Re: Ben müslümanım çünkü....!!!!!
ac_aba;
Ne oldu arkadaşım, sen sallayıp yazarken sorun yoktuda amuda kaldırdığın gerçeği ben ayakları üzerine dikincemi sorun oldu?
Kimse dalga geçmiyor, bu işin özü bu, böyle yutulmuş bu lokma...
hani parmak ayı gösterdiğinde ay'a değil parmağa bakılırdı?
FETİH SÛRESİ
(20) Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü'minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin.
Bu ganimetler kim onu yukarıda açıkladım, Hebelehübü'nün vaadleri bunlar, şimdi inanmak isterseniz o vaadleri alırsınız, inanırsanız Azaptan kurtulursunuz, inanırsanız Cennet bahçelerinde köşkler saraylar sizi bekler olacak, inanırsanız bu dünyada köle, cariye, zevk kölesi, hurmalık işçisi olmuşsanızda sesinizi çıkartmayın, bu dünyada efendilerinize biat edin, edinki Allah'da sizden hoşnut olsun olsun ki öte dünyada sizlerde birer efendi olun..
Ben yazınca dalga geçmiş oluyorumda, bu kutsal sayılan şeylerde aynı şeyler tek bir kelime farkı ile yazılınca dalga geçilmemiş mi oluyor... Bana ne dediysen aynı şeyleri sen kendin, kendi ağzınla kendine söylüyorsun ki aslen bu sayede kendinide değerlendirmiş oluyorsun....
ENFÂL SÛRESİ
(1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin."
Kazın ayağı öyle olmuyor, efendiler bağırıyor, hani bana, hani bana diye, hep sana hep sana olmaz ki!
ENFÂL SÛRESİ
(41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.
Sıra insan öldürüp, boğazlayarak elde edilen ganimetin Meşru hale getirilmesine geliyor. Allah kelimesinin dayanılmaz iksiri ve aklayıcı özelliği hemen devreye giriyor.
ENFÂL SÛRESİ
(69) Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve temiz olarak yiyin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
İnsan kanıyla sulanmış, insan teriyle harmanlanmış, insan etiyle sağlanmış şey ganimet nasıl olur, nasıl olurda temiz olur? Çok basit, gözü aç insanlar bekleşmektedir, ganimeti, köleyi, kadını duyunca sıra kılıç kuşanmaya gelmişsede, artık bu insanlar kazanılmış insanlarda oluyorlar. Benim yukarıda anlattıklarımda dediğim gibi, Hebelehübü size Ganimet vaad ediyor ne dersiniz? Evet der iseniz iman edenlerden olursunuz, bu kısaca insanlara bir şey yaptırmak için rüşvet vermekten daha ağır bir yöntemdir... Bir sonraki yazımda işin özüne ineceğim...
Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Şartlar Ve İstisna Hakkında
Ravi:Amr İbnu Şuayb
Hadis:Amr İbnu Şuayb İbni Muhammed İbni Abdillah İbni Amr İbn`il-As babası tarikiyle ceddi Abdullah`tan rivayet ettiğine göre, "Hz. Peygamber (sav), bey`u`l-urban`ı yasaklamıştır." (İmam Malik bey`ul-urban`ı şöyle tarifeder: "Kişinin bir köle(İNSAN,bn) veya cariyeyi(İNSAN, bn) satın alıp veya bir hayvanı(HAYVAN, bn) kiralayıp, sonra satan veya kiralayan kimseye: "Sana şu kadar dirhem veya dinar veriyorum,şu şartla ki, ben bu malı satın alır veya senden kiraladığım hayvana binersem sana vermiş olduğum para, malın bedelinden veya hayvanın kirasından sayılacaktır. Şayet malı almaktan, veya hayvanı kiralamaktan vazgeçersem, sana önceden vermiş olduğum para senin olsun" der.)
Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu : Alım-Satımı Caiz Olmayan Eşyalar Hakkında
Ravi : İbnu Ömer
Hadis: Hz. Ömer (ra) buyurdu ki: "Efendisinden çocuk doğuran cariyeyi efendisi artık satamaz, hibe edemez, miras olarak da bırakamaz. Hayatta kaldığı müddetçe ondan istifade eder. Ölecek olursa cariye hür olur."
