Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2016, 15:53
Melekk Melekk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki iman ettiginiz kitabinizda(Kuran) Harun icin bu ustteki soyledikleriniz gecerli mi?
Geçerli olamaz
Çünkü biz Hz. Harun'u da bir peygamber olarak görürüz

sizin kendi kafaniza gore Harun'a dair birseyler atfetmeniz degil.
Bakın Kendi düşünceme göre "Harun"a dair bir şeyler affetmediği çok iyi bildiğiniz halde, neden böyle şeyler serdediyorsunuz?
Cevap: Demagoji.

Demagoji de Beni hedef almadınız kesin, Çünkü ben meseleye Çok hakimim. Sizin hedefiniz diğerleri

Bilmeyenlere için burdaki Demagojiyi yıkalım
Öncelikle Ben kendi düşüncemi değil İsrailoğullarına göre Harun'un düşüncesini naklettim

Beni israile göre
Harun Tevrat'ta Musa'nın yanında ikinci planda kalan ve buzağı yapımında esas rol oynayan (Bak Tevrat çıkış 21-35) ve RAB'bin helak olmasını istediği kişi (Bak Tesniye 9/20)

Onun için (19:27-28'de) Beni İsrail: Meryem'e çirkinlik izafe ettikten sonra.
"Ey Harun'un Hemşiresi" diyip, Harun'a da izafe etmiş olması çok çok normal bir şeydir.

Tahrim'e gelmeden once , ben ustteki soruma cevap almak istiyorum oncelikle mumkunse,

Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran olduguna dair kaynaginiz nedir?
Tahrim'e gelmeden Önce. Öne sürelen ayet de "Allah'ın değil" "beni israilin" ne dediği beyan edildiğinden. O ayet de Meryem'in babasının isminin geçememsi çok normaldir

Tahrim de ise Allah diyor ki: "****te imrâne" : "İmran kızı Meryem"
İşte biz bu ayet de "Meryem"in Babasının isminin de "İmran" olduğunu kabul ederiz.

Bunu böyle olduğu "Ehl-i Kitapca kabul Edilmezse"
Onlara verilecek cevap şu olur
Meryem'in "İmran soyunda geldiği" Ehli kitapca sabit olduğudan (Bak Luka incili)
Kuran' daki"İbnete İmrane" Tabiri ile Meryem Yine Bir "İmran kızı" olmuş olur. der Ehli kitaba tebessümler yollarız
Alt 30-08-2016, 16:37
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Melekk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçerli olamaz
Çünkü biz Hz. Harun'u da bir peygamber olarak görürüz

Bakın Kendi düşünceme göre "Harun"a dair bir şeyler affetmediği çok iyi bildiğiniz halde, neden böyle şeyler serdediyorsunuz?
Cevap: Demagoji.

Demagoji de Beni hedef almadınız kesin, Çünkü ben meseleye Çok hakimim. Sizin hedefiniz diğerleri

Bilmeyenlere için burdaki Demagojiyi yıkalım
Öncelikle Ben kendi düşüncemi değil İsrailoğullarına göre Harun'un düşüncesini naklettim

Beni israile göre
Harun Tevrat'ta Musa'nın yanında ikinci planda kalan ve buzağı yapımında esas rol oynayan (Bak Tevrat çıkış 21-35) ve RAB'bin helak olmasını istediği kişi (Bak Tesniye 9/20)

Onun için (19:27-28'de) Beni İsrail: Meryem'e çirkinlik izafe ettikten sonra.
"Ey Harun'un Hemşiresi" diyip, Harun'a da izafe etmiş olması çok çok normal bir şeydir.

Tahrim'e gelmeden Önce. Öne sürelen ayet de "Allah'ın değil" "beni israilin" ne dediği beyan edildiğinden. O ayet de Meryem'in babasının isminin geçememsi çok normaldir

Tahrim de ise Allah diyor ki: "****te imrâne" : "İmran kızı Meryem"
İşte biz bu ayet de "Meryem"in Babasının isminin de "İmran" olduğunu kabul ederiz.

