01-02-2017, 11:15
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
1.) Aşağıdaki harf hangi harftir
A
2. Peki aşağıdaki harf hangi harftir?
....
2 Nolu için ne söylenebilir? Basit, ben orada bir harf görmüyorum!
İşte cevap basit, bir Zeus görmüyorum, ne diyecektik ki, vay din düşmanı, vay bilmem ne düşmanı, yok kafirler, ateistler, yok materyalist katliamcılar vssssss... Yahu, değil, zeusullahide değil, millahide değil, görmüyorum, görmediğim içinde görmüyorum diyorum insaf... peki siz 2 nolu soruda herhangi bir harf görüyor musunuz? Görmüyorsanız, görmüyorum demenizden daha doğal ne var?
Ama siz bu kadarcığı idrak edemeyip, ben atıyorum çıkıp, 2 noluda K harfi var, o ne K harfidir oooo, 40 bin kanadı var, bir takla atsın masa bile olur, zıplasa 3.000 yıldız doğurur, yağmurları yağdırır, şimşekleri çakar, buğdayı un eder önümüze koyar, biz ölünce bizi cenent bahçelernde yaşatacak, erkekler için güzel bir kadın, kadınalr için güzel bir erkek, 24 çekirdekli süper bir bilgisayar filan dersem?
Size düşen nedir zeus aşkına?
1.) İnanmaktır
2.) Orada böyle bir harfin olmadığını söylemek ve tabi onca sayılıp dökülmüş yüklenmiş hiç bir sıfatı, fiilide böylece göremeyeceğini bilmek, ve tabi birde nasılsa DENEYİM-TECRÜBE-GÖZLEM şansınız yok, atmacı atıyorda atıyor, bunu görmek...
|
Bu da ateizmin bir tercih meselesi olmadığını gösteriyor.
Tarafsız bir şekilde yaklaştığımızda ortada herhangi bir delil görmemenin zorunlu sonucu ateizm.
2 no'lu soruda harf görmüyorum demenin karşılığı cehennem olması da dinlerin mantığını çürütüyor.
Görmediğim için görmüyorum diyorsam, niye cezalandırılayım ki.
Tabi görmekten kasıt sadece gözle görmek de değil. Herhangi bir delil görmemek.
|

01-02-2017, 17:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Goy goy değil. Size çelişkili gibi göründüğü için goy goy olduğu kanaatine varmışsınız. Söylediklerim doğru olmayabilir, yanlış olabilir ki herkes için geçerlidir. Ama bu goy goy olduğu anlamına gelmez. Evrim zaten goy goy yapılacak da bir mevzu değil, gayet ciddi bir mesele. Lenski deneyine yapılan birçok itiraz var. Mesela Adem Tatlının yazısını okumuştum. Bakterinin hala bakteri olarak kaldığını ve evrimin kanıtı olmadığını söylüyordu. Oysa evrime baktığımızda ilk hücre veya hücrelerden bütün canlılık oluşmuş değişe değişe. Yani tek hücre olarak kalmamışlar. Daha kompleks yapıya bürünmüşler. Mesela Lenski deneyinde bakteri, bir hayvana ya da bitkiye ya da insana dönüşmemiş. Bakteri olarak kalmış. Fosil konusuna da cevabınızı bekliyorum.
|
Goy goy anam goy goy!
Neden goy goy biliyor musun? Ortada laf var ama icraat "0". O yüzden goy goy...
Söyleyin bakalım bu Adem Tatlı neyin evrim sayılıp, neyin evrim sayılamayacağına karar verecek kadar evrim konusunda otorite olabilmek için ne koymuş ortaya?
Nedir evrimin iddiası, canlıların sahip oldukları genetik bilgilerin değişimi sonucu değişikliğe uğramaları.
Karşı iddia ne? Her canlının Allah tarafından ayrı ayrı yaratılmış olması.
Deneyde hangisi gözlemlenmiş?
Ama onlar bakteri, sayılmaz demekle olmaz. Hangi iddia gözlemlenmiş onu söyleyeceksiniz. Söylemeyip de devamlı "Ama orasında tüy var, ama böyle olsa ne olurdu" diye mız mızlanıyorsanız goy goy yapıyorsunuz demektir.
|

