Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-08-2016, 04:29
searcher searcher isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Melekk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin göstermiş olduğun çabada Allah'ın lutfudur

"Rızıklandırdıklarımızdan infak ederler" demek oluyor ki senin caban yok, malı rızkı herşeyi senin önüne veren Allah'dır
Bunlar bilinsin Diye Din peygamber gelmiştir.
"Ey zengin senin aklın yada çalışman cabalaman Senden değil Allahtandır. seni rızıklandırmıştır. o halde sende kardeşine "benim sana merhamet ettiğim gibi merhamet et, yardım et, elinden tut da kardeşce yaşayın" der. O'da senin bu muameleni görürse sana hürmet eder seni sever.
Her Aile böyle olursa İnsanlık alemine huzur gelir.
yoksa herkes Zengin olsa. İnsanlık birbirini daha çok yer.
40 derviş aynı yerde birbirleriyle muhabbetleşirken
2 tane hükümdara dünya dar gelir.
İnsanların zengin olması Birbirini sevmesini meydana getirmez
Benim göstermiş olduğum çabada ne arap putunun lütfu ne de başka bir putun lütfu var, benim çabam tamamen benim, onun bunun putunun değil.

Rızkı veren arap putu ise, o zaman açlıktan ölen bebeklerin, çocukların ve diğer canlıların da sorumlusu arap putudur. böyle manyak bir putun hangi merhametinden söz ediyorsun? Dünyada açlıktan ölen bebekler ve çocuklar var ve senin merhametli dediğin arap putu oturmuş bunu seyredip keyif yapıyor. Böyle manyak bir put ne anlar merhametten ve kardeşlikten? Kimi kandırdığını sanıyorsun? Sen de biliyorsun putunun ne pislik, ne sapık bir put olduğunu, bu yüzden sana iyi davranması ve eziyet etmemesi için yalakalık yapıyorsun puta.
Alt 29-08-2016, 05:40
Pardon Yani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Pardon Yani Pardon Yani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bakın lafı döndürüp dolaştırıp bana bir sürü laf söylüyorsunuz
halbuki benim yanıtım çok açık.

Kutsal metinleri referans alanlara Ahitlerden Deliller getiriyorsam bu İkilik oynamak değildir
Hadisleri de referans alanlara hadis getiriyorsam buda ikilik değildir

Söylemim çok açıktır "Bana hadisle gelmeyin."
Forumdakiler bunu söyledi mi? Hayır sadece gevelediler
Eğer Hadis Kabul etmiyorsanız, Bunda sadık olmalısınız.
sadık mısınız? değilsiniz

O halde Hadis referans alanlara, Benimde hadis getirmem çok normaldir.

Bakın "Bana eğer gelicekseniz" benim söylemim "çok açıktır" "Bana hadisle gelmeyin" tamam mı ?

Ama buna karşılık Ben sizin üzerine gelirsem "hadisle gelebilirim" Neden? Çünkü Sizler "hadis kabul ediyorsunuz" ve sürekli bunun üzerinden İslamı eleştiri içindesiniz

"Çok açık benim söylemim" fakat lafı döndürüp dolaştırıp ş"urada buna dedin, burada bunu dedin" diyerek onca laf ediyorsunız ve beni bütün söylediklerinize karşı "ilgisiz kalmakla" suçluyorsunız.
Hayır Siz eleştiriniz de HAKLI olsaydınız ilgisiz asla kalmazdım

Umarım artık anlamışsındır!

Anayasa'daki Hak ve hukuk maddeleri para için yorumlanabilir mi?
Evet
peki O kanun'un, onun üzerinde uygulanması, istenildiği zaman, Acaba O kişinin, çorba parası uğruna "atıp tuttuğu yorumlar, Mealler" devam eder mi?
Hayır Acaba bu kanunun muradı nedir diye "bütün Bir ANA YASA' gözden geçirilir" değil mi?