Bunu böyle olduğu "Ehl-i Kitapca kabul Edilmezse"
Onlara verilecek cevap şu olur
Meryem'in "İmran soyunda geldiği" Ehli kitapca sabit olduğudan (Bak Luka incili)
Kuran' daki"İbnete İmrane" Tabiri ile Meryem Yine Bir "İmran kızı" olmuş olur. der Ehli kitaba tebessümler yollarız
Kimseyi hedef almis degilim, diger arkadaslara sorum olsaydi kendilerine yoneltirdim zaten, demagoji nereden cikti, sadece mesajlariniza ve ortaya koydugunuza iliskin soru yoneltmekteyim.

Hangi konuya hakimsiniz, bu kisim anlasilmadi!?

Peki sizin dininize iliskin gecersiz olan argumani, tartismaya delil olarak nicin kullanmaktasiniz? (kafaniza gore deyisimin sebebi budur, zira daha once, biz muslumanlar diger dinlerin ne dedigine bakmayiz demistiniz yanlis hatirlamiyorsam, dogru mudur?)

Iyi ya iste helak etmemis, Musa yakardigi icin affetmis, aksine sonra onu, Musa'ya peygamber kilmis. Cikis 7/7 kendisine gorev vermis. Cikis 4/14

Yani buradan birsey cikmaz dolayisiyla.

Ilaveten bahsettiginiz ayette cirkin atiflarda bulunan kesimin, Ben-i Israil olduguna deliliniz nedir? Zira ayette boyle bir aciklamada bulunmuyor, bunun yerine kavmine getirdiginden bahsetmekte.

Peki kitapta gecmemesine karsin , siz kendi kafaniza gore nasil, Isa'nin annesi Meryem'in babasinin isminin, Musa ve Harun'un babasi olan Imran'a atfedildiginden bahsetmektesiniz?

Ote yandan Tahrim ayetine iliskin, nasil kabul ediyorsunuz? Ayetin onunu 11 ayet okursaniz goreceksiniz ki firavun'un elinden ceken bir kadindan bahsetmekte..????

Luka Incilinden pasaj getirmissiniz, ama buradaki pasaji dogrulayan Kuran ayetleri hangisidir?
Alt 31-08-2016, 03:19
Pardon Yani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Pardon Yani Pardon Yani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bakın Ben size cevap verdim ama siz gereken özeni gösterip Kuranı anlama yolunu seçmediniz.
Tabi ki herhangi Bir "Anayasa"yı Gözden geçirmek anlamak öyle hemen hemen kolay bir şey değildir.
Kaldı ki burada Kuran'dan (Anayasa'sın dan) bahsediyoruz.

Anayasa da, Borçlar hukukunun, Tapu ve kadastro hukukunun ayrıntıları var mıdır?
Fakat bütün bu hukuklar anayasa'ya göre yapılırlar öyle değil mi?
İşte Sizin de benden Kuran (anayasasından) ayrıntı istemeniz bu derece yanlışdır

Kuran'da "Anayasal Metinde" belirtilen niteliklere ilkelere göre "ayrıntılar" "Ölçüler" "Oranlar" "diğer hukuklar" yapılır. Bunu Anlıyor musunuz Kuran'dan detay aranmaz.

Mesela Kuran'da Kıyamete kadar gelecek Kafirlerin isimleri Allah tek tek söylemiş midir? vasıflarını sıfatlarını belirtmiştir.

"zekat" bir çok yerde "namaz" ile beraber geçmektedir. yani Zekat (zorunlu ihtiyaçlar haricindeki) her maldan devlet tarafından her zaman alınabilir. yada bir sene sonra alınabilir bu devlete kalmışdır.
Tabi bu yöntem toplumun "zekatı" vermede gereken özeni göstermedikleri anlaşılırsa yapılır.

