Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-03-2017, 23:56
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Save The Day, görünen o ki, spartacus bu kadar anlatmasına ragmen ve uzun zamandır halen aynı soruları sorman bu konuyu hiç bir şekilde anlayamacağını gösteriyor. Anlayamayacagın mümkün olmayan konular için ya vazgeç ya da ön yargısız-ciddi olarak araştır.
Burada sana hiç cevap verilmemiş gibi ve dincilerin iddialarına dayanan tutumunla sürekli aynı soruyu sorman senin hakkında farklı düşünce ve şüpheler oluşturuyor. Çünkü öğrenmekten ziyade başka kişilik belirtileri gösteriyorsun.
Örnegin, dalga geçiyorsun, trollük yapıyorsun, takkiye yapıyorsun ve her şey denebilir, çünkü çok da farklı görünmüyorsun.
Eğer iyi niyetliysen bu tutumundan vazgeç, en azından sus ki, seni adam bilelim.
Yok forumda tartışmamın neresi kötü diyorsan, bu şekil tartışmanın neresi iyi ki?
Alt 17-03-2017, 02:57
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Save The Day Diyor ki
Ben evrime karşıyım falan demiyorum. Bilmek istiyorum diyorum.
Bildiğin bir şeye örnek ver mesela, biz de sana bir şeyi nasıl bildirebiliriz anlayıp, buna göre bir açıklama metodu geliştirelim, başka çözüm yok gibi
Alt 17-03-2017, 03:52
Save The Day Save The Day isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bildiğin bir şeye örnek ver mesela, biz de sana bir şeyi nasıl bildirebiliriz anlayıp, buna göre bir açıklama metodu geliştirelim, başka çözüm yok gibi
Tek bir cümleyi cımbızla çekince farklı anlaşılabilir dostum. Ben diyorum ki evrim gerçek mi değil mi onu konuşalım.
Alt 17-03-2017, 03:55
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Save The Day, görünen o ki, spartacus bu kadar anlatmasına ragmen ve uzun zamandır halen aynı soruları sorman bu konuyu hiç bir şekilde anlayamacağını gösteriyor. Anlayamayacagın mümkün olmayan konular için ya vazgeç ya da ön yargısız-ciddi olarak araştır.
Burada sana hiç cevap verilmemiş gibi ve dincilerin iddialarına dayanan tutumunla sürekli aynı soruyu sorman senin hakkında farklı düşünce ve şüpheler oluşturuyor. Çünkü öğrenmekten ziyade başka kişilik belirtileri gösteriyorsun.
Örnegin, dalga geçiyorsun, trollük yapıyorsun, takkiye yapıyorsun ve her şey denebilir, çünkü çok da farklı görünmüyorsun.
Eğer iyi niyetliysen bu tutumundan vazgeç, en azından sus ki, seni adam bilelim.
Yok forumda tartışmamın neresi kötü diyorsan, bu şekil tartışmanın neresi iyi ki?
Dalga geçmiyorum dostum. Burada meseleyi konuşuyoruz. Farklı görüşlerimiz oluyor. Yorumlar yapıyoruz. Bunu burada sunuyoruz. Görüşlerin birbirine karşıt gelmesi veyahut aynı gelmesi meseleleriyle karşılaşabiliriz. Bunda şaşıracak elbette bir şey yok.
Alt 17-03-2017, 04:01
Yasaklandı

Sundance´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim teorisinin okullarda yasaklandığı bir ortamda dinci hükümet eli ile yerleştirilmiş bu adamın bilimle uzaktan yakından alakası yoktur.

save burada niyetin anlamakmış gibi konuşuyorsun ama anlamamak için yırtınıyorsun resmen.

Sanki küçük bir çocuk gelmiş de "O neee, bu neee?" diye soruyor, insanlar anlattıkça bizim küçük çocuk "Anlamadıııım kiii, anlamadıım kiii" diye oyun haline getiriyor.

Lenski deneyine laf ediyorsun, bu deneyde yeni bir bakteri türünün evrimleştiği gözlemlenmiştir.

Şimdi sen söyle bakalım bu gözlemi inkar edip bu bakterileri o tüplerin içinde tanrı mı yaratmıştır diyorsun?

Bir de mikro yaratılış ve makro yaratılış var mı?