Kuran "Ana yasa" hiç bir değişikliği uğramadan günümüze gelmişse biz neden "Kuransal Metni" kabul etmiycez
ve Hicri 200 senelerinde Senin benm gibi insanların yazıdıklarını referans alıcaz neden?
Kuranı yazanlar O devirde yaşıyor muydu? hayır mesele bitmiştir.
"Bana sakın hadisle gelmeyin" çünkü ben Hadis kabul etmiyorum

Ama ben sizin üzerinize hadisle gelirsem de sakın bana kızmayın çünkü siz Hadisleri referans alan bir Dini eleştiriyorsunuz
sözünüzde hiç bir zaman sadık değilsiz.
Hadis kabul edilmediği söylendiği halde 2 gün sonra uydurma bir hadisden dem vuruyorsunuz yada ondan yola çıkarak sözde İslamı eleştiriyorsunuz.

Kuran-ı Kerim'de Zekatın bir ölçüsü yoktur. Bu kimine göre 40 da 40 dır kimine göre 40ta birdir. burası bizi ilgilendirmez
Eğer zekat farz ise Kanunsa burada hukukcular devreye girer ve bütün kuranı okuyarak "Temizlenme arınma parasının" en alçak Asgari ölçüsünü çıkartabilirler
Zekat: Zenginin malının. Fakirin ve Miskinin ve amelenin ve İslam'a kalbleri ısındırılanların (tevbe 60) Pis düşüncesinden "temizlenmesi" demektir.

Yani Bunun ölçüsü öyle bir olucak ki, Bu İnsanlar, "Zekat parasını aldığı zaman" "zenginlere karşı pis düşüncelerden bulunmayıp kardeş düşüncelerde bulunacaklar."
Kuran ana Yasasının Lugat manasıni anlamak ne kadar açık öyle değil umarım seni aydınlatmışımdır

Şunları Tekrar ediyorum "Kuran-ı Metinsel olarak Eleştiremeyince"
ki asla eleştiremezsiniz
sakın "Bana hadisle gelmeyin" ben hadis kabul etmiyorum
"Kuran değişmez ama hadisler kim bilir günümüze gelene kadar kaç defa değişmiştir."

Kuran-ı Kerim ise indirildiği zamandan beri "Yediden Yetmişse ezberlendiğinde" değiştirilmesi İmkansızlaşmıştır.
ama hadislerin öyle bir ayrıcalığı olmamışdır. Alimler ezbelemişdir. ki Alim! neye göre alim? beni seni onu bağlamaz.
Alim denilenlerin sözü şunun bunun sözüdür. Resülullah yada Sahabe sözü değildir. İslamın Esasını Bağlayacılığı NEGATİF

Anlayista sorun var. Siz kuran inaniri oldugunuzu iddaa ediyorsunuz. Bu durumda kim neyle gelirse gelsin, sizin icin ne fark eder, siz KURAN müslümanisiniz. Verebileceginiz tek cevap su olmali. Ben hadisleri retediyorum, BITTI. Size kimse illede hadisi kabul edin demiyor, diyemezde. Hayir dürüst degilsiniz, sizde kuranin yetmedigi konularda hadisleri kurtarici olarak kullaniyorsunuz.

Vay efendim bana hadisle geliyorsunuz deyip, yine itibar etmediginiz hadisle cevap vermeniz kuran inaniri olarak yanlisi, yanlisla savunmaya calismaktir. Yaptiginiz bu hatayi hic birsekilde bertraf edemessiniz. Uzatmanin, kivirmanin anlamida yok. O yazdiginiz talihsiz aciklamadan dolayi düstügünüz durum ortada.

Ben size yönelik ne zaman, nerde hadisi baz alarak islami kötülemisim??? Israrla iletimde bunu belirtmeme ragmen, hala siz hadisle geliyorsunuz, hadisleri kabul ediyorsunuz diye benimle HIC alakasi olmayan ifade kullanmissiniz. Yuh diyorum, ayip diyorum yine fayda etmiyor. Yalancilikla, ikili oynamakla itam edince alinmayacaksiniz. Hos alindiginizida göremiyorum. Sürekli tekrarini sergiliyorsunuz. Kisilik meselesi olmali, yoksa ne diye bukadar aleni yanlislari bir insan sergilerki.