Şimdi "Kursansal Metinde" Zenginin (zekat niyeti ile) verdiğine "Zekat" Fakirin ise zekat namı altında "verileni" almasına "Sadaka" denir. "Zekat denmez"
Yani "Kuransal Metini" incelediğimizde Zengin "zekat" verir. Fakir onu "sadaka" olarak alır.
buradaki incelik: Fakirin temizlenmeye ihtiyacı olmadığıdır
Zenginin malını temizlemeye ihtiyacı vardır. Zengin zekat verir
Fakir "Sadaka" olarak alıp (Sadaka : Doğruladım demektir.)
"Zenginin malını Pislikten arındırdığını ve biz Fakirlere karşı temiz duyular beslediğini (doğruladım)" demektir. bilmem seni güzelce aydınlatabiliyor muyum?

"Hakkı malum" ayetini getiriş sebebim.
Ödenmesi gereken "Bir Allah borcu" olduğunu göstermek ve bu "malumun borcun" kişiye göre farklı olabileceğini, yani "zekat"ın Maksimum ölçüsünün olmadığını söylemek için getirdim..

Bir kimse Benim için "Malum hakk" yani "Allah'a borcum" malımdan 40 da 5 dir diyebilir. Daha daha fazla fazla verebilir. Bunlar bu borcu isteyene ve istemeyip vaziyeti müsait zannedilen kazanmakdan mahrum muhtaçlara ödediklerin de, devlet bunlardan asgarisini belirlediği ölçüde "zekat" almaz. çünkü bunlar "Malum hakkı" "Bilinen Allah borcunu" "Zekatı" devlete göre fazlasıyla ödemişlerdir.

Özet olarak: Kuransal anayasal Metinde "Zekatın" ve "Sadakanın" tanımı bellidir buna göre zekatın asgari ölçüsü rahatlıkla kolayca çıkarılabilir. Size bunları anlattığım halde siz "anlamama yolunu" seçtiğiniz için dersimiz sona ermiştir. Siz anlamak istemezseniz ben de sürekli aynı şeyleri yazamam

Baydiniz ama. Bana anliyormusunuz, anlamiyorsunuz diye yazan siz, daha benim en bastan sordugum soruyu anlamiyorsunuz. BANA GÖRE BAL GIBIDE ANLIYORSUNUZ ama, isinize gelmiyor. Kivirmanin pesindesiniz.

Kuranin bir anayasa kitabi gibi yorumlanmasi gerektigini kuranin hanki ayetiyle öne sürüyorsunuz??? "ayrıntılar" "Ölçüler" "Oranlar" "diğer hukuklar" Dediginiz onca ayrintiyi kitabin neresinden okuyorsunuz??? Sizin kisisel görüsünüz beni, kimseyi ilgilendirmiyor diye kac defa yazdim oysa. Sizinde kaynaginiz, benimde kabul ettigim kaynak kuran degilmiydi en bastan beri???

Uzun uzadiya saymissiniz herzamanki gibi cevap diye ama, kurandan bir tane sordugum sorulara aciklik getirecek ayet koymamissiniz??? Böyle tartismami olur.

"Kuran'dan detay aranmaz"
Oldumu simdi??? ne demek detay aranmaz??? Bir tane ayet gösterin, kuranda detay aranmaz, su veya bu hükümlerin uygulamasini insanlara birakiyorum, sizler belirleyin dedigi AYET varmi??? Tam tersine, kuranda bir cok ayet kuranin detayli oldugunu iddaa eder. Siz allahtan cok ilahlik tasliyorsnuz. Allahinizin adina acik, secik yalan söylüyorsunuz. Böyle yazincada homurdaniyorsunuz.