Bir milyon kere söyledik, dönemin toplumsal yapısı EFENDİ-HİZMETÇİ, EFENDİ-KÖLE, EFENDİ-CARİYE, EFENDİ-YANAŞMA vs şeklind eolup, çoğunluk koyun sürüsüdür, hangi sürüde gördünüz çobanın koyundan çok olduğunu?.... Efendi diyoruz, dalga geliyor, köle diyoruz dalga geliyor, efendilerin bu dünyadaki cenneti diyoruz dalga geliyor, ganimet dedikleri insan kanı, canı, teridir diyoruz dalga geliyor, Allah kendi yarattığını başka yarattıklarına ganimet ediyor, öldürtüyor karşılığında efendiler mallarına mal, kölelerine köle, zevk kölesi kadına kadın katıyor, bu işin şefleride insanları iyice kendi güvenceleri ve çarkı devranları olan din mekanizmasına(kurtkapanı) bağlıyorlar diyorsunuz dalga geliyor, hiç önemsemiyorlar ama ne zaman ki ortaya bir peygamber ve bir Tanrı(Hebelehübü) skeç hazırlıyorsunuz kafaları dank ediyor!!!
Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Hayvan Vs. İle İlgili Teferruat
Ravi:Ümmü Yunus
Hadis:Zeyd İbnu Erkam (ra)`ın Ümmü Veled`i (çocuk doğurmuş cariyesi), Hz. Aişe (ra)`ye uğradı ve dedi ki: "Zeyd`in bir cariyesini el-Ata`ya sekiz yüz dirheme sattım. Sonra aynı cariyeyi ondan, ödeme zamanı dolmazdan önce altı yüz dirheme satın aldım. Ayrıca ben kendisine, bunu satacak olursan senden ben satın alacağım diye şart koşmuştum.....
Bakın ikinci el bir MALIN, eşyanın değerini görün. 800 Dirhem... 3. El olunca olmuş mu 600 Dirhem. Ulan can pazarında sattığınız insan hayvan herifler! Oldu mu, şimdi aynı dilden konuşacağız umarım...
Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Ayıp Sebebiyle Malı Geri Vermeye Dair
Ravi:Ebu Seleme İbnu Abdirrahman İbni Avf
Hadis: Abdurrahman İbnu Avf (ra), Asım İbnu Adiy`den bir cariye almıştı. Cariyenin evli olduğunu anladı ve derhal geri verdi."
İşte size bir can pazarı daha.... Geri verilen mal insan hayvan herifler!
Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Nur Suresi
Ravi:Cabir
Hadis:Abdullah İbnu Übey İbni Selül cariyesine: "Git biraz fahişelik yap (da para kazan)" diye emretti. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk: "Dünya hayatinin geçici menfaatini elde etmek için, iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın..." (Nur 33) mealindeki ayeti inzal buyurdu.
İşte böyle Cariyeler sizindir, tepe tepe kullanın, ama iffetli olmak istiyorsa başkasına satmayın malınızı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ulan o Cariye deyip mal ettiğinizi ben mi yarattım ha, efendi kim kör, hangi hayvan bu efendi? İnsanın can pazarı mı olur? Anlayamayacak kadar bönleşmişsiniz, çünkü biz bir sürüyüz, nereye ho dersen oraya gideriz...
Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Nur Suresi
Ravi:İkrime
Hadis:Irak ahalisinden bir grub İbnu Abbas (ra)`a dediler ki: Şu ayet hakkında ne dersiniz? "Ey iman edenler! Ellerinizin altında olan köle ve cariyeler ve sizden henüz erginliğe ermemiş olanlar sabah namazından önce, öğle sıcağından soyunduğunuzda ve yatsı namazından sonra yanınıza gireceklerinde üç defa izin istesinler. Bunlar sizin için açık bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında birbirinizin yanına girip çıkmakta,size de, onlara da bir sorumluluk yoktur. Allah size ayetlerini böyle açıklar. Allah bilendir. Hakimidir" (Nur 5). Cenab-ı Hakk burada kesin emirde bulunduğu halde biz bunları tatbik etmiyoruz, dediler. İbnu Abbas (ra): "Allah mü`minlere karşı halim ve rahimdir. Onları örtmeyi sever, insanlar o zaman evlerinde ne örtü ne de perde kullanmıyorlardı. Bazan hizmetçisi veya evladı veya yetimesi, kişi ehlinin üzerinde iken çıkagelirdi. Cenab-ı Hakk bunun üzerine, mezkur avret vakitlerinde izin istemeyi emretti. Böylece Allahu Teala onlara örtü ve hayır getirdi. Ne var ki, hala bu emirle amel eden tek kişi görmedim."