Hukukla ilgili sorularima yine alakasiz uydurma yorumlar yazmissiniz. Bana, kendi veya baskasinin görüsünü niye delil diye, kurandanmis gibi yaziyorsnuz??? Melek hanim, kurandan ispat istiyorum sorularima??? Ben hadisci, nakilci, masalci degilim anlayin artik. Beni ne sizin, neden bir beserin cikarimlari ilgilendirmiyor. Kuran ne diyor onu yazin buraya. Yahu bir seyleri anlatmak bukadarmi zormu olur??? Yazdiklarimi anlayin artik.

Gelelim hadis konusuna

( Kuran-ı Kerim'de Zekatın bir ölçüsü yoktur. Bu kimine göre 40 da 40 dır kimine göre 40ta birdir. burası bizi ilgilendirmez
Eğer zekat farz ise Kanunsa burada hukukcular devreye girer ve bütün kuranı okuyarak )

Hadi ya??? kuranda ölcüsü olmayan birseyin kimine göresi nasil oluyormus??? Ne demek ölcüsü bizi ilgilendirmez??? zekati müslüman verecegine göre, kimi ilgilendirir zekat konusu??? Zekat farsa hukukcular devreye girer ne demek? Kuran diyormu, zakatin miktarini hukukcular belirlemeli diye??? KAYNAK yazin kurandan KAYNAK

en alçak Asgari ölçüsünü çıkartabilirler.

Zekatin en asgari ölcücüde cikartilabilir oldugu kuranin nerdesinde gecer???

Ayni sekilde hukukla alakali oldugu gibi, zekat konusunada bana kurandan delil getirin. Okadar masali yazmissinizda, kaynaginiz nedir??? sorusu yine havada kalmis. Siz sorularima kurandan cevap vermiyorsunuz. Kurani kafaniza göre yorumluyorsunuz. Böyle yapmaniz, kuranin kendini aciklayamaz oldugunuda ayni zamanda gösteriyorsunuz. ANLIYORMUSNUZ???

Kuranda zekatin ne oldugunu, ne zaman verilecegini, hanki miktarda verilecegini, kimlerin vermesi gerektigi kuran nerede, nasil acikliyor soru aynen BU SEKILDE ?????????????????

Kuran disinda hic bir kaynaga basvurmadan bana yine kurandan delil getireceksiniz hanim efendi. Siz degilmiydiniz kuranin hic bir hadise, rivayete ihtiyaci yok, kendini aciklayabiliyor diye??? Buyrun dilediginiz kadar kurandan aciklama getirin diyorum size.

Insaf, bir tane soruya dürüstce, tutarli bir cevap yazamiyorsunuz, daha nediye bos iddaa gayretine girisiyorsunuz??? Uslubumu bozmam icin zorluyorsunuz. Ayni sorulari bana tekrarlatmayin diyorum, ANLAYAMIYORMUSUNUZ ??? renklendiriyorum, gözden kacmasin diye. Tek tek yaziyorum, okadar soru isareti koyuyorum Eeee daha ne ???

Sizden iyi bir masal yazari olabilir ama, kuran yorumu sizi fazlasiyla asiyor. Sapla, samani karistiriyorsunuz. Kötü olan yaptiginiz cehaletin farkinda bile olmamaniz.

.................................................. ......................
Alt 29-08-2016, 09:28
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Yoksa "Kuran Allah kelamıdır"
Peki, Allah unutur mu ?
Alt 29-08-2016, 12:35
Melekk Melekk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kuranda zekatin ne oldugunu, ne zaman verilecegini, hanki miktarda verilecegini, kimlerin vermesi gerektigi kuran nerede, nasil acikliyor soru aynen BU SEKILDE ?????????????????

"Kuransal Metine" bakarak bu sorularına cevap vermek çook kolaydır

Mearic "Hakkı malum"
(24) O kimseler ki Onların mallarından bir "Hakk-ı malum" "Ödenmesi kendilerine farz kılınmış bir Allah borcu" vardır (25) Kendilerine koyulan bu vergiyi seve seve, isteyen fakirlere ve istemek tenezzülünde bulunmayan, bundan dolayı vasiyeti müsaait zannedilen yani derdini Allah'dan başkasına açmayan kazanmaktan mahrum olan kimselere imanları gereği verirler

"madde 25" de Zekatın Miktarı belirtilmemiştir. Bu kimine göre 40 da 40'dır kimin göre "en adi alçak huylu" adama göre de 40'da 1dir

Anayasal Açıklamalarda 40'da 1 Kuran hukukcularının yani Eski devletlerin koyduğu bir Rakkam olabilir. bunun aşağısında bir zekat (temizlenme arınma parası) olmaz denebilir.
Eskilerin sözleri bizi "BAĞLAMAZ"

"Kuransal metine" anayasaya bakar yorumlarız.