Yemin olsun! Biz bu Kur'an'da, insanların anlamaları için, her türlü örneği ayrıntılı bir biçimde verdik. (İSRA,89)

Biz Kitapta / Kur'an'da hiçbir şeyi eksik bırakmadık. (EN'AM,38)

Anlayan bir toplum için, ayetleri en ince ayrıntısına kadar / tam bir biçimde ayrıntılı açıklamış bulunuyoruz. (EN'AM,98)

Biz, öğrenmek isteyen bir topluluk için, ayetleri çeşitli şekillerde sunuyoruz / ayetlerimizi herkesin anlayabileceği bir şekilde ayrıntılı olarak açıklıyoruz. (EN'AM,105)

Allah size Kitabı / Kur'an'ı en ayrıntılı bir şekilde / açıklanmış olarak indirmişken, Allah'tan başkasının hakemliğine / sözlerine mi uyayım? (EN'AM,114)

Ey insanlar! Bu öyle bir Kitaptır ki, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan Allah'ın, ayetlerini kolaylaştırdığı / sağlamlaştırdığı, sonra da ayrıntılı olarak / uzun uzun açıkladığı bir Kitaptır. (HUD,1)

Bu Kur'an, uydurma bir söz değildir; aksine bu Kur'an kendisinden önce gelen Tevrat, İncil, Zebur ve diğerlerini onaylayıp doğrulayan, her şeyin ayrıntılı açıklaması / her şeyi ayrıntılı kılıcı / uzunca anlatan ve inananlar için de bir yol gösterici ve Rahmettir. (YUSUF,111)

Yemin olsun! Biz Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki, herkes düşünüp öğüt alsınlar. (ZÜMER,27)

Yemin olsun! Biz bu Kur'an'da insanlar için, her türlü / her çeşit örneği ayrıntılı / türlü biçimlerde / değişik ifadelerle / her şeyi ayrı ayrı örnek vererek açıkladık. (KEHF,54)

Biz sana bu Kur'an'ı, her şeyi açıklayan / her şey için ayrıntılı bir açıklayıcı bir yol gösterici, bir rahmet ve Müslümanlara bir müjde olarak indirdik. (NAHL,89)

Yemin olsun! Biz bu Kur'an'da, insanlara her türlü örneği verdik. (RUM,58)

Yemin olsun! Biz size, her şeyi açık açık / açık-seçik anlatan ayetler / apaçık ilkeler, sizden önce geçmiş kimselerden örnekler ve erdemliler için de bir öğüt indirmiş bulunuyoruz.(NÛR,34)

Yemin olsun! Biz, her şeyi apaçık bildiren / açık-seçik bilgiler veren ayetler / açıklayan ilkeler indirmiş bulunuyoruz. (NÛR,46)

İşte Biz Kur'an'ı böyle apaçık / açık-seçik, anlaşılır ayetler / ilkeler olarak indirdik. (HAC,16)

Biz ayetleri, yürekten inanacak olanlar için açık ve anlaşılır bir şekilde / iyiden iyiye açıklamışızdır. (BAKARA,118)

Biz bilinçli / bilinçlenmek isteyen bir toplum / bilen bir halk için, buyruklarımızı / ayetlerimizi / ilkeleri en ince ayrıntısına kadar / ayrıntılı bir biçimde açıklarız / böylece uzun uzun anlatıyoruz / böyle ayrıntılı kılıyoruz. (A'RAF,32)

Şükreden bir topluluk için ayetleri böyle ayrıntılı olarak / örneklerle / değişik şekillerde açıklarız. (A'RAF,58)

Biz her şeyi apaçık bildiren / apaçık gösteren ayetler indirmiş bulunuyoruz. (MÜCADELE,5)

Bu Kur'an, kendisinin ayrıntılı bir açıklamasıdır. (YUNUS,37)

Biz her şeyi ayrıntılı olarak / uzun uzadıya açıklıyoruz / her şeyi ayrıntılarına varıncaya kadar anlatıyoruz. (İSRÂ,12)

Bukadar ayet kaafi gelmesi lazim. Simdi gaflete düsüp aha bak iste allahda kuran yeterli diyor diye gelmeyin karsima. Zaten promlemin ana kaynagi, kuranin celiskiler icinde iddaalarinin havada kalmasi, bir cok ayetin ne demek istediginin anlasilmamasindan dolayidir,ki kurnaz din tüccarlari hadisleri kurtarici olarak üremislerdir. Piyasada 1,5 milyon hadis olmasina ragmen, sahih tevatür bilmem ne adi altinda, halen kurani tam manasiyla anlatabilen, anlayan biri cikmamistir. Sizde kalkmis kuran tek basina yeterli diye masal dünyasindan hikayeler uyduruyorsunuz, anlatiyorsunuz.