Sorun köle, cariye, yatak kölesinin varlığı değil, sorun ebeveynlerin içinde olumsuz bir halde yakalanmamk için ne gibi kaçar bir yol bulunması üzerine. Malın(köle, cariye) kullanım TALİMATI... *Yazıklar olsun bu efendilerede onların güneşe bile bulaşmış gölge Kralınada.. İzninizle haşmet Penahım, ben şu hizmetçiye, köleye, cariyeye, MALA yatak nasıl onarılır onu göstereyim!
Fasil: TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Tahrim Suresi
Ravi:Enes
Hadis:Resulullah (sav)`ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (ra) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resulullah (sav) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah`ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu."
Evet, Cariye ile birleşmeyi, Allah sayesinde helal edebiliyoruz... Allah yarattıklarından bir çoğunu(sürü) efendileri için kullanım hakkına veriyor, efendilerin Allah'ı diyoruz anlamak isteyen yok! Bu sayede efendi olunuyor, sen adamı, kadını yıldırımdan korkut, seni o yarattı de, iyice korkut, korkut, itiraz etmesin! Ok senin eşlerin mız mızlandı ama bu senin hakkın dilediğince yiyebilirsin.. Mızmız ederse karılar, eee ne yapayım bak Allah'ın emri, uymam lazım, beni suçlamayın! Zaten ancak sıra geliyor zaman zaman birleşiyorum....
Fasil:CİHAD BÖLÜMÜ
Konu:Ganimetler Ve Fey
Ravi:Katade
Hadis:Resulullah (sav) gazveye bizzat iştirak edince, onun sehm-i safiyy denen riyaset hissesi olurdu. Bu hisseyi, taksimden önce köle, cariye, at gibi ganimete dahil mallardan dilediğinden alırdı. Safiyye validemiz de işte bu hissedendi. Gazveye bizzat iştirak etmediği takdirde bu hisse gıyabında ayrılırdı, ancak bu durumda seçme hakkı yoktu (ne ayrılmışsa onu kabul ederdi.)
Hisse nedir kardeşim, savaşla elde edilendir, başta ne yazıyor, Allah ganimet vaad ediyor, bu ne demek, dalga geçmek değil mi, tabi ac_aba dalga geçecek derken yüzlerce insan kanı akmış, onlarcası köle, onlarcasıda yatak eğlencesi, onlarcasıda pazarda satılan mal olmuş... Aynende böyle, dalga geçcek kadar basit bir şey bunlar...
Fasil:HUDUD BÖLÜMÜ
Konu:Zina Haddi
Ravi:Ebu Abdirrahman es-Sülemi
Hadis:Hz.Ali (ra) hutbede şöyle buyurdu: "Ey insanlar, kölelerinize -ister muhsan olsunlar, ister olmasınlar- haddleri tatbik edin. Zira, Hz. Peygamber (sav)`ın bir cariyesi zina yapmıştı, ona celde tatbik etmemi emretti. (Dövmek üzere) yanına geldim. Yeni nifas olmuştu. Döversem öldürürüm diye korktum. Durumu Resulullah`a arzettim. Bana: "İyi yapmışsın, iyileşinceye kadar ona dokunma" dedi."
Demek ki, EFENDİ kendinden başkasına fırında tavuk olan cariyesini dövecek, ona şiddet kullanabilecek. Demek ki neymiş, böyleymiş, işin şakası yokmuş!