"Kuransal Metinde" Kanunen, Zengin tarafından Fakire verilmesi gereken paranın adına "Zekat" denmiştir. Fakire göre de alaçağıan "sadaka" denmiştir
Zekat temizlenme
Sadaka : doğrulama demektir.

Zekat lugatta "temizlenmek arınma" demektir
Kuran'da Zekat'ın Metinsel manası "Zenginin malını fakirin düşüncesinden temizleme parasıdır"
fakirde bu parayı alırsan Sadaka almış olur. sadaka "doğrulama" demektir yani Zenginin verdiği parayla "malındaki pisliğinden arındığını" doğruladım demektir.

Kuran (anayasa) hukukcuları devlet bu paranın asgari ölçüsünü bu tanıma göre çıkartır.

Kimler zekat verebilir

"Kuransal metinde""Afv edikleriniz" der.

Af lugatta: "silmek" demektir. "Sildiğiniz mallar" demektir. silinecek mallarda "İhtiyaçtan fazla mallardan" vazgeçebilecekleri demektir.

Devlet Kuran (anayasal) Metnine dayanaraktan "ihtiyaçtan fazla mallardan" "sileceğini yada sileceklerini" ver bakalım der.
Fazla verirse devlet kabul eder
Az verirse
verdiği miktar "Zekat" adını alabilir mi? diyerekten "Kuransal metine" bakar Kuranda zenginin fakire verdiği paranın adına "Zekat" denmiştir. yani Zekat "Zengin malının Fakirin düşüncelerinden temizlemek" manasına gelir
verdiği Rakkam Fakir'in düşüncesini temizler mi memnun eder mi? ona bakar.
Eski devletlet En adi insan "40ta birden aşağı veremez" diye Kanun koymuşlardır.
Bugunkü Hukukcular isterlerse bu Rakkamı yukarıya veya biraz aşağıya çekebilirler.

Amaç "Zengin malından fakirin gözünü düşüncesini temizlemektir"
bu durum sağlandığı zaman sorun yoktur.

umarım seni çok güzel aydınlatmışımdır "Kuransal Metine" bak Metinde ne yazıyor gör anla. kanunu koy bu kadar kolay
Alt 29-08-2016, 12:46
Yasaklandı

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki, Allah unutur mu ?
Ne demek istiyorsunuz anlayamadım! fakat Ben kendim ayetlerden anladığımı anlatıp cevap vereyim
"Allah unutmaz" ama Sizler bizi unuttuğunuz gibi bizde şimdi sizi unuttuk diye "istihza muamelesi" yapabilir ki yapmıştırda Kuran'da
Kuran-ı kerim "Ezeli bir hutbe" olduğunda ezelden günümüze Allah "Bizde şimdi sizi unuttuk" diyerek aslında "Ezelden Ebede" hiç unutmadıklarını beyan ediyorlar yani Allahın "Unuttuk" demesi bir istihza muamelesi oluyor
Alt 30-08-2016, 02:45
Pardon Yani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Pardon Yani Pardon Yani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Kuransal Metine" bakarak bu sorularına cevap vermek çook kolaydır

Mearic "Hakkı malum"
(24) O kimseler ki Onların mallarından bir "Hakk-ı malum" "Ödenmesi kendilerine farz kılınmış bir Allah borcu" vardır (25) Kendilerine koyulan bu vergiyi seve seve, isteyen fakirlere ve istemek tenezzülünde bulunmayan, bundan dolayı vasiyeti müsaait zannedilen yani derdini Allah'dan başkasına açmayan kazanmaktan mahrum olan kimselere imanları gereği verirler

"madde 25" de Zekatın Miktarı belirtilmemiştir. Bu kimine göre 40 da 40'dır kimin göre "en adi alçak huylu" adama göre de 40'da 1dir

Anayasal Açıklamalarda 40'da 1 Kuran hukukcularının yani Eski devletlerin koyduğu bir Rakkam olabilir. bunun aşağısında bir zekat (temizlenme arınma parası) olmaz denebilir.
Eskilerin sözleri bizi "BAĞLAMAZ"

"Kuransal metine" anayasaya bakar yorumlarız.