01-02-2017, 17:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Geçenlerde sentetik hücre oluşturmuşlardı.
Şimdi o sentetik hücrenin kararlı bir şekilde üremesini sağlamışlar.
Üstelik DNA diziliminde yer alan Adenin (A), Timin (T), Guanin (G), Citozin (C) bazları dışında daha önce var olmayan X ve Y isimli iki yeni baz kullanmışlar.
https://www.fizikist.com/yapay-dna-i...izma-uretildi/
İnsan hayat yaratma başlangıcında.
Ama Adem Tatlı onlar hayattan sayılmaz, sadece bakteri der herhalde.
|

01-02-2017, 17:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bakteri bir insana, hayvana, ağaca filan dönüşmemiş
Tamam, çamuru aldım miksere attım, ama çamur bir insan, bir canlıya dönüşmedi, ama çamurun bir anda insan olacağına inandırılan insanlar, canlıalrın doğa-ortam dahili hareket-değişimlerle uyumlu ve çeşitlenme temelli değişimini görmek istemiyor...
bilim, gözlem, evrim olgusuna dair at gözlüğü ebadında dahi konuya vakıf birisi, itiraz namına o türden absürt-alakasız sorular sormaz.
Oysa o deneyde canlının DEĞİŞTİĞİ, ortama adaptasyon ve uyum sürecine girdiği gözlemlenmiş mi? Burada ölçüt bu olmalı, deneyin kısa sürede bakteriyi, insan yapmak gibi bir iddiası mı var, yoksa aslı, astarı aşağıdaki, paragraf mı? Ya da bakterinin insan olduğunu öne süren mi var?...
https://tr.wikipedia.org/wiki/E._col...i_evrim_deneyi
"Deneyin başlangıcından bu yana Richard Lenski ve ekibi, popülasyonlardaki suşlarda bir dizi geniş genetik değişiklikler olduğunu bildirmişlerdir. Bu 12 popülasyonun her birinde bir takım evrimsel adaptasyonlar görülürken bazı adaptasyonlar ise sadece bir ya da birkaç popülasyonda ortaya çıkmıştır. Özellikle çarpıcı bir adaptasyon, mikroorganizmaların geliştiği madde içinde E. coli bakterisinin bir suşunun daha önceden taşımadıkları bir özelliği, sitrat molekülünü kullanma ve sitrik asit içinde büyümeyi başarma yeteniğini kazanarak evrilmiş olmasıdır"
Şu paragrafı okuduğumuzda ne anlıyoruz? Şimdi bırakın o böyle demiş, bu böyle demiş demeyi, madem deney ve sonuçlarını sizde okuyabiliyorsunuz(aklınız, mantığınız yok mu?) ne yazıyor?
Amasız, mamasız, alakasız şeyler öne sürmeden, Save The day, ilgili paragrafa göre, canlılar değişime uğramış mı? Uğramamış mı?Bu bir gözleme dayalı tespit sorusu! Lütfen uzn, uzun alakasız şeyler söylemeden, sadece sorunun o bir kelimelik cevabını verin... Değişmiş mi? Değişmemiş mi?benim cevabım bir kelime -> Değişmiş
Ya senin ki?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

