14-03-2007, 16:30
|
|
|
Re: Neden Ateistsiniz?
Jejemcim ,
Sen ben GÖZDE ile başlayan yazını görünce benim yukarıdaki yazıma itafen birşey yazdığını düşündüm ama evrimle alakalı yazmışsın. Yukarıdaki yazım ESLEMTU ya cevaptı zaten. Senin evrimle ilgili sorularınada kendim adıma Evrimi reddetmeye olanak yoktur topiğinde yazdın sana. Umarım okursun.
|

14-03-2007, 16:58
|
|
|
"gerçekten *seviyeli *deyince *herhalde *durumu *kurtarmaya *geldin..seviyenin *gerçeği *olmaz.Gerçekten *dediğine *göre *içnideki *psikolojik *durumu *sen *daha *iyi *bilirsin?!.. *:=)))
gerçekten *doğru *söylüyorum.. *diyen *birinin *istisanalar *kaideyi *bozmazsa *da *yalan *söyleme *ihtimali *%90 *'dır..gözler *yalan *söylemez *birde *bazı *kelimler...Düşündüğü *yalanı *kuvvetlendirmek *için *söylenen *bir *ambalajdır *bu... *HU *HU,D *U *UNDERSTAND *ME?"
demiş yukarda ESLEMTU. Gerçekten dediği için arkadaşımıza %90 yalan söyleme ihtimali veren eslemtu arkadaşımızın engin psikolojik bilgisine güvenerek soruyorum. Sürekli söylediklerinin doğru olduğunu tekrar eden ve bunun için her fırsatta aklına gelebilecek herşey üzerine yemin eden biri sence doğru mu söyler? Yalan söyleme oranı % kaçtır?
LÜTFEN BUNA CEVAP VER ARTIK.
|

14-03-2007, 17:13
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
jemjem
* * * başka bir başlıkta evrimle ilgili gene tek soruluk yazılar yazmıştın, ben de sana ilk insan olan ademle ilgili 3 soru sormuştum, baktım hiç oralı olmamışsın. Olmadıgın gibi her başlıgı dolaşıp aynı sorularını yineliyorsun.
* * * Hadi biz evrimden vazgeçtik, sen şu ilk insanın yaratılışına bir gel bakalım o sorular ışıgında. Haa diyecek bir şeyin yoksa ona bir şey yok tabii ki.
* * * saygılarımla
|

14-03-2007, 17:54
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"gerçekten Â* seviyeli Â* deyince Â* herhalde Â* durumu Â* kurtarmaya Â* geldin..seviyenin Â* gerçeği Â* olmaz.Gerçekten Â* dediğine Â* göre Â* içnideki Â* psikolojik Â* durumu Â* sen Â* daha Â* iyi Â* bilirsin?!.. Â* :=))) Â*
Â* gerçekten Â* doğru Â* söylüyorum.. Â* diyen Â* birinin Â* istisanalar Â* kaideyi Â* bozmazsa Â* da Â* yalan Â* söyleme Â* ihtimali Â* %90 Â* 'dır..gözler Â* yalan Â* söylemez Â* birde Â* bazı Â* kelimler...Düşündüğü Â* yalanı Â* kuvvetlendirmek Â* için Â* söylenen Â* bir Â* ambalajdır Â* bu... Â* HU Â* HU,D Â* U Â* UNDERSTAND Â* ME?" Â*
demiş Â*yukarda Â*ESLEMTU. Â*Gerçekten Â*dediği Â*için Â*arkadaşımıza Â*%90 Â*yalan Â*söyleme Â*ihtimali Â*veren Â*eslemtu Â*arkadaşımızın Â*engin Â*psikolojik Â*bilgisine Â*güvenerek Â*soruyorum. Â*Sürekli Â*söylediklerinin Â*doğru Â*olduğunu Â*tekrar Â*eden Â*ve Â*bunun Â*için Â*her Â*fırsatta Â*aklına Â*gelebilecek Â*herşey Â*üzerine Â*yemin Â*eden Â*biri Â*sence Â*doğru Â*mu Â*söyler? Â*Yalan Â*söyleme Â*oranı Â*% Â*kaçtır? Â*
Â*
LÜTFEN Â*BUNA Â*CEVAP Â*VER Â*ARTIK.
[hr:aa67b9dfdd]
Sayın Gözde,
Kaldır ayağını üstüne bastın!...dedirttiniz bana..Ne zaman böyle bir soru sordunuz ki,''Lütfen buna cevap ver artık diyorsunuz?'' Daha önceden ne zaman sordunuz?bunu hatırlayamadım.!..Aslında,gerçekten bir yeminmidir anlayamadım?Ne demek istediğinizi açarmısınız?
|