"Kuransal Metinde" Kanunen, Zengin tarafından Fakire verilmesi gereken paranın adına "Zekat" denmiştir. Fakire göre de alaçağıan "sadaka" denmiştir
Zekat temizlenme
Sadaka : doğrulama demektir.

Zekat lugatta "temizlenmek arınma" demektir
Kuran'da Zekat'ın Metinsel manası "Zenginin malını fakirin düşüncesinden temizleme parasıdır"
fakirde bu parayı alırsan Sadaka almış olur. sadaka "doğrulama" demektir yani Zenginin verdiği parayla "malındaki pisliğinden arındığını" doğruladım demektir.

Kuran (anayasa) hukukcuları devlet bu paranın asgari ölçüsünü bu tanıma göre çıkartır.

Kimler zekat verebilir

"Kuransal metinde""Afv edikleriniz" der.

Af lugatta: "silmek" demektir. "Sildiğiniz mallar" demektir. silinecek mallarda "İhtiyaçtan fazla mallardan" vazgeçebilecekleri demektir.

Devlet Kuran (anayasal) Metnine dayanaraktan "ihtiyaçtan fazla mallardan" "sileceğini yada sileceklerini" ver bakalım der.
Fazla verirse devlet kabul eder
Az verirse
verdiği miktar "Zekat" adını alabilir mi? diyerekten "Kuransal metine" bakar Kuranda zenginin fakire verdiği paranın adına "Zekat" denmiştir. yani Zekat "Zengin malının Fakirin düşüncelerinden temizlemek" manasına gelir
verdiği Rakkam Fakir'in düşüncesini temizler mi memnun eder mi? ona bakar.
Eski devletlet En adi insan "40ta birden aşağı veremez" diye Kanun koymuşlardır.
Bugunkü Hukukcular isterlerse bu Rakkamı yukarıya veya biraz aşağıya çekebilirler.

Amaç "Zengin malından fakirin gözünü düşüncesini temizlemektir"
bu durum sağlandığı zaman sorun yoktur.

umarım seni çok güzel aydınlatmışımdır "Kuransal Metine" bak Metinde ne yazıyor gör anla. kanunu koy bu kadar kolay
Gercekten cok komik olmaya basladiniz, VE DÜRÜST DEGILSINIZ

Bir ton gereksiz yazi yazmissiniz, hepsi bir öncekinin tekrari.

Koydugunuz ayetin zekatla uzaktan yakindan alakasi yok. Kuranda sadakadan, ihtiyac disi maldan, yetime, yolda kalmisa, miskinlere infak edilmesine yönelik bir cok ayet vardir, lakin zekat bunlarin disinda bir kavram. Sapla, samani karistiriyorsunuz. Bunuda cehaletinize veriyorum, yoksa aleni allah adina sahtekarlik yaptiginizi söylemem gerekecek,ki böyle davrandiginizin elbetde farkindayim.

( DİYANET MEALİ )
20. Kendisine kötülük dokunduğu zaman sızlanır.
21. Ona bir hayır dokunduğunda da eli sıkıdır.
22. Ancak, namaz kılanlar başka.
23. Onlar, namazlarına devam eden kimselerdir.
24, 25. Onlar, mallarında; isteyenler ve (isteyemeyip) mahrum kalanlar için belli bir hak bulunan kimselerdir.

Bu koydugunuz ayetde ZEKAT kelimesi nerede geciyor???

Sorum halen cevapsiz bekliyor. Kuranda zekatin ne oldugunu, ne zaman verilecegini, hanki miktarda verilecegini, kimlerin vermesi gerektigi, hanki mallardan verilmesi farz kilinmistir. Tüm bu sorulara kuran nerede, nasil acikliyor soru aynen BU SEKILDE ????????????????? !!! Zekatla bir bire alakali, zekati aciklayan AYET LÜTFEN !!!