01-02-2017, 17:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sundance´isimli üyeden Alıntı
Geçenlerde sentetik hücre oluşturmuşlardı.
Şimdi o sentetik hücrenin kararlı bir şekilde üremesini sağlamışlar.
Üstelik DNA diziliminde yer alan Adenin (A), Timin (T), Guanin (G), Citozin (C) bazları dışında daha önce var olmayan X ve Y isimli iki yeni baz kullanmışlar.
https://www.fizikist.com/yapay-dna-i...izma-uretildi/
İnsan hayat yaratma başlangıcında.
Ama Adem Tatlı onlar hayattan sayılmaz, sadece bakteri der herhalde.
|
Muhtemel, insan değil, haydi o bakteriler akşamdan, sabaha insan olsun safsata mantığıyla itiraz getirir...
doğada tüm maddeler, kimyasallar var, doğada hareketli, milyarlarca ilişki, hareket, etkileşim, saliselerde oluyor, böylece süreğen dinanizm ve devinim, doyum noktasınaca agresif, doyum sonrasında ise pasif çeşitlenme, dallanmaya varıyor(patlama dönemleri, durgunlaşan-doyum dönemi)..
Örneğin yanıcı gazların yoğun olduğu bir ortamın, yakıcı gazlarla buluştuğu düşünülsün, buluşmada seyrin bir dönemi agresif bir hareketlilik sergilerken, değişim ve dönüşümün bu eşiğin-doyumun aşılmasıyla süreç daha yavaş işleyen bir sürece dönüşür. Çünkü ortamdaki ilişki ağı, maddelerin yapısını değiştirmiştir, böylece ortam da değişmiştir, doyum ve uyum sürece yayılr ve o maddeler yine değişmeye devam eder, ancak patlamalı seyir mi yoksa sürece yayılmış erimli seyir mi izleyeceğini ortam ve bileşenleri belirler ve erimli seyir milyonlarca yılı kapsar... Yani hemen şimdi, ilk canlı türleri, milyonlarca yılda süren o süreğen ilişki, dallanma ve değişim, GEÇİŞ süreçlerini, bir günde, bir dakika da gözlemleyelim iddiasını öne sürerler, çünkü bir kez çamurun aniden insan olabileceğine şartlanmışlardır... Sonra şimdi neden aniden biir dolu tür çıkmıyor vs diye sorarlar, daha ortam bileşenlerinin agresif kısa dönemiyle, erimli dönem ve doyum arasındaki farkı bile idrak etmekten yoksundurlar...
Bu türden safsata üretenlerin basit mantığı, bir gazeteyi yakıp, madem gazete yanıyor aha yaktım, şimdi küllere ateş veriyorum, ama küller yanmıyor, kağıt olmuyor demesi gibi, çok basit olduğu halde ortam, hareket, ortam bileşenleri, ilişki, değişim kavramlarını anlayamıyorlar, çoğunluğu anlayamıyor ama o çoğunluğu sömüren azınlık işin kaymağında..
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

01-02-2017, 19:21
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sn.save the day;sanırım baştan beri sürekli şunu tekrarlıyorsunuz;
MAYMUNLAR NEDEN İNSAN OLMUYOR?
Bunu gözlemlemekten de bahsediyorsunuz..
Maymundan kastınız şempanze veya orangutan sanırım..Bir şempanze insana dönüşmez,bir insan da şempanzeye..Şempanze ve insan ortak bir atadan evrilmiş iki ayrı primat türüdür..Yani sende bir maymunsun..
Maymun,ya da primat olduğunu kabul ettiğin an,zaten otomatikman tüm inançların ilga olur..Bunu kabul etmek zor ve sende bu yüzden bir sürü şey yazıp,olduğun yerde patinaj yapıyorsun..
Zor biliyorum,gerçeği kabul etmek çok zor..
''Ulan bir eşrefi mahlukattım,herif bana -sen bir maymunsun- diyor'' diyebilirsin..
Seyrettiyseniz,Matrix filmindeki Neo'nun gerçeği öğrendiği an ki,sahne aklınıza gelsin..Ne yaptı Neo?Gerçeği öğrendiğinde kusmuştu hatırlarsanız..Çünkü beyni mahvolmuştu o an..
Sende direniyorsun..Caner Taslaman okuyarak,gerçeklerden kaçıyorsun..Mevzu bu..
Ya da rol yapan bir aktrolsün..Bu da olabilir..
Demişsin ki ''wikipedia okudum''..!
Okudun ama bir şey anlamadın mı?
Bak şimdi,okuduğun şeyi gözünün önüne koyacağım;
Evrim kuramı, üç hususta açıklamalar getirir:[1]
Evrimin olgusu (İng: fact of evolution) - canlı organizmaların ortak atalardan geldikleri ve birbirleri ile akraba oldukları bilgisi.
Evrimsel tarih - Türlerin birbirlerinden tam olarak ne zaman ayrıldıkları ve bu ayrımların detayları.
Evrimi gerçekleştiren mekanizma ve süreçler.
Bu basamaklardan birincisi olan evrimin olgusu, evrimin temel taşı ve son derece kesinlik arzeden bilgilere sahip olunan kısmıdır. Bu hususta Darwin'in topladığı birçok delilin üzerine yüzyıllardır birçok farklı biyoloji dalı tarafından toplanan deliller eklenmiştir. Günümüzde organizmaların evrimsel kökenlerine dair sahip olunan bilgiler, dünyanın yuvarlaklığı, gezegenlerin hareketleri ya da maddenin moleküler yapısı kadar "kesinlik arzeden" bilimsel çıkarımlardır.[1]
https://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim#...t.C3.BCs.C3.BC
|
Demek ki neymiş?
Evrimi inkar edemezmişsiniz..
Ben daha önce ne dedim?
''Evrim çürümüş bir teoridir'' diyen,aslında ''yerçekimi de neymiş?'' diyenle aynı kafaya sahiptir..!
Teori çürümez ve yanlışlanamaz..
Dikkat et buraya;
YANLIŞLANAMAZ..!
|

