Evrim ve ortak atayla ilgili dahaönce okuduğum bir makaleyle ilgili hazırlanmış şu videoyu koyuyorum.
Çünkü karşımızdaki kişilerin şarlatanlıkta sınırsızlığı, anlamazı oynayıp temcit pilavı misali konuları tekrara sokmaktaki bilinçli çarpıtmalarını gördükçe sabır sınırlarımızında sınırları olduğunu hatırlatmak gerekiyor.
Neyse , kısacası bu araştırmada elde edilen bilgi şu; bir virüs çeşidinin araştırmalar sonucu DNA diziliminde bir noktaya yerleştiği( milyonlarca yıl önce) ve zararsızca yaşadığı ve diğer nesillerede dna'la beraber aynı noktada( DNA dizilimindeki aynı nokta) kopyalanarak insandan insana (nesilden nesile) aktarıldığı tespit edilmiş.
Asıl önemli olan ise yapılan araştırmalarda diğer memelilerin bir çoğundada DNA dizilimde aynı noktada aynı virüsün olduğu ve aynı kopyalama işleminin onlardada yaşandığı gözlemlenmiş.
Bakın DNAdaki herhangi farklı dizilimlerde değil, aynı yerde. Farklı memeli türlerinde nesilen nesile DNA ile aktarımı kanıtlanmıştır.
Yani ortak atadan farklılaşarak evrilen canlı türlerinde bu virüs o ortaklığın bir kanıtı olarak ortaya çıkarılmıştır.
Sevgili dostum başka forumda ERV'yi bi hayli detaylı anlatan arkadaş vardı. Akademik makalelerden yardım alarak döktürdü. Olay kısaca şu, türlerin DNA'larının ilgili bölgelerinin ilgili yerlerinde ilgili noktalarında bazı ortak virüsler var. Kısaca olay bu. Fakat buna dair birtakım açıklamalar geliştiriliyor. Adam diyordu ki ortak ata dışında açıklanamaz diyordu. Tek açıklama ortak atadır diyordu. Ortak atadan geldikleri için atadan miras aldıkları için aynı yerde o virüsler diye anlatıyordu. Bakın yaratılış görüşü ile de açıklayabiliriz biz bu ERV'leri. Yaratılış görüşüne göre türler ayrı ayrı yaratılmışlardır. Türler birbirine dönüşmemiştir ve birbirinden gelmemişlerdir. Türler ayrı ayrı yaratılırken DNA'larının aynı noktalarına aynı virüsler yerleştirilmiştir. Bakın yaratılış ile böyle açıklanabiliyor. Neden ortak atanın ispatı olsun bu virüsler?