Cok uzun yazmayacagim, ikili oynayan, yalana dolana bas vuran birine daha fazla zaman ayirip, kaale almak akli basindan olan icin aptallik olur.

.................................................. ..............

Konu Pardon Yani tarafından (30-08-2016 Saat 03:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 30-08-2016, 10:59
Yasaklandı

Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.................................................. ..............
Bakın Ben size cevap verdim ama siz gereken özeni gösterip Kuranı anlama yolunu seçmediniz.
Tabi ki herhangi Bir "Anayasa"yı Gözden geçirmek anlamak öyle hemen hemen kolay bir şey değildir.
Kaldı ki burada Kuran'dan (Anayasa'sın dan) bahsediyoruz.

Anayasa da, Borçlar hukukunun, Tapu ve kadastro hukukunun ayrıntıları var mıdır?
Fakat bütün bu hukuklar anayasa'ya göre yapılırlar öyle değil mi?
İşte Sizin de benden Kuran (anayasasından) ayrıntı istemeniz bu derece yanlışdır

Kuran'da "Anayasal Metinde" belirtilen niteliklere ilkelere göre "ayrıntılar" "Ölçüler" "Oranlar" "diğer hukuklar" yapılır. Bunu Anlıyor musunuz Kuran'dan detay aranmaz.

Mesela Kuran'da Kıyamete kadar gelecek Kafirlerin isimleri Allah tek tek söylemiş midir? vasıflarını sıfatlarını belirtmiştir.

"zekat" bir çok yerde "namaz" ile beraber geçmektedir. yani Zekat (zorunlu ihtiyaçlar haricindeki) her maldan devlet tarafından her zaman alınabilir. yada bir sene sonra alınabilir bu devlete kalmışdır.
Tabi bu yöntem toplumun "zekatı" vermede gereken özeni göstermedikleri anlaşılırsa yapılır.

Şimdi "Kursansal Metinde" Zenginin (zekat niyeti ile) verdiğine "Zekat" Fakirin ise zekat namı altında "verileni" almasına "Sadaka" denir. "Zekat denmez"
Yani "Kuransal Metini" incelediğimizde Zengin "zekat" verir. Fakir onu "sadaka" olarak alır.
buradaki incelik: Fakirin temizlenmeye ihtiyacı olmadığıdır
Zenginin malını temizlemeye ihtiyacı vardır. Zengin zekat verir
Fakir "Sadaka" olarak alıp (Sadaka : Doğruladım demektir.)
"Zenginin malını Pislikten arındırdığını ve biz Fakirlere karşı temiz duyular beslediğini (doğruladım)" demektir. bilmem seni güzelce aydınlatabiliyor muyum?

"Hakkı malum" ayetini getiriş sebebim.
Ödenmesi gereken "Bir Allah borcu" olduğunu göstermek ve bu "malumun borcun" kişiye göre farklı olabileceğini, yani "zekat"ın Maksimum ölçüsünün olmadığını söylemek için getirdim..

Bir kimse Benim için "Malum hakk" yani "Allah'a borcum" malımdan 40 da 5 dir diyebilir. Daha daha fazla fazla verebilir. Bunlar bu borcu isteyene ve istemeyip vaziyeti müsait zannedilen kazanmakdan mahrum muhtaçlara ödediklerin de, devlet bunlardan asgarisini belirlediği ölçüde "zekat" almaz. çünkü bunlar "Malum hakkı" "Bilinen Allah borcunu" "Zekatı" devlete göre fazlasıyla ödemişlerdir.

Özet olarak: Kuransal anayasal Metinde "Zekatın" ve "Sadakanın" tanımı bellidir buna göre zekatın asgari ölçüsü rahatlıkla kolayca çıkarılabilir. Size bunları anlattığım halde siz "anlamama yolunu" seçtiğiniz için dersimiz sona ermiştir. Siz anlamak istemezseniz ben de sürekli aynı şeyleri yazamam
Alt 30-08-2016, 11:20
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Ne demek istiyorsunuz anlayamadım! fakat Ben kendim ayetlerden anladığımı anlatıp cevap vereyim
"Allah unutmaz" ama Sizler bizi unuttuğunuz gibi bizde şimdi sizi unuttuk diye "istihza muamelesi" yapabilir ki yapmıştırda Kuran'da
Kuran-ı kerim "Ezeli bir hutbe" olduğunda ezelden günümüze Allah "Bizde şimdi sizi unuttuk" diyerek aslında "Ezelden Ebede" hiç unutmadıklarını beyan ediyorlar yani Allahın "Unuttuk" demesi bir istihza muamelesi oluyor
Sordugum, Allah Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran oldugunu unutmus mu?