Siz istediginiz kadar hadisler olmadan kuran anlasilir diye bagirin, cagirin bundan hic bir gerceklik payi cikmaz.

Allah peygaberlerine kitabi ve hikmeti verdi der. Nedir bu hikmet??? Kuran hanki ayetinde peygamberlerine verdim dedigi bu hikmetin ne olduguna dair aciklama getirmistir???

Namazin kac rekat kilinacagini belirten bir tane ayet koyamazssiniz. Sabah namazinin 2 rekat faz kilinmasini, öglen/ ikindi / yatsinin 4 rekat, aksamin 3 rekat, cumanin 2 rekat kilinmasini hanki ayetle aciklayacaksiniz??? Cumaya kadinlarinda gidip, gitmeyeceklerine dair kanitiniz nedir??? Bugünün islam dünyasinda cumaya katilan müslüman kadinlar varmidir, kimlerdir, nerede bunlar???

Namazi 3 vakit kilanlar var, 5 vakit kilanlar var. Daha kuranda gecen salat kelimesinin namazimi, duayimi isaret ettigi bile tartisiliyorken, kesinlik kazanmamisken, sizin sadece kuran yeterli demeniz, sizin hüsnü kuruntunuzdan baska birsey degil.

Siz buraya sordugum konular hakkinda ayetleri koyun, eger ozaman anlamassam, bana istediginiz sekilde itamda bulunabilirsiniz, hic kocunmam bilgisizligime verir, yüzümde kizarir ayrica.

Sizden kisisel yorum, görüs istemiyorum, son kez ikaaz ediyorum. Ayet koyacaksiniz, ozaman siz iddaanizda hakli cikarsiniz. Aksi taktirde benim size yönelik sarf ettigim her olumsuz itamim gecerliligini koruyacaktir.

------------------------------------------------
Alt 01-09-2016, 21:54
Yasaklandı

Peki sizin dininize iliskin gecersiz olan argumani, tartismaya delil olarak nicin kullanmaktasiniz? zira daha once, biz muslumanlar diger dinlerin ne dedigine bakmayiz demistiniz yanlis hatirlamiyorsam, dogru mudur?
Siz burada kimleri kandırdığınızı sanıyorsunuz.
Herkes biliyor ki Müslümanların "Ahitsel metinden" delil getirmeleri Ehli Kitap camiasını sus buz etmek için ders vermek içindir

Yoksa Müslüman camiası; Maydonoz gibi bilmediği işe burnu sokarak Kuranı her eleştirdiklerin de, Ehli kitaba; zavallı nazarlarıyla bakıp tebessüm etmişler. gülmüşler, dalga geçmişler, onları Zerre kaale almamışlardır

Ehli Kitap camiası Kuran'da ki Meryem'in Musa'nın Kardeşi Meryem olduğu yalanı attığı an da. Müslüman camiası derhal Ehli Kitaba "Kendi ahitsel Metinlerinden"Öyle bir tokat gibi cevap verdi ki "Ehli kitap feleğini aşırdı."
Zira Müslümanların sunduğu delilde. Ehl-i kitaba göre Meryem'in "İmran soyundan" geldiği "Ahitsel olarak" tartışılmaz bir hakikattir
Bundan dolayı "Ey Harun'un Hemşiresi" Ayetine Sen nasıl bok atarsın "Ey ehli kitap uleması" diye Şak diyerek Tokatın alasını atmıştır

Zira bütün herkes bilir ki arapçadaki "Uht" kız kardeş değil bir kabile mensubu içinde kullanılır.