Kimki Hebelehübüye inanır iman eder, O'na çok nimetler vardır. Kim ki Hebelehübü için Cihad eder O'na bu dünyada ganimetler öte dünyada ganimetler vardır. Kim ki EFENDİ olurda kimki köleliğini bilir, cariyeliğini bilir, efendisinin altına gönül hoşnutluğu ile girer, bu dünya yalan dünyadır, isyan etmeyin, hem siz efendilerinize biatda kusur etmez iseniz, Hebelehübüde sizden hoşnut olur ve öbür dünyada sizde birer EFENDi olursunuz. Burada rüşvet veriyoruz... Sürüyü kavalla güdüyoruz, inanmazsanız vay halinize diyoruz, cehennemlerde çatır çatır yanacaksın, bu dünyadada rezillik var, malınız, karınız, çölünüz çöpünüz, sevgili hebelehübü inanırlarınca şefkatle paylaşılacak diyorsunuz, buda sürüyü güden çoban sopası oluyor...
"Cennet ehlinin derecesi en düşük olaninin 80.000 hizmetcisi, 72 tane zevcesi vardir. Kendisine yakut, inci, zebercetten yapilmiş bir kubbe dikilir. Kubbesi Gabiye ile San'a arasi ka-dar geniştir. Onlarin başlarinda taclar vardir. O incilerin en azi doğu ile bati arasini aydinlatacak kapasitededir."
Tırmizi, aktaran İmam Gazali, İhya-u Ulumiddin Cilt:4 S:1361
"Huriler cennette şöyle teganni ederler: 'Biz güzel hurileriz. Şerefli kocalara saklandik'.
İman edip sâlih amel işleyenler, onlar bir bahce icinde neşelendirirler."
Müslim, Aktaran Gazali, a.g.e, s:1359 *
Cennet ehlinden her kişi beş yüz huri ile evlenir. Dört bin bakire, sekiz bin dul ile evlenir. Onlarin her birinin boynuna
dünyadaki yaşi kadar sanilir.
Beybâki, Ebû Şeyh, Kitab'ul-Azme, Aktaran İmam Gazali, a.g.e, 4. Cilt, s:1358
Şimdilik uzatmayayım, bunların anlaşılmasını daha kolay kılan yukarıda ki anlatımıma devam edeceğim, sana gelince ac_aba, benim kişilerle işim olmaz, dalga geçmek gibi bir tavrımda olmaz, yazılanları adam gibi bir yerlerinden tutup eleştirebilecek cesaretin var ise yap, hemen silah olarak tabu ve kutsalları kullanıp karşıma böyle ucuz çıkma, amacım dalga geçmek falan değildir, işin felsefesini göstermektir.... Bu işin felsefesinde, Hebelehübü, ve Peygamberi Heptelehübü tamamen hayal ürünüdürler, diğer anlatılanlar ise işin felsefesi olup gerçeğin ta kendisidir Naıslda rahatsız ediyor insanı değil mi? ASlın Hebelehübü yerine başka ilahları yazın, sonuç değişiyor mu? Hayır, insanları kullanmak için her uyanığın bir araca ihtiyacı vardır, bu iksir işte bir zamanlar büyücünün asası, sihir vs idi, sonra ise iksir ilahlar oldu, insanlık gelişti ilerledi ama kullanılan bu iksir yerine ve dönemine göre farklı isimler alacak sürmeye devam etti, EFENDİLERİN insanları birer koyun sürüsü yapıp, onlaroın etinden, sütünden, malından, alınterinden faydalanmanın vazgeçilemez kapısı oldu..... Kimsenin kutsalını ne kullandım nede kullanmaktayım, eğer hayal ürünü Hebelehübü ile bir alıp veremediğin var ise o senin sorunun.... Ben devam edeceğim gerçeği anlatmaya, bu iş öykü okumaya benzemiyor, kanlı canlı yaşamamız lazım....
Şimdi soruyorum, ey insanlar
Hebelehübü önceki yazılarımda ifade ettiğim gibi Ganimetler veriyor, öte dünya içinde veriyor bu dünya içinde, sizleri O kendisine kulluk için yarattı ve şimdi diyetini istiyor ne dersiniz?
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|