Mesela bakterilerin türlerini tanrı yaratmaktadır bu mikro yaratılıştır ama makro yaratılış yoktur diyor musun?
Videodaki biyologların tatmin edici bir cevap getirememesine şaşırdım gerçekten. ''Bakteri hala bakteri'' deyince öyle kaldılar. Darwinci evrimdeki tür değişimi yok burda diye itiraz etti röportajı yapan kişi. Hatta kadın akademisyen uzunca düşündü ve bir şey diyemedi. Bir tanesi de birçok örnekten bahsediyordu ama bir tane ver deyince cevapsız kaldı. Gerçekten inanılmaz. Bilimsel bir gerçek olsa su gibi anlatmazlar mıydı? Akıp gitmezler miydi? Küçük çocuk örneği vererek meseleyi basitleştiriyorsunuz. Yahu bu kadar basit itirazlar ise neden cevap verilemedi? Olay budur, kanıt şudur diye izah edilemez miydi? Biyologlar bile meselede takılıyorsa demekki bilinmeyen bir mesele. Bilimsel gerçek olsa izah edilebilirdi. Yani burada benim söylediklerime itiraz etmeniz ilginç. Biyolog kişiler dahi itirazlar karşısında donup kalabiliyor. Demekki gerçek olup olmadığı tartışmalı ve bilinmeyen yerler var. Burayı kaçırmamak lazım.

Evrim var demek için nasıl bir değişikliğe ihtiyacımız var bunu konuşmak önemli. Yoksa ''bakteri hala bakteri'' itirazları gelecektir. Popülasyon içerisindeki özeliklerin görülme sıklıklarının değişimi diye de tanımlanıyor evrim. Evrim budur diye belirtmişti Çağrı Mert Bakırcı. Şöyle diyebilir miyiz; Çağrı'nın tanımladığı bir şekilde evrim vardır fakat bakteriden başka canlıya dönüşme şeklinde bir evrim gözlemlenmemiştir. Nasıl tanımladığımız mı önemli? Olaya açıklığı bari siz getirin. Biyologlar bile tıkanıyor.
Alt 17-03-2017, 04:40
Super Moderator

Save The Day´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tek bir cümleyi cımbızla çekince farklı anlaşılabilir dostum. Ben diyorum ki evrim gerçek mi değil mi onu konuşalım.
Gerçek tabi ki.

Ama sen bir şeyi bildiğini nasıl bilirsin, senin için bilmek ne demektir, bunu açıkla ki, ona göre kavramsal yollar üretelim ..
Alt 17-03-2017, 04:42
Yasaklandı

Gerçek tabi ki.

Ama sen bir şeyi bildiğini nasıl bilirsin, senin için bilmek ne demektir, bunu açıkla ki, ona göre kavramsal yollar üretelim ..
Deney ve gözlemle bilinir. Yani bilim deyince akla ilk gelen şeylerdir deney ve gözlem. Yani algılamamız lazım. Mesela şu an laptoptan size yazıyorum. Doğrudan laptop ile etkileşim içerisindeyim. Doğrudan algılıyorum. İşte deney, gözlem ve algı lazım. Ömrümüzün yettiği çerçevede bazı şeyleri gözlemliyoruz. Fakat evrim milyarlarca yıllık tarihsel bir süreçtir. Gözlemlememiz lazım.
Alt 17-03-2017, 04:45
Super Moderator

Deney ve gözlemle bilinir. Yani bilim deyince akla ilk gelen şeylerdir deney ve gözlem. Yani algılamamız lazım. Mesela şu an laptoptan size yazıyorum. Doğrudan laptop ile etkileşim içerisindeyim. Doğrudan algılıyorum. İşte deney, gözlem ve algı lazım. Ömrümüzün yettiği çerçevede bazı şeyleri gözlemliyoruz. Fakat evrim milyarlarca yıllık tarihsel bir süreçtir. Gözlemlememiz lazım.
Tamam, peki evrim deyince ne anlıyorsun?
Alt 17-03-2017, 04:47
Yasaklandı

Tamam, peki evrim deyince ne anlıyorsun?
Evrensel ortak atadan, bütün canlıların türemesi. Evrensel ortak ata dediğim de en geriye gidildiğinde bütün canlıların atası olan türdür.
Alt 17-03-2017, 04:49
Super Moderator

Evrensel ortak atadan, bütün canlıların türemesi. Evrensel ortak ata dediğim de en geriye gidildiğinde bütün canlıların atası olan türdür.
Evren nedir?

Canlı nedir?

Bunları tanımlar mısın.

Önerilen Siteler

Etiket
biyoloji, evrim, evrim teorisi, ispat, kanıt