Ehl-i kitap "ne oluyoruz" diye Şoka girdi kendine geldiğinde "bu akla yatkın gelse de Neden Müslüman camiasi Meryem'in İmran soyundan geldiğini ispat etmek için bizim ahitsel Metinlerimizden yardım alıyorlar" demeye dansöz gibi nasıl nasıl kıvırmalara başladı.
Ehli Kitap için sözün bittiği yerdeyiz

Şimdi Sizin 2. kez zavallıları kandırdığınız sözlerinize geliyorum

Iyi ya iste Harun'u helak etmemis, Musa yakardigi icin affetmis, aksine sonra onu, Musa'ya peygamber kilmis. Cikis 7/7 kendisine gorev vermis. Cikis 4/14

Yani buradan birsey cikmaz dolayisiyla.
Bu kadar Yalan ve sahtekarlığa pes doğrusu. A Neva Efendi! Sen bu sözleri Cahilliğin hangi subesini ikmal ederek söyledin bilmem ki

Çünkü Azıcık Tevrat okuyanlar dahi bilirler ki. "Harun'un" "Peygamberliği" (Çıkış Bap 7/7) ve kendisine "görev verilmesi" (çıkış Bap 4/14). Firavun'un diyarında iken olmuş şeyler olup. O diyardan çıktıktan sonra yani Dökme put yaptıkları tarihte, RAB'bin onun helak etmek istemesinden "Çok daha önce" olmuş şeylerdir

"Helak etmek istemiş ama, Sonra onu peygamber yaptı görevler verdi" diyerek sen kimi kandırmaya çalışıyorsun kuzum milleti yalanlarınla kandıracağını mı sanıyorsun

Hemen Tevrattaki Ahitsel Metinleri Buraya getirelim Yalancılık ve Sahtakarlığını Herkes görsün de UTAN

Çıkış Bab 7/1-2

1-RAB, "Bak, seni firavuna karşı Tanrı gibi yaptım" dedi, "Ağabeyin Harun senin peygamberin olacak.
2- Sana buyurduğum her şeyi ağabeyine anlat. O da firavuna İsrailliler'i ülkesinden salıvermesini söylesin.
Harun Peygamber oldu.

Çikış Bab 4/14
14. RAB Musa'ya öfkelendi ve, "Ağabeyin Levili Harun var ya!" dedi, "Bilirim, o iyi konuşur. Hem şu anda seni karşılamaya geliyor. Seni görünce sevinecek.
RAB Harun'a Musa ile Firavun'a gittiğinde sözcülük görevi veriyor (dine imana davet)

Tesniye Bap 9/11-12:
11- ("Musa Beni İsraile diyor ki "Hatırlayın") Kırk gün, kırk gece sonra RAB bana iki taş levhayı, antlaşma levhalarını verdi.
12- Haydi, buradan hemen in dedi, 'Çünkü Mısır'dan çıkardığın halkın yoldan çıktı. Kendilerine dökme bir put yaptılar.
"Mısırdan çıkardığın halk. kendileri dökme put yaptılar" diyor yani "Harun" "peygamber olduktan" Firavun'un dine imana davet "Görevi" aldıktan ve sonra Mısırdan Halkı çıkardıktan sonra dökme put hadisesi oluyor

Utan Utan NEVA! "Milleti kandırmak için Milletin cahilliğinden istifade ettim" de itiraf et

Devam edelim okumaya
Tesniye Bab 9/15
"Musa hatırlayın diyerek devam ediyor
15-"Dönüp dağdan aşağıya indim. Dağ alev alev yanıyordu. Antlaşmanın iki levhası iki elimdeydi.
16-Kendinize buzağıya benzer bir dökme put yapmıştınız.
17-Bu yüzden iki levhayı fırlatıp attım, gözünüzün önünde parçaladım.
19-RAB'bin kızgın öfkesi karşısında korktum. Öfkesi sizi yok edecek kadar alevlenmişti. Ama RAB yakarışımı yine duydu.
20-RAB Harun'a da onu yok edecek kadar öfkelenmişti. O sırada Harun için de yakardım.

