep bilindik şeyler. Daha önce söylemiştim gerçekten merak eden için internette kaynak bol.

Tekrar tekrar oku bu başlığı. Evrim olgusunu kabul etmekten başka çaren yok. En fazla yapabileceğin "Evrim olgusu vardır ve Allah buna uymaktadır" demek olabilir. Başka çaren yok. Sen üzerine giydiğin müslüman etiketine zeval gelmemesi için bizim önümüzde o inandığın Allah'ının acizliğini kapatabilmek için burada kıvranıp duruyorsun. Nafile uğraş seninkisi. Bundan böyle camiide alnın her secdeye vardığında bu başlığı hatırla ve Allah'ın evrim olgusu karşısında nasıl eli kolu bağlı, aciz durumda kaldığını hatırla.
Alt 09-08-2016, 16:58
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Save The Day´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan türü de farklılaşmış zamanla bak çekik gözlüler var en basitinden ama hala insanlar! İnsan dışında tamamen farklı bir türe dönüşmüşler mi?
Tür ayrımı keyfe bağlı olarak yapılan sınıflandırmadır. İnsanları da kendi aralarında pekala türlere ayırabilirsin.

Mesela; esmerler- sarışınlar- siyahlar.

Ya da bıyıklılar- sakallılar- kılsızlar.

Ya da farklı bir kategori bulabilirsin.

Canlıları türlere ayırmak da aynı şekilde keyfe bağlı.

İskelet yapılarına göre ayırabilirsin; omurgalılar-omurgasızlar

Primatlar- memeliler- sürüngenler- kuşlar gibi keyfi ayrımlar.

İnsanla şempanzeyi ayıran keyfi kriterler, Koreli insanla Japon insanı ayıran keyfi kriterler kadar keyfidir.

Hani sen dedin ya, ''insan hep insandır''
Aynı cümleyi ''canlı hep canlıdır'' diye de söyleyebiliriz.

Canlıların hepsi canlı olmak bakımından aynıdır. Arasındaki farklar ve ayırımlar tamamen bizim uydurduğumuz keyfi kriterlerdir.
Alt 09-08-2016, 17:04
Yasaklandı

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tür ayrımı keyfe bağlı olarak yapılan sınıflandırmadır. İnsanları da kendi aralarında pekala türlere ayırabilirsin.

Mesela; esmerler- sarışınlar- siyahlar.

Ya da bıyıklılar- sakallılar- kılsızlar.

Ya da farklı bir kategori bulabilirsin.

Canlıları türlere ayırmak da aynı şekilde keyfe bağlı.

İskelet yapılarına göre ayırabilirsin; omurgalılar-omurgasızlar

Primatlar- memeliler- sürüngenler- kuşlar gibi keyfi ayrımlar.

İnsanla şempanzeyi ayıran keyfi kriterler, Koreli insanla Japon insanı ayıran keyfi kriterler kadar keyfidir.

Hani sen dedin ya, ''insan hep insandır''
Aynı cümleyi ''canlı hep canlıdır'' diye de söyleyebiliriz.

Canlıların hepsi canlı olmak bakımından aynıdır. Arasındaki farklar ve ayırımlar tamamen bizim uydurduğumuz keyfi kriterlerdir.
Bir bilim hakkında konuşuyoruz. Keyfiyet diyorsan olmaz. Canlıları tür, sınıf, familya vs olarak sınıflandırılması taksonomidir. Keyfiyet değil yani. Tür ne onu iyi anlamak lazım. Evrimde mikro evrimi bakterilerde görebiliriz fakat türden türe geçiş milyarlarca yıl aldığı için göremiyoruz. Canlı hep canlıdır dersen evrimi ispat etmiş olmazsın, yerinde saymış olursun. Anlaması bu kadar zor değil. Makro evrimin ispatı için türden türe geçiş gerekiyor. İnsan ırk farklılıkları varyasyonu gösterir ve hala insandır. Tür değişmemiş. Bunlar birikip farklı bir tür oluşturursa o zaman dikkate alırız. Böyle taksonomiden kaçarak evrim ispatlanmaz. Evrime bir katkı değil bu. Evrime katkı için makro evrimin gözlenip ispatlanması gerekir. Yıllardır süren tartışma bu işte. Bu gerçeği göz ardı ederek bu tartışma gerçeğini göz ardı ederek hepsi canlıdır işte dersen evrimle alakasız bir şey söylersin. Evrim ne iddia ediyor türler birbirinden türedi, değişim dönüşüm oldu diyor. Bu iddiadan kaçmak yerine iddiayı desteklemek gerekiyor. Keyfi dersen o zaman evrim de keyfidir ve senin inancındır diyebiliriz. O yüzden bilimsel olarak ele almak gerekiyor.
Alt 09-08-2016, 17:09
alpha alpha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

alpha; bir zamanlar sperm ve yumurta hücresiydin. Şimdi ne haldesin bir bak. Evrilmişsin.
Gerçekten bunu sordun mu ? Bu bakış açısına nasıl bir şey denir ki ? Uçmuşsun haberin var mı acaba ?

--------------------------------------------------

evet benim 3 tane gözüm var, ve boyum 4.5 metre. Haklısın ben insan değilim.. Senin annen baban neydi ?

-------------------------------------------------------

Evt doğru her gün yeni bir tür ortaya çıkıyor değil mi, etrafımızda da bir sürü ara geçiş formu var ve ben merak ediyorum, sürüngen derili tüylü kartal kanatlı yeşil ve mavi renkleri olan bir kuşumsu gördüm, umarım ara geçişleri tmmlanınca güzel bir şey ortaya çıkar.

Senin takip ettiğin bir ara geçiş var mı bu aralar ?

-----------------------------------------------------------

pi sayısı,

alpha sabiti.

hidrojenin kütlesi.

300 milyon yıldır aynı kalan sinek. Evrimciler bunun soyu tükenmişti demişti.

70 milyon önce soyu tükenen ama sonra balıkçının bulduğu balık. Bak daha sonra evrilir ona karışmam ama 70 milyon yıldır aynı. Şimdi sen 75 milyon daha bekle dersen o zaman konuşalım..

--------------------------------------------------------

Alpha hepsi bu forumda ve daha bir çok forumda tek tek cevaplanmış sorular.
Ben evrim teorisinin madde madde yanlışlarını özetledim, ama sen bak kendin diyorsun. Çünkü bunlara cevap veremeyeceğin için böyle kaçıyorsun. Ben nasıl yazdıysam sen de yaz. Utopyalarda yaşamayalım.

Benim hiç bir acizliğim yok. Gördüğüm senin acizliğin. Evrim teorisi ile kendini dogmatik pragmatik bir dünyaya bırakmışsın. Öyle bir kapılmışsın ki "sapkınlık" dercesinde. Bilimin söylediği diğer şeylere yüz çeviriyorsunuz. Ve evrim teorisi adına yapılan hataları da görmezden geliyorsunuz. Piltdown adamı sahtekarlığı gibi. Çünkü biri bir şeye taptı mı artık gözü onun yanlışını görmez olur.

"Bilim insanı Allah'a götürür." Louis Pasteur
...
Domuz eti sağlıklı diyenler domuz etinden çiğ köfte yesinler, konuşmasınlar..

Önerilen Siteler

Etiket
biyoloji, evrim, evrim teorisi, ispat, kanıt