>>> dünya *ilk *oluşum *anlarında *kaçtı *dünya *nufusu kaç *tane *canlı *vardı *şimdi *kaçtane *var *
Bu soruyu sormamış sayayım seni..
>>> insan *bozmasa,kirletmese *bu *kadarla *dakalırmı *idi? *bak.ideolajin *için *gerçekleri *örtmeye *çalışma.bırak *hakikat *tezahür *etsin.saklama.
Dünya tarihinde türlerin topluca yokoluşları, ilk defa değildir, tahminen son defada olmayacaktır.. Google'a git, mass extinction neymiş arat, bul, oku.. Bizden önce 6 kez daha kesin olarak canlılar toplu yokoluşa uğradılar..
Biraz kafayı çalıştır soro.. Yazın sıcağı için uygun olan vücud kışın soğuğuna uymuyor.. Dünyanın %80'i ise böyle.. Dünyayı alıp güneş etrafında 200 Mkm öteye koy, kuzey kutbu güneşe dönsün ve 24 saat gündüz olsun.. Sabit sıcaklığın keyfini sürsün canlılar mesela..
Kafanın basmadığı husus, canlılığın senin sandığın gibi mucizevi bir durum olmadığı, kaynar sulardan donmuş denizlere kadar pek geniş aralıkta yaşayabilir oldukları.. Bu nedenle işte ortaya çıkıyor canlılık, öyle senin sandığın gibi pek milimetrik hesaplar gerekmiyor soro..
http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-...96HHZTD_0.html
Bak, adamlar Titan'da ki Dünyadan acayip farklı bir yerdir, hayat olabilir diyorlar apaçık..
Sen diyorsun ki, "Şu yağmur tanesi buluttan benim sigaramı ıslatmak amacıyla özel olarak yollandı.." Ben diyorum ki, "Yağmur taneleri düşer soro. O yağmur tanesini yollayan biri o bulutta görmediğimiz için, bu malum garajındaki ejderhadan ibarettir. Dahası, zilyon tan yağmur damlası var, elbet biri denk gelecek sigarana.."
İşte aynen böyle soro.. dünya tek gezegen değil.. Diyelim hayat Titan'ın metan denizinde ortaya çıkmış olsaydı, dünyaya bakıp "işte bakın, su dolu bir dünya, neden orada hayat yok.. Demekki birisi gezegenimizi biz var olalım diye hususi imal etmiş" diyecektin..
Ha, bir tek galaksi, bir tek güneş, bir tek dünya olurdu da, bir tek noktada bu kadar yolunda gidemez olay derdin.. Ama öyle değil işte.. 8 gezegen yörünge boyu içiçe sıralanmış.. Soğuk lazımsa, donanı, sıcak lazımsa yananı.. Hayatın ortaya çıkması için ılık lazımsa, ortada olması lazım, işte bizde ortalarda bir yerdeyiz aynen..