Şimdi Neva Elini başına koy ve Ben: "Aşağıdaki bu sözleri Nasıl söyledim" diye yerin dibine gir

"Iyi ya iste Harun'u helak etmemis, Musa yakardigi icin affetmis, aksine sonra onu, Musa'ya peygamber kilmis. Cikis 7/7 kendisine gorev vermis. Cikis 4/14
Yani buradan birsey cikmaz dolayisiyla."
Alt 01-09-2016, 22:07
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

" lafla peynir gemisi yürumez". Bak adam böyle bir başlık açmış.

Kitap ehliymişş ! Kimdir o zevat ,mhmd'in kopya çekdiği çöl insanlarımı?
Kitap ehlini ! Al vur sizin ehlinize . Ne farkiniz var.

MİLLET demişin ya . O milleti dogru bilgilendirmek istiyor iseniz. Denaaaaaa testi yaptırin , kim kimi öpmüş hep beraber ikna olalım.
İsaya baba bulamayıp , meryeme kardeş( harunun kız kardesi) bulan kitabın. Nuhun gemisini lafla yürütüyor.

Kanıt getir kanıt. Mutlak kanıt. Masal anlatma MİLLETE.

Ehli kitapmışş! Hangi kitabın ehli bunlar?
Alt 01-09-2016, 22:23
Yasaklandı

Müslüman ulemasının, "Ehli Kitab camiasına", kendi Kitaplarından "delil sunmaları". Ehli kitab'ın kendi kendine "kaşındığından dolayıdır"

Yoksa Müslüman dünyasında "Meryem'in" babasının ismi de "İmran"dır (Tahrim 12) ve"Ey Harun'un hemşiresi" ayetiyle de Musa'nın ve Harun'un babası olan "İmran soyundan" gelen de bir Kadındır. Müslüman dünyasın da "No Problem!"

Ehli kitap kendi kendine kaşındığından dolayı bunca bu kadar tartışma oluyor.

Yoksa Bizim için Ehli kitabın "Ahitsel Metininde" şu yazıyormuş bu yazıyormuş, "umurumuzda" bile değil kim takar yalavo kaymakamını tarzında bakıyoruz Ehli kitabın ellerinde bulunan "Tora ve Evangel" "ahitsel metinlere"
Alt 01-09-2016, 22:28
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Meryemin babasına müslümlerin isim koyması hiç bir sey ifade etmez.
Kanıt getir. Denaaaa testü isterük.

Ne bilelim meryemin babası olduğunu? Lafla olmaz.
Eliniz değmişken isa'ya da denaaa testü isterük. Dedesi imranmı deilmi anlarız.

ne komik masal bu ya . Babasi olmayan adamın dedesini bulmaya çalışiyoruz.

Vınnnn , arkandan çok toz kalkınca ,kactığını fark ettim. Git yardim çağır.
Alt 02-09-2016, 01:44
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Siz burada kimleri kandırdığınızı sanıyorsunuz.
----/-----

Şimdi Neva Elini başına koy ve Ben: "Aşağıdaki bu sözleri Nasıl söyledim" diye yerin dibine gir

"Iyi ya iste Harun'u helak etmemis, Musa yakardigi icin affetmis, aksine sonra onu, Musa'ya peygamber kilmis. Cikis 7/7 kendisine gorev vermis. Cikis 4/14
Yani buradan birsey cikmaz dolayisiyla."
Utanacak veya yerin dibine girecek bir durum yok ortada.
Sorular hala acik ve cevap yok, gereksiz izahlardan baska;

Filan donemdeymis, falan donemdeymis, mesele o degil, oradan bir cacik cikmaz, soru acik Harun'u helak etmis mi? Sizin kitabinizda Kuran'da boyle bir ayet var mi? Yoksa Allah unutmus mu? (unutma2)

Ayrica ucuncu kezdir sormaktayim, Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran olduguna dair kaynaginiz nedir?