14-03-2007, 18:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Neutrino kusura bakma arkadaşım.. Konuya sadık kalmaya çalışıyorum.. Daha çok temel konularda konuşmayı yeğliyorum..Çok uç konular bunlar bence..Bana göre alfabeyi bilmeden,kitap okumaya benziyor bu..
|

14-03-2007, 18:27
|
|
|
Peki, konu üzerine gidelim biz de. Ama konunun biryerlerinde eşitlik vs. yazmışsın da, o nedenle ben de sorular soruyorum.
|

14-03-2007, 19:40
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Konu üzerine gideceksek ban söylermiisn sen neden ateist oldun?Buna hüküm verirken demişindir herhalde,evet,artık ben ateist olayım..vs..buna yol açan neden-nedenler nelerdi?
|

14-03-2007, 19:51
|
|
|
Eslemtü abi hoş geldin abi.
Ya hastayım ilgilenemiyom siteyle ara ara bakıyom
güzel yazmışsın yine abi.Böyle zırt pırt yemin eden
ota,mota and içen biri %90 değil % 100 yalancıdır abi
hatta yalancının daniskasıdır.Ben bitane böyle yalancı
tanıyom!sen tanımassın onu,Kitap yazmış bi tane
uçan kuşa bile yemin ediyo,yıldızların yerlerine,zeytine,
kaşar peynire,üstüne yemin etmediği senle ben kalmışız
yani.hele böylesi varya yalan olayını abartmış artık demektir
dimi,Sen hiç kuran okudunmu abi,Ne çok yemin ediyo senin
Allahın dimi,hiç dikkatini çektimi?Allah hemde yemin eden ya!
hadi sen ben olsam neyse!dikkatini çekmemiştir herhalde,elma
muz tartmaktan farkına varamıyoki insan dimi?
|

14-03-2007, 20:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
sn eslamtü,ilk olarak "gerçekten" derken vurgulamak istediğim doğruluk değil,sadece seviye kelimesine katmak istediğim önemdi,yani orda bu yüzden o kelimeyi kullandım yoksa kimseye doğruluğu hakkında düşündürmek istediğim bir şey yoktu.
İkincisi "Bilmediğin bir şeyin sorgulamasını nasıl yaptın?"demişsin bilmediğim bir şeyin sorgumasını yapmadım sadece okul çağına kadar çok da alışık oladğm şeylerle daha sonra karşılaştım ve bunları sorgulamaya başladım.Ve hatırlatırım ki kimliğimizde doğuştan yazılan dini durum var hehalde okuma yazması olan biri dönüp kimliğine baktığında bu ne? diye bir sorgular..
Diğer taraftan neymiş bu farklar demişsin sana basit ve çok açık bi farkı söyleyim Muhammedin dediğine göre kadınlar aklen eksik yaratıklar sence bu doğru mu?veya gerçek hayatta bunu gözlemleyebiliyor msn?Ben bunu göremiyorum ve bu demek oluyorki yazılanlar ve söylenenlerle gerçekler arasında fark var!
Ayrıca önüme ilk sunulan şeyi kabul etmiş olsaydım *müslümanlığı reddetmezdm çünkü ben daha doğduğumda müslüman kabul ediliyorum,ama gördüğün üzre bunu kabul etmiyorum yani önüme ilk sunulanı zaten kabul etmemiş oluyorum aslında zaten burda önemli olan illaki bir şeyleri reddetmek veya ilk sunulan şeyleri dogmatik bakışla reddetmek değil sadece akla uygın olanı benimsemek...
|

