Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-04-2017, 14:37
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Postalabd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Meryem'i kim HAMİLE bıraktı ?

A - Romalı bir asker?

B- Yahudi bir din adamı?

C- Cebrail ?

D- Tanrı ?

Bu kadın hamile kalıp bir çocuk doğurdu bu konuda itiraz yok.

Ateistler bu kadının A ve B şıklarına bakarak cevap verirler çünkü bilimsel olarak cevap böyle olmak zorunda .

Teistler ( islam Hristiyanlık Yahudilik) için cevap D şıkkıdır.

C şıkkı çok da dillendirilmez.

Not : Bu durum Meryem denen kadının yaşadığı göz önüne alınarak cevaplanabilir.Bu kadın yaşamadıysa cevap vermeye gerek de yoktur.

Teistlerin Meryem denen kadını TANRININ nasıl hamile bıraktığına dair cevapları Tanrınının ÜFÜRMESİNDEN daha ileri gidememektedir.

Bu kadın nasıl HAMİLE kaldı?
Yahudiler'e göre cevap D şıkkı değil.
Alt 27-04-2017, 14:50
RollingStones - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
RollingStones RollingStones isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu güzeldi

"Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap. Çünkü güzel şeyler; Onları hiç beklemediğin anda gerçekleşir." Gabriel Garcia Marquez
Alt 27-04-2017, 14:52
Yasaklandı

RollingStones´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu güzeldi
Aslında İslam'a göre de D gibi dursa da C ile D ittifakı
Alt 27-04-2017, 16:05
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tevrat' a göre Meryem Tanrıdan hamile kaldı diyemeyiz çünkü Tevrat' ın yazılmasından sonra olduğu söylenen bir hikaye bu. Tevratta bu haber yok.

Ancak

O günkü Yahudiler bu duruma ilk önce karşı olsalarda Meryem' in bu durumunu ve söylemini kabul edip Meryem ve çocuğunu bakıp beslemişlerdir.

Şayet yahudilerden bu olaya itiraz varsa ben bilmiyorum . Varsa yazarsan öğreniriz.

Yahudiler dedim onun için. Tevrat demedim.

Bu kadının nasıl hamile kaldığı teistler için fantezi ve üfürmeden ileri gitmiyor.
Alt 27-04-2017, 16:48
Yasaklandı

Postalabd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tevrat' a göre Meryem Tanrıdan hamile kaldı diyemeyiz çünkü Tevrat' ın yazılmasından sonra olduğu söylenen bir hikaye bu. Tevratta bu haber yok.

Ancak

O günkü Yahudiler bu duruma ilk önce karşı olsalarda Meryem' in bu durumunu ve söylemini kabul edip Meryem ve çocuğunu bakıp beslemişlerdir.

Şayet yahudilerden bu olaya itiraz varsa ben bilmiyorum . Varsa yazarsan öğreniriz.

Yahudiler dedim onun için. Tevrat demedim.

Bu kadının nasıl hamile kaldığı teistler için fantezi ve üfürmeden ileri gitmiyor.
Yahudiler hiçbir zaman İsa'yı Mesih ve Tanrı Oğlu olarak görmedi.Zaten İsa'ya inanan Yahudi Hristiyan veya Mesiyanik Yahudi olur bildiğimiz anlamda Yahudi olarak kalamaz.

İsa diye biri hiç yaşamadığı için bu dediğin bakım olayı da anlamsız.
Alt 27-04-2017, 18:15
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahudiler hiçbir zaman İsa'yı Mesih ve Tanrı Oğlu olarak görmedi.Zaten İsa'ya inanan Yahudi Hristiyan veya Mesiyanik Yahudi olur bildiğimiz anlamda Yahudi olarak kalamaz.

İsa diye biri hiç yaşamadığı için bu dediğin bakım olayı da anlamsız.
Bilgi için teşekkür.
Uyarınızla Yahudileri D şıkkından çıkartıyorum.

İslamcılar ve Hristiyanlık alemine göre Meryem ' i Tanrı HAMİLE bırakmıştır diye düzeltiyorum.

Bunada itiraz gelmez artık.