Ayetteki Baba (İmran) Musa'nın ve Harun'un babası değildir. Meryem'in babasının ismi de İmrandır.

Fakat Allah ise Meryem'i Harun'a değil. Daha büyük bir yere, yani Hem Dedesi İmran'a (Musa ve Harun'un babasına) hem de kendi babası olan İmran'a izafe etmişdir
[/B]

Kaynaginiz nedir, Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran oldugu hakkinda?
Alt 30-08-2016, 11:48
Yasaklandı

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sordugum, Allah Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran oldugunu unutmus mu?
Kaynaginiz nedir, Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran oldugu hakkinda?
Konuya sonradan katıldığınız için Saçma bir soru sordunuz

MERYEM-27/28: "Ey Hârûn'un Hemşiresi"
Açıklama: Burada "unutulma" yok "Beni israil"in "söylemini" aktarma var

"Beni İsrail Meryem'e çirkinlik izafe ederken Meryem'i de ("Musa"ya değil) "Harun"a izafe ediyor.

Bir soru daha sorulup neden denirse: Çünkü Beni israile göre "Harun" İkinci planda kalan ayakcı ve "Allah'ın helak edilmesini istemiş olduğu" kişidir

TAHRİM-12:"Allah diyor ki" : "İmran kızı Meryem'i" de örnek gösterdi.
Allah unutmamış
Alt 30-08-2016, 12:29
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Konuya sonradan katıldığınız için Saçma bir soru sordunuz

MERYEM-27/28: "Ey Hârûn'un Hemşiresi"
Açıklama: Burada "unutulma" yok "Beni israil"in "söylemini" aktarma var

"Beni İsrail Meryem'e çirkinlik izafe ederken Meryem'i de ("Musa"ya değil) "Harun"a izafe ediyor.

Bir soru daha sorulup neden denirse: Çünkü Beni israile göre "Harun" İkinci planda kalan ayakcı ve "Allah'ın helak edilmesini istemiş olduğu" kişidir

Peki iman ettiginiz kitabinizda(Kuran) Harun icin bu ustteki soyledikleriniz gecerli mi? Herhangi bir ayet varsa koyar misiniz?

Ya da bu ayetler nedir?
Yemin olsun ki, Musa ve Harun'a eğriyi doğrudan ayıran kitabı, takva sahibleri için bir ışık ve öğüt olarak verdik.

And olsun ki Harun daha önce onlara: "Ey kavmim! Siz bununla (buzağı ile) imtihana çekildiniz. Sizin gerçek Rabbiniz Rahmân'dır. Gelin bana uyun ve emrime itaat edin" demişti.

Bana kalirsa daha onceki sayfalarda bahsettiginiz hayvan(!) dogru soylemis ve fakat Ayse anlamamis. Acaba kurgu bozulacak korkusuyla yalan demis olabilir mi? Ne de olsa Kuran Allah kelamiydi degil mi? Ve Muhammed oldukten sonra kitap haline getirildi.

Iyi iste burada bahsedilen de zaten Meryem'lerin karistirilmasi bahsi, sizin kendi kafaniza gore Harun'a dair birseyler atfetmeniz degil. Mesela dininizde de, ayakcilarin sayesinde simdi elinizde tuttugunuz Kuran'i okumaktasiniz. Zaten helak edilecek lanetli bir peygamberse, kitabinizda olmamasi gerekir, o zaman kitabiniz hatalidir ve Allah unutmustur dogal olarak. (unutma 1)

Mesela Karun nasil helak edilmis apacik sekilde yaziyor degil mi? Oysa Harun icin bu sekilde ayetler yok.

Tahrim'e gelmeden once , ben ustteki soruma cevap almak istiyorum oncelikle mumkunse,

Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran olduguna dair kaynaginiz nedir?

Önerilen Siteler