14-03-2007, 23:13
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ya Â*hastayım Â*ilgilenemiyom Â*siteyle Â*ara Â*ara Â*bakıyom
güzel Â*yazmışsın Â*yine Â*abi.
Geçmiş olsun...
Böyle Â*zırt Â*pırt Â*yemin Â*eden
ota,mota Â*and Â*içen Â*biri Â*%90 Â*değil Â*% Â*100 Â*yalancıdır Â*abi
hatta Â*yalancının Â*daniskasıdır.Ben Â*bitane Â*böyle Â*yalancı
tanıyom!sen Â*tanımassın Â*onu,Kitap Â*yazmış Â*bi Â*tane Â*
uçan Â*kuşa Â*bile Â*yemin Â*ediyo,yıldızların Â*yerlerine,zeytine,
kaşar Â*peynire,üstüne Â*yemin Â*etmediği Â*senle Â*ben Â*kalmışız Â*
yani.hele Â*böylesi Â*varya Â*yalan Â*olayını Â*abartmış Â*artık Â*demektir
dimi,Sen Â*hiç Â*kuran Â*okudunmu Â*abi,Ne Â*çok Â*yemin Â*ediyo Â*senin
Allahın Â*dimi,hiç Â*dikkatini Â*çektimi?Allah Â*hemde Â*yemin Â*eden Â*ya!
hadi Â*sen Â*ben Â*olsam Â*neyse!dikkatini Â*çekmemiştir Â*herhalde,elma
muz Â*tartmaktan Â*farkına Â*varamıyoki Â*insan Â*dimi?
Aslında,gerçekten sözleri yeminmidir bunu geçelim..Senin dediğine cevap vermeye çalışayım bildiğim kadarıyla..Yemin farklı bir konudur,yalanını kuvvetlendirmek için yemin etmek farklı bir konudur.. mesela parayı kazanırsında,çalabilirsinde.. Adam para harcıyor diye o kişiye bu mutlak parayı çalmış diyemezsin.. Doğruda söylersin,yalanda..Bütün yeminlerin geçersiz olduğunu söyleyemezsin..Bütün yeminler değersizdir diyemezsin..Yemin;
1.Sözü kuvvetlendirmek için yapılır..Bu edebi bir yöntemdir.Sözün tesirini daha da arttırır.Söze daha bir letafet katar..Edebi zevki olanlar anlarlar;haz duyarlar..Öyle değilse öyle değil de veya bir edebiyat hocana sor..Hep müftüye sor demiyorum bak,edebiyat edebiyat hocasına,din;müftüye,bilen bir alime sorulur... );
2.Yemin edilen şeyin önemine işaret etmek için yapılır..
3.Şeytan ve şeytaniler gibi yalanlarına etki kazandırmak böylece karşısındakini yanıltmak için yapılır..
Kur'an'da ki yeminler hem edebi bir yönü vardır,hem de yemin edilen şeye dikkati çeker..Bak sana göre mesela zeytin basit birşey..Böyle düşündüğünde belli... Acaba sence neden zeytin basit...hergün soframızda olduğu için mi?Yağından yemeklerimizi pişirdiğimiz için mi? Böyle yeminler ülfet edindiğimiz,artık basit gördüğümüz şeylere dikkatimizi çekmektedir..ve Allah'ın yeminleri boş değil,onun yeminlerini anlamaya vakit ayırmayan,düşünemeyen boş insanlardadır..
not:sen ''otu'' birde ziraatçılara sor..Bakalım onlar senin gibi miyop gözlerle mi bakıyorlar herşeye?!....hepimiz birşeylerin cahiliyiz..Ben senin yerinde olsam ziraatçıya sorardım..basit demeden önce...
|