Not : tüm bu iddialar Meryem ' in çocuğu olan kişi yaşamışsa üzerine yorumlanıyor.
Alt 24-07-2017, 21:27
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bazı kişiler akılcı bir soru sorarak Kur'an'da Meryem'in neden sadece Harun'un kız kardeşi olarak tanımlandığını ve Musa'nın kız kardeşi olarak tanımlanmadığını öğrenmek isteyebilirler. Bu sorunun yanıtı öncelikle bir kişinin tanımlanmasında tüm kardeşlerin isminden yararlanılmasının gereksizliğidir. Birden fazla kardeşi olan bir kişinin isminin, bu kardeşlerden sadece bir tanesinin ismiyle bağlantılı olarak anılması hiçbir sorun yaratmaz. Üstelik Eski Ahit'teki Meryem'in Musa yerine Harun'un kız kardeşi olarak tanıtılmasında başka kültürel ya da teolojik gerekçelerin etkisi söz konusudur. Meryem, öncelikli olarak Harun'un kız kardeşidir; çünkü Harun, Musa'dan yaşça büyüktür. Dahası, Eski Ahit'te yer alan anlatımlara göre Meryem ve Harun bir keresinde Musa'ya karşı birlikte hareket etmişler ve onu eleştirmişlerdir (Sayılar 12:1)
Ben çok merak ediyorum, neden "Musa'nın kız kardeşi" değilde, "Harun'un kız kardeşi" deniyor.
Yazıda Harun ve Musa iki kardeştir, Harun da yaşça büyük o yüzden deniyor vs.

Musa gibi denizleri yarmış, dağları düzlemiş biri mi "yaşa" takılacak?
Bu hiç mümkün görünmüyor, helede abisini kabilenin başına bırakıyor, sonra dönüp geliyor ki kabile put yapmış, alem ediyor.
Harun'un yakasını paçasını topluyor Musa, ne yaptın sen diye, burada kim büyük, kim küçük çık işin içinden.
Musa olmasa Harun'un adını sanını kimsede bilmeyeceğine göre, bu Harun meselesi tuhaf gerçekten.

Kız kardeş dedikleri de ablalarıymış.
Miryam veya Meryem Amram ile Yoheved'in kızı ve Musa ile Harun'un ablasıdır.
Harun'dan da Musa'dan da büyükmüş ama "abla" diye geçmiyor niyeyse, illa "kız kardeş!"

Zekeriyya döneminde 2. bir Harun diye biri de zaten varmış!
"... Zekeriya adında bir rahip vardı. Eşi Elizabet, Harun kızlarındandı."

Bu Zekeriyya da Meryem'in yanında, yani devir aynı devir.
Neden Musa'nın kardeşi denmemesi galiba anlaşılıyor.

Yalnız o kavim bayağı ileri bir kavimmiş, hikayede bir kadın kucağında babası belli olmayan bir çocukla geliyor ve o kadına sadece sözle karşılık veriyorlar, bir şey yapmıyorlar.
Haydi bebek konuşuyor filan diye bir şey yapmıyorlar diyelim ama sözleri bile şiddet içermiyor, olgun davranmışlar, bizi hayal kırıklığına uğrattın der gibiler.
Bravo gerçekten, taktir edilesi bir durum.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 26-07-2017, 04:27
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

23 senede tamamlanan bir kitapta böyle basit hataların olmaması gerekir. Üstelik ateistlerin iddia ettiği gibi bu kitap bir ekip tarafından yazılmışsa .en azından biri diğerini uyarır. Öyle değil mi? Ya ateistlerin iddiası saçma yada bir ekibin 23 sene içerisinde bu basit hataları fark edememesi saçma. Sizce hangisi?
Alt 26-07-2017, 23:14
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Burada Sevan Nişanyan'ın konu ile ilgili ilginç tesbitleri var.

