Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı
Demek ki ben "ateist Cennet'i bilmez" demiyorum.
|
Bahsettiğiniz şeyler Tanrıdır, dinlerdir, inananlardır vs.lerdir bunlarda kitapalrda açık açık yazar, okuması zor değildir, ben bundan bahsetmiyorum, "Cennet" denen soyut şeyden bahsediyorum.
Dindarlar bunu kafalarına göre dizayn edebilirler, içini doldurabilirler, ama bu genede "CENNET" denen kavrama sahip olduklarını göstermez.
Bilim de bu noktada kendi anladığı CENNETİN İNŞÂSI için çalışıyor, ölümsüzlük, hastalıksızlık, gençlik vs.
Bu cennetin içinde de seks var illaki, sonsuz gençliği niye istesin insan? Çünkü seks denen şeyide insan sonsuzlaştırmak istiyor. Olay sadece ölümsüzlük değil.
Dediğim gibi CENNET kavramı insanlığın "ortak bilincidir" Burada inanlı, inansız hiç fark etmez. Herkes bunu inandığı şeye göre doldurabilir ama genede burada ortak olan şeylerde vardır.
Fakirliğin olduğu bir Cennet olabilir mi? veya hastalıkların olduğu yer ne kadar Cennet olur.
Olmaz çünkü Ortak bilinçte ki Cennetin sınırları çizildi, insanlar ona göre Cenneti isterler, arzularlar.
Sözün özü, Cennete herkes inanır, inandığı içinde onu inşâ için çalışır.
Ha bana sorarsanız Cennet kişinin içindedir, kişi içinde ki Cennete ulaşamadıktan sonra, dışında araması yanılsamadır. Ama bu tamamen de imkansız olmasa gerektir, olay teknolojik anlamda koptu gidiyor çünkü.
Sevgiler