01-02-2017, 20:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bilimsel düzlemde, bu teori kelimesi hafife alınacak bir kavram değil. Teorinin içinde deneysel ispatlı olgular, sonuçlar var. Yani, evrim teorisi içinde sayısız fosil ve birçok kanıtlar içeren bir olgu.Yanlışlanabilir değil artık, içine küçük eklemeler çıkarmalar yapılabilir.Bunu özellikle belirtelim, çünkü müslüman arkadaşlar bu teori kelimesini küçümsüyorlar. Teori işte, ispatlanmış birşey değil, diyorlar. Yani saçmaladığının farkında değil. DNA zinciri benzerliği,kan proteinleri oranlarını araştırın bakalım, teistler arkadaşlar.
Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür.(Friedrich Nietzsche)
|

22-02-2017, 17:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Evrim.
Allah ın ıspatından daha net bir bilim dalıdır.
Allahın ispatı için veriler üç beş kitabın hikaye ve masal düzeyinde iken , evrimin ispatı için veriler dünyanın her noktasında bulunan fosiller ve günümüz canlıları üzerinde ki biyolojik olarak körelmiş yada yaşadığı yerin şartlarına göre deişime uğramış aynı türdeki canlılardır. Daha bir çok örnek var.
Evrim ile alakalı tüm çalışmalar gözleme dayalı veriler iken , allah denilen hemde aklı olduğu söylenen artık her ne ise evrimin karşısına çıkartılıp gözlemi de testi de olmayan laflarla varlığı ispatlanmaya çalışılıyor.
Varsa net bir deliliniz buyurun getirin. Kerameti kendinden menkul kitap , insan söylemleri ile bilimi tartmayın. Evrim bilimine gölge olup durmayın. Evrim sizin tanrınızı aramıyor.
Evrim en azından zerre kadar bile olsa veri ortaya koyuyorsa, sizde şu akıllı tasarımcınıza zerre kadar da olsa bilimsel bir veri koyun. Kitap böyle diyor.peygamberim böyle yapıyor, şeyhim uçtu , hissetti, rüyama girdi gibi söylemler emin olun karşınızdakini ziyadesi ile güldürüyor.
Hiç bir delili olmayan allah ile bilim kıyaslandığında zavallı bir duruma düşüyorsunuz.
Haaaaa allahınız varmı? Elbetteki var. Fakat zihninizde kavramsal olarak var. Zihninizdeki bu Allahı siz yarattınız. Canlılığınız bitince zihninizdeki bu allah kavramı da Canlılığınızın bittiği yerde yokolacak. Bedeninizdeki tüm maddeler değişime uğrayıp başka formlara geçsede allahınız Canlılığınızın bittiği yerde kalacak. O kadar bir allahınız var işde. Bununla avunun .
AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .
|

22-02-2017, 17:52
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sn.ilahimasal;Allah ispatlanamaz..İslama göre Allah bilinemez..Bilinemez olan şey,ispatlanamaz..
Evrim ise yanlışlanamaz..Bu konu kapanmıştır artık..Evrimi anlamayan bazı insanlar,''ileride birşeyler bulunursa evrim de yanlışlanabilir'' demektedir..Halbuki böyle bir şey yok..
Yerçekimi nasıl yanlışlanamazsa,evrim de öyle yanlışlanamaz..
Şöyle;
Bilim hiçbir zaman bizimle kuzenlerimiz şempanzeler arasındaki genetik yakınlığın aksini kanıtlayamayacaktır..Bu yakınlık bugün kabaca %98 ise,gelecekte de %98 olacaktır..Bazı arkadaşlarda ''evrimin matematiksel olarak ispatı yok'' filan diyorlar..Halbuki rakamlar karşısında duruyor ama görmek istemiyor işte..!
Sonuçta şu cümleye hiçbir babayiğit itiraz edemez;
Allah ispatlanamaz,evrim yanlışlanamaz..
|

22-02-2017, 18:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet Nolan beyninde yarattıkları tanrılarını ispatlama durumları yok.
Evrimi de yanlışlayamazlar.
Gel görki gölge olup duruyorlar.
AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .
|