İslâm Ansiklopedisi Diyor ki
Muhammed Hamîdullah'a göre Kur'an'daki "imreetü İmrân" ifadesi "İmrân'ın soyundan gelen kadın" anlamındadır ve burada İmrân bir şahıs adından çok kabile adı olarak anılmaktadır. Hamîdullah, "Ey Hârûn'un kız kardeşi" olarak tercüme edilen âyeti (Meryem 19/28), "Hârûn'un kızı, ey kız kardeş" şeklinde çevirmekte ve Hârûn'un soyundan gelen kız kardeş diye anlamaktadır. Zira Arapça'da "uht" kelimesi bir kabilenin mensubu için de kullanılmaktadır (Le saint Coran, s. 54, 307; ayrıca bk. Arnaldez, s. 33-34).

http://www.islamansiklopedisi.info/d...p?idno=d220232
Vallâ haklarını teslim edelim.
Burada da iyi raks etmişler.
Alt 09-08-2017, 14:29
Yasaklandı

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada Sevan Nişanyan'ın konu ile ilgili ilginç tesbitleri var.

Vallâ haklarını teslim edelim.
Burada da iyi raks etmişler.
İstediklerini yapsınlar bu hatayı kapatamazlar. İsterse Harun isminin anlamını değiştirsinler biz biliyoruz ki bu hatanın gerekçeleri de var.

Mesela felasife saçmalamış ve İncil'de Harun'un kızı ifadesini gösterip ''hani başka Harun yoktu'' demiş. Ordaki Harun o dönemde yaşayan Harun değil Musa'nın kardeşi Harun. Yahudi geleneğinde hatta Arap geleneğinde hatta tüm geleneklerde ''kızı'' ve ''oğlu'' kelimeleri ''ata'' ''soy'' manasında kulalınılır fakat ''kızkardeşi'' ''erkek kardeşi'' ifadeleri sizden çok çok önce yaşamış atanızdan bahsederken ''sen bilmem nenin kızkardeşisin soyun burdan geliyor'' denmez yok böyle bir şey.

Şimdi efendim asıl soru şu : Muhammed neden Harun'un kızkardeşi dedi Meryem'e ama Musa'nın kızkardeşi demedi? Asıl soru bu: Kuran'da Musa'nın kızkardeşinden bahsedilir isim verilmez ne kadar garip değil mi halbuki isim verip Meryem dese biz bugün bunları tartışmıyor olurduk. Neden vermiyor çünkü kafa karışıklığı,bilgisizlik,kulaktan dolma bilgi var ortada.

Sayın Vefik Sami Tevrat'ta Çıkış 15:20'de Musa ve Harun'un kızkardeşi Meryem'e sadece ''Harun'un kızkardeşi'' denir. Şimdi eğer bunun gerekçesini bilirsek Muhammed'in veya Kuran yazarlarının bu yanlışı neden yaptığını görebiliriz. Peki bundan bahseden bir kaynak var mı? Evet efendim var. Siz de biliyorsunuz ki Talmudik ,Midraşik referanslar Kuran'da o kadar çok belirgindir ki gözlerinize inanamazsınız. Şimdi Babil Talmudu yani 450- ile 550 yılları arasında son halini aldığı söylenen Babil Talmudu Megillat Ester (yani Ester kitabı üzerine tartışmaları içeren) bölümde 14a pasajında çok garip bir şey tartışılıyor burası tek tartışıldığı yer değil elbet ama BEN burdakini farkettim ilk önce. Bakalım ne diyor?

Özetle Ne Diyor? Meryem'e Tevrat'ta sadece Harun'un kızkardeşi denir çünkü Meryem daha Musa doğmadan önce Mısır'dan Çıkış 15:20'de de belirtildiği gibi peygamberlik ediyordu Musa'nın Israil'in Mısır'daki (Tevrat'taki tabirle) inleyişini bitirip halkını kurtaracağını önceden bildirmişti.Yani Meryem peygamberliğine Harun'un kızkardeşiyken başladı. Bu yüzden o Harun'un kızkardeşi olarak anılır.

Artık önümüzde daha aydınlık bir bakış açısı var. Biz Kuran'ın bu karışıklığı neden yaptığına dair bir fikre sahibiz. Hatta Kuran yazarları öyle görünüyor ki en azından belli bir dönem Yahudiler'in de İsa'ya inandığını sanıyordu.

Önerilen Siteler