Kuran'dan baska her turlu kaynaga basvurdunuz, islam ansiklopedisi, hadisler , batili oryantalist urunler vs.

Tahrim dediniz o da uymaz, ne oldugu belli zira, ustelik Allah'iniz her ruhundan ufledigini hamile mi birakiyor? Yoksa tersi mi?
Alt 05-09-2016, 02:16
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Araf 38 örneği veren arkadaş farkında mı bilmem, oradaki anlamı çarpıtmakta hiç tereddüt etmemiş.

Uktaha kızkardeş olarak kullanılmıştır ki yazımına göre kimi yerlerde erkek kardeş veya toplu kardeş anlamlarınada kök olarak gelir.

Arkadaş ise bunu dindaşlık olarak yazmış, hatalı çeviri.Yada kasıtlı çeviri mi desek Kelimenin anlamı o değil diye yutturma gayreti, birde hemşire diyerek kızkardeşi anlamını yoketme eylemine değişik yöntem bulma arayışı mı desek. Öz türkçe, tam anlamı kızkardeşidir kurandaki anlam.

Babasının adı İmran olan Harunun kızkardeşi olan tek Meryem Musanın ablasıdır aynı zamanda.

İsanın annesini Harunun kızkardeşi sananlar Harunun kızlarından vurgusuyla Elizabet üstünden işi kurtarmaya çalışsada kuran direk işi kızkardeşlik vurgusuyla yapmakta, yani öyle atası, soyu diye lanse etmek zor, aynı çağda yaşayan kişiler için kızkardeşlik vurgusudur Araf 38 ve geçmişedeğil ana ilişkindir ve tam tersine hiç bir coğrafyada atalar için kızkardeş vurgusu yapılan dil bulunmaz.

ancak Lukadaki Harunun kızlarından sözcüğü ise tam tersine tam doğru kullanımdır ve atayı vurgular, işte bu cümleciklerin yanlış yorumuyla Elizabete akraba olarak anılan İsanın Annesi Meryem Harunun Kızkardeşi meryemle karıştırılarak üstüne üstlük birde İmran Kızı ilan adilerek sunulur kuran yazarlarınca.

Tam bir facia olan bu durum, zeytinyağı gibi üste çıkma politikası ile hiç sıkılmadan, KIZKARDEş vurgusu yokmuşcasına geniş geniş savunulur birde İmran diye baba montelenir.

İmranın kızı, Harunun kızkardeşi demek baltayı taşa vurmaktır. Birini ataları işaret ediyor diye yuttursanız öbürü açıkta kalıyor, onuda işte böyle gerçekler bizi ilgilendirmez, biz bize yutturulana bakarız mantığıyla kurtardığını sanar durur birileri.

En iğrencide şudur, sırf bu durumu kurtarmak uğruna hiç bir belgeye dayanmayan , incilde yer almayan İsanın dedesi İmrandır diye wiki türü yerlerdede son sürat bu yalanı geniş kitlelere yayma telaşına düşmüşlerdir. Artık bu kadar ikiyüzlülük mide bulandıracak seviyededir. İnançları her inanç gibi hatalı ve insan ürünü olduğu halde insanları uyutmak için her türlü ikiyüzlülüğe yalana, uydurma hikayeye sarılmaktalar.

El-Lah putu kör sağır dilsiz , kulları onun hatalarını örtpas için cansiperane savaşıyor

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 05-09-2016, 13:30
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ayrica ucuncu kezdir sormaktayim, Isa'nin annesi Meryem'in babasinin adinin Imran olduguna dair kaynaginiz nedir?
Incilde, Meryemin babasinin adi joachim,dir. Burada bir benzerlik var.

